Video: met 240km/u door de polder in een F40

Auteur: , 70 Reacties

Soms heb je van die dagen, dan zit het allemaal heel erg mee. Na een fotoshoot met de lekkerste Ferrari ooit, mag je nog even shotgun-zitten terwijl alle vermogens aangesproken worden.

De ramen open, het gas vol ingedrukt en alle 478 paarden via een vijfversnellings handbak overgebracht op de achterwielen. In de Ferrari F40 zorgt dit voor een enorme acceleratie. De auto weegt maar 1100kg en er zitten geen elektronische hulpmiddelen in om hem op de weg te houden. Vervolgens wordt je nog extra in je rug geschopt door de enorme turbo’s die op de V8 geschroefd zitten. Klik op onderstaande afbeelding voor meer beeld en geluid!

Ferrari F40 doet hard rijden

Met dank aan GT2 voor de foto’s en de film!70 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lekker Richard!
F40’s zijn zo ontzettend bruut en mooi.
Waar zijn gutverredurrie de originele velgen?

Het is en blijft één van de lekkerste, zo niet dé lekkerste auto’s ooit.
@Rick dos:
deze zijn mooier
OT:
waarom heb ik geen f40 ?!
@JDM__Wotevajjjj:

Nee joh, ben je gek.
koreantaxiproductions
chiwawa VS F40 pitbull?
Man, dat geluid :O
classic. Wie riep er trouwens dat turbomotoren niet lekker klinken?
Eens met Rick dos. Originele velgens zijn veel mooier. Aftermarket velgen prop je maar onder je Lambo.
Orginele velgen zijn idd.
Toch blijft de F40 een vreselijk fette bak.

Foto’s zijn oke maar geen hoogstandjes verder.
Dit is pas een Ferrari…
De nieuwe 430 opvolger is belachelijk lelijk maar wel erg snel..
@CSL: En jij hebt iets te zeggen over het uiterlijk van de 458? Terwijl je zelf een X6 boven je bedje hebt hangen?

OT

Vette wagen, maar veel te hard voor dat stukje weg. Iemand inhalen op een 80? km weg met 240 noem ik toch onverantwoord.
Ferrari doet hard rijden… impliceert dat een Ferrari uit zichzelf hard rijdt! (verpaupering van normaal Nederlands zeg ik maar)

Blij dat ik zelf hard kan rijden als ik achter het stuur zit!
grappig dat de auto’s aan de kant gaan in het filmpje , nja de F40 blijft een van mn droomwagens :D
Wat is die chauffeur een blaag zeg.
Deze meneer en mensen die dit goedkeuren zijn geen autoliefhebbers maar snelheidsliefhebbers. Er is een verschil.

Ik ben een autoliefhebber.. ik geniet van de auto. De geur.. het geluid.. hoe alles aanvoelt. Ik kan gewoon netjes de maximumsnelheid aanhouden en enorm van een auto genieten.

Snelheidsliefhebbers daarintegen noemen zichzelf vaak autoliefhebbers maar het enige dat HEN interesseert is hard jagen en daarbij hebben ze schijt aan hoeveel gevaar het voor anderen ongewenst oplevert. En daarnaast kunnen ze het niet uitstaan als iemand zegt dat hard rijden gevaarlijk is want dan onderschat je natuurlijk de stuurkunsten van de chauffeur.

Nou weet ik ook wel dat 80% van de mensen hier op de website allemaal Schumacher met één hand op de rug eruit rijdt en dat de enige reden dat ze dat niet dagelijks doen is dat ze nou eenmaal geen F1 coureur zijn. Maar toch.
@Thys: niet zo zeuren als je zelf een f40 heb kan je het ook niet laten om eventjes volgas te geven dat heb iedereen en nu zeg je van wel dat je je aan de snelheid houd totdat je zelf zo een sportauto heb.

OT

Lekker geluid en graag de orginele velgen :P
@Thys: saaie piet. Heiliger dan de paus ben je ?
Waar zijn die foto’s genomen trouwens. Sittard of Geleen ofzo?
@Thys
En bij het R8 V10 filmpje van Wouter een gelijke reactie geven als op dit filmpje. Sorry hoor, maar je bent gewoon jaloers. Af en toe een sportauto op z’n staart trappen mag wel hoor, daar zijn ze tenslotte voor bedoelt. Als alles maar veilig verloopt. En waaruit kan je opmaken dat de eigenaar c.q. bestuurder van deze bolide dit elke dag doet? Misschien rijdt hij normaliter wat rustiger en geniet hij op dezelfde manier als jij doet.

OT
Errug gaaf, zo’n F40!
@ Thys

Hoe kan je nou van een F40 genieten als je niet het gapedaal een keer ver indrukt? Enig idee met welke bedoeling zo’n auto voor gemaakt is? niet in 1e instantie als museum stuk! Welke kick krijg je bij 100? Je wilt de kracht en het geluid met kippenvel van neus tot teen toch meemaken?
Mooi geluid!
Maar er gaat niets boven een Spyker.
@Janneman:
“Mooi geluid!
Maar er gaat niets boven een Spyker.”
LOL ! Qua lelijkheid of qua motorgeluid, bedoel je? Want anders kan ik er toch nog wel een paar betere verzinnen
Wat mij betreft de heerlijkste wagen ooit!
Ik kan het standpunt van Thys wel begrijpen al is het te extreem gezegd. Je moet idd is door rijden met een F40 om hem te waarderen. Maar daar is een weg als deze op dat tijdstip niet geschikt voor.
Het verkeer is te dicht om dit verantwoord te kunnen beschouwen. slechts 1 wagen moet je niet gezien hebben en je vliegt met je 240 km/h en je dure F40 de berm in, in een wagen met beperkte veiligheid de dag van vandaag.

Als je de F40 enkel in rechte lijnen en gewone banen gebruikt kun je immers ook niet van je wagen ten volle genieten. Zo een F40 is gemaakt als Europees pareltje. Een circuit dagje doen is veiliger voor de mede weg gebruiker en je kunt je F40 volledig in al zijn aspecten leren kennen.

Dit is en blijft een mooie wagen.

En iets wat mijn pa altijd zegt: Hard rijden kan iedereen, gaspedaal indrukken en je bent vertrokken. Correct rijden, tegen een vaste snelheid is moeilijker en vraagt meer vaardigheid. Bij hoge snelheid ben je immers meer afhankelijk van de andere autobestuurder wiens niveau je constant moet schatten als iemand die het maar net kan.
Maar eens plaché geven als er geen medeweggebruikers zijn, of zeer berperkt, zoals 3u snachts of een industrie terrein als er niets meer te zien is. Is niet meer dan normaal als je het aantal keren binnen de perken houd.
DT-alert: “Vervolgens wordt je…”
Kom mensen, niet zeuren over risico’s en andere zooi, we hebben het hier over hooguit 20 (TWINTIG) seconden boven de maximumsnelheid.
Mooie auto, sneu filmpje.
Een van de laatste écht lekkere Ferrari’s wat mij betreft…
Maar ook ik zie ‘m liever op de originele velgen staan. Die zwarte laten ‘m een replica lijken: Pontiac Fiero kitje meneer? ;)
@ Rick Dos: het is maar ne velg eh!!
Heerlijk self-incriminating evidence, you gotta love it!
@Race-Kees: Ja, dat was ook wat bij mij opkwam. En voor het opsporingsgemak ff je naam op de foto’s zetten!
Een F40 … de enigste Ferrari die in mijn garage zou mogen staan. Mijn liefde voor het merk is praktisch nihil maar damn, daar hebben ze toch een mooie wagen uit die fabriek doen rollen. Wat een kar!
Het heeft niets met jaloezie te maken.
Natuurlijk zou ik ENORM graag een F40 of een ander pk monster bezitten. Maar ik vind niet dat je als bestuurder het recht hebt andere mensen in gevaar te brengen omdat jij het nou zo leuk vind even iets te doen dat illegaal is.

Beetje kinderachtig trouwens. Meteen jaloezie verwijten.
Zoals ik al zei.. de meeste mensen hier zijn snelheidsliefhebbers.. geen auto liefhebbers.
@Thys:
Hear, hear!
Ik vind ze stiekem wel leuk die velgen. Heerlijke auto verder, Ferrari maakt me trouwens wel nieuwsgierig naar hun F70. Die kreeg toch ook een V8 met 2 turbo’s en eventueel een seamless shifting versnellingsbak. Dat kan een toekomstige klassieker worden. Time will tell.
@Thys:
Even ter aanvulling: er zijn ook autoliefhebbers die ook snelheidsliefhebbers zijn… Ik geef wel toe dat meneer toch wel een beetje veel te hard rijdt op die plek, maar als hij nuchter was is het nu ook niet zooo gevaarlijk, wetende dat de wagen zich er een stuk meer toe leent dan een opgenaaide Golf IV…

@Rick Dos:
De origineeltjes zijn zomaar even een miljard keer leuker!

OT: Mij lijkt het een fantastische ervaring en als ik ooit eens met een F40 mag meerijden, dan hoop ik dat de chauffeur even hard blaast, geniet van de geur enzo kan ik wel terwijil hij stilstaat, me dunkt.
Dit is natuurlijk een hele lelijke auto, dat snappen jullie allemaal wel neem ik aan. Deze auto mooi vinden is hetzelfde als een Honda Prelude mooi vinden. Alleen al die spoiler is belachelijk kitsch.
Maar goed, het zal wel te maken hebben met jongensdromen, elkaar napraten en fan zijn.
@ benno.

dan rijd je toch snel ipv hard?
@thys: Een F40 is er om hard te rijden
@ Thys: Het een sluit het ander niet uit.

@ Mo: ‘Mooi’ is voor een hele brede uitleg vatbaar.
@Stiggie: Een circuit is er om hard te rijden

OT: wat een prachtbak zeg. Weet nog goed dat ie net uit was *jeugdsentiment*
Eik is ie best wel lelijk jah maar toch… Iet maakt hem mooi… Ben er nog niet achter wat
Ik ben het met Thys eens. Een autoliefhebber hoeft niet (altijd) hard te rijden om van een auto te kunnen genieten.

Maar ende echter: als je een beetje een snelle auto hebt (zoals deze) dan ga je je echt niet telkens aan de Vmax houden. Maar 240 op een 80-weg waar niemand het verwacht is wel érg onverantwoord :X
iedereen kan zeggen dat hij daarin zat..
100% eens met Duidelijk.

Is een F40 mooi? Mwah, niet echt. Maar lijkt ie op de straaljager dat het is? Is het extreem? Hell yeah.
Vergeef me als ik het verkeerd heb…………..
maar shotgun zitten in een F40 kan toch alleen als passagier.
Waar wil je anders zitten als je geen “shotgun” roept? Achter het stuur niet meegerekend natuurlijk
Er is toch geen achterbank?
Thys heeft gelijk en niet gelijk

op zo’n drukke weg is het gewoon niet verantwoord.
de eigenaar kan mss super goed rijden ( mss ook niet ) maar de andere weggebruikers kunnen niet inschatten dat er iemand tegen 240 komt aangevlogen;).

wil je gasse ga dan op spa of zolder of weet ik wat. Er zijn dagen genoeg om dat te doen.

Maar zoals Thys zegt dat er hier idd vele jonge mensen zijn die vele beter kunnen rijden dan de gemiddelde mens:)
@ Rick Dos en anderen

Dit zijn de standaard velgen voor een F40 Light Weight…
Iedereen hierboven heeft een punt:

@ Thys: Autoliefhebber zijn en gas geven gaan wel degelijk hand in hand, het is niet of of.

Aan de chauffeur: Als je zo dicht bij Duitsland zit (ik hoor Geleen), trap dan even die grens over en laat hem los op de Autobahn. Daar kijken ze meestal iets beter in hun spiegels. Nu heeft men ook in NL een diep respect voor Ferrari’s en is men geneigd snel aan de kant te gaan, maar je zou het jezelf nooit kunnen vergeven als een moeder met 3 kids plotseling naar de linkerbaan gaat op deze 80km weg. In dit geval zou je haar ook nog eens niets kwalijk kunnen nemen.
Enige Ferrari die mij iet doet, zo puur heerlijk!
nu maar hopen dat dit filmpje geen staartje krijgt als die japanner toen
Thys.

Allemaal heel leuk, het enige verschil is dat ik de eigenaar ken en weet wat hij doet en dat weet jij niet.. Als er een 16 jarige jongen eens meerijd zou hij het geweldig vinden om dit eens te voelen. Buiten dit filmpje rijd de eigenaar heel verandwoordelijk en zegt zelfs als mensen vragen hoe hard deze kan ”Wat heb je aan 300 rijden”?
Is dit de F40 die ook wel eens bij Donkervoort staat? Ik heb die een tijdje terug gefotografeerd (met m’n telefoon dus het zijn ietwat matige foto’s), maar die F40 had de originele velgen. Zijn dit trouwens ook niet gewoon de originele velgen maar dan gepoedercoat?

In ieder geval erg mooie auto. Mooiste Ferrari in ieder geval.
In de Polder? Volges mij is het toch echt in Limburg op de Urmonderbaan tussen Urmond en Sittard.

Owja.. schiet lekker op zo, even de frustratie weg rijden van al die atossen en priussen en al die andere slakken.
Invorderen dat rijbewijs!
Het is inderdaad niet in de Polder maar in Sittard, we gingen tevens pas het gas op toen we de die auto waren gepaseert, daarna paseerde we nog één auto toen we circa 180 reden, de rest van de weg waar we 240 reden reed er geen enkele auto, toen we voorbij de stoplichten waren reden we hooguit 100. Dus ik kan sommige reacties niet helemaal plaatsen dat we mensen in gevaar brachten.
Tevens vind ik de zwarte OZ velgen heerlijk het maakt hem nog meer een auto voor op het circuit, je moet er van houden of niet.
ik vind het hem mooi met die velge :)
*smaken verschillen*
wat ik niet mooi vind zijn die velgen onder de 430 !!!! :(
@Richard.

Deze meneer weet wat hij doet? Het lijkt erop dat dat niet zo is want deze man rijdt doodleuk 240 waar hij 80 mag.
Als de weg leeg is kunnen hij EN die auto best 240 hebben dat zal ik niet zeggen. Maar ookal vind die meneer zichzelf, te oordelen aan jouw opmerking, een echte coureur… hij heeft de overige weggebruikers niet onder controle.

Waarom is dit nou een discussiepunt?! Zijn jullie nou oprecht van mening dat 240 bij 80 NIET idioot, asociaal en levensgevaarlijk is?!
@Thys : Wat lul je nou man? :-p
Amper 160 kilometertjes per uur verschil en iedereen gat toch netjes aan de kant? :-p

@Benno : kan je ook niet-muggenziften?

Prachtsportwagen!
En de velgen konden toch een pak erger?
Geile brute bak, helemaal goed! En de velgen zijn, zoals StijnB al vermelde origineel voor de extra zeldzame lightweight versie, dus dat is bonuspunten!

De mijne is zwart trouwens…

http://i553.photobucket.com/albums/jj385/Bieckie/Diecast/8753f7dd.jpg

;)
Thys.
Je kan jezelf heel volwassen vinden en denken dat je het weet, dat mag van mij allemaal maar je zit toch mis. Maar blijf jij maar mooi door met muggenziften maar mij doe je er niks mis.
ik kies geen partij hier, maar elk onderwerp word hier weer verpest door het op elkaar lopen zeiken…
kan het een keer minder?
@StijnB @ C6_R: Alleen de F40LM had OZ velgen. Een Ferrari F40 is nooit met andere velgen leverbaar geweest. Het enige wat klanten konden kiezen is lichte veranderingen in het interieur en of ze plexiglas schuifraampjes wilden of lekker wilden slingeren. Dit zijn gewoon aftermarktet velgen. Die ultra zeldzame lightweight versie is gewoon een, door een klant, aangepaste F40.
Wat een pussies hier. Hij passeert een auto met gematigde snelheid en trapt vervolgens even door op een leeg stuk weg waarna hij weer snelheid mindert. De weg heeft gescheiden rijbanen en geen kruisingen dus wat kan er mis gaan. Fietsers en spelende kinderen komen niet uit de lucht vallen en als ze dat wel doen zal de val eerder fataal zijn dan een mogelijke aanrijding met een F40 die eventjes topt op 240km/h ;) .

Een F40 of een andere sportwagen koop je met de enige reden om snelheidsovertredingen te begaan, anders zou je het gevoel hebben in een dwangbuis op wielen te rijden. De snelheidslimieten in Nederland zijn ontworpen voor mensen met het reactievermogen en zicht van een hoogbejaarde die in hun rijvaardigheid nog eens extra worden belemmerd door de beroerde technische staat van hun voertuig. Een gezonde bestuurder van een sportwagen heeft geen reden om zich eraan te houden behalve als de verkeerssituatie anders verlangt af of de bestuurder een ongewenste belastingaanslag wenst te voorkomen. Het doneren van financiële middelen aan de gemeenschap is overigens een zeer nobele daad. Hardrijders brengen vele miljoenen euro’s in de staatskas waar allerlei interessante projecten voor de minderbedeelden mee uitgevoerd kunnen worden.
Na de 288 GTO dé mooiste, vetste en meest hardcore Ferrari ooit! (in mijn ogen..) :)

In deze uitvoering met die velgen een must have!
Voor alle andere merken: kijk zo maak je dus auto’s. Bravo!
@Koos
De snelheidsbeperkingen in Nederland zijn vastgelegd omdat je rode lichten, kruisingen, voetpaden, hoogbejaarde chauffeurs, richels, kinderen, fietsers, compleet bezopen idioten en onaangepaste sujetten op de weg kan tegenkomen.
In België moet je bijkomend rekening houden met putten, langs- en dwarsgroeven en kees-met-de-sleurhut. In Duitsland vervalt het alle voorgaande en moet je alleen rekening houden met idioten die denken dat ze kunnen rijden.
De maatschappij legt regels op; breek je de regels dan ben je associaal. Als jij denkt dat je, wegens grote ervaring met je PS3 of xbox, denkt een super-chauffeur te zijn die op de openbare weg F1 kan rijden, ben je gewoon ongeschikt om met een auto te rijden, zelfs een dafje of Golf-II-GLi-lowrider-met-bijhorend-petje.
Voor alle duidelijkheid: je koopt een Porsche of Ferrari omdat je wil opscheppen als je uitgaat (wegens veel geld maar toch diepgeworteld minderwaardigheidscomplex, mid-lifecrisis, winsten uit drugshandel die je niet kwijt kan in de reguliere economie, …) – als je het echt durft, huur je ritjes op een circuit en ga je rondjes rijden.
Blijft een van de vetste autos die er bestaan!
Daar gaan we weer: de F40 weegt GEEN 1100 kilo.
voor de zeshonderd dertigste keer: 1250 kilo RDW gewogen droog, zonder brandstof maar met alle andere vloeistoffen plus accu rijklaar.
alle GTE en race uitvoeringen buiten beschouwing gelaten.
huiswerk doen!
Kwijl…

Wat een prachtige auto!

Mijn favorieten zijn toch zeker wel de:
– F40
– 250 GTO
– 288 GTO
– F355

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).