Pas op! Bierfiets blijft legaal in Amsterdam

Auteur: , 31 Reacties

Moet je binnenkort in Amsterdam zijn? Wees dan bedacht op overstekende bierfietsen! Na een aantal incidenten in de hoofdstad die veroorzaakt waren door de drinkende bemanning van zo'n fiets overwoog de gemeente een verbod, maar zover is het niet gekomen.

Er komen wel wat regeltjes (vaste routes en alleen rijden op bepaalde tijden), maar deze rijdende kroegen zullen dus wel legaal blijven in onze hoofdstad. Moeten we daar blij mee zijn? Ach zolang de bestuurder maar nuchter blijft is er toch niks aan de hand?

Eind mei liep een ritje met een bierfiets wel uit op een drama in 020. Tijdens een vrijgezellenfeestje van elf meiden gingen ze iets te hard van een heling af en knalden hard tegen het dak van een tunnel aan. Drie vrouwen raakten daarbij gewond. En begin juni zorgde een bierfiets ervoor dat bij het Centraal Station een motorrijder onderuit ging.

In het Limburgse Valkenburg zijn ze trouwens iets strenger, want daar is de bierfiets helemaal verboden, althans in het centrum. (via: zibb.nl)31 reacties

Met die achterband komen ze toch niet ver…
Gelukkig blijft ie daar en hopelijk gaan ze em hier in 024 (Nijmegen dus) ook verbieden. Ik heb schoon genoeg van dat ”stoere en gezellige” dronken gelal voor me deur. En ook de muziek die er soms bij zit is niet om aan te horen.
Idd nee, lijkt me ook niet fijn tijdens het bier tappen, al die hobbelige dingen..
gewoon een BMW sticker er op plakken ..
dan is het ineens een geweldig initiatief om je zonder Co2 uitstoot te verplaatsen ..

en blijkt het een revolutionaire uitvinding ..
Ik drink m’n bier liever aan een tafeltje…je gaat toch niet fietsen en bieren tegelijkertijd. Stom initiatief. Gelijk hebben ze daar in Valkenburg…verbieden die onzin, al is het uit een principieel bierliefhebbers oogpunt.
@HDM?

Waar woon je dan in Nijmegen? Heb echt serieus nog NOOIT een bierfiets gezien hier…
@lincoln,

Bedankt dat je me liet lachen :D!
Het idee is leuk, daar had het bij moeten blijven.
PantheraLeo205
Je moet ook geen vrouwen op n bierfiets zetten, dat druist tegen alle natuurwetten in.
@HDM: Je bent ’n nuilerd!
Gr, ’n verhuisde Nijmegenaar.

@lincoln: Hoho, wat denk je van al die ademende fietsers…? Nee, het is eerder ’n flexifuel-systeem…maar dan alleen op alcohol…
Ik heb één keer een bierfiets gezien in Nijmegen, en toen zat ik er zelf op.. En heb mezelf kostelijk vermaakt moet ik zeggen ;)
Degene die stuurt moet gewoon niet drinken, niks aan het handje lijkt me zo.
Mag het?! Van de weinig originaliteit die we in Nederland (de commenters alhier zijn een mooi voorbeeld voor mijn punt)kennen mag er toch wel IETS origineels blijven bestaan.

We mogen hier ook wel eens eigenveratwoordelijkheid leren. Als je als 11 mutsen niet weet hoe je met dit ding moet omgaan, doe het dan niet. En laat de heren en dames politici niet gelijk weer in de stress schieten en ons weer eens beperkingen opleggen.
-edit: dat is Amsterdams ;) –
Stop deze betutteling!
We hebben allang met elkaar afgesproken dat er een deugdelijke rem op een voertuig moet zitten, niet nog meer regeltjes.

@ HDM;
Als je geen last van mensen wilt hebben, ga dan niet in de binnenstad wonen. Beetje alsof je naast Schiphol gaat wonen en dan lopen zeiken dat de vliegtuigen zo’n herrie maken.
Waarom zou je dit verdieden? Bestuurder blijft toch ook nuchter? Kun je anders ook gelijk de Kwibus verbieden en daar zijn de passagiers 9 van 10 keer ECHT van de wereld…
Als 1 dronken wijven tegen een tunnel aanfietsen vind ik het nogal overdreven om van een “drama” te spreken.
Als 11 dronken wijven tegen een tunnel aanfietsen vind ik het nogal overdreven om van een “drama” te spreken.
@ Lincoln

Dat ding rijdt gewoon op “ethanol” niks nieuws eigenlijk. :P
Ben het helemaal met Rock-dos en JanJansen eens!
@Jeroen: ja ik woon in nijmegen en ik heb minstens 2x in de afgelopen 2 jaar zo’n ding gezien.

@Emile-benz en Janjansen:

Laat mij effe voorop stellen dat ik er niets aan kan doen dat ik hier woon. Ben 19 en hier geboren. Bovendien ben ik trots op onze huidige plek, dit kom je neit veel tegen zoals wij wonen.

Het gaat mij erom dat die fiets niet voor onze deur moet stilstaan. Ik heb al een cafe op 5 meter naast mijn huis als buur, en het gaat al vaak genoeg mis met die gaste. Ik noem maar effe, onlangs nog vechtpartijen waar zelfs de politie bedreigt werd en waar de vriendinnetjes in paniek gillend de straat op rennen van 22:00 t/m 02:30 en dat is voor mij meer dan genoeg. Dat is voor ons al genoeg, en wij leven ermee dat we dat onder ogen moeten zien. Ik heb er echter geen behoefte aan dat zo’n lallende bierfiets met die overluide radioherrie op 27 cm van ons voorraam gaat staan. Tis het enige waar ik in 19,5 jaar ooit geluidsoverlast van heb gehad, en gezien wat hier normaal door de straat rijdt is dat heel wat.

Overigens weet ik zelfs niet wat ze hier te zoeken hebben aangezien deze straat uitmond in het industrieterrein enerzijds en een brede stadstoegangsweg anderzijds. Dat lijken me geen plekken voor studenten om effe met zo’n ding langs te fietsen, lijkt me in hun plaats leuker de stad in te rijden.
Zoiets leuks moet gewoon legaal blijven. Als de bestuurder niet dronken is dan gaat het allemaal heus wel prima.
Ik woon op de Nieuwmarkt en daar zie je ze regelmatig. Ik word GEK van die dingen. Van die vervelende provinciaaltjes met hun gegil… flikker toch op.. ik ga toch ook niet in jouw dorp zuipen ofwel dan!

Spijt me hoor, maar ik zie het te vaak faut gaan met die dingen.
@Bobel: Moet je wel eens doen. Retegezellig dorp waar ik woon. Kabul. Openbare markten zijn super, en als we feesten, dan knalt het!

OT: Bestaat sinds 2001 trouwens. Een vriend van mij (Pieter O) uit valkenswaard, ex-eigenaar van een kroeg in Borkel en schaft, heeft het patent hierop en dus de eerste oit gebouwd. Veel problemen gehad met vliegwiel e.d. Constructie is enorm zwaar. Vergis je niet, dat ding weegt leeg zoveel als een kleine auto. Mét biervaten en lamgezopen hollanders is het meer een gewicht van een flinke Mercedes…

http://www.traptap.nl
bierfiets is supervet

iedereen die er tegen is heeft er zeker nog nooit op gezeten :)
@Joris:

dat ga ik hier iig ook zo houden.
“Tijdens een vrijgezellenfeestje van elf meiden gingen ze iets te hard van een heling af en knalden hard tegen het dak van een tunnel aan.”

Volgens mij kwam het gewoon omdat het vrouwen waren, bier heeft nog iemand iets aangedaan, ik ontken alles!
Ik vind het echt een geweldig ding! Wil ze juist meer zien, dit past echt bij Nederland:P
ik heb er dan wel nog nooit opgezeten mar als ik dat altijd zie, lijkt het me altijd wel gezellig.
en dat beetje herrie… met een paar minuten zijn ze weer verder gefietst!
behalve als ze even met zen allen gaan staan pissen, dan kan het ook wel 10 minuten duren.
Het was in het begin wel lachen maar toen de meeste meiden aan boord teveel ophad werden ze allemaal baldadiger. En omdat de meeste meiden van nature toch al niet goed zijn in het inschatten van verkeerssituaties en de afmetingen van een voertuig ging het mis. Degene aan het stuur die nog geen boodschappenkar fatsoenlijk door een bocht krijgt en aardig aangeschoten was dacht wel even een fietstunnel in te kunnen stuiven. Maar we sloegen met het frame van het dak tegen de bovenkant van de tunnelingang aan waardoor iedereen met grote kracht van de krukken werd geslingerd tegen het beton en asfalt. Door de kracht van de kruk zijn minstens 3 meiden uitgescheurd aan hun doos waardoor ze niet konden zitten op het bruiloftfeest de week er na. Bij mij zijn mijn 2 tepelpiercings er ook uit gescheurd waarvan 1 kwijtgeraakt.
Ik ben zo’n bierfiets tegengekomen op de dijk aan onze Belgische kust.
Diegenen die er nog op zaten waren straal bezopen en extreem agressief.
Hun vaartuig stond midden op de dijk, stoorde het fiets- en voetgangersverkeer, en opzij zetten zat er klaarblijkelijk niet in.
Rijden met zulk voertuig op een dijk waar tal van jonge kinderen rondlopen is totaal debiel, zeker op een namiddag van een vakantiedag.
Doe dat op wegen met weinig verkeer, buiten de bebouwde kom.
Gelukkig zijn er toen geen ongevallen geweest.
@Rianne: :X
Soms is het beter te zwijgen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).