Dit is de Skoda Superb Combi

Auteur: , 62 Reacties

Ach, als we toch spannende berichten aan het plaatsen zijn kan deze er ook nog wel bij. Skoda onthult namelijk binnenkort de backpack-variant van de Superb, en voorzag ons daarom van bovenstaande, bijzonder donkere foto. Omdat wij ook de beroerdsten niet zijn hebben we 'm zelf maar even wat lichter gemaakt. Ik hoop niet dat elke fabrikant dit teasergeintje nu gaat oppakken, want dan blijven we bezig.

Skoda heeft al 42.000 Superbs verkocht, en ach, dan kun je wel een keer gek doen en gewoon een stationwagon-versie gaan bouwen. Ruim, comfortabel en goedkoop zijn de sleutelwoorden bij deze Superb Combi, die op de IAA Frankfurt voor het eerst aan pers en publiek getoond zal worden. Mooi spul man.62 reacties

Als ze wat aan de achterkant gedaan hebben bij de Combi, kan het nog wel wat worden met die Superb
Ik denk dat dit best een mooie auto gaat worden.
flink apparaat hoor. Volgens mij is ie zo best geslaagd.
doe mij die ma !
Skoda, het blijft grappig. Zou er niet dood in gevonden willen worden eigenlijk. Maar goed, veel ruimte voor weinig geld.
Voegah was dat wel anders, toen hadden ze de duurste auto ter wereld, kon je toen der tijd 10, jawel 10 huizen van kopen!
Ik zou de superb boven aan mijn lijstje zetten, daarna pas de A6 en de Passat!
Bobby Orlando
@RickB: wat is “voegah”?
Dodelijk saai. Genoeg mooiere stations in dat segment
@MattCurlew: Zeker nog in coma en een aantal jaartjes ontwikkeling van dit merk gemist? In inmiddels meer dan 30 testen verslaat ie glansrijk Audi A6, Mercedes, BMW en broers uit het Volkswagen concern.
@Bart: ja en? dat maakt hem nog niet mooier.. ik geloof best dat het een prima en een ruime auto is. Maar vreselijk suf ontworpen. Gelukkig is de Combi niet lelijk zoals de sedan maar die ouderwetse horizontale lijn blijft..
wel tijdloos design, lijkt wat op oudere E-combi’s…
Vult de ruimte die Volvo achtergelaten heeft.
@Matt.
Voor zo’n lage prijs met zoveel ruimte? nou nee!
@Bobby, toen stof duurder was als leer.
Voordat Hitler Tsjechie binnenviel, weet niet precies welk jaar maar hij staat in het Skoda museum in Tsjechie ;)
@RickB: leuk voor de campingmensen onder ons ja. Maar een Mazda6, Insignia, C5 en Accord zijn ook ruim maar wel een flink slag mooier!
Mooie kar, die achterkant van de huidige Suberb bevalt me niet zo, maar dit is prima zo te zien. Waarschijnlijk ook iets meer hoofdruimte, want daaraan ontbreekt het in de ‘sedan’.
Wow, mooie bak. Zal wel een ENORME laadruimte hebben :). En de kwaliteit van de dashboards is ook behoorlijk vooruitgegaan.
Iedereen die liever dubbel zoveel uitgeeft voor een half zo goed uitgeruste en half zo ruime wagen (ik kijk richting Duitsland): Fail.

Misschien kun je je ook de vraag stellen: waar heb je het meest geniet van: de binnenkant of de buitenkant?

I rest my case.
Ik heb pas (voor de vakentie) zo’n Superb meegehad in de ‘normale’ sedan versie. WÁT een lelijke auto.
Een mooie kop, maar vanaf de zij- en achterkant bekeken kloppen de verhoudingen gewoonweg niet. Deze Combi ziet er wat dat betreft veel beter uit. Ik moet zeggen, het reed prima (met de 2.0TDI 140Pk ca.3000 Km. afgelegd) Maar ik moet wel zeggen dat je makkelijk kan spotten waar het prijs verschil vandaan komt in vergelijk met, bij voorbeeld, een VW Passat. De afwerking en gebruikte materialen zijn nét een streepje minder als bij de vergelijkbare VW. Een dashboardkastje wat niet netjes sluit en daardoor rammelt, De motorkap die klinkt als een koektrommel als je dichtgooit, Stoelen die je na een kilometer of 800 al een bippie als een houten plank bezorgen etc. Achterin echt wel een zee van ruimte. Meer nog als bij voorbeeld in een Audi A6 (!!!)De achterklep die je op twee manieren kan openen is mijn als een gadget over gekomen en niets meer dan dat. Mijn ervaring is dat ik toch meer de ‘hatchback’ versie gebruikte t.o.v. de sedan manier van openen. Alles bij elkaar ben ik, persoonlijk, toch blij dat ik met mijn aanschaf van onlangs me niet heb laten verleiden door de aantrekkelijke lage prijs van de Skoda, maar toch voor een ‘duurder’ model uit de VAG-stal gegaan ben.
Ow, en ik ben niet helemaal negatief hoor…
De stereo (Bolero 6 MP3 Cd wisselaar+SDkaart slot) was fantastisch. Het display in de middenarmsteun (voor de passagiers achterin) geeft écht wel een idee van luxe. Een lekker dik, niet te groot, leren stuur lag lekker in de hand (maar miste wel de stuurbediening voor de radio)
Ik geef echt niets om een ‘badge’of ‘imago’ van een merk.
(Vandaar dat ik ook een VW gekozen heb i.p.v. een Audi)
Maar ik vond dat de Skoda op bepaalde fronten erg luxe en ‘rijk’ overkwam, maar op andere fronten tocg wel erg ‘goedkoop’ aandeed. Maar één ding staat voor mij vast; in de Superb ab-so-luut geen gebrek aan (binnen) ruimte.
En dat is met mijn ervaring met de sedan, dus deze combi moet zeker een ruimte-mirakel zijn. Daar heb je geen MPV voor nodig. :D
@DenE.
Je moet toch ergens op besparen, en ik vind hem vanaf het zij aanzicht hem op de Continental FS lijken ;)
Nu wachten op de RS variant:P
Ja, met een Audi S4 motor ;)
Extra ruimte achterin is altijd meegenomen om mij derde been de vrije loop te laten.
=>mijn.
Ik vind het wel een goeie bak eigenlijk
@RenesisHP: Moet je hem toch over het middenconsole slingeren, dan wél uitkijken dat je niet lekker met je elleboog op de midden-arm-steun gaat hangen in de file :P
@DenE:

Meestal vrij weinig last van de elleboog. Wel van de navigatiebediening op de middenconsole.
Gelukkig hebben wij niet de zelfde smaak!
Wansmaak is ook smaak. Beter gezegd; geen smaak mbt deze Skoda. Snap niet dat je hier nou zo enthousiast van kunt raken als autoliefhebber..
op de terug weg van Kroatie kwam ik opvallend veel superbs tegen met een Nederlands kanteken [ik kwam alleen maar nederlandse superbs tegen]
hoewel geen een met een sleurhut was uitgerust denk ik dat deze combi caravanend nederland uit hun sonatas weet weg te lokken.
Doe dat licht maar weer uit! Mss dat Pinkeltje hierop geilt, maar ik alvast niet!
Ik vind ‘m wel leuk eigenlijk.
Bovendien verschrikkelijk ruim voor een verrassend lage prijs.
Mooi, Skoda is ontzettend vooruitgegaan. Had de huidige status van het merk eens 10, 15 jaar geleden voorgesteld. De Superb is een prachtige auto, ook een grote auto. Ik vraag me af hoe immens deze combi dan overkomt.
prachtkar. De sedan ook.

Jammer van de bijtelling. Die 30k is het probleem niet…
gelukkig heeft V.A.G ook nog meuk voor de emotie-lijders ..

ook voor de sukkels met “smaak” heeft V.A.G prima alternatieven ..
Zag vandaag wel een nieuwe S met caravan erachter… ook daar kan het dus mee >_>
@Matt.
Leer dat nou begrijpen dat mensen ook een andere smaak kan hebben…
ik blijf de Supurb een leuke wagen vinden, hij is eleganter dan een 7-serie en mooier dynamischer dan een A8, enkel moet hij zich in het gezeldschap van een S-Klasse en mischien ook de Pheaton zijn meerdere kennen…

De break-variant is daarom ook van harte welkom!!
@sven2: wat heeft een D-segment auto met jouw genoemde F-segment auto’s te maken? Je slaat zelfs de hoge middenklasee (E-segment) doodleuk over

De Superb is een D-segment auto. Niets meer en niets minder!
@MattCurlew:

mag ik er even bij zeggen dat de grote overeenkomt met die zogenaamde F-klasse wagens!! de Superb kan doodleuk concureren met een A8 en 7-reeks, dat hebben er al vele voro mij gezegd trouwens, de zitruimte achterin de Superb is groter dan de ‘kleine’ A8, hoor!!!
@micheloo0: jouw leeftijd zegt genoeg..
@sven2: binnenruimte is dan het enige. Geen weldenkend mens gaat een Superb met een A8 vergelijken. Niet qua prijs, status, luxe, optiemogelijkheden enz
LOL @ Sven2 en Bart.
@ralph, lol je maar helemaal stijf. Maar als je denkt dat hier een ander onderstel en motorisering bijzit dan een VW Passat of Audi A4 dan vergis je je lelijk.

Maar goed, voor die extra 20.000 euro krijg je wel vier ringen, kerstmis-verlichting en minder opties dan op zo’n Superb, dat is het zeker waard.
@Aiii.
Bedoel je dat de SUperb het waard is of de Audi?
Ziet er zo goed uit, maar volgens mij is het gewoon een omgebouwde A4/A6.

ps; Waarom kan ik tijdelijk niet inloggen en andere mensen wel?
@RickB, Dat 20.000 meer wel erg veel is voor onderhuids dezelfde auto met minder opties.
@Aiii ..
kap eens met die filosofische cryptografie ..
aan welke kant sta jij ..
de Skoda-kant of de Audi kant of de V.A.G kant in het algemeen ..

ik wil NU antwoord ..
@lucb: Hij heeft technisch niks met een Audi gemeen, het is een soort verlengede Passat (jammer genoeg).
Mijn vorige auto was een VW Golf en mijn huidige een Octavia. Tuurlijk ben ik een VAG man.

@Tommy2. Grapje zeker? Technisch zijn de auto’s bijna identiek!
Ziet er goed uit.
Maar de gewone uiteraard ook.
@Yanktank dan ben ik zeker één van die Superbs geweest die je gezien heb, kwam uit Slovenië, herkenbaar aan de Noordlease-Verhuur sticker achterop :P Ik heb trouwens ook twee Duitse Superbs gezien.
@Matt zoals ik al zei hierboven, hij is echt NIET mooi in sedan, deze Combi moet ik eerst eens live zien.
Maar ruim is hij zeker.
@Alle anderen, zie hierboven, de superb is NIET hetzelfde als een Passat/A4-6. MIJN bevindingen in 3 weken/ Dik 3000Km. Superb, hij is zeker minder goed afgewerkt, mindere materialen gebruikt etc. als de ‘duurdere VAG broers’ maar dat is volledig logisch, hij kost ook een slok minder. Geen slechte auto, niet mijn smaak.
Ik blijf bij de stelling;
Wie geen Audi kan/wil betalen koopt een VW
Wie geen VW wil/kan betalen koopt een Seat
Wie geen Seat wil/kan betalen koopt een Skoda.
En iedere stap neerwaards op deze ladder neemt een stap neerwaards in kwaliteit. En dat is logisch. het moet uit de lengte óf de breedte komen. denken jullie nou echt dat de boekhouders van de VAG groep niet kunnen rekenen ?
Óf de boekhouders van meneer PON ? Ik denk dat die mannen echt niet achterlijk zijn.
@DenE: Gave eerste 2 comments. Vergat dat ik een comment zat te lezen op AutoBlog. Het lijkt wel een autotest. Cool! ;)
Ha, en het leuke is, het dashboard word niet eens door Skoda inelkaar geschroefd, alleen geplaats… >_>
ah dit is een stuk beter dan de sedan
begrijp me niet verkeerd de sedan is best een goeie auto.
mijn oom heeft er een.
alleen die kont past er niet bij
dus laat maar komen zo`n pak ezel
@Freewarefreak… dank…dank.. :D
Koop maar een 3.6, en stop er een Abt-pakketje in. 300+ps (meer dan in de Passat R36) voor weinig. De R36 kost 70k, en dan nog zonder leer ook, dus tja….
Veel mensen vinden Skoda niks, had ik ook, tot ik er in ben gaan rijden. Heb hier al een Octavia Combi RS Tfsi, in een woord: briljante auto (voor dat geld)
Mattcurlew:uw profielfoto zegt al genoeg
Klopt, ik heb een weekend in een A8 gereden, de “ride” is geweldig, maar de binnenruimte is niet echt je van het, zeg maar gewoon klein, tenzij je de A8Lang neemt. Dan voel je je toch wel bekocht in een auto van een euroton.
Qua value for the money zit je bij Skoda uitstekend, want de afwerking is op veel punten beter cq. de indeling/uitrusting is logischer en mooier dan bij een Golf cq Passat.
En geen weldenkend mens gaat een euroton uitleggen voor een auto die voor-en achterin kleiner is dan de Superb, die ongeveer een derde tot de helft kost. Ik heb vorig jaar twee Q7’s 3.0tdi versleten, beiden terug naar Pon met dreunen vanuit de bak/aandrijving (daarom ter vervanging ook in ongeveer alles gereden wat ze bij Audi hebben), neem van mij aan: Audi is qua prijs en verwachting highly overrated ten opzichte van de werkelijkheid.Geef mij maar Skoda: de Octavia RS Combi Tfsi van mijn vrouw heeft nog nooit iets gemankeerd, en rijdt buitengewoon, is mooi afgewerkt, steekt uitstekend in elkaar, en is qua value for money niet te overtreffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).