Ferrari: Fisichella vervangt Badoer

Auteur: , 40 Reacties

Nadat Michael Schumacher afhaakte heeft Luca Badoer het stoeltje van Felipe Massa overgenomen. Nu is bekend geworden dat Badoer, die de afgelopen twee races als vervanger heeft gereden, het seizoen niet mag afmaken. Ferrari heeft gekozen voor Giancarlo Fisichella, afkomstig van Force India...

Fisichella zal de laatste vijf races van het seizoen uitkomen voor Ferrari. De Italiaanse Giancarlo behaalde afgelopen weekend nog een podiumplek in de Belgische Grand Prix en mag vanaf nu in een Ferrari zijn kwaliteiten laten zien.

Het is nog niet bekend wie er bij Force India het stoeltje van Fisichella gaat overnemen. Het is wel bekend dat Force India nog een rekening van $4 miljoen had open staan bij Ferrari, die hoeven ze nu niet meer te betalen…40 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Fantastisch nieuws!!!
Er leuk voor Giancarlo! Ben benieuwd hoe hij doet in Ferrari uniform..
En wat is zijn mening? Heeft ie er zin in of wilt ie nog bij Force India blijven omdat het nu zo goed ging.
@NiNja!: fisichella heeft de afgelopen weken al herhaaldelijk aangegeven dat ie graag in die ferrari wilde rijden… Dus die vind dat waarschijnlijk niet erg;)
@NiNja!: Hij is al niet zeker van zijn zitje voor 2010, omdat Sutil hem dit seizoen aardig in de tang heeft gehad. En wanneer de druk op de ketel staat gebeurd er altijd wel iets met hem. Dus er is geen betere sollicitatiebrief voor Fisichella als op deze manier toch een zitje te kunnen krijgen, maar waar?
Kijk, dat maakt de Formule 1 weer leuk… Hoe zit het nu eigenlijk met de Punten die Giancarlo verdient heeft??? Zijn eigen punten neemt hij mee en Force India houdt haar punten?
@Sjef: De punten die hij heeft gehaald voor het rijdersklassement blijven van hem. De punten van het teamklassement blijven bij Force India.
Laten we hopen dat hij nog ergens in zijn tenen het talent heeft zitten dat hem ooit is toebedeeld!
Gaat Tonio Liuzzi niet in het zitje van Fisichella?
@Sjef de punten zijn per coureur en team apart. Hij houdt ze en Force India houdt ze inderdaad.
Waarschijnlijkheid neemt Vitantonio Liuzzi, de testrijder van Force India plaats in het zitje van Fisichella.
ik vind het gwn super opt moment, er is weer nut om naar F1 te kijken!!
voorbije race heb ik er zooooo van genoten ongelooflijk gewoon. Was lang geleden dat het nog zoooo spannend is geweest ! hoop dat Fisi in de top 8 beland nu met de ferrari van massa! dat zou miss coureurs lijk coulthard en schumacher en villeneuve terug naar de F1 lokken … Wie weet …
Het is hem van harte gegegund!!! Badoer, wat een pannekoek!
Ah, oké. Hopelijk heeft ie succes.
Toch zal ik “Luca look how bad you are” wel een beetje missen hoor. Formule 1 heeft toch ook een clown nodig :D
@robbie: hahahahah
en direct monza winnen :D
Euhm, Fisico heeft een langere overeenkomst bij Ferrari gesloten. Volgend jaar zien we hem racend dus niet meer terug maar wordt hij reserve/testcoureur bij Ferrari.
@Wessee: Zou kunnen, maar is nog niet officieel aangezien Ferrari pas in(of na) Monza bekend zal maken wie er volgend jaar voor hen gaan rijden.
@sjorsx87: mijn gok voor de 2010 rijders bij Ferrari:

– Alonso vervangt Raikkonen (die kan kiezen uit: rallyrijden bij Fiat, McLaren & Brawn)
– Massa, en als Massa niet direct fit is zal Fisichella in de auto blijven.
– Fisiscella zal test-/reservecoureur blijven bij Ferrari

Overigens schijnt Vitantonio Liuzzi al getekend te hebben voor een stoeltje bij Force India in 2010.
@sjorsx87: De geruchten gaan dat Ferrari de coureurs tegen de traditie in niet in Monza bekend zal maken omdat nog niet 100% zeker is of Massa wel terug mag keren van de doktoren.

Alle verwachtingen zijn positief, en vooralsnog lijkt het erop dat hij in 2010 gewoon weer aan de start staat maargoed dat zijn in ieder geval de geruchten :P.

Ik vrees er voor dat Raikkonen weg gaat bij Ferrari. Hij stopt met F1, of gaat naar McLaren/Renault. Het liefst zie ik volgend jaar gewoon Raikkonen samen met Massa in een team, en zodra 1 van die 2 er mee willen stoppen proberen Vettel binnen te halen met grof geld.
Ik denk ook dat liuzi Fisi gaat vervangen. Maar k hoop op Giedo van der Garden (was top in Spa met een overwining in de GP2) en heeft nog een rekening openstaan bij Dhr. Mol (mede eigenaar van Force India)
Het is inderdaad naar alle waarschijnlijkheid Liuzzi die het stoeltje overneemt van Fisichella.

Ergens wel zonde van Badoer, 50 races zonder ooit een punt te hebben gescoord. Geen enkele andere coureur heeft dat voor elkaar gekregen. Nou heeft Badoer 48 races eigenlijk gewoon in een kutauto gereden, maar bij Ferrari had ik hem toch wel 1 of 2 puntjes gegund.
Goed voor hem, ondanks betere resultaten (in den beginne) bij Renault was Alonso de teergeliefde (bevoordeelde) van Briatore en had zijn wagen ongepaste ‘spotane’ pech in het voordeel van Alonso.

Het is te hopen dat hij deze kans kan verzilveren en volgend seizoen een loer aan Alonso kan draaien.
Echt super voor Fisichella. Hoop echt dat hij veel sneller is dan die (piep) Raikönnen.
Goed nieuws Afkomstig van tv: Als Fisichella in een
Force India achter een Ferrari aan kan rijden kan hij het ook in een Ferrari
Eindelijk weer een Italiaan in een Italiaanse auto!!! Beter kan niet
Euhm, ik meen mij te herinneren dat Badoer de afgelopen 2 races ook in een Italiaanse auto reed. :P
Ik vind het toch wel ontzettend sneu zeg voor Luca Badoer. Hij heeft nauwelijks kunnen laten zien wat ie echt kan. En als ie dan net aan de wagen begint te winnen én zijn thuisrace kan rijden (waar hij ontzettend veel op getest heeft) wordt ie aan de kant gezet.. Ik vind het niet erg netjes van Ferrari eigenlijk om hem eerst zijn kans te geven en die nu meteen weer af te pakken op het mooiste moment van Badoer.
Nja ik ben geen fan van Fisichella en hij heeft ook nooit echt weten te overtuigen. Ik ben wel benieuwd wat hij in een Ferrari kan. Hij moet eigenlijk wel beter presteren dan dat Luca Badoer deed. Fisichella heeft al jarenlang geraced in de formule 1 + al heel het seizoen in een andere auto.
Jammer voor Badoer, die zag ik liever. Aan de andere kant is het leuk voor Fisichella, maar ik kan niet wachten tot Massa weer terug is!
Mooi voor Giancarlo om zijn F1 carrière mee af te sluiten.
Sneu voor Badoer?
In z’n hoogtijdagen kon hij al géén potten breken…
Kimi eindigt op de 1e plaats, Luca laatste plaats.
Yes Luca everything is a test.

Montezemolo wil gewoon resultaat… en Italië al helemaal.
Mazzel voor Fisico, goede timing!

En let’s face it dit is Formula One niet F3 Euro Series.
2010 Alonso met Massa voor de Scuderia!
Kimi met Kubica naar Renault!

Silly season!!!
Heel gaaf!

Fisico altijd wel tof gevonden! Lijkt me gaaf als ie ook echt mee kan doen vooraan! =D
By the way denk ik dat we volgend jaar gewoon Raikkonen en Massa zien bij Ferrari. Het is toch niet te geloven dat Alonso daarheen gaat? Gaat ie dan weer huilen als ie geen eerste rijder mag zijn net zoals ie bij Hamilton deed? Van mij mag Alonso lekker weg blijven. Wat J. al zegt: Vettel & Massa in 2011!
Het meest positieve is natuurlijk dat Fisi volgend jaar dus niet meer raced! Dat vind ik pas echt goed nieuws :)
Iemand zei het hierboven ook al, maar ik kan het niet laten om de bijnaam van Badoer nog 1 keer op te schrijven, gewoon omdat het kan. Look how bad you are. Da’s zo klote als een of andere bijdehandte journalist je zo noemt, kom je nooit meer vanaf, al rij je 10 keer beter dan de beste bezoeker van autoblog…
Toch vindt ik het wel zonde voor Badoer. Je zou je is in zijn positie moeten verplaatsen met een droom als deze…Daar heb je al die jaren voor getest en het team trouw geweest. Zoals hij zelf ook over komt:
“Ik kan zeggen dat ik na twee races veel meer grip heb gekregen op alle dingen die ik moet leren”, zei Badoer tegen persbureau Reuters. “Ik heb zo veel geleerd in deze twee races en heb veel ervaring opgedaan. Het zou zonde zijn als de zaken nu zouden veranderen.”
“Monza, Mugello en Fiorano zijn de circuits waar ik het meest heb gereden. Het zou absurd en zeer teleurstellend zijn, want ik denk dat ik in Monza het juiste gevoel zal hebben.”
Maar aan de andere kant heeft Ferrari de naam om competitief te zijn in de F1 en dat kan Badoer niet nastreven(top 5 resultaten)…
Grappig….
“Volgens geruchten heeft Force India nog een flinke rekening openstaan bij Ferrari, voor de motoren waarmee zij vorig seizoen reed. In ruil voor Fisichella zou een deel van die schuld worden kwijtgescholden. Mallya: “Ik wil graag benadrukken dat er geen financiële regeling is getroffen met Ferrari. We zijn akkoord gegaan omdat dit goed is voor Giancarlo en voor de sport in het algemeen. Om een Italiaanse rijder in een Ferrari te hebben op Monza, kan alleen maar positief zijn voor de Formule 1.”
@ Nick

Badoer is niet zo zielig hoor en bij elk interview nam hij een zeer arrogante houding aan. Daarnaast is hij al geruime tijd testrijder bij Ferrari, dus hij rijdt ook niet voor het eerst in de auto, hij zou juist alles van de auto moeten weten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).