Audi R8 V10: rijtest & video

Auteur: , 121 Reacties

Dik 40 mille duurder dan de V8. Onzin? Heb je die extra pk’s nou echt nodig?

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan hier de video van de R8 V10]

Audi R8 V10 video

Mocht je de vragen uit de introductie serieus nemen dan zijn er veeeeel betere manieren om je geld te besteden. Appartementen in deze prijscategorie zijn veel waardevaster, maar ook zeker op autogebied is veel meer value for money te krijgen. Een A6 Avant is veel praktischer, zuiniger, een stuk ruimer en misschien maar een beetje minder sportief. Als je per se een V10 wilt, dan kun je zelfs uit twee A6-jes kiezen (de S6 voor het doorbreken van de geluidsbarrière en de RS6 om de rotatie van de aarde aan te passen als je er zin in hebt). Kortom: wat moet de wereld in godsnaam met een ridicuul onzuinige supercar met Audi badge?

Audi R8 V10

Nog niet afgehaakt met lezen? Mooi! Ik had ook niet anders verwacht, want de R8 blijkt ongemeen populair. De naam supercar heeft namelijk niets te maken met de prestaties, maar meer wat de auto met de bestuurder doet. Een echte supercar bombardeert de bestuurder in één klap tot superstar. Waar ik ook ging of stond met de Sepangblauwe R8 V10, het verkeer stopte, de camera’s kwamen te voorschijn en de bestuurder (in dit geval ik) werd met bijzondere interesse bekeken. Onder de radar stiekem naar de hoeren gaan zal dus niet echt lukken met deze auto, dus vandaar dat de gemiddelde supercar eigenaar nog andere auto’s in het wagenpark heeft. Handig voor de kleine boodschapjes en als je even niet om aandacht verlegen zit.

Audi R8 V10

Voor diegenen die zich zorgen maken over de prestaties: dat hoeft niet. De R8 V10 is met afstand veel sneller dan zijn V8 broer (die al niet langzaam is). Dankzij de twee extra cilinders, extra cilinderinhoud en de daaruit volgende pk’s is de R8 nu lid geworden van de 3-seconden club. In 3,9 seconden sprint de R8 V10 naar de 100 en dat is een absolute toptijd. De topsnelheid stijgt van 301 km/u naar maar liefst 316 km/u, een waarde die we natuurlijk moesten uitproberen….

Audi R8 V10

De prestaties zijn er met dank aan de glorieus klinkende V10 die achter de voorstoelen is gemonteerd, een echte middenmotor dus. Overigens klinkt die andere V10 uit Duitsland nog net iets spectaculairder. Echt helemaal Duits is het blok ook niet, kenners zullen na het bestuderen van de specificaties enige typerende gelijkenissen vinden met de V10 uit de supercar van een ander VAG-merk. Inderdaad de V10 van de R8 heeft een sterke familieband met de V10 uit de Lamborghini Gallardo, maar dat kan nauwelijks als nadeel worden bestempeld.

Audi R8 V10

Veel toeren draaien is waar het blok echt van houdt, zonder overigens slap aan te voelen onderin het toerenbereik. Bij 4000 toeren klinkt het blok al fantastisch racy, maar dan ben je nog niet eens halverwege. Bij 6500 toeren komt het maximale koppel van 530 nm vrij en de volledige 525 pk staat voor je paraat bij 8000 toeren. Het maximum toerental is vastgesteld op 8700 toeren en dan legt iedere zuiger 26,9 meter per seconde af. De eerste drie versnellingen zijn dan ook meer dan voldoende om een item bij Blik op de Weg te vullen en voorlopig afscheid te mogen nemen van je rijbewijs. Om je een perspectief te geven: de sprint van 100 tot 200 km/u duurt slechts 8,1 seconden. Hoe de R8 V10 ten opzichte van een typische concurrent presteert…. Daarvoor kun je beter de video bekijken.

Audi R8 V10

Met dank aan de middenmotor drukt het meeste gewicht op de achteras, 56 % om precies te zijn. De dual wishbone wielophanging en vette banden op 19” lichtmetaal (235/ 35 voor en 295/30 achter) maken dat het met de R8 fijn sturen is en dat er zeer hoge bochtsnelheden mogelijk zijn. De Audi Magnetic Ride zorgt ervoor dat er een bijna perfect compromis tussen sportiviteit en comfort is gevonden. Met de optionele sport-knop worden vering en demping harder, maar dat lijkt geen extra feedback of een hogere bochtsnelheid onder straatomstandigheden op te leveren. Wellicht is het van nut op een circuit, maar op de straat is de standaard instelling de betere keuze.

Audi R8 V10

Natuurlijk heeft het (voor dit moment) absolute topmodel van Audi vierwielaandrijving aan boord. Nu gaat er maar een gedeelte van de kracht naar de voorwielen en is de R8 (V10) dusdanig krachtig dat power oversteer absoluut tot het repertoire behoort. Dat betekent ook dat R8 niet zonder meer een katje is want zonder handschoenen is aan te pakken, in die zin is de echte R8 een regelrechte supercar.

Audi R8 V10

Er was één groot probleem met de R8 waar we in reden: er zat een R-tronic bak in. Dat is een gerobotiseerde handbak die in de basis gelijk is aan de e-gear transmissie van Lamborghini. Het is nadrukkelijk geen DSG (of PDK) bak, want er is maar één koppeling aan boord. Niet naadloos schakelen dus en ook al geen snellere Nurburgring tijden. Sterker nog: de bak is een beetje vervelend. Er is een automatische stand, die je, typisch genoeg, meteen uit bent als je een keer zelf schakelt met flippers of pook. Blijkbaar weten ze bij Audi ook wel dat volledig automatisch schakelen nou eigenlijk niet lekker gaat met de R-tronic bak. Het opschakelen duurt zo lang en gaat zo abrupt (er is immers geen koppelomvormer) dat passagier en chauffeur lekker snel een sterke nek bij elkaar trainen. En lichtelijk wagenziek worden. Het overschakelen gaat beter als even het gas wordt gelift, maar om dat te timen moet de bak in de manuele stand worden gezet. Terugschakelen gaat gelukkig lekker soepel en altijd met een heerlijke dot tussengas. Toch zouden we altijd voor de handbak gaan, want ook deze heeft Launch Control voor bliksemsnelle starts bij het stoplicht van de McDonalds.

Audi R8 V10

Gezien de keren dat ik werd “gespot” is het visuele onderscheid tussen R8 V8 en V10 groot genoeg. Zo is de kleur Sepangblauw voor de V10 gereserveerd, wat moeilijk te missen is. Ook in details zijn er verschillen: de voorgrille van de V10 heeft een pianolak zwarte afwerking. De luchtinlaten hebben bovendien maar twee spijlen wat “makes them look bigger and hungrier”. De wielen zijn ook specifiek voor de V10, maar als de replica-velgenbouwers een beetje alert zijn zien we ze binnenkort ook op A3’tje en A4’tjes verschijnen.

Audi R8 V10

Het kopiëren van de laatste speciale features van de R8 V10 wordt wat lastiger. De R8 V10 is namelijk de eerste auto die volledige LED hoofdverlichting heeft. Dimlicht, grootlicht, dagrijverlichting en knipperlichten worden allen door de lichtgevende diodes verzorgd. In iedere koplamp zitten daarvoor maar liefst 54 LED’s. Maar geen zorgen, LED’s gaan erg lang mee. Ze zorgen bovendien voor een lagere energieconsumptie (lekker belangrijk in een supercar) en geven heel wit licht af. De kleurtemperatuur van 6000 Kelvin komt heel ver overeen met daglicht, wat het zeer prettig maakt. Ook leuk is de LED verlichting die het motorblok mooi uitlicht onder de glazen motorkap. Handig in het donker als je twijfelt hoeveel cilinders jouw R8 ook al weer heeft.

Audi R8 V10

Met al deze pluspunten kunnen we zonder een meer positief aankoopadvies afgeven. Mits je bankrekening rijkelijk gevuld is met euro’s (of andere harde valuta), want de prijs van de R8 V10 is in een andere categorie dan de rest van Audi’s gamma. De R8 V10 is namelijk de eerste Audi waarvan de basisprijs in Nederland de twee ton overschrijdt. Met R-tronic is de R8 V10 217.410 euro, met handbak houd je wat euro’s over om nog een paar opties te kiezen. Op de testauto was er veel carbon te vinden: de carbon sideblades kosten 3275 euro, de carbon sierlijsten in het interieur 3539 euro en voor de “Afdekking motorcompartiment in Carbon Sigma” moet je 5130 euro van je Zilvervloot aftrekken. Prijzig, maar een heleboel andere opties zijn wel standaard. Navi, leer, alarm, de LED-koplampen en een Bang & Olufsen soundsystem zijn standaard. Die hoef je verder niet zo veel te gebruiken, want de soundtrack van de V10 is nog mooier. En die is ook standaard en gaat nooit vervelen. Zelfs niet op video.

Audi R8 V10121 reacties

Supercar days de laatste tijd :) Mclaren, nu dit. Way to go!!
Ik vind die ovalen uitlaten mooier en subtieler dan die van de R8 (V8).
Zeer mooi, ik heb de gewone R8 een aantal keer gezien. Nu deze nog.
Ongelofelijke mooi! Dikke test gasten ;)
Wel leuk om te zien dat de R8 V10 de GT3 eruit rijdt…
Komt er toevallig ook nog een rijtest van de GT3?
Mooi filmpje!
Toch zou ik voor de V8 versie gaan. Net iets mooier, maarja dat is mijn nederige mening.
HEERLIJK!
Lekker hoor, heb de “gewone” R8 al gereden en dat is al echt snel:) en dik en bruut.
Hoop dat ik deze ook nog een keer mag sturen. Weer een leuke rijtest!
Ziek met die Porsche gt3 trouwens!!
ik blijf hem niet mooi vinden maar de motor wel
wat heb je aan launch control als een rwd auto met 100pk minder even snel is ? de r8 begon maar uit te lopen na 3-4 seconden…
audi zuigt echt zwaar
@JDM__Wotevajjjj: Jou reactie zuigt. De reden voor dat is dat Audi Gewoon een betere supercar wil leveren dan de R8 met 8-cylinders. Een CL 65 is toch ook onnuttig? 100 pk meer dan een CL 63 en net zo snel.. Tja, if you hate it, you can’t afford it.
@JamesBond007: of je kunt het wel betalen maar je geeft liever je geld uit aan iets deftig…
vet filmpje en mooi dat de porsche er gewoon uitgetrokken wordt door de r8, maar euh…

waarom zo weinig porsche?, als jullie hem toch hadden, waarom niet gelijk testen ??
Heeft de prius III (lekkere vergelijking) ook niet de optie tot volledige ledverlichting?
Uitlaten in stijl van S / RS
Briljante auto natuurlijk en wat een enorme lap tekst.
Staat er in die laatste 4 alinea’s nog wat nuttigs?
Gave test, ik heb een vermoeden welke auto in de volgende test aan de beurt is.. (gt3 misschien??)
Zeg ruben, is het ook niet een keer leuk om in de nacht opnames te maken?
wow, nederlandse prijzen doen me altijd ff schrikken :p,
R8V10 start hier aan 140k, das eventjes 70.000€ dat de nederlandse regering op zen bil slaagt bij deze auto
Weeral een Audi, wat een verrassing.
nice one Autoblog!
hehe, eindelijk geen blije tjoening Audi A4 tdi testjes maar gewoon brute supercars testen.

@ Wouter
Is deze dus 2x zo goed als de Audi TT-RS?

OT:

Ik zou nooit 2,5 ton uitgeven voor een Audi.

Nee dan de Gallardo LP560-4.


Volgende week weer een supercartest?
Prachtige review, in het echt is hij indrukwekkend al heb ik enkel nog “maar” de V8 mogen aanschouwen.
En dat getal 100 op de zijkant staat voor…

OT: serieuze test, gefeliciteerd!
Mooi filmpje! Al ben ik er van overtuigd dat driften, whatever, met deze auto minder goed kan, aangezien de auto de slide toch weer controleert.
En de vergelijking met de Porsche is niet eerlijk:
5.2L V10 vs. 6-cillinder boxer.
Liever de GT3, die is net iets meer hardcore.
@ Laurens

100 Jahre Vörsprung durch Technik.
@BmwMPower: ik dacht 1 milliseconde CO2 uitstoot… stel je voor, helemaal geen BPM op zoiets!

Staat Prius op plaats 5 in de verkoopstatistieken, maar deze op plaats 1.
@ Benjamin1

Ja maar de Gallardo LP560-4 is net zo duur als een V10 R8 en een RS4 bij elkaar.

http://hessing.awdvoorraad.nl/s6ebe156e21599a02db0b2b5ad6b0d5e9/voorraad/details/?sid=1397357
@Laurens
Audi dat 100 jaar werd
leuke auto, maar voor die prijs, heb je heel wat leukere autotjes, een ferrari california bijvoorbeeld, die toch wel een stuk mooier is…
Prachtige test. Ook erg mooie cinematografie jongens!
@BMWMPOWER,
Je moet kijken naar die cijfertjes van, X aantal pk, X aantal NM, en het gewicht en niet te vergeten de 0-100 tijd ;)
@ Laurens:

Joh! ;)

@liljeezy:

Motorinhoud speelt daarbij toch ook een rol?
Mooie bak hoor!
Alleen denk ik dat de R8 de GT3 alleen pakt door puur meer vermogen. Launch control helpt daar alleen tegen als je zelf niet zo goed bent in het wegtrekken.
Eerste 200 meter was er ook nauwelijks verschil…

Oh ja, en de GT3 is er vanaf € 163.865.-
En als je dan toch geld aan het uitgeven bent koop dan een Gallardo LP560-4 of een F430.
@BMWMPOWER,
Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook weer niet,
tenminste dit is mijn mening.

een Dodge Viper heeft een 8,2 liter v10
en in een SLR MClaren ligt een 5,4 V8 en toch leveren ze allebei rond de 600PK
@liljeezy:

De Viper (wat een heerlijke naam is dat trouwens), trekt de SLR wel met gemak uit.
Maar dat betreft wel een moddervette Amerikaan.

En de SLR heeft nog een gigantische Kompressor er opzitten.
De Viper haalt al zijn vermogen uit de vele litertjes.
@liljeezy: *mierenneukmodus aan*

Een Viper heeft een 8,4 liter V10.

*mierenneukmodus uit*
Totaal overbodig.
Er is al een Gallardo met V10. Dan neem je toch geen Audi ??
Filmpje doet het niet helemaal bij mij :( kijke of hij het op AJ wel doet
LED gaat wel lang mee, maar als ze stuk gaan dan kost het je wel abnormaal veel geld voor wat lampjes :-P
gt3 alsjeblieft! donkere mooie boxer geluid komt boven die v10 uit… waanzinnig en hardcore, verbaasde me nog dat ie redelijk mee kwam uit de startblokken… had de r8 veel sneller verwacht!
@BMWMPOWER
daar heb je helemaal gelijk in ;)
volgende week gt3? :p
@ JamesBond007, Ik zou er nog maar eens de prijslijst bij pakken dan kom je tot de conclusie dat de Gallardo LP560-4 +/- €250000,- incl BTW/BPM is de Spyder is iets meer natuurlijk zie: http://www.autoblog.nl/archive/2009/01/04/lamborghini-gallardo-lp560-4-spyder-kost-273142-euro
dus, als ik dan toch mocht kiezen dan liever de Gallardo dan een Audi R8 V10.
Maar dat neemt niet weg dat de Audi wel erg mooi en heftig blijft.

PS: Wouter werd je bij 3:08 min door Ruben in je billen geknepen ofzo?? :)
vet filmpje mannen, goed werk!! ondanks de auto, ik zou een corvette z06 en een nissan GTR kopen voor dat geld!!
maargoed, het filmpje is gratis en er zeker niet minder om ;)
ohja, Wouter, volgende week de GT3 testen heh, het echte mannen speelgoed!
Dikke rijtest!
Informatie & lol trappen.. Zo moet een rijtest zijn!
ik vind de sound van de v10 wel een stuk mooier dan die van de v8.
en ik hoop dat jullie die gt3 ook eens getest hebben :p
Ik had al zo’n idee op die X1 preview toen Wouter met een blauwe R8 kwam aanrijden :P
Zometeen als de sodemieter naar huis om het filmpje te kijken!! Ohja, en liever de R8 als een GT3, ik wil dr wel gewoon elke dag relaxed mee kunnen rijden. :)
Schitterende rijtest!
Mooie auto, mooie drivyby-shots, en bij vlagen hoogstaand commentaar. Kwam dat laatste misschien door de blouse wouter? ;)
-edit: dank u, is gefixt-
Ik vond de rijtest niet zo geslaagd buiten natuurlijk de dragrace met de gt3 :D ik snap toch ng altijd niet de meerprijs ten opzicht vind de r8 de kleur en de sound vond ik geweldig maar die velgen echt lelijk man .
@Jesper:Ik had die x1 preview beter niet gemist :D verdomme man ik kon niet komen .
“In onbalans” -> uit balans ?! ;)
Mooie rijtest!
Oh ja enne… Goed, leuk geschreven artikel en strakke bak :D
kwam laatst een witte R8 V10 tegen in Oisterwijk, fantastisch machtige wagen!
Leuke rijtest! Ookal mis ik wel wat info over de rij-eigenschappen(wat minder motorisch gebrabbel) en had de R8 zich beter thuisgevoeld in een andere omgeving(slinger/bergweg/circuit).
Toch mis ik iets bij het bekijken van dit filmpje: ik kreeg geen kippenvel..
Okay! Zat nog te dubben, maar dan neem ik er toch een met handbak…
prachtig filmpje en een super auto.

Mis alleen nog een stukje over het resultaat toen het met de R8 zonder launch control werd geprobeerd ;-)
doe maar een v8 voor mij:(
gewoon omdat het sparen dan minder lang duurt
Nu wachten op de Spider, de euromillions winnen en goan!
De GT3 kon die R8 in het begin aardig volgen. Logisch dat R8 uiteindelijk wint door het hogere vermogen…
Wouter, bij deze ben je officieel Geek af.
Geen propaganda meer voor die automatische playstation-nerd-versnellingsbakken.
Een supercar gaat om gevoel en emotie, zelf schakelen hoort daar nou eenmaal onlosmakelijk bij.
Welkom bij de echte mannen (en ja, ik generaliseer graag!).
Ooh ja…

Autoblog is weer terug van vakantie!
Kijk deze filmpjes zijn we gewend!!!

Hou vol Wouter. ; )

Ik denk zelf dat de V10 verslavender is dan de V8!
Het geluid alleen al…

Foute kleur overigens voor een R8.
Als ik het geld had gehad dan stond deze zeker voor mijn deur! Eerder dan (bijna) elke andere “supercar”. Ook erg mooi dat die op het einde even een GT3 beat.
Snelle auto’s vergelijk je niet met 0-100, maar 100-200 of in ieder geval iets waarbij het tractietekort aan het begin wordt weggelaten. Tuurlijk kan een GT3 er in het begin naast rijden (en zelfs beter klinken, maar dat is persoonlijk), net zoals een Carrera GT er in het begin naast zal rijden(….om vervolgens met een superieure V10 de 200 véél sneller aan te tikken).

Anywayz, mooie rijtest, lekker duidelijk!
Harrydehengst
Leuke techniek maar ik vind hem nog steeds niet mooi en hij is erg duur! Daarbij vind ik dat hij niet exclusief oogt maar dat is mijn mening!!! Geef mij maar een Wiesmann en houd ik het wisselgeld!
Audi R8…’n Gallardo met Audi-badge…
Lamborghini Gallardo…’n Audi R8 met Lambo-badge…
Ik vind het kleur wel passe bij de R8 maar ik zou ook eerder voor een LP560-4 of een F430 gaan en die dragrace was niet echt eerlijk vind ik R8->525pk GT3->435pk met een GT2 zou het veel eerlijker geweest zijn met zijn 530pk maar je kan in een rijtest van de R8 hem toch moeilijk laten verliezen eh want met een GT2 zou dat wel het geval geweest zijn
de gt3 blijft koning! de audi is met V10 4wd en launch control maar marginaal sneller dan de veel goedkopere gt3 met 6 cilinder boxer 2wd geen launch control, minder pk’s en ook nog eens van de vorige generatie

hulde aan Porsche!
kun je nagaan als deze auto tegen een gt3(RS)/turbo/gt2 van de nieuwste generatie (997 mkII) gaat racen….

ondanks dat toch een gruwelijk vette auto ;)
en die grap in het begin is ook een toppertje.

Goede rijtest!

ciao!
Heeft Audi een V10 nodig om een ongeblazen 6 cilinder-boxer nipt te verslaan?!
Wat een velgen ! Super strak (Y)
Dit maakt me dag weer goed. :D En goed getest jongens !
Ik heb ooit een proefrit gemaakt met de R8 V8 en die vond ik te traag, vergeleken met m’n huidige auto (997 Turbo).
Maar dit klinkt wel erg goed.

Helaas moet mijn volgende auto een cabrio zijn, dus het wordt em toch niet. En bovendien heb ik de keuze al gemaakt :-)
raar dat audi er een gerobotiseerde bak met maar EEN koppeling in steekt…
Dit is het topmodel van audi, hun paradepaardje, waarom doen zo dan niet de moeite om er twee koppelingen in te steken?!
De test is super! Qua auto’s worden de testen wel aangenamer om te zien.. voor 11 van de 10 Autobloggers blijft het toch een droom en dus onaantastbaar, een wagen van 200k plus..

Het design vind ik persoonlijk niet echt topniveau.
De velgen vind ik verschrikkelijk, zowel deze set als de velgen op de ‘normale’ R8
Mocht je wel zon zak geld te besteden hebben, dan vraag ik me af wie er dan voor deze auto zou kiezen.
De huidige automarkt heeft erg veel leuks te bieden voor hetzelfde geld, maar je misschien meer sensatie mee beleeft..
lekker knallen op de Maasvlakte!
@ Freude_am_Fahren
Audi wil (terecht) dat iedereen een handbak bestelt ;-)
Goede test en mooie auto. Idd hoort in zo,n “pure” supersport auto een handbak.
Alleen doet die sprint tegen de GT3 een beetje afbreuk. Nieuwe GT3 RS wil ik wel eens zien tegen die R8 op circuit.
die is qua prijs vergelijkbaar. Ben bang dat de R8 dan een beetje achterop raakt.
Heey

wouter ik ben die jongen van autogespot ik mocht toen ook meerijden op de Meent. Heb je de foto’s op AG gezien?
zouden we misschien in contact kunnen blijven?
Toch maar gewoon de LP560-4 halen ipv deze Audi. Mooier en 200kg lichter, nuff said.
Wouter, jij als grote kerel, was ruimte genoeg voor grote mensen in deze auto?

Want in een Lambo moet je niet veel groter zijn dan 1m80 :-(
Waanzinnig filmpje, Wouter! als Audi-freak kan ik hier echt van genieten. Leuk detai op het laatst: Goodbye Porsche, hehe ;-)
@AlwinH,

op een …?
Wouter, een geweldig leuke rijtest weer, wat we toch al wel gewend zijn van je. Vooral het beginstukje is geniaal.. Uiteraard met de R8 V10 in de hoofdrol welke in mijn ogen toch echt een beest met 4 ringen is. Hij oogt ook een stuk stoerder dan de V8-versie.

AB, Keep up the good work! :)
Goeie test!!:D Mijn complimenten heerlijk. Al ben ik richting anti audi moet ik dit nu toch wel even toegeven!
Heej, ineens zin om weer zo’n kanjer van een reactie los te laten op AB! :P

Allereerst weer over de auto:
– Design: heb ondertussen voldoende R8’en gezien om een oordeel te kunnen vellen en dat verschilt niet veel met mijn originele oordeel: katachtige lijnen, heel erg supercar-ish! Voor zover de R8 niet ontworpen is in de windtunnel natuurlijk. De V10 versie heeft nog steeds die mooie lijnen hoewel ik hem nog nooit in het echt gezien heb…
– Motor: ja, die V10 was alles wat de R8 vroeg. Audi heeft de R8 immers gemaakt met in het achterhoofd een sterkere versie te maken. Dat merk je aan de remmen, de bak, de aandrijflijn, de gewichtsverdeling,… Al deze dingen bleven namelijk dezelfde in de R8 V10 (als ik me niet vergis). Prachtige motor voor de R8 ook, hoewel hij idd wat luider mocht klinken. Maar ah, daar zorgt Edo Competition wel voor ofzo. :)
– Rijgedrag: het is een middenmotor V10-supercar, wat verwacht je? Samen met de RS4 de enige Quattro Audi’s die willen oversturen.

– Conclusie: briljante auto, a proper supercar. Eén van de weinige door jullie geteste auto’s waar ik niets op tegen heb! :D

Test + filmpje:
– Verslag: zeer goed geschreven wederom, echt niets op aan te merken. Dus door naar het volgende item! :P
– Filmpje: erg vermakelijk, goed uitgekozen locatie met die windmolens (persoonlijk vind ik de landweggetjes dan weer minder om naar te kijken. Erg leuk om op te rijden though :) ) en Wouter doet echt een top prestatie met dat presenteren! :P Fijn ook dat einde, en dan bedoel ik vooral dat Wouter zegt “Als afsluiter…”, de filmpjes eindigen anders altijd zo abrupt, dit is aangenamer! :)
En nu ik toch aan het mierenneuken ben: de montage, ooit al eens gedacht aan een wat uitdagender karakter? Zoals bij dat sampletje toen jullie op KRO kwamen, dat was door de crew van KRO (of hoe die show ook heette) anders gemonteerd en het zag er erg goed uit! Ik hoor jullie al denken, doet Patrick een andere stijl, is het niet goed, komt hij nu met dit aanzetten! Maar de stijl van Patrick is echt anders dan de stijl van dat sampletje op KRO, echt even checken! :)

– Conclusie: jaa, weer een sublieme rijtest voor bij de rest! :D Denk dat dit een hattrick is, of niet? :mrgreen:

Enkele hersenspinsels die me binnenschoten tijdens het kijken:
– Idd, meeste (mannelijke) eigenaren van een dergelijke auto zetten de auto altijd in ‘Sport’ stand, hoe vreemd! Zag laatst een F430 F1 Challenge, keek ff binnen en de knop stond niet op sport, niet op DTC Off, maar gewoon op Race! :shock: Da’s toch wel erg extreem om naar de parking in Knokke te rijden!
– De GT3 op het eind. Jaaa, tuurlijk ga ik daarover zagen! :P De vergelijking klopt niet echt, de GT3 is een track rat en de R8 is… Wel, hij is praktisch een Lambo! Ook is de motoropstelling verschillend en blablabla. Maar na wat dieper nadenken, hebben jullie eigenlijk volkomen gelijk: het gaat bij die twee auto’s niet om de snelheid, de motoropstelling, de cijfertjes of gelijkwat dat je kan lezen op je pc. Het gaat om de glimlach die je ervan krijgt. En eerlijk gezegd, op die factor wint de GT3 het: elke autoliefhebber moet toegeven dat de R8 te veilig is vergeleken met een achterwielaangedreven ‘simpele’ auto als de GT3. Echt straight forward: motor & aandrijving achter en een zo licht mogelijke auto. Daar word je pas gelukkig van! :D De R8 is echt cool, maar zoals de rijtest van autocar van de LP550-2 ons leert: er gaat werkelijk niets boven RWD. Zelfs niet in een Lambo. :)
Dit kom zo dicht bij perfect in de buurt! Aan de ene kant zonde van die flutautomaat, maar zeg eerlijk, op deze manier bestellen alleen mensen die van rijden houden een R8 V10, omdat die altijd voor een handbak gaan!! Super dus! Mooie auto, mooi geluid, alleen de grill met kenteken mag van mij net iets anders…

Verder? Perfect! Droomauto:O

(En dan nog eens deze rijtest vanuit het niks, wat een verrassing Autoblog!)
Ronduit gruwelijke rijstest, super video allemaal. Goed objectief en de dragrace’je met de GT3 gruwelijk :D Kon je elke dag maar een rijtest+video doen.
@Autoblog

Bandenmaat achteraan 305/30 ipv 295/30 ;-)
Voor dit geld koop je toch zeker geen Audi, maar ga je toch voor Premium in dit segment?
Ahh. wat heerlijk om de dag mee te starten! Toptest, word ik heel hebberig van! Keep up the good work!
@wooody

De LP560 en de R8 liggen beide rond hetzelfde gewicht.
@Heyhuub: Oh ja?

R8 v10: Kerb weight (kg) 1620
LP560-4: Kerb weight (kg) 1410

“Do the maths and together the (lp560-4’s, red) extra 34bhp and 120kg off the kerb weight are surprisingly effective, massaging the power-to-weight ratio up from the R8’s admirable 325bhp per ton to a more striking 374.”
leuk hoor, nog 5 sec. sneller van 100-200 dan mijn s6, dat is wel supersnel!
Schitterende plaatjes, en het verhaal leest als vanouds goed weg. De video moet voor later vandaag wachten.
Hopelijk sparen jullie ook een R8 bij elkaar met telkens dat mooie (voor ons gratis zijnde) beeldmateriaal.
koentje wauters zit nu al enkele maanden met een witte versie rond te toeren. Hij komt er bijna altijd mee naar zolder of franchorchamps, en vooral het geluid is in mijn ogen beter.

De kleurkeuze kon ik dan weer niet zo apprecieren…
Zen reactie toen ik hem even sprak in de paddock was wel grappig:”super auto, een ideaal extraatje als ik even alleen weg wil. alleen niet zo handig om te parkeren..” :)
*zucht*

Alweer een Audi Autoblog?!
Hahaha, de Zilvervloot, dat ken ik nog! Alweer heel wat jaartjes geleden trouwens. Dit soort bedragen heb ik er nooit mee bij elkaar gespaard :(
echt waar ook VAG
Wauw.
Wat een geweldige auto.
Ja, alweer een Audi.
Ik zou inderdaad ook wel eens wat andere auto’s getest zien worden, niet alleen maar de premium Duitsers.
Maar zolang er dit soort geweldige verhalen bijhoren met prachtige video’s vind ik het niet eens zo erg.
Goed, de auto:

Wauw.
Een geweldige verbetering ten opzichte van de V8.
Heerlijk happig en alert en verrassend hoogtoerig V10-blok in één van de meest geliefde supercars ter wereld, denk ik.
Ik denk ook dat die 40 mille het zeker waard is.
Op de één of andere manier denk ik bij de 4.2 V8 van Audi een beetje aan een slap en slaperig blok dat maar moeilijk op gang komt.
Ik weet niet of het ook zo is, maar de V10 is in ieder geval heel erg lekker.
Als ik heel erg veel geld zou hebben zou ik er zo eentje kopen.
Nadat ik een Gallardo LP560-4, Gallardo LP560-4 Spyder, Ferrari 458 Italia, Murcielago LP670-4 SV, GranTurismo, 8C Spider, Zonda F en Bugatti Veyron heb gekocht.
Want dat is een beetje een soort van probleem bij deze auto.
Omdat de prijs redelijk hoog ligt komen andere supercars ook ineens een stukje dichterbij.
Een klein stukje dan, een heel heel klein stukje, maar zeg nou eens eerlijk: Je rijdt toch liever een Lamborghini (of een van die anderen) dan een Audi?
Ik wel, in ieder geval.

Maar verder is dit een hele leuke auto hoor, en bovendien verpakt in een hele goede rijtest deze keer!
Zozozo vet, r8 v8 al gereden, en gistere deze v10! veel bruter
Nog eens iets…. Hoe komt het dat als Nissan (de auto van je buren) een sportwagen bouwt die relatief betaalbaar is en toch zo ongeveer alles tot 2x de prijs om de oren rijdt al die figuren hier roepen dat ze “geen Niksan motte”, dat “je voor lul rijdt met een Nissan”, dat “die keihard afschrijft” en voor een (te) dure Porsche kiezen….

Tegelijkertijd hoor je niemand van diezelfde groep lui over het feit dat we hier kijken naar een Audi (de auto van die irritante ietwat brallerige account manager of de accountant) die gewoon 210.000 euro of meer kost….
Tellen de afschrijvingen opeens niet meer? Is een Audi wel iets waar je mee aan durft te komen? Dat is opeens wel een echte supercar maar een Nissan niet?

Grappig volkje, maar tegelijkertijd is dat soort snobisme ook wel weer triest. Als je een ton neer kan leggen voor een auto dan zou je het niet nodig moeten hebben om me je sleutels te patsen…. en anders is het geld misschien beter besteed aan een therapeut. Die kan misschien meer doen voor je onzekerheid.
Auto Motor und Sport
R8 v10 tegen de 911 turbo (de “oude” denk ik)
http://www.youtube.com/watch?v=8pvR7Yugb3U
Mooie bak! Snel een lot halen, deze staat dan zeker op mijn verlanglijstje…
Ja Wouter luister eens…

Die anti groene grapjes en die sarcastische.. zelfs cynische opmerkingen over zuinig rijden beginnen oud en irritant te worden.

De prepubescente probleemjongeren die hier op deze website rondzwerven (en die overigens ook kampen met een serieus authoriteitsprobleem) vinden dat misschien leuk maar de rest van jullie bezoekers en ik in ieder geval irriteren zich er dood aan.

En ik zal het maar even zeggen… ik ben 19 en mag af en toe lekker in de ML63 van mijn buurman rijden en dan heb ik ook gewoon lol als ik NORMAAL rijdt.

Naja.. verder goede en leuk te kijken video.
En zoals verwacht niemand die reageert. tja slappe audi-fans die geen verhaal hebben.
Die GT3 blijft nog goed bij met zoveel minder vermogen! Kun je je voorstellen dat de nieuwe hem eruit rijdt! :D
Lekker filmpje mannen!
Over de GT3 die bijna net zo snel is als de Audi: Die Porsche heeft de motor op de aangedreven as liggen, dus de achterwielen hebben enorm veel tractie. Tja, dan kom je ook wel hard weg
Zit ook wel een prijsverschilletje tussen een GT3 uit 2007 en een R8 V10 uit 2009. Nog groter verschil is het aantal peekaa’s en newtonmetertjes. Maar dan houdt de Porsche het nog goed bij! Toch dikke hulde voor de V10, wat een geluid, mooie leuks en een schitterende kleur!
Maar liever de GT3 :)
echt een prachtige auto. Heb er ook ff in gereden :D
mooie rijtest, ze worden steeds beter
Prachtige auto & een mooi filmpje, gaaf dat einde met die GT3 :)
Waar maken die gasten toch die opnames? – ik bedoel – het is lekker rustig en ze gaan vol op het gas.
Zo te zien is de opname ‘s-ochtends héél vroeg gemaakt – als iedereen nog in z’n nest ligt te rotten..
Wat een verschrikkelijk mooie velgen zeg. Prachtige combinatie met de heldere kleur van de carrosserie. Met de R8 heb ik verder weinig, maar in deze configuratie kan ik hem niet verkeerd noemen.
Mooi camerawerk Ruben! Keep it up.
Verdorie dat ik em nu pas zie, moet ik gemist hebben met op vakantie te gaan. Een van de beste filmpjes tot nu toe.
Doe mij maar een Carrera GT en niet zo’n neppe Aldi R8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).