Video: Koreaanse supercar doet mee met de Grote Jongens

Auteur: , 46 Reacties

Kennen we het merk Spirra nog? Deze fabrikant van supercars kwam hier al eens eerder langs, maar de laatste tijd is het aardig stil geweest rondom de Koreanen. Tijd om daar verandering in te brengen.

De Spirra Turbo -waarschijnlijk de hoofdrolspeler in de video- wordt gebouwd door Oullim Motors en komt ook naar de Benelux. Voorheen kregen de Spirra’s een V8 van Ford ingebouwd die een vermogen leverden van 320 pk (238 Kw). Toen Oullim Motors de toko overnam werd de V8 ingeruild voor een V6 van Hyundai. En niet de minste V6, want gecombineerd met een supercharger bracht de 2.7 6-cilinder 400 pk op. Deze uitvoering werd de Spirra S genoemd.

Daarboven bevindt zich nog de Spirra Turbo. Deze badboy heeft een turbo in plaats van een supercharger. Daarmee wordt er een slordige 500 pk uit het Hyundai blokje getrokken. Tel daarbij op dat het gewicht van de Spirra rond de 1000 kg zit en je kijkt hier naar een waardige tegenstanders voor de Lamborghini Gallardo Spyder en de Ferrari F430s. Of dat echt zo is mogen jullie bepalen aan de hand van de video. (via Autoblog.com)46 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
eerste wat in me op kwam was ook hyundai, die zij ruitjes zijn rechtstreeks uit het magazijn van de coupe gehaald volgens mij ?

Maar ja in de Lamborghini zitten ook de knopjes van de golf
Wel downsizing :D
Ik hoor bijna niks van die jap, Terwijl die andere exoten met een heerlijk geluid langs vliegen :D
@Okkii: koreaan, geen “jap”
maar het is wel een echte sport auto die meer credit verdient
wow!!! ik vindt hem wel mooi, en dat voor een koreaan… ik moet mij dringend eens laten nakijken, geloof ik!!!
En als hij nou met een zeer scherpe prijs op de markt gezet wordt, een beetje de Corvette als richtlijn, dan wordt dit zeker een hit.
@ErwinLagcher: in Nederland komt ie volgens mij alleen als elektrowaggie. De eerste exemplaren/eerste exemplaar is al in ons land:
http://www.autojunk.nl/2009/03/spirra-2
F430 ? Zijn dat niet twee F360’s ?
Het gaat vlotjes rechtdoor, dat alvast wel.
doet me denken aan een R8 o.o
Een woord, turbogat. :P
Daar sta je dan met je Lambo / Ferrari.
Ik vind ‘m wel wat hebben, enkel jammer van dat flauwe geluid dat ie produceert.
Je ziet alleen maar wat hij rechtdoor doet!
Hmm, niet echt my cup of tea, maar toch een serieuze concurrent erbij voor Ferrari en Lamborghini.. :)
Dat doen ze wel goed vind ik, een blok van Hyundai erin plaatsen…blijft het tenminste Koreaans, zullen ze daar wel denken…en terecht! Niet zo als dat zogenaamde Spyker, die maken niks zelf, ja de leren bekleding van de stoelen…waaaaaaaww!!!
Zeker niet omdat het Koreaans is eh, maar gewoon een lelijk gedrocht. Als het ding trouwens even goed plooit als de Landwinden van de buren kan het best meteen verboden worden hier!
Bloedsnel!
Ja dit vind ik dus geen vergelijk, je kan niet een turbo auto vergelijken met een atmosferische auto punt uit.

Zet er een posrche turbo naast wordt die koreaanse troep weggeblazen hoor.
Ik ga Korea niet sponsoren! Jammer maar helaas, kraken die zooi;) ( En echt mooi? Nee)
Van buiten is het redelijk te doen maar ook al in zekere mate gedateerd.

Waarschijnlijk stort de hele Lambo/Ferrari vergelijking bij het design en de kwaliteit van het interieur al in mekaar… Daar is toevallig ook geen enkel goed plaatje van… Bij het ene plaatje dat er wel van is kan je al net zien dat het stuur er totaal niet uitziet.

Leuk karretje maar de kans dat dit een Ferrari concurrent is zero to nothing.
het is een nette sportieve auto
ja dus!
Ziet er niet eens zo heel slecht uit. Maar geef mij toch maaar een Lambo.
Leuk promotiefilmpje waarin de Gallardo en de f430 zeker niet voluit gaan. Voorkant trekt op een tesla en de achterkant is samengesteld met onderdelen uit halfords.
Haha, als er een stier of een paardje had op gestaan, wedden dat jullie hem dan wel mooi gevonden hadden.
@ Oniwo, alleen bestond deze spirra al eerder als de tesla. en voor wat ik tot nu toe van de spirra heb gezien komt er niks bij halfords vandaan. en waarom gaan die gallardo en f430 niet volluit, denk je dat ze een lichtere auto met meer of evenveel vermogen op halfgas bij kunnen houden?
Vind nu niemand dat die grote foto lijkt op een ferrari 599 langs achter? Ik vind het een mooie auto, maar ik stel me toch altijd vragen bij de betrouwbaarheid, levensduur, onderhoud, service, verkoopwaarde, … bij van die onbekende wagens die sportprestaties neerzetten door een heeel grote turbo.
Je ziet bij 4.20 de ferrari duidelijk remmen. en ohja, het is een Hyundai en dus Nee. Die hyundai maakt bij de laatste paar runs ook veel meer herrie dan de Lambo die toch niet echt bekend staat dat ie weinig geluid maakt.

Ik zeg: Koreaanse propaganda.
@Benny:

Ik ben deze week twee Gallardo’s tegen gekomen. Dat geluid was mooi, echter niet hard te noemen. Viel mij eigenlijk zwaar tegen.
Ja inderdaad 599 van de 8erkant, en de knoenigsegg ccx van de voorkant, vooral de lichten. Hij houdt het redelijk bij maar ik denk dat vooral ik de bochten meneer hyundai genadeloos de tering wordt in geslagen..
Leen hem eens uit aan Top Gear dan weten we wel hoe het met de allround prestaties zit. Qua prestaties in rechte lijn schat ik hem gelijkwaardig met een m3. Op circuit eerder met een 350Z
@oniwo: geet TG tv maar TG magazine ook goed genoeg?
http://www.topgearmagazine.nl/uitgelicht/artikel/spirra-s-test-uitgelicht/

nee, het is geen ferrari of lambo, maar het is zeker niet een oft ander hobby project en hij is zeker wel vergelijkbaar qua snelheid. Autoblog, is het niet eens tijd om met die importeur te gaan spreken?
Laat de wagen eerst maar een paar rondjes Nurburgring doen.
Als de auto dat volhoudt en een nette tijd neerzet, dan kunnen we altijd nog overwegen het een supercar te noemen :-)
Ik vind hem er wel goed uit zien. Ook het interieur. Dat is mooier als een Ferrari.
Ik ben wel benieuwd wat het op een circuit doet. En ik denk dat ie wel beter is als 370Z.
Dus als hij een beetje goed rijdt word ik fan van Spirra. En wat boeit het als hij niet een betere tijd heeft als een Lambo op de o zo heilige ring. Lamborghini (en al die andere merken) heeft veel meer ervaring. Dus zou ik het niet vreemd vinden als de Spirra minder snel is.
En de fantrollen komen zsm weer uit hun holletjes om dit af te kraken….blijft toch typisch….

“porsche turbo is sneller”

“interieur is niks”

“t blijft een Koreaan”

“onbetrouwbaar”

en mijn favoriet met afstand, de ongekroonde koning van elk puisterig puberaal autodebat:

“De Ferrari ging niet voluit”.


Dank, autoblog publiek. De glimlach is weer op mijn gezicht getoverd.
LOL @bozewolf :D
ik denk dat hij zeer ‘explosief’ is :p
Ik snap de Fanboys wel. Deze auto is niet vurig genoeg om tot de concurrentie van de de Italianen te behoren. Daarvoor zijn er filmpjes van brandende Spirra´s nodig.
Moet zeggen dat het design me wel aanspreekt. Misschien wat gedateerde neus maar achterkant is stoerr. Interieur mooi vormgegeven maar ziet er iets te plastic uit. Zoals het hoort in Azië.
Potentiële supercarkopers gaan voor een merkje, design en kwaliteit.
Dus niet voor een Spirra.
Op een serieuzere noot, beetje afhankelijk van de prijs en algehele build quality (wanneer krijgen automagazines em eens mee, rijtestje bitte), zou dit een heel leuk sportwagentje kunnen worden voor de rijkaard met hoger dan gemiddelde autoliefde. Het zal mensen vast nieuwsgierig maken.

En laten we wel wezen, het mag dan een Koreaan zijn, voorlopig met je hiermee dus wel even vele malen exclusiever dan een Ferrari of Lambo of Kever.
FrankypankyV8
Waarom zo DONKER?!?
Alsof ze zich schamen voor die Spirro???
Volgens mij durven ze met die prul niet vanuit stilstand weg te accelereren. Zeker bang dat de aandrijflijn in onderdelen rond je oren vliegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).