Rijtest & video: Jaguar XF R

Auteur: , 84 Reacties

Een V8 met supercharger was al te krijgen in de XF, maar toch vond Jaguar die niet sterk genoeg om de “R” badge te dragen. De geheel vernieuwde en ruim 23% sterkere V8 is dat blijkbaar wel en de competitie mag op zijn tellen passen.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan hier de video van de Jaguar XFR]

Jaguar XFR Video

Heel even zag het er allemaal niet zo heel florissant uit voor Jaguar, maar sinds de Engelse autobouwer is overgenomen door het Indiase Tata lijkt er een nieuw elan te zijn. Wel ironisch dat de voormalige Britse kolonie er nu met één van de juweeltjes van de Engelse auto-industrie vandoor gaat, maar voor Jaguar als merk lijkt het voorlopig goed nieuws.

Jaguar XFR

De XFR is in ieder geval een hele geduchte concurrent voor de gevestigde Duitse orde. De V8 van de XFR is (volgens Jaguars eigen zeggen) geheel vernieuwd, er zijn slechts een handjevol onderdelen overgenomen van de oude 4.2 V8 met supercharger. Met 510 pk en 625 nm koppel heeft de 5.0 V8 SC 23% meer vermogen en 26% meer koppel dan het oude blok. Dat is alleraardigst, maar nog veel belangrijker is hoe de hele aandrijflijn zich gedraagt. Iedere XF is altijd uitgerust met een automatische versnellingsbak, een handbak is er simpelweg niet. Gelukkig is het een erg prettige bak die, als een goede butler, precies weet aan te voelen wat er moet gebeuren. Mocht je toch liever zelf de “vaat” doen, dan laat de bak je via flippers achter het stuur zelf de versnelling kiezen.

Jaguar XFR

Dankzij het grote koppel van de V8 kan de zestraps ZF automaat ook bij lagere toerental de lockup functie activeren. Dat zorgt dan weer voor meer efficiëntie en is één van de redenen voor het relatief lage brandstofverbruik van de XFR. Met een gemiddelde van 12,5 liter per 100 km is de XFR de zuinigste auto in de klasse van 500+ pk’s supersedans.

Jaguar XFR

Met een 0-100 tijd van 4,9 seconden lijkt de XFR iets langzamer dan de M5, E63 en RS6, maar de Jaguar zou het goed moeten maken in de (veel belangrijkere) tussensprints. Met een M5 kun je nog wel eens in een verkeerde versnelling (te laag in toeren) kracht missen, maar de XFR heeft daar met dank aan supercharger en superalerte versnellingsbak nimmer last van. De XFR is meer koppel te rijden, maar heeft dan ook niet de stratosferische toerenlimiet van de V10 uit Beieren. In zekere zin lijkt de XFR wellicht meer op de E63 AMG. Beide zijn nog niet heel lang op de markt en de E-klasse is bijna net zo zuinig als de Jag. Ook op het gebied van comfort scoren ze hoog en in beide auto’s wens je heel soms net iets meer scherpte.

Jaguar XFR

Het weggedrag is namelijk heel goed, maar toch zijn er momenten waarop de carrosserie net iets meer beweegt dan je zou verwachten, zeker gezien de aanwezigheid van de “Active Dynamics” actieve schokdempers. Dat leek vooral te gebeuren als we op 80% van het potentieel reden. Pak je de XFR wat ruiger aan, dan lijkt deze zich ook harder op te stellen en net wat meer feedback te geven. Natuurlijk wil deze achterwielaandrijver heel graag de achterkant uit laten waaieren, dat gaat dan ook nog eens heel makkelijk en heel gecontroleerd. Standaard monteert Jaguar een sperdifferentieel. Geen gewone, maar een elektronisch aangestuurde variant met de naam Active Differential Control (ADC). ADC werkt alleen wanneer het nodig is en traditionele nadelen van een sper, zoals ongewenst onderstuur behoren er mee tot het verleden.

Jaguar XFR

Mocht je willen gaan vegen met een XFR dan moet je wel enig geduld betrachten want het stabiliteitssysteem DSC gaat pas helemaal uit nadat je een ruime 10 seconden de daarvoor bestemde knop ingedrukt houdt. Een tussenstand is er ook in de vorm van Trac DSC, in deze stand zou er iets meer speelruimte moeten zijn. In de praktijk was die wel heel beperkt, zodat een heel klein glijpartijtje meteen door een lichtelijk misselijkmakende DSC-ingreep werd gecorrigeerd. Dat kunnen ze dan wel beter in Duitsland, maar wellicht wordt het in een latere update nog verbeterd.

Jaguar XFR

Voor een supercar vermomt als zakensedan is het uiterlijk voor sommigen iets te tam, maar dat vormt anderen wellicht juist een sterk aankoopargument. In ieder geval heeft Jaguar om van een XF een XFR te maken weldegelijk een grote greep gedaan in het sportieve deel van het voorraadmagazijn, maar de onderhuidse potentie spettert er niet van af. Het zwart doet de XFR simpelweg geen goed. Wanneer de auto net de wasstraat uitkomt of bij een overijverige buurjongen vandaan komt glimt alles je nog enthousiast tegemoet voor enige presence. Zodra de auto wat vuil oppikt wordt de XFR in het zwart een tikkie anoniem. Na een tweede blik zijn er echter toch genoeg visuele items die de XFR onderscheiden. Zo heeft de XFR 20” velgen, de grootste in zijn klasse. Ze zijn bovendien getooid met het opschrift “Supercharged”, evenals de louvres op de motorkap.

Jaguar XFR

Niet alleen voor het uiterlijk zijn de achterspoiler en de nieuwe zijspiegels, deze zorgen ook voor een betere aerodynamica. Samen met de nieuw ontworpen voorbumper zorgen deze voor een optimale balans tussen opwaartse en neerwaartse druk tussen voor- en achteras. Op topsnelheid was er inderdaad niets aan te merken op de koersvastheid, wat dat betreft had de begrenzer nog een streepje verder mogen staan.

Jaguar XFR

De XFR loopt ook nog eens met ontstellend gemak naar het einde van de schaal van de kilometerteller. Officieel is de top begrensd op 250, maar de ingenieurs van Jaguar geven je iets meer ruimte. Bij 265 km/u geeft een subtiel inhouden aan dat je kunt trappen wat je wilt, meer snelheid zit er niet in. Dat ligt niet aan het topvermogen wat met 510 pk ruim voldoende is om een cijfer met de magische drie op de teller te kunnen zetten. Jaguar biedt (voorlopig?) geen optie om de begrenzer te verruimen of helemaal weg te laten. Een eventuele tuner die dat wel doet, zal overigens ook de wijzer van de snelheidsmeter moeten vervangen, want verder dan 270 loopt deze niet. Strikt genomen is het onzin, maar toch zou het mooier zijn dat de teller verder door loopt. Je koopt tenslotte vooral een stuk suggestie en dat mag dan ook zichbaar zijn.

Jaguar XFR

Het interieur is niet meer wat een traditionele Jaguar klant er van verwacht. Daar zijn een als een hart pulserende startknop, een omhoog komende Jaguar Drive Selector (in plaats van een traditionele pook), een blauwe sfeerverlichting en het overige materiaalgebruik net iets te modern voor. Een klein kritiekpuntje is dat het geheel nog iets harmonieuzer zou kunnen zijn: de blauwe sfeerverlichting, oranje LED-jes in sommige knoppen en de rood verlichte startknop maken een wat vreemde kleurencocktail. Ondanks een paar kleine kritiekpuntjes heeft Jaguar een ijzersterke concurrent neergezet met de XFR. Met een prijs van 137.990 euro is de XFR natuurlijk niet goedkoop, maar is wel scherper geprijsd dan de Duitse concurrentie. En gelukkig is de XFR er ook in andere kleuren dan zwart, dat doet de auto onnoemelijk veel goed.84 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik zag de normale XF gisteren rijden als het goed is, ziet er in ieder geval vet strak uit
leuk filmpje. had gewoon wat meer geduld moeten hebben;)
goed werk mannen
Deze auto vind ik heel mooi, maar naar mijn mening past een R niet echt bij deze auto. Daar vind ik ‘m te elegant voor, want een R is toch wat bruter.
heel leuk filmpje
deze is zoveel mooier dan de nieuwe XJ
Nette rijtest!
Op de een of andere manier kan ik alleen niet wennen aan het geluid, dat is een beetje te laag, je kan hem ook niet zo heel veel in het rode gebied sturen.
Ik hoor liever iets hoogs, iets wat rauwer is.
A la M5 bijvoorbeeld :)
De RS6 heeft een te atmosferisch geluid, de E63 ook een te zwaar.
De CTS-V heb ik niet gehoord, maar is ongetwijfeld de lekkerste van de groep.
Verder vind ik het wel een erg mooie auto, maar doe dan maar de coupé versie.
Of de XKR-S.
Wat Autoblog schrijft over de bak, is precies wat ik tegen heb op DSG/DCT. Die zijn niet alert genoeg, om een sportieve auto en laag in toeren te houden bij constante snelheid, en supervlug terug te schakelen als volle acceleratie nodig is. Het eerste moet voor het verbruik, het laatste voor de leuk.

Maar DSG pas weer beter in een voorwielaangedreven auto, qua inbouwlengte.
Leuke test, filmpje straks nog even kijken. Klinkt alvast goed iig. :D
het geluid valt me beetje tegen het kan agresiever
Mooie auto verder en goede rijtest weer !
mwah, leuke rijtest hoor! alleen vind ik de auto zelf niet echt .. (ben even het woord kwijt), hij ziet er wel fantastisch uit daar niet van maar om er nu dwars mee te gaan of om op het circuit te gaan racen.. nee net niet als je het mij vraagt.
wouw, dit moet wel een heel goede auto zijn als een van de minpunten is dat hij een stukje suggestie mist in de kilometerteller. ;)

die witte in het filmpje ziet er trouwens erg geil uit. verder vette bak, tickje saai filmpje, wanneer word dat gebied als het officiele autoblog test track gekroond?
Goede rijtest weer! Zou zelf liever een ‘Duitse tegenstrever’ hebben, maar ieder z’n smaak natuurlijk. Ik vind de XFR meer voor mannen boven de 60…
ik zag laatst een russische XF-R en XK-R in Brussel
mooie auto, idd het geluid valt tegen, maar daar is het een Jaguar voor
Geen gekke auto voor anderhalve euroton!
Nice!!
Zo is de XF R mooier

http://i297.photobucket.com/albums/mm230/RamjeProductions/JaguarXFRcorrected.jpg
@FuelMinded: laat dat logo er toch maar in, hier hebben de lichten wat weg van een lancer evo X :p!

en ik heb gisteren een grijze XF-R gezien op spa en het is maar omdat er een TT-S naast stond dat ik het gezien had dat hij er stond, valt op het eerste zicht echt niet op! had ook niet verwacht dat ik er 1 ging zien maarja
Lelijk ding, geef mij maar de nieuwe E63 AMG.
is deze video bij de maasvlakte gemaakt bij t strand? lijkt er wel op
@Fuelminded
Zo denk ik er niet over. De lampen zijn misschien wel een verbetering. Netjes gedaan hoor! alleen het logo moet er wel in.
@mezelf

ja hoor..maasvlakte

daar woon ik op een steenworp afstand vandaan
@ FuelMinded

Ik geef je gelijk, althans, ik zie niet zo direct wat je allemaal aangepast hebt maar ze mogen wat mij betreft de lampen van de (nieuwe) XJ op de XF gaan zetten. Blijf die dingen gek vinden elke keer als ik een XF zie.
Ik meng mij niet met kinderen die al meer dan een jaar ‘iets’ schreeuwen mbt de voorlichten. Ik vind het redelijk afgezaagd, heb je bvb. al eens die kronkel in de lichten van een bmw 5-serie bekeken? Zo’n personen zijn zoals gezegd hoogstwaarschijnlijk te jong om de XF in z’n volledige jasje te appreciëren. Een jasje die ik ten zeerste weet te smaken.
Wij hebben al een poosje een XF 3.0d en zijn er uiterst tevreden van. Ik durf zelfs zeggen de beste wagen die we ooit gehad hebben, na een aantal audi’s, volvo’s,…
Bijgevolg durf ik stellen dat de XFR één van de meest begeerlijke wagens is die er rondrijden, voor mij persoonlijk. Gewoonweg de ideale wagen voor dagelijks gebruik. Pas op, een E63 combi lijkt mij bvb ook niet onaangenaam. Maar toch een pak minder elegant.
Ik zag trouwens dat jullie een gemiddeld verbruik van 12,8 l / 100km noteerden. Da’s een zeer puike prestatie voor een zware wagen met een 5 liter met 510 pk!
Goede rijtest btw !
Heule mooie auto verpakt in een lekkere rijtest.
Het viel me alleen een klein beetje tegen dat jullie nou weer naar dat lange rechte weggetje (Maasvlakte?) moesten gaan, maar voor de rest hartstikke leuk.
[email protected] zo is hij toch mooier :P
De nieuwe BMW XF ///M
http://img23.imageshack.us/img23/4458/m777.jpg
@Snickers:

Leuk joh. Maar daarmee maak je van een Jag (gelukkig) nog geen BMW (godbetert).

Een Jag ervaring is toch *iets* anders dan een BMW.
@Snickers: Dat zou eindelijk eens een BMW met karakter zijn…Maar doe maar niet, de bumper vloekt.Moesten die chromen luchtinlaten in die bumper weg zijn, zou het al een ander zicht zijn.
@BananaFlip: Suggesties voor een soortgelijk rustig, afgelegen stuk zonder bewoning ergens in de Randstad horen we graag. ;-)
Leuk, maar word ook een beetje simpel van deze filmlocatie, wees creatief en ga een keer naar Rusland om een Lada Niva te testen ;)
@rubenbaeten

is het mogelijk om toeschowers tijdens de opname mee te nemen? ik woon daar vlakbij, in oostvoorne, das..5km van dat weggetje met die olietanks vandaan. (profiel zegt dordrecht, maar we hebben 2 huizen :P)
@Jan.

Klinkt rijk, maar volgens mij wonen jouw ouder gescheiden ;)
Blijft ’n mooie wagen, zet maar voor de deur!
Mooie rijtest
klinkt lang niet zo bruut als een AMG. Wel een mooie auto om te zien, ik zou hem zeker wel willen hebben!
@ Amg power
amg klinkt lekker heh. Laatst een sl63amg vol horen wegtrekken, dat was niet mis hoor! M-motor van BMW laatst ook vol horen wegtrekken (M5 touring), en dat klinkt wat mij betreft ook heel lekker!
@jip,

d’uhh! Tuurlijk klinkt een AMG lekker, dat kunnen ze gewoon in Affalterbach. BMW M ben ik niet zo weg van, een met een aangepaste uitlaat (denk Eisenmann) klinkt zoveel beter als standaard. Ik las laatst dat het uitlaatsysteem voor een 6.2 AMG ontwikkeld is door Eisenmann.
Wil je boven de 260 je snelheid toch nog weten?
Gewoon zo’n Performance Box inhangen. Leuke dingen, sowieso voor op het circuit.

http://www.performancebox.co.uk (geen aandeelhouder :P)
@rickb

nee hoor

veel ouders wonen tegenwoordig gescheiden, maar de mijne niet ;P
@jan1666:
je bent geweldig..
Leuk om eens een supersedan te zien die niet door onze oosterburen geproduceerd is. Erg mooie auto.
Paar minpuntjes:
-Amerikaans geluid;
-Kont van een Mondeo;
-Geen handbak leverbaar (al wordt dat sowieso zeldzaam).
Maar verder zeer mooie auto. Vooral die voorkant heeft een brute, maar toch stijlvolle uitstraling.
@F355GTB:
Ah man “als je er een beetje kijk op hebt”! Ja hoor wie houdt ze nu uit elkaar zo’n mondeo of een XF(R?!!) pràktisch gelijken. Ik rijd elke dag met een XF, nog nooit is mij één frappante gelijkenis opgevallen tussen deze 2. Niet één vijs deelt hij ermee. Mensen die afkomen met die voorlichten zooi of het woord mondeo kunnen net zo goed hun boekentas gaan klaarmaken voor de eerste schooldag, behoorlijk voorbijgestreefd naar mijn mening!
PS: Ferrari heeft ook 100% Fiat-genen, dus volgens jou…
(is een F355GTB in principe een Fiat coupé?)
@Fout: helemaal mee eens. Iedere deelnemer aan het forum zou verplicht moeten worden zijn huidige auto te vermelden, dan weet je meteen hoe “serieus” je bepaalde comments moet nemen (niet dus). BTW: ben ik afwachting van een XF diesel S
Jahaa! Lekkere bak hoor en fijne test ook!

Wordt moeilijk kiezen, deze of een CTS-V…

Top Gear had laatst een blauw exemplaar, zeer fraai!

http://www.autofans.us/images/Jaguar/2010%20Jaguar%20XFR%204.jpg
@jorn

waar slaat je reactie op?
Super mooi vormgegeven. Én ik mag die lage toon wel van deze 8 pitter.
@F355GTB

Kont van een Mondeo??? Je bent niet goed bij je hoofd. Deze auto heeft de mooiste achterkant van alle sedans.
@Jip:
Sedan? Make that ‘hatchback’ ;-)
Mijn favoriete wagen, mooie test jongens!!
Met zijn donkere roffelende grom klinkt hij zeker lekker. Ook is het een mooie wolf in schaapkleding.
Ik denk dat dit misschien wel het beste compromis is van alle sportieve 500+pk sedans. Stoer maar niet schreeuwerig, sportief maar niet knetterhard, snel maar wel goed hanteerbaar, luxe maar geen herensociëteit. Bruikbare sportieveling die kan spelen als je daar zin in hebt maar het meest van de tijd (je kan toch niet echt opschieten in NL) vooral lekker en comfortabel je van a naar b brengt. Heel cool dat Jaguar eindelijk weer een auto heeft die echt in de top mee kan.
Kan iemand mij vertellen waar de video’s worden opgenomen? Die weg van 2 banen waar jullie vaak rijden(te zien bij 00:10)
thnx
oh en nog een tip: Het ziet er een beetje amateuristisch uit als je in beeld laat komen dat de fotograaf dezelfde is als de presentator van de video.
@KlaasR: Ik begrijp uit alle comments hier dat het de maasvlakte is tussen Oostvoorne en Purmerend, met het weggetje langs de olietanks waar twee huizen 5 minuten vandaan staan, waarin in één Jan1966 woont. ;)

OT: Wat een gave bak. Zeer mooie prestaties, geluid, interieur, etc en toch wel een alternatief voor de eeuwige Duitse 3.
Ey, zoek eens een andere weg uit joh :D

Verder: lekkere grom, maar toch zou ik soms naar een wat hoogtoeriger gejank verlangen… of is dat in het echt beter en laten m’n speakers het te donker klinken?
Een mooi filmpje van een auto die meer klasse heeft dan alle BMW’s en Mercedessen bij elkaar.
@arie: Je vergeet Audi.
ik blijf het toch een opgepompte Ford Mondeo vinden
@Machoman: tuurlijk knul, als je maar weet dat de Mondeo op basis van/met de XF als uitgangspunt is ontworpen. En in een Mondeo vind je nooit het niveau van afwerking en rijgenot. Maar jij mag ‘m beste een opgepomte Mondeo vinden hoor, als jij je daarbij beter voelt….prima! Je zult nooit een Jag rijden… da’s duidelijk
@freewarefreak
Thnx maar purmerend ligt niet echt in de buurt van de maasvlakte, dus wat bedoel je precies?
@KlaasR: Ik weet niet wat ik bedoel… ik heb even samengevat wat ik lees. Zou zeggen: lees van boven naar beneden alle comments van Jan1966. Deze schijnt te weten waar het ligt. Vraag het hem.
De eerste en enige Jag die mij een beetje kan bekoren. ben niet zo’n fan van dat hypermoderne interieur, ben überhaupt geen fan van aluminium. Geef mij maar Hout en als het dan sportief moet Carbon. Mijn keuze in de 500+ PK auto’s is de E63 AMG, omdat ik hem mooier vind en net iets meer sportief maar toch ook nog de luxe die je wilt in een grote sedan. (ow en uiteraard het heerlijke geluid van de AMG motor.)
met hypermodern bedoel ik al die draaiende en omhoog komende dingen als je hem start. voor de rest, sjah Aluminium… vreselijk
Weer een erg leuk filmpje, dank jullie wel :D ! Mooie auto trouwens!
Leuke mooie test weer dacht even Wouter rijdt ook op dat circuit maar nee die hadden allemaal een duits kenteken.
Verder, wanneer gaan ze verdorie nou eens die blije rondingen aan de bovenzijde van de koplampen weghalen :x
@Jip:
Dat heeft niet zo veel met ‘goed bij je hoofd zijn’ te maken hoor, maar is meer een kwestie van goed kijken.
Het is een mooie auto, maar met een veredelde mondeo-kont. Je ziet hier duidelijk de Ford-genen… Tenminste, als je er een beetje kijk op hebt…
@F355GTB: ja man echt krek eender..

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_434/car_photo_217250_7.jpg

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/review/Jaguar_XFR/Jaguar_XFR_04.jpg

Hoe dúrven ze..
@MattCurlew: Mooie reply! Wat is de XF toch sierlijk. Wanneer je deze twee auto’s zo bij elkaar ziet bekruipt mij bij de Mondeo toch een gevoel van: “Toch stiekum een burgerbakje!”.
Mooi filmpje, ziet eruit als een heerlijke auto :O
Ohja, LOL @ Snickers :D
Leuke concurent voor de E63 AMG, RS6, CTS-V…
M5 Concurrent? Niet echt. Een hogtoerige Lamborghini V10 Sedan, of een Ferrari V10 4deurs mischien wel.
Prof. Dr. Vliegwiel
Ik zou me er toch niet lekker in kunnen voelen. De gedachten dat zoiets moois als basis heeft gedient voor zoiets lelijks als een Mondeo. Ik zou altijd bang zijn voor een monster onder mijn stoel…
@racht: Proficiat, schitterende keuze. Je zult er veel plezier aan beleven.
@Prof. Dr. Vliegwiel: Proficiat, de mondeo was er lang voor de XF, hoe irrelevant het ook mag zijn
Prof. Dr. Vliegwiel
@lowlow:

Vergeef me dat ik echt geen verstand heb van een Ford Mondeo. Emerald_Green_Jag beweerde het tegenovergestelde. Hoe het ook zij, de gedachte dat dit eigelijk een Mondeo is in een mooi jasje maakt mij nog veel banger.
Geweldige rijtest een van de beste van de laatste maanden en die xf-r wat een sound echt geweldige bak man vooral in het wit :D discreet maar niet overdreven voor mij een e63amg-killer :D
Fantastische rijtest autoblog proficiat
Heerlijk luxe Jag! Jaguar heeft met deze auto een bijzonder mooi product neergezet.. Dus écht een concurrent voor de E63 AMG en RS6 Sedan. De Cadillac komt qua schoonheid nog niet eens in de buurt van die 2!

Als ik moest kiezen zou het een moeilijke beslissing zijn, maar:

Jaguar XFR:
510 pk
625 Nm koppel
0-100km/h: 4,9 sec.
Topsnelheid: 250km/h (begrensd)
Prijs: 137.990 euro

Mercedes E63 AMG Sedan:
525 pk
630 Nm koppel
0-100km/h: 4,5 sec.
Topsnelheid: 300km/h (mits met Full AMG-package)

Tja, moeilijke keuze..
@C6_R

Welke van de twee is jouw favoriet?
@Benz..: Die ene met die vloeiende lijnen en Aston Martin design genen. Niet die verkoreaanste hoekige Benz.. Vooral die vierkante uitlaatpijpjes, dat moet je gewoon niet doen! :(
* AUW * Zo is die kont van de Benz nog veel lelijker …
Vind de XF-R een prachtige auto, al moeten er wel andere velgen onder.
Heel gaaf, maar ik irriteer me een beetje aan iets wat bij ELK filmpje terugkomt. Prachtig geluid van de auto’s, maar altijd overheerst eerst het geluid van (snel) rollende wielen en wind die verplaatst wordt, en vervolgens het KLABAM geluid door de snelheid van de auto.. Zou zo mooi zijn als dat weg-gefilterd kan worden door held Ruben! Zou de filmpjes vol ten goede komen..

Want het machtige geluid van die V8, mis ik in dit filmpje
@C6_R

Mmm.. zit nog te twijfelen.. Verkoreaanste hoekige Benz? Ja hoor, en een CTS(V) is niet hoekig? Dat bedoel ik. Het uiterlijk is voor iedereen anders. Ik echter, zie er weinig tot niets Koreaans in. En juist de vierkante uitlaatpijpen is duidelijk een vernieuwing en oogt lekker brutaal. Het laat zien dat er niet te spotten valt met deze AMG!
@Benz..: De CTS-V is inderdaad hoekig maar op een typische Cadillac manier. De Benz is zo Koreaans dat zelfs de grootste Benz..fans vinden dat ie een te groot Hyundai gehalte heeft.

Maar er zit een ster op dus hij is inderdaad veel mooier!
Inmiddels heeft AB bijna alle 500+ sedans getest, en over alle auto’s was men positief. Doe nu eens een vergelijkje. Wouter, je hebt er ervaring mee, dus jij zou de verschillen kunnen duiden en een favoriet aanwijzen. Deze testjes focussen altijd maar alleen op de auto zelf, niet echt op het vergelijk. En daardoor zijn we alleen maar positief. Wat zijn nu de negatieve kanten tov anderen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).