Maximumsnelheid voor fietsers in de Maastunnel

Auteur: , 49 Reacties

Het is weer tijd om heel hard te lachen. Vanavond lachen we om 010. Die gekke Rotterdammers hebben het namelijk in hun bol gekregen dat fietsers niet harder mogen dan 30km/u. Deze limiet is ingesteld in de Maastunnel, maar als de ambtenaren hun zin krijgen wordt dit in de toekomst natuurlijk flink uitgebreid. De snelheid wordt ingesteld omdat elektrische fietsen en segway's te hard naar beneden schijnen te rijden in de tunnel. Dit levert zo'n groot gevaar op voor het overige verkeer, dat een limiet onvermijdelijk is.

Er is op het moment alvast één lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Bureaucraterdam weet nog niet wie de snelheid moet gaan controleren. Ik zie meneer agent nog niet met 40km/u achter een overtreder aan fietsen. Scootertjes gaan maar 25km/u en motoragenten zijn te duur. Dat wordt dus flitsen, alleen hebben veel fietsen geen kenteken. Ach, als ze nu gewoon een stel BOA’s portretten laten schieten van alle snorfietsen, krijgt de automobilist tenminste wat ademruimte.

Verder lijkt de gemeente over het hoofd te zien dat fietsen geen kilometerteller-verplichting hebben. Snelheidsovertreders bestraffen die niet verplicht de snelheid hoeven te meten, is zelfs in Nederland wat ver gezocht. (bron: rijnmond.nl)

PS. elektrische fietsen schakelen standaard bij 25km/u de hulpmotor uit.



49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nouw je krijgt van mij een schouder klop als je 30 een tunnel lang volhoud
-edit: check, tnx!-
@Scirocco:

LOL, dat krijg je ervan als je wannabe geenstijl wilt zijn!
Meest onzinnige regelgeving ooit. Hoezo een stomme zet om Aboutaleb burgemeester te maken. Wel weigeren ME support te laten komen naar een festival maar hier toch haantje de voorste zijn.
only in holland ..
t blijft een apenland ..
@Benjamin1 ..
politie heeft nix op feestjes te zoeken ..
die lui verkloten pertinent alles waar ze zich mee bemoeien ..
zonder uitzondering ..
Je kan je fiets ook laten aanpassen dat de hulpmotor sneller dan 25 km/u gaat, dan heb je alleen we een brommercertificaat nodig.
ik heb een keer een waarschuwing gehad voor fietsen zonder handen aan het stuur. Dus ik zie dit ook nog gewoon gebeuren
Dit kan alleen in Nederland.
Daar in Rotterdam, in Den Haag ook trouwens, zitten toch wel een stel preutsers hoor.
Dat over die kilometer-teller is overigens niet helemaal waar, er is ook jarenlang wel een maximumsnelheid voor bromfietsen, maar geen kilometerteller verplichting voor bromfietsen geweest. Verder is dit natuurlijk dikke onzin, je kan hooguit vragen dat mensen voor die dingen gewoon hun bromfietsrijbewijs gaan halen, lijkt me wel zo veilig..
30km op een segwey aardig gek
Waarom leggen jullie dit artikel niet eens voor aan jullie regering? ;)
Moet wel eerlijk zijn: staan wat onvolledigheden in.
Dat snelheidsverbod verbreek ik maar al te graag! :D Met de koersfiets rijd ik zo die politiegolfkarretjes (niet gelogen…) in Knokke eruit! :P Wie de eerste is om de pet van de dikke politieagent achter het stuur van zo’n ding af te pakken, krijgt eeuwige eer!
@vla: die golfkarrekes in knokke zen idd echt marginaal XD toch de volgende keer die ze klakse eens proberen te pikken XD
het is niet zozeer dat 30 niet haalbaar is op een fiets, ik rij met gemak 35+ maar het belachelijke argument dat fietsers gevaar voor anderen in het verkeer vormen gaat toch wel IETS te ver hoor. Die scooters die met 40 – 80 (opgevoerd) langs je rijden zijn wat mij betreft nog veel gevaarlijker..
kunnen ze dan niet die volvo’s van de klpd inzetten?
Belachelijk maximum snelheid voor fietsers dan wordt ik elke keer geflitst als ik ga traine XD gekke nederlanders
In de Benelux-fietstunnel is dat al een tijdje het geval.
[email protected] vlek reactie van de week!

ik denk overigens niet dat ik het voor elkaar krijg op m’n batavus (de tunnel in). Die 30km/h haal ik nog wel, maar de verplichte correctie….
Geldt dit ook voor bierfietsen?
@G. de Groot: LOL!!!!! dan moet ge toch al goed zat om 30km/u met een bierfiets te bollen of dan denkt ge dat eg 30km/u aant rijden zijt :D
te stom voor woorden dit, je weet toch niet hoe hard je rijdt zonder snelheids meter.. damm.. sommigen mensen zijn echt te hard op het achterhoofd gevallen of ze zijn gewoon stom dronken dat ze gekken dingen gaan verzinnen..
Leuk idee om er met de motor achteraan te gaan. Behalve als je weet hoe je in de tunnel moet komen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Maastunnel_RotterdamFietstunnel_Zuidoever.JPG)
die snorscooters gaan mooi 50 hoor van de politie! de bromscooters zelfs 80!
Laten ze eerst maar eens die wielrenners gaan bekeuren, die altijd maar door rood rijden en op de weg!
ze kunnen die stad beter rotterdom noemen, dat past er een stuk beter bij. dit is echt kansloos
onzin zeg..
ik ben zelf een fietser (vaker actief op mountainbike dan wielrenfiets) en ok, ik geef ze mee.. het is gevaarlijk.. maar als je kijkt hoe snel ik bijv. van een snelheid van 40km/h of meer stil sta.. denk ik niet dat dit een groot probleem is..

als ze maar niet beginnen met kentekeplaten voor fietsen etc. -.-
Ze gaan er vast ook flitspalen neerzetten…
Hahaha, ik ga neem altijd de Maastunnel als ik naar school ga. Ik probeer daar zo snel mogelijk te gaan, en ik weet zeker dat dat veel sneller dan 30 km/u is ! :)
oops ga moet weg xD
Wat voor stomme wetgeving is dit , only in Netherlands
Ik moet zeggen dat je vooral op een wielrenfiets snel te hard gaat. 50 km/h op de vlakke weg is voor een hele hoop een makkie laat staan dat je naar beneden een tunnel in rijdt. Gisteren nog dik 60km/h gereden van een viaductje af.
ik ga op mijn racefiets regelmatig harder dan 30… daar heb ik geen tunnel voor nodig. Krijg ik straks dan ook een prent? En de ‘eneco tour’ ook maar meteen massaal op de bon slingeren? Of misschien vragen of Lance misschien iets langzamer wil fietsen, anders krijgt ie een boete…
Lol, 30 km/u is toch niet overdreven veel voor een sportfiets.

Op mijn mountainbike is mijn kruissnelheid op de weg ongeveer 32 km/u..

Fuck wat gaan ze doen als ik mij er niet aan houdt? Mijn fietsbewijs afpakken? Mijn benen in beslag nemen? Welke idiot houdt zich toch ook weer bezig met zo een dingen.. en er nog eens voor betaald worden .. sigh
ik haal makkelijk 50 km/u op mn racefiets in de maastunnel. das dus ruim 20 km te hard, binnen de bebouwde kom. krijg ik dan ook iets van €130,- boete (als ze me te pakken krijgen)??
lol 30 km/u met een fiets haal je zo. wanneer komen ze met een idee dat een voetganger niet harder dan 8 km/u op de stoep mag lopen ? of zijn ze toch weer niet zo gek.. :P
Het feit dst het gevaarlijke situaties op kan leveren is zeker waar, voor eenieder die de maastunnel niet kent: er je hebt aparte tunnel buizen voor auto’s, fietsers en voetgangers. In de fietsertunnel is niet al te breed met 2 fietsers naast elkaar heb je de hele weg al geblokkeerd. Als er dan iemand achterop komt met zijn racefietsje kan dit idd gevaarlijk zijn.

Maar het meten ervan, ik zou niet weten hoe…

PS: voor zover ik weet mag je er niet brommen.
Je moet daar wel goed opletten op hoe je fietsende voorligger ‘spoort’ en of je denkt dat ie je in de gaten heeft. Voor de zekerheid even bellen, want het is inderdaad niet zo breed. En ik haal daar ook de 50 km/u op m’n racefiets…dan kan het snelheidsverschil dus groot zijn…en dan kan een knal hard aankomen. Maar een limiet zie ik niet zitten. Gewoon je verstand en ervaring gebruiken.
dit gaat veels te ver het gaat over fietsen. only here… vind echt belachelijk dikke onzin
Nederland kent veel dom gedoe, maar dit is echt het topje van de ijsberg en de druppel die de emmer laat overlopen. Het staat nu 100% vast, Die gasten zijn ECHT gestoord!!

(Het komt nog een keer zo ver dat je op bruggen maar 3 km/u mag lopen ofzo HAHAHA!
maastunnel moeten de scooters over het fietspad, ik denk eerder dat die 30 voor de scooters bedoeld is, denken jullie ook niet?? lijkt me logisch
Dit artikel mag wel aangepast worden want uit de reportage van TV Rijnmond blijkt dat fietsers niet worden bekeurd.
Het bord is bedoeld voor electrisch aangedreven voertuigen, in de praktijk alleen voor electrische scooters.
Toch vind ik het helemaal niet zo raar. Fietsers moeten zich nu ook al aan de maximum snelheid houden. Op mijn ligfiets rijd ik met een beetje inspanning 50+ snelheden, maar als ik dat binnen de bebouwde kom doe dan overtreed ik de wet. Laat staan als ik dat in een 30zone doe. Dus om van een bepaalde gebied een ‘dertig’ zone te maken omdat het gevaarlijk is, is zo raar nog niet.

Wat betreft die opmerkingen over meten: wat dacht je van woonerven. Daar moet je ‘stapvoets’ rijden, dat is ook niet echt te meten. Maar hebben ze ook gewoon ingevoerd dat mensen niet idioot doen. Dus als je in zo’n tunnel gewoon even rustig doet, is er dus niets aan de hand. En aangezien we geen bord hebben “doe even rustig”, zetten ze maximum snelheid “30” neer. Als je kijkt naar wat ze willen bereiken, is daar toch niets mis mee?
Haha…. een Segway is afgesteld op max. 21 km per uur en kan echt NIET sneller.
Het kan nog gekker. In Utrecht heb ik zelfs al verkeersdrempels gezien op het fietspad.
@noon: je zegt: “Op mijn ligfiets rijd ik met een beetje inspanning 50+ snelheden, maar als ik dat binnen de bebouwde kom doe dan overtreed ik de wet.”
De maximumsnelheden uit de wet zijn altijd gekoppeld aan het soort voertuigen waarvoor ze gelden.
Voor de fiets (zonder andere voortdrijving dan spierkracht) zijn er geen maximumsnelheden ingesteld.
Je kan er dus de wet niet mee overtreden door 50+ snelheden binnen de bebouwde kom te rijden, zoals je zegt.
@henk: dank je, ik heb het nog eens opgezocht in de wetgeving en je hebt volgens mij gedeeltelijk gelijk. Staat er geen A1 bord (dus rode rand, wit bord, met 50,30 of 70 erin) dan gelden de verkeersregels en die zijn inderdaad alleen beperkend voor de genoemde voertuigen in de wet (en daar staat de fiets zonder hulpmotor niet bij). Alleen op artikel 5 (gevaar op de weg) & 22 (altijd voldoende afstand houden om tot stilstand te kunnen komen bij gevaar) zouden ze je kunnen bekeuren. Maar zetten ze een A1 bord neer dan zou je op basis van artikel 62 (Weggebruikers zijn verplicht gevolg te geven aan de verkeerstekens die een gebod of verbod inhouden.) volgens mij ook kunnen bekeuren. Want een fiets is ook een weggebruiker en een A1 bord geeft de maximumsnelheid aan zonder te definiëren voor wie dat is…
Straks moeten fieten ook al een kenteken hebben.
Ik ging afgelopen week nog met 84 km/h de Utrechtse heuvelrug af op mijn mtb….maar daar rijden dan ook geen auto’s…
Ik zou het trouwens wel lache vinden als ik word aangehouden wegens te hard fietsen! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).