Impressie van de Citroën DS3 Cabrio

Auteur: , 54 Reacties

Dankzij deze geslaagde photoshop van de nieuwe DS3 weten we wat we kunnen verwachten als Citroën de aanval opent op zijn cabrio-concurrenten.

Er is nog niet veel bekend over een eventuele open variant van het premium stadsautootje. Maar aangezien de DS3 moet gaan concurreren met de MINI en de Fiat 500 is het wel zeer waarschijnlijk dat Citroën op korte termijn ook met een cabrio op de proppen zal komen. Gezien het kleine formaat van de auto zal het een stoffen klapdak worden, net als bij zijn voornaamste concurrenten.

De DS3 wordt gebouwd op basis van de Citroën C3. Wie benieuwd is naar het hippe modepopje kan ‘m in het echt gaan bewonderen op de IAA te Frankfurt. (bron: Theophilus Chin)

Rendering Citroën DS3c54 reacties

Ziet er zeker geslaagd uit, Net zoals de dichte versie…

Kben benieuwd wat die mag gaan kosten…
zonder die vinnen vind het toch wel een pak minder
Net een grote mini!
Veel beter dan een mini ofzo, gewoon doen!!
Een hoog play mobiel gehalte net zo als die kietserige mini Alleen dan met de franse auto ellende erbij.
@j: Waarom is er altijd gezaag over ellende met franse wagens? Ik rij zelf met een citroen van 13jaar oud met meer dan 200000 km op de teller en nog geen problemen mee gehad. Oké de duitse wagens zijn mss iets degelijker afgewerkt maar dat voel je ook aan de prijs. Vroeger was dat verschil trouwens veel groter dan nu want daarin zijn de franse de laatste jaren hard gebeterdt. Elk merk heeft zijn voor en nadelen en met elk merk kan je problemen hebben ook met duitse, japanse of andere!
Citroën probeert met de DS-lijn wat premium modellen in het gamma te krijgen. Deze zouden dus mensen met een wat grotere bankrekening aan moeten spreken. Maar wie van deze groep zou er nou in een Citroën willen rijden? Het geeft je totaal geen status om Citroën te rijden (nee ook een DS niet) en rijdt waarschijnlijk net zo beroerd als een normale Franse auto. Koop een MINI en je hebt veel meer plezier en status.

De maker van de photoshop heeft trouwens wel erg goed gekeken naar de MINI Cabrio: rolbeugel, opgevouwen dak en alles aan de bovenkant van het voorraam (spiegel, tuimelschakelaars, zonnekleppen).
DOEN Citroën, doen en graag ook de C5 Airscape.
Erg mooi, knapper dan de Mini, perfecte vervanger voor de Pluriel.
@ j Op welke planeet leef jij zoals slisse al zei de Fransen hebben hun achterstand zo goed als ingehaald, en zitten op kwaliteitsvlak op niveau, lees er de betrouwbaarheidsenquètes maar eens op na. Mercedes heeft ooit ook komplete rampauto’s in elkaar geflanst (E-klasse), maar hun kwaliteit is nu toch terug o.k.
Ik rijd nu in een nieuwe C5 en ik garandeer je dit is een héél degelijke wagen en ik ben niet de enige eigenaar die daar zo over denkt!!! Ja, de vorige C5 phase I was maar zozo, een phase II was echter al wel i.o. en de nieuwe is dat nog véél meer.
Als het over Duitsers gaat hebben jullie blijkbaar plotseling een korte termijn geheugen, maar over Franse weten jullie alles tot 30 jaar terug, toch wat kort door de bocht vind ik.
Blijf bij de tijd man.
Leuk wagentje voor de dames, weer eens iets anders dan de MINI die je op elke straathoek ziet, wat ik overigens wel een leuke auto vind maar een beetje variatie in het Nederlandsche wagenpark is naar mijn mening niet verkeerd.

@ Roderick, een Citroën C6 is een toonbeeld van stijl en klasse. Fuck de status, ik hoop dat je daar geen auto voor hoeft te kopen. Ik bedoel je kunt gaan patsen met een BMW, maar wat je ook kunt doen is bijvoorbeeld een Saab kopen, dan heb je waarschijnlijk toch genoeg centjes maar je hoeft het niet zo te laten zien, want zo show off is eigenlijk maar wanna be.
@ j

Een duitse enquète van ADAC, als er nu één volk zelfingenomen is dan zijn het de Duitsers, en ik kan het weten want ik werk als technicus bij een zéér gerenomeerd duits toeleverancier aan de automobielindustrie. Fransen chauvinistisch, ja hoor maar das nog niks in vergelijking met die Duitsers.
Ik las reeds héél wat andere uitslagen in betrouwbaarheidsenquètes en wat me bij gebleven is dat Honda er steeds erg goed uitkomt (maar ik vind hun auto’s meestal maar niks al is dat persoonlijk), Toyota lang geroemd om zijn betrouwbaarheid boert achteruit wegens nogal wat problemen met hun D4D diesels, en de fransen doen het met hun nieuwere creaties steeds beter.
20 enquètes samenvoegen en daar een gemiddelde uit berekenen en dan zal je zo ongeveer de waarheid hebben.
Ziet er goed uit. Zeer zeker een geslaagd ontwerp, en een geinig alternatief voor de geijkte Mini of Fiat 500
sommige brikkies behoren gewoon met een daklijn ..
dit brikkie ook ..
Vind het echt kekke karretjes! Laat maar komen!
@ Shenkie,
Waarschijnlijk hebben niet echt veel mensen het gevoel van “Fuck de status” zoals jij dat hebt. Dat is duidelijk te merken aan het feit dat er (gelukkig) ontzettend weinig C6’en in Nederland zijn. Mensen met wat geld kopen liever een S80 of A6 in plaats van zo’n (naar mijn mening) foeilelijk gedrocht.
Aanvulling op mezelf:
Overigens zullen mensen die een Saab hebben of willen nooit een C6 (of welke andere Citroën dan ook) overwegen te kopen. Deze mensen hebben namelijk wel gevoel voor stijl en trouwens, een Saab is ook vrij ‘premium’.
@ Roderick

Haha dat er zo weinig rond rijden is denk ik te wijten aan het controversiële uiterlijk, zoals ik het zou willen omschrijven. Niet aan het feit dat hij geen status zou hebben. Een A6 of S80 is natuurlijk een voor de hand liggende keuze omdat dat goede en naar mijn mening mooie auto’s zijn, alleen wel een beetje saai omdat je er zoveel ziet. Maarja, iedereen heeft zo zijn redenen om te kiezen voor een bepaalde auto.
@Roderick: Ikzelf rij met een “premium” Audi A4 maar dat wil niet zeggen dat ik een C6 minderwaardig vind. Integendeel, ik zou gerust willen wisselen want wat comfort betreft (wegligging, rolgeluiden, etc) is de Audi wellicht zelfs de mindere.
Leuk idee zo’n DS3 cabrio! De dichte versie vind ik denk toch nog mooier! Maar zeker geslaagde photoshop!
BMW en Audi moeten hun borst maar vast pakken, dit word echt een moordende concurent!
@ Roderick

Waarschijnlijk rijd jij in een Audi want dat is natuurlijk wel status verhogend, terwijl je voor dezelfde techniek net zo goed een Vw kunt halen.

En als deze ”premium” Ds 3 goed in de marketing gezet gaat worden, kan het nog een echte premium auto voor Citroën zijn.

Kijk bijvoorbeeld al naar het feit dat deze auto op elke auto site als premium Citroën naar voren wordt gebracht.

Waarom zou Fiat wel een premium model ”Fiat 500” op de markt kunnen brengen en Citroën niet?
zondagsrijder
Als ik al die positieve reacties zo lees, krijg ik het gevoel op een andere planeet te leven. Ik vind m inwisselbaar en lelijk.
De Europese constructeurs voelen de bui al hangen, op prijs wordt het zeer moeilijk concurreren met Korea en straks China. Daarom zoeken ze het premium segment op, waar de winstmarges hoger liggen en de volumes wat lager mogen zijn.
Echt mooi! Citroën slaat een goede weg in!
wat een lelijk eentje!!!
eendje dan
@J
Nog steeds domme reacties aan het geven op dit blog?
Waarom zou een auto uit Frankrijk minder goed zijn dan een Duitse wagen?
Momenteel rij ik met een 407 coupé v6 en die is super comfortabel en ook mooi afgewerkt.
De betrouwbaarheid is ok.
Mijn vorige auto was een BMW 525D en die was op alle gebied de mindere van mijn huidige auto.
De betrouwbaarheid is niet denderend want op drie jaar tijd vier maal je auto 2 of meerdere dagen je wagen moeten achterlaten is niet leuk.
Frans of Duits of Italiaans wat maakt het uit als het maar leuk is.
@Roderick,

Saab premium?? Hahaha laat me niet lachen. Een Saab is gewoon een omgekatte Opel Kadett. En Audi is net zo ‘premium’als een Skoda…niet dus.
De merken di jij opnoemt rijden of veel te snelle jongens in of pijprokende 60+ers met een ribbroek of een drollenvanger aan.
wauw!! nog mooier dan de dichte!:D
en 10x zo mooi als een mini..!

echt gaaf!:D
Dit is tenminste beter dan de normale versie!! n uzie je die rare halvepunt stijlen tenminste niet..
@ W1ck3D-78,

Wie weerhoudt je ervan te wisselen? Ik zou overigens niet in zo’n gedrocht willen rijden. Ik zou me in de eerste plaats schamen omdat het een Citroën is en in de tweede plaats omdat die C6 echt foeilelijk is met al die -zogenaamd- zeer artestieke lijnen.

@ Min,

Nee, een Audi heb ik niet tot m’n beschikking. Ik rij in een MINI JCW Clubman en nee, ik ben niet homosexueel. En over die DS 3 zeg ik alleen dit: Het is een ontzettend lelijke (smaakgebonden) auto die is bedoeld om ’t MINI lastig te maken. Dat denken ze te kunnen bereiken door een zogenaamde premium badge op dat hok te plakken, een fractie betere materialen te gebruiken en alle media-bronnen te zeggen dat het geval dan ineens ook echt premium is. Voor mij blijven Citroëns (C+DS) nog steeds SP-/PVDA-stemmers-auto’s.
En begin nou a.u.b. niet over dat de Fiat 500 een premium auto is, want dat ding is geen fractie beter dan een Panda. Als je geen ‘premium-merk’ bent, kun je ook geen premium auto’s bouwen. Dat moet je verdienen, kijk naar Audi: Vroeger was het totaal geen premium-merk, maar nu zeker wel. En als Citroën dan ineens premium wil worden, kan dat gewoon. Waar gaat het over?

@ Dennis,

Ik zeg dus ook dat Saab (!)vrij(!) premium is, ze kunnen natuurlijk nooit het niveau halen van Mercedes of Audi en dat heeft inderdaad te maken met Opel. Maar als je Audi niet premium noemt en vergelijkt met Skoda, ben je toch even de weg kwijt. Ja, ze gebruiken dezelfde technieken (alhoewel Skoda ook vaak afgeschreven VW-producten gebruikt), maar nooit zal Skoda de kwaliteit halen van Audi.
@ Roderick

Toch moet de DS 3 de concurrentie aangaan met de Mini en de Fiat 500 (vandaar dat ik vind, dat de Fiat 500 ook tot een ”premium” auto behoort)

Haha, Citroën kan geen ”premium” auto op de markt brengen, omdat ze geen premium merk zijn?
Toch zeg je zelf dat je dat moet verdienen.
(stel deze auto zou de eerste stap zijn van meerdere premium auto’s van Citroën, dan behoort de DS 3 wel tot een premium auto?)
”Waar gaat het over?”
@ Roderick,
Audi kwaliteit? Ik heb 2 A6-en gehad en premium ellende met die auto’s gehad. bij de eerste 2 nieuwe automaten eronder gehad en bij de 2e een en al electronica storingen. Je mag wel even langskomen om de rekeningenin te zien. Kun je die gelijk van mn zakenpartner in kijken ook die heeft veel ellende met zijn Audi. Audi maakt ook rommel en is mijn ogen totaal niet premium.
@ Roderick

Saab kan nooit het niveau van Audi of Mercedes halen?
Toch kon Audi het ”premium” merk verdienen?
Waarom zou Saab dit dan niet kunnen?
Je spreekt jezelf teveel tegen.
Haha die Roderick,

Ik lees nu je reacties en ik moet echt om je lachen. Ik ben overgegaan naar de C6 en heb mijn 2e 2.7 Hdi nu en geen enkel probleem met deze auto’s gehad.
Wel leuk dat Mini samen met PSA hun diesels heeft ontwikkeld. Dus ook jij rijdt met onderdeln uit dat franse ‘hok’.
En heb je de benzine dan heb je ook franse onderdelen erop. En toen mini op de markt kwam had Citroën al 40 jaar auto’s gemaakt. En jou MINI had het zeker niet gered zonder BMW. Want het zijn veel te dure apparaten die een prijs kwaliteit helemaal kwijt zijn. En een kerel in een MINI is in mijn ogen een natte wind.
@ Dennis

Ja maar zonder Bmw had Mini zich natuurlijk geen Premium merk mogen noemen, volgens Roderick. ;)
@ Min,

Waarom moet de DS 3 de concurrentie aangaan met MINI en de Fiat 500? Waarom niet met een Polo of Ibiza? De MINI is waarschijnlijk veel duurder dan dat Franse gedrocht zal worden en de 500 zit qua ruimte een segment lager.
Audi heeft er lang over moeten doen om premium te worden en zo’n proces hoort ook langzaam te gaan. Gewoon stap voor stap verbeteren. En daarom is hetgeen wat dat citrusfruit merk doet fout. Je kan gewoon niet van een hoop ellende naar een premium-merk.
Heb ik overigens ooit geschreven dat MINI premium is? Zeker niet, vooral omdat ze motoren geleverd krijgen door PSA. Deze worden gelukkig wel veredeld door BMW met ED en het nodige gebruik van turbootjes. Maar ook is MINI niet premium door de rotzooi die ze in het interieur toepassen en niet echt perfecte service bieden. Maar daar tegenover staat ontzettend veel rijplezier en vooral met de JCW met de nodige JCW-accessoires veel bekijks. Ik heb medelijde met je dat je niet kan ervaren wat ik elke dag kan doen.

@ Dennis,

Dat is nu ook toevallig! Het kleinkind van de achterneef van een verre tante van de grootvader van de ongeboren twaalfling waarvoor mijn overbuurman z’n ontslagen kindermeisje had moeten zorgen had, reed eerst twee C6’en en had daar alleen maar problemen mee (zeker met de automaat). En raad eens, hij kocht een A6 en heeft geen enkel probleem gehad (zeker van de S tronic genoot hij zeer)! Is dat niet raar??? Trouwens, zeg wat je wil zeggen over mannen in een MINI, maar wij voelen ons en zijn mannelijk genoeg om in een auto te rijden die voor vrouwen ontworpen is.
Wat ik wel grappig vind “haha”, is dat je reageert op een reactie van mij (je gaat er immers op in) en in je volgende bericht dat je dan pas mijn reactie gelezen hebt. Heel apart.
@ Roderick

Man wat lul jij er op los, volgens mijn voel jij je nu een gefrusteerd klein kind dat zijn gelijk niet kan behalen. Ook niet moeilijk want je hebt gewoon geen gelijk!!!
Nog veel rijplezier in Mini JCW, een stuk speelgoed (want meer is het niet)dat je héééééél veel te duur betaald hebt.
O, ja kraak mij nu ook maar even af, looser.
ik zie veel style elementen van de MINI….
magere kopie ben benieuwd wat ervan terecht komt
Zo! Dat ziet er best goed uit zeg, en dat voor een Citroen? Netjes hoor!
@ Roderick
Ben jij familie van J ???????????
Wakker worden AUB
@Dirk:
Franse auto’s als je erin stapt weet je al genoeg dat rijd als een slappe (roestige, storingsgevoelige) hap
@J
Ben jij zo dom of speel je een spelletje?
@ J

Hoe komt het dan dat de Mercedes E klasse en Vito en bijna alle opels uit de jaren 90 onder je reet vandaanroesten?
Of zijn dat geen duitse auto’s?
@ Roderick,

Ook ik heb veel ellende met mijn Audi gehad. Ik snap 1 ding niet is de DS3 nu een gedrocht omdat het frans is?
Dat vind ik behoorlijk kortzichtig.
Als ik het goed heb heeft MINI toch ook een motor die ontwikeld is in samenwerking met PSA? Dan moet je ook geen MINI rijden.
Ik hoop niet dat Roderick zo’n gefrustreerd baasje is die zijn MINI niet mannelijk genoeg vindt.
Lijkt me leuk als deze er komt. Van mij mag Citroën zich wel gaan specialiseren in cabrio’s. Maar ja, Peugeot heeft natuurlijk al die CC’s al. Mag Citroën dan soms de stoffen daken? :D
@ Citrofiel
Ja, misschien alle stoffen daken voor Citroën. En dan ook maar onmiddelijk de bloedmooie C5 Airscape op de merkt brengen, al heeft die een stalen klapdak dat eruit ziet als een canvasdak, héhé.
En ook dit wordt een enorm verkoopsucces,mark my words! ;-)
Ziet er heel erg lekker uit!
Op de een of andere manier is de DS3 verschrikkelijk stijlvol en heel erg leuk.
Super!
LEUK!
@ Activa; Ja, en nu Peugeot zo gefaald heeft met de 407 coupé (hier zelfs niet meer te koop) mag Citroën misschien ook een poging doen met een C5 Coupé? :D Zou me leuk lijken…
@ BananaFlip; Stijlvol… Vind ik juist niet. Hij ziet er brutaal uit, met die drukke lijnen. En dat zie ik juist meer als het tegengestelde van stijlvol.

@ Windhoos; Sure… ;)
Ja, zo op de markt brengen!

Geslaagd en gedurfd ontwerp!
Ik vind de Citroen DS3 te druk, te veel lijnen dat maakt het er absoluut niet mooier op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).