Yes! Audi S5 Coupe houdt zijn V8 (voorlopig)

Auteur: , 36 Reacties

Toen de nieuwe S4 een 3.0 V6 met supercharger onder de motorkap kreeg begon ik argwaan te krijgen. Toen vervolgens de S5 Cabrio dezelfde motor kreeg begon ik angstig te worden. Helemaal omdat er een planning opdook waarin stond dat de S5 coupe in juni 2010 ook dit blok zou krijgen.

Maar volgens een Amerikaanse Audi woordvoerder is het 4.2 FSI blok met 354 pk en 440 Nm voorlopig veilig. Klanten kunnen het blok namelijk zeer waarderen (duh!) en dus is de komst van het 3.0 V6 blok (333 pk, 440 Nm) voorlopig op de lange baan geschoven (voor de coupe).

En om er zeker van te zijn dat Audi zich niet bedenkt roep ik iedereen op die twijfelt tussen een S5 Coupe en Cabrio voor de Coupe te zijn. Hoe meer V8’en op de weg hoe beter! (via: autoblog.com)36 reacties

super heerlijk!!!!!!!!!
Premium -1
Leuk, maar de RS5 laat wel lang op zich wachten.
Premium +1! -1 dat ze er voor gekozen hebben een 6 cilinder erin te lepelen! Ze hadden gewoon overal v8 in moeten lepelen. Desnoods een S5-e versie met de v6 :D
shit da zen zoveel taksen in belgië.
@michelooO
Alé gast, zoveel schilt da toch ni tussen ne 3liter of of ne 4,2 , Biv is iig hetzelfde.
Jaarlijkse taks schilt het hem toch een vlotte 1000 euro, met zo een wagen…
dan hebben we dat er toch voor over zeker ? :p
@sus: Als ge hem leased maakt da wel een heel verschil uit en vr uw herverkoopwaarde ook.
@micheloo0
Niet zeiken, in Nederland is het veel erger.
In NL naaien ze je met alles, niet alleen met je auto

OT:
Leuk en iedereen maar zeggen dat het groener moet ..
nog maar een geluk. kreeg ik mijn tante maar overgehaald voor die V8, zij wilt een 2.0 TFSI in haar A5 cabrio… Borring!!!
@sus

Als jij gewoon Nederlands bent… hulde!
@sven2

Je bedoelt, kreeg je Audi maar overgehaald tot die V8? Want dat je je tante niet zover kan krijgen tot de V8, snap ik wel. Gaat een beetje moeilijk.
FrankypankyV8
@Robbie,

Hoe meer V8′en op de weg hoe beter!

You’re me mate! :mrgreen:
Yeah! Lekker een atmosferische motort met veel powerrr:D
ik denk dat het moeilijk is om de V8 te behouden.
Omdat deze de EURO5 normen niet vervuld
Het zou mooi zijn, maar vrees het ergste. In productie week 22 (2010) gaat volgens Audi AG bronnen de V6T in de S5 coupé. Het goede nieuws is dat als de V6T er in zit, de S5 flink goedkoper wordt (de S5 cabrio met V6T is nu 5K goedkoper dan de S5 coupe met V8, dus de S5 coupe met V6T zal normaliter wel 10-15K goedkoper worden!)
Dat zal waarschijnlijk alleen voor de US markt zijn.
De S5 Sportback krijgt ook the V6 3.0TFSI SC.
Dit zal inderdaad wel betekenen dat de RS5 wat langer op zich laat wachten. Audi wil minimaal één V8 aanbieden in de A5.
Ik had eigenlijk wel de hoop op een V6, wordt het misschien nog aantrekkelijk om te kopen.
Liever een geblazen lichtere motor dan een understressed, zwaar overstuurd hok.

V8 = overrated.
heb ooit het geluk gehad om er mee te rijden toen ie uitkwam…
alleen al het geluid deed me beven. Zou jammer zijn om dat te moeten missen. Mss zouden ze de RS5 een V8 kunnen geven, de S5 de V6…
@BozeWolf; ben het volkomen met je eens.
@bozewolf,

idd, dat zijn nogeens goede argumenten.

Sowieso vind ik een 6 pitter toch beter klinken dan een 8
Joepie, dit is nieuws wat mijn dag goed kan maken. Ik vind die V8 zo lekker rauw klinken, die mogen ze nooit weg doen. wanneer dit gebeurt hang ik de vlag wel halfstok
Ik begrijp de heisa hier niet omtrent de voorkeur voor een V8. Ik vermoed dat 9/10 nog nooit in een S5 gezeten heeft. Hoe kun je dan uberhaupt weten dat de V8 beter is dan de V6T? En dat is toch precies wat je wil: De *beste* motor, en of dat nu een V8 of een V6T is, zal mij worst wezen.
Ik heb een S4 gehad met een 2.7 twin turbo – fantastisch die trekkracht onderin. De V8 S4 daarna deed mij niets. Ben juist blij dat ze weer een geblazen V6 leveren. Een groot voordeel is en blijft de trekkracht onderin van dergelijke blokken. Dat maakt dieseltjes ook zo fijn tegenwoordig. Schakellui snel kunnen rijden en explosief als het moet – dat is wat voor mij een S4 maakt.
Yes! Hij houdt z’n V8! Want jij kon ‘m toch al betalen…

Wat een ontzettend gezeur… De V6T is beter en veel zuiniger (en dus praktischer), de V8 klinkt lekkerder is de algemene teneur.

“Yes! V8” etc. vind ik nogal kinderachtige uitspraken…
Doe mij toch maar de V6 met turbo maar
Wat nog beter zou zijn is natuurlijk een V8 met (bi)turbo!
Maar als ik dan persoonlijk de keuze heb uit de V8 zonder turbo of de V6 met die leuke turbo op, dan zou ik toch voor die V6 gaan. Alleen naar geluid al toe, dat beestje zal blazen allesinds!
Ik zou toch voor de S4 avant gaan veel mooier en ook minder achterhaald. Een dikke V8 is voor amerikanen van voor de crisis. Wij willen nu hoogstaande techniek en turbo’s.
‘4.2 FSI blok met 354’ dat is wel leuk, maar niet spectaculair voor een V8 met die inhoud in deze tijden.
ik zou dan opteren voor een geblazen 3l 6cyl!
S5 cabrio ziet er al geweldig uit en is de motor ook geweldig
Er wordt hierboven gesproken over een V8 met biturbo. Misschien komt er wel zoiets in de RS5, hoewel ze het al hadden over een gewone atmosferische V8 met 450 pk.

Om nou weer een V8 met 350 pk in deze auto te leggen lijkt erg onlogisch; ze kunnen immers veel meer met die V8. Beter iets ertussenin dus.

De V6T is overigens ook te krijgen in de A6, en dat ziet er best okee uit:
http://www.youtube.com/watch?v=UyZZIYQRLb0
En in de S4:
http://www.youtube.com/watch?v=pyaG6gOvwuQ&NR=1&feature=fvwp
In deze kwestie is Audi in een tweestrijd verwikkeld. Enerzijds willen ze maar wat graag de V8 vervangen door de V6 om het groene imago aan te scherpen. Maar aan de andere kant durven ze de V8 niet te laten vallen om hun imago als premiummerk niet te schaden. BMW en Mercedes hebben immers ook een V8 in gelijkaardige modellen. Dit is net dezelfde situatie als toen BMW besliste alsnog een twaalfcilinder te introduceren in de 7. Zogezegd van gedacht veranderd, maar wij weten wel beter dat dat van in het begin gepland is en dat ze het nieuws zo laat mogelijk gelekt hebben om het groene imago zo lang mogelijk stand te doen houden en meer groen geld te vangen. One of the oldest stories in the book!
FrankypankyV8
Ik heb het niet zo op met turbo’s.
Mijn voorkeur gaat uit naar atmosferische motoren. Vandaar ook mijn (toren)hoge respect voor de S2000-Honda motor.

En ja, Audi kan idd. beter…met de V8-motoren die ze nu al hebben. Maarja, downsizen is ‘hot’ tegenwoordig.
*zucht*

Het liefst zie ik dikke 4 a 5 Liter V8’en in mijn karren!
Maar dat kom wel goed… :P
Timmie: nee hoor, BMW heeft ook gewoon een 6-cilinder in de 335i (te vergelijken met de S4/S5). De 8-cilinder krijg je pas in de M3 of in de duurste 5-series (540 en 550 tegenwoordig, 545 en 550 vroeger). Maargoed, je krijgt ‘m ook in de A6 en in de E500 in een niet-sportuitvoering (S6 is een V10, net als de M5, E63 een V8SC). Even los van het hogere segment dus.

Dus Audi is met een V8 in dit model toch best uitzonderlijk bezig, ook jammer, want hij is gewoon langzamer dan de V6T… klinkt allemaal leuk, maar mist toch vermogen. Lijkt wel een Amerikaanse motor zo :P
Nou nou, voor die paar maand? Zodra de RS5 halverwege 2010 in productie gaat zal het 2011 model S5 Coupé (en Sportback) alsnog de V6 krijgen. Hij blijft alleen omdat Audi een V8 wil kunnen aan bieden voor diegenen die er voor willen betalen, met de komst van de RS5 wordt deze wens alsnog vervuld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).