Dit is de nieuwe Volvo C70 [gallery]

Auteur: , 55 Reacties

GRRROM, de nieuwe C70 kijkt je aan en je word er bang van! Hoe komt dat dan? Ze hebben de brullende leeuwen-lampjes van Peugeot gejat.

Weliswaar komende de koplampen van een oude Peugeot, ze lopen nog niet helemaal tot de voorruit door, maar beter is het er niet op geworden. Een leuke tweedehands is nu toch aantrekkelijker? Later kan je er altijd de achterlichtunits van de facelift nog in zetten.

Zit alles verder mee, dan is de C70 voor het eerst live te bewonderen op de IAA in Frankfurt. Waarschijnlijk naast het kleine broertje. De C30 krijgt eenzelfde make-over (O dear god, please no!).

Bij het wijzigen van de koplampen, is de hele neus verbouwd en wat platter gemaakt. Het moet de C70 een wat ‘uitnodigender’ uiterlijk geven. De achterlichten zijn nu standaard LED-exemplaren. De klokkenwinkel is ook wat aangepast, en kent nu een wat ruimere opzet. Volvo neemt het woord zelf niet in de mond, maar het moet er allemaal wat meer premium van worden. De motoren lijken onveranderd.

UPDATE: en we hebben een video!55 reacties

Vind hem eiegnlijk wel heel fraai zo. Wat vloeiender allemaal. De vorige was natuurlijk heel erg fraai, dus hoe dit er in het echt uitziet is nog de vraag, maar vindt het wel geslaagd zo op het eerste gezicht.

De koplampen lijken volgens mij meer op die van Opel dan die van Peugeot overigens…
Mijn eerste reactie: lijkt wel een Ford. Verder niet slecht.
lol vrienden van ons hebben net een nieuwe, zuur dan:P
Is er niet bepaald op verbetert. Dit is een facelift die de verkoop wellicht niet zal aanzwengelen.
Gemiste kans Volvo…
Ben niet overtuigd van de voorkant.
De huidige heeft dit beter voor elkaar.
De huidige ziet er ook nog eens sportiever en stoerder uit volgens mij.
Ik vind die neus helemaal niet passen bij de kloeke zijkant :S

http://static.autoblog.nl/images/wp2008/volvo_c70_convertible.jpg

Stuk beter inderdaad.
Fu-Yung Hai!
Ik denk dat het in het echt reuze meevalt, zoals gebruikelijk bij volvo. Koplampen zijn gewoon goed en niet van peugeot. maar dat is persoonlijk he!!
Vorige was zoals op de foto hierboven inderdaad mooier, paste allemaal bij elkaar. Het is duidelijk dat men hier enkel een nieuwe neus heeft opgezet, want nu lijkt die vlakke zijkant er niet echt op te passen. Ook: wat is dat interieur saai zeg !
@Brammer: Dat interieur ziet er gewoon saai uit omdat ze alles in het zwart hebben gezet. Ik verzeker je dat er al heel wat frisser en moderner uitziet als je bv beige leder met houten inleg ofzo neemt.
Zoals altijd is het originele beter, omdat het gemaakt is om oorspronkelijk bij de rest van de auto te passen. Een facelift past daar echter nooit (of dan toch zeer zelden) bij!
Dit vind ik echt niet geslaagd en al helemaal niet als ze dat nog eens doen bij de C30!

Een ontgoochelde Volvo-fan
Alsof ie vooraan beginnen smelten is. Jak!
franse auto fan
Vind het al een erg lelijke auto en hij is er nou niet op verbeterd.
Past niet meer bij de rest? Deze heeft gewoon de neus van de XC60 mee gekregen maar dan meer op C70 niveau. De rest past er nog niet bij sinds die nog een facelift zullen krijgen.

Ik vind hem net wat agressiever zo, meer mijn ding.
@Duidelijk: Het ging over de neus die niet bij de rest van de AUTO past (voornamelijk de vlakke zijkant), wie had het over de andere auto’s in de range van volvo ?
Zie hier een C30 met dezelfde makeover:

http://crwpitman.deviantart.com/art/2011-Volvo-C30-131718509

Tsja,… ff wennen in ieder geval…
Ik vind hem zeer geslaagd. Hij zag er al goed uit en nu is hij nog een beetje mooier geworden. Volvo is er immers in geslaagd om een auto te maken die er als cabrio en als coupe mooi uit ziet met plaats voor 4 personen en zonder een echt overdreven dik gat zoals the Peugeots, Opels en Renaults.

Hij zit er nu inderdaad een beetje agressiever uit maar zonder te overdrijven.
De C70 kan het wel hebben, ben benieuwd hoe het op de C30 gaat uitkomen.
Juist eindelijk wat meer in lijn met die ook zo mooie XC60!
Goed gedaan Volvo lekker premium!
De neus past totáál niet bij de rest van de auto!

http://i662.photobucket.com/albums/uu343/zoomzoomclub/c70.jpg

Waarom moet tegenwoordig elk merk aankomen met rare grillen, overdreven koplampen, teveel lijnen en aparte verhoudingen!?
@MattCurlew:

Zoals je al zegt past de voorkant tótaal niet bij de rest van de auto! Dat de voorkant als het ware ‘visueel naar beneden gaat’ vind ik echt lelijk! Van het oude model was vooral de voorkant mooi, terwijl de rest wel een facelift had kunnen gebruiken. En nu doen ze het net andersom! Het lelijke blijft, terwijl het goede wordt veranderd!!
Het doet me wat denken aan een letterlijke facelift…
http://www.grazia.nl/wp-content/uploads/2009/06/angie-facelift.jpg
En de motoren zijn onveranderd, nog steeds die pre historische 2.4? Jammer.
Was de C70 nog een echte mooie sloep met klasse toen hij op de 1e S70 gebasseerd was, nu is het een goedkope modebak, die laatste foto kan net zo goed een Koreaan zijn, te hoog, niet lang genoeg, althans opties.

Jammer…
Ze dachten vast: “De Punto word gefacelift dus kunnen wij de oude neus wel op onze dakloze gooien.” Niet mooi helaas
Hij is wel leuk :)
ik had hier nog een foto gepost op AJ hoe de C30 er uit zal gaan zien link: http://www.autojunk.nl/2009/08/facelift-volvo-c30-photoshop
Het lelijke eendje
Net wat hij niet nodig had.
Ik vind hem ineens niet meer mooi. Spijtig.
DIe neus past er niet bij.
Op die foto van wout ziet het er niet verkeerd uit bij de C30!

Die is veel ronder van vorm in zijn geheel.
De c30 heeft idd meer rondere vormen, hierop vind ik de neus wél ok.
Maar op deze C70, jukkie, ik vond het een relatief mooie wagen. Maar de neus past nu totaal niet meer bij het geheel.
Een gemiste kans voor Volvo als je ’t mij vraagt .
Het concept van stalen dak + 4 personen lijdt eigenlijk nooit tot een mooie auto. Ik vind de verhoudingen niet mooi. een lange ‘boat’ achterzijde kan wel, maar die moet dan laag zijn (alfa spider). Tja, en dan past dat ijzen geval er niet in. Ik vindt het niets.
Ik ben nooit zo negatief eigenlijk maar over Volvo wel.
En Volvo mag dan modern zijn enzo. Ik vindt ze steeds lelijker worden. Het is zo niet ‘eigen’. Het is veilig design opgelegd door Ford die zich geen volvo-verkoop blunder kan veroorloven. (Ford zelf maakt overigens wel auto’s met eigen karakter).
Jammer, jammer, jammmer
Ford: afstoten die zweedse handel. Volvo: maak eens een auto die in de buurt komt van de 240.
BlueVFRank: die 2.4 rijdt anders wel enorm soepel en lekker. Wel jammer van het verbruik, dat doen andere Europese autoproducenten beter…

Verder vrees ik voor de nieuwe S60 als de nieuwe C70 er al zo uitziet… :(
Hebben ze nou nog steeds niet die maffe antenne weggehaald aan de rechterkant… Ziet er niet uit.
oude is beter
Geef mij maar die Hyundai dan. Deze is veel te braaf geworden :(
Blijft een saaie verschijning in mijn ogen..
Zonde… Volvo stond er bij mij altijd om bekend dat het één van de enige merken was waarbij de face-lifts hun modellen pas écht afmaakten. Dat is nu wel even anders zeg…
Het is bijna de oude, maar dan met een lelijkere neus :S

Doe mij maar de oude C70 T5 :D
Blijft toch een van de mooiste cc’s op de markt :D
Volvo verliest z’n karakter als ze doorgaan met het bouwen van dit soort ‘kan-elk-merk-zijn’ neuzen. Ik reken alleen modellen tot 2001 tot echte Volvo’s. Dit is jammer.
Geef mij de eerste c70 maar
Dom!! Nu verliest hij zijn klasse… Dit is idd meer Peugeot niveau. Ach…dan maar een tweedehands kopen.
Dit vinden jullie toch mooi en spannend? Van die rare misvormde bumpers en koplampen enzo… XD

Ik vind het niks iig, en het is al oud nieuws, de foto van de “nieuwe” C70 was een paar maand geleden ook al te bekijken op internet, alleen nu word duidelijk dat het er op achteruit gegaan is. :P
ik moest eerlijk gezegd een beetje denken aan de insignia van de voorkant…misschien even wennen maar ben er nog niet enthousiast over
De facelift had niet gehoeven, en als ze dan iets hadden moeten aanpassen is het toch wel die foeilelijke antenne!
Heb het hier al eerder gezegd, maar daar zijn toch veel betere oplossingen voor te verzinnen vandaag de dag!
Hij heeft namelijk wel die navigatie-antenne die op m’n V50 ook zit. En ik heb gelukkig niet zo’n zwart ding op m’n auto. Is dat niet geïntegreerd?
@michiel: voor het ontwerp van de S80/V70/XC60 heeft geen Ford m/v ook maar een streepje gezet. Is helemaal door een Volvo-Zweed ontworpen……..

Overigens vind ik de aflopende neus ook niet mooi hoor……
Lomp en lelijk. Had hem even lichtjes gelift want het is gewoon mooie auto. Wat nu is gedaan is overbodig. Wie zijn toch die zogenaamde ontwerpers….
Idd die antenne is inderdaad wel een afknapper.
Is dat voor de radio of voor de GPS?
We leven #(@#$* in 2009 en Volvo moet een auto maken met een Foeilelijke antenne (welke auto heeft dat nog zichtbaar!!!) (EN haaivinnetje) Die snappe het echt niet….

Of ze hadden het stukje over toen ze hem in elkaar aan het zetten waren…. gebeurt wel vaker met dingen uit Zweden :)
Met de nieuwe koplampen lijkt het alsof de neus korter is. En voor een auto die in zijn huidige uitvoering op (de juiste kant van) de snede balanceert, is deze facelift waarschijnlijk niet de juiste beslissing. Opel, Peugeot, BMW of hoe je het ook wil noemen: hun eens zo zuiver gelijnde CC lijkt nu visueel uit balans. Zoals steeds wil ik hem wel eerst “in the metal” zien. En er ook graag eens mee rijden, benieuwd of die achterkant nog steeds zo slap is afgeveerd. Maar mijn eerste indruk stemt overeen met meer dan de helft van de reacties hier: de huidige lijkt toch beter. Goed voor iedereen die nog snel van de zomerpromo gebruik heeft gemaakt :-)
Je word of je wordt????
Heel jammer. Had deze auto niet nodig.
Eigen identiteit wordt verkwanseld en men zakt af richting Mazda en Peugeot. Of het moet zijn dat de Seat Exeo bij Volvo in de smaak viel? Vind ‘em zelfs daar op gaan lijken.
De laatste jaren is Volvo toch al een raar merk aan het worden, maar dat terzijde.
volvo rules. of deze mooier is dan de vorige? ik weet het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).