Dit is de BMW M6 Competition Limited Edition

Auteur: , 47 Reacties

Ook BMW had nog een paar overjarige modellen te lozen. En wat doe je dan met een model? Precies, je maakt er een 'Special Edition' van. Ons kleuradvies is in ieder geval ook terecht gekomen op de burelen van BMW. Want wat zien we hier voor kleur? Inderdaad, KOMO-grijs!

Bij de kleur (Frozen Gray Mettalic) alleen houden de wijzigingen niet op. Ook aan de wegligging is gesleuteld. De auto is aan de voorkant 10 mm dichter bij het asfalt gezet en achter 12 mm. Daarvoor is gebruik gemaakt van een speciaal setje dempers, veren en stabilisatorstangen. Het interieur heeft ook een opfrisbeurt gehad. Potentiële kopers kunnen kiezen voor een smaakvol lederen interieur die de naam Merino heeft meegekregen. O ja, je krijgt er uiteraard ook een premium setje ‘Competition’ vloermatten bij.

Dit stuk geweld aan vernieuwing is te bewonderen op de aankomende autoshow in Frankfurt. Schaars zal ‘ie zeker worden, aangezien BMW slechts 100 stuks van deze speciale M6 op de markt brengt. (via BMWblog)47 reacties

Dat dak, het interieur, helemaal super! mooi hoor
Dit is de enige bangle bmw die ik wel kan bekoren .Puik bakkie
@mb

Hoe doe je dat, bekoren?
Toe maar, dit is toch wel echt de definitie van vernieuwing en innovatie.
MGMIDGETMKIII
damn, een volledig vernieuwde m6 of toch niet:P
binnenkort heb je geen normale versie meer over en is alles een special edition
Dat interieur is echt ongekend mooi, zelden zo’n mooi interieur gezien. en ik ben normaal niet zo’n bmw fan.
Het interieur is absoluut wel mooi. De buitenkant is absoluut wel lelijk.
normaal heb ik het nie zo op witte interieur maar deze style met zwart is wel heel mooi…goeie “combo”
alleen de buitenkant is maar een beetje saai je ziet zo niet dat het een special-edition is, maar een “gewone” m6 :P
Ik vind ‘m strak, zowel de buitenkant als de binnenkant.
Gray of Grey?

Vette kar hoor!
Komt er een nieuwe dan?
wel stoer, geen echt komo-grijs. Dit vind ik er nog best aardig uitzien
Die kleur! Mooi mooier mooist
lekkerrr!!
Akkoord, er zijn heel wat wagens die op papier nog veel sterkere spec’s kunnen voorleggen, maar voor ongezien veel Freude am fahren moet je nog steeds bij BMW M GmbH zijn :twisted: Weinig anderen bouwen dergelijke wagens die je zo makkelijk aangenaam door het bochtenwerkt lepelt. Getest en goedgekeurd! En dan nu allemaal een collectieve tailslide!!! 8)
Ja fantastisch die wagen, echt heel fraai!
Op zo’n moment vindt ik het dan echt spijtig dat ik het geld er niet voor heb.
Ik heb de M6 altijd al niet zo’n mooie auto gevonden, wel de mechaniek natuurlijk.
Maar dit vindt ik toch echt gewoon af, zowel binnen als buiten.
Prachtig..
@lodewijk: “vindT ik”?

Een echte BMW fan zo te horen ;)
interieur is echt super mooi.
alleen die nieuwe motorkappen bij BMW vind ik niks, en ook hier niet.
Oeew wat een foeilelijk interieur in deze kleursamenstelling.
Exterieur vond ik ook niet echt tof.
Is er trouwens nog iets aan het vermogen gedaan?
Het blok is begrens op 507 pk als tribute naar de 507
Lijkt me nu het juiste moment om hem fabriek af te chippen.
550 pk is dan geen enkel probleem.
zal best lekker rijden zo’n M6, maar qua looks is hij toch wel heel zielig bij andere auto’s als Maserati GT, Jaguar XKR of AM DB9. Ik vind het toch een uitgerekte 3-serie om te zien. Tijd voor een echt gewaagde BMW-sportauto, zoals Audi dat wel met de R8 aandurfde.
de nieuwe 6 is een misbaksel…
Erg gaaf interieur! Maar buitenkant; al draagt een aap een gouden ring…
is en blijft een mislukking…
de 6-serie heb ik altijd wat overdreven gevonden qua uiterlijk.. Heb het nooit een hele mooie auto gevonden, maar de m6 en deze versie maakt hem toch wel gail en zeker het intrieur =’)
Wederom het bewijs dat Audi en BMW het merk Mercedes hebben ingehaald en met 180 hebben gepasseerd. Prachtige auto.
@Chris: Haha NOT:P Ik vind juist dat Mercedes BMW voorbij is gegaan. Audi hoefde ze niet voorbij want die is nooit voor geweest. Kijk naar de nieuwe modellen van Mercedes en kijk naar BMW. Maakt Mercedes in mijn ogen toch veel mooiere wagens op dit moment.
@Pordon: Mooi is een sujectief begrip, BMW en Mercedes zijn zeer goede auto’s met achterwielaandrijving. Waarbij BMW iets beter de hoek omgaat en dat is voor een Coupe denk ik net ff wat belangrijker dan comfort van Mercedes. Ik zou zelf trouwens toch wel een SL nemen. ;-)
is dit niet de kleur van de M3 CSL???
Schitterde auto maar, er zit naar mijn idee wel wat te weinig “special” aan!
Andere velgen hadden niet misstaan, deze zijn tamelijk afgezaagd.
Voor 10 achter 12? COOL
Super gaaf! DIE WIL IK!

Vooral dat interieur ook, straalt behoorlijk wat uit zeg!
Dat interieur is wel extreem gaaf.
Kleurtje is ook wel erg geil.
@ Erik een M6 kan je niet vergelijken met een Maserati GT, Jaguar XKR of AM DB9 wegens prijs en zijn totaal ander type auto.
@ pordon.
Mercedes is de laatste jaren weinig innovatief kwa modellen zijn eigenlijk allemaal facelifts van de oude modellen.( op de cls na dan )
@Bohica: Als Mercedes dat is dan is BMW dat ook. CLS is een nieuw model zoals ook de R-klasse en de GL-klasse dat zijn. Dat zijn dus al 3 compleet nieuwe modellen, verder zijn de nieuwe C-klasse en E-klasse toch echt totaal verschillend van hun voorganger. Inderdaad heb je gelijk bij de SL als we het over exterieur hebben, maar de techniek is wel heel verschillend en zoals ze altijd zeggen; ‘never change a winning team’. Helaas moet ik toegeven dat ik de vorige SL veel mooier vindt.
@Bohica: ik ben juist blij dat Mercedes zich wat inhoud. Voor rare modellen kan je al bij BMW terecht. Mercedes komt gewoon met nieuwe modellen die duidelijk herkenbaar zijn als Mercedes maar toch nieuw. Mooi zo!
Prachtig! Wat een waanzinnig mooie auto is dit toch. Altijd gevonden en zeker in deze kleur. En dat interieur… niet te mooi!.. Zo mag BMW wel vaker “modelletjes lozen”..
Een lekker kleurtje in combinatie met een dikke V10-Bimmer..

@Bohica: Mercedes weinig innovatiefs? Vergelijk bijv. de niewe S-klasse met het vorige model (W220 type). Een facelift model volgens jou? Nee, een compleet nieuw model. Hetzelfde kun je zeggen van de CLS, CL, GL en R-klasse. Ook de C-klasse en E-klasse zijn wel degelijk erg verschillend van hun voorganger.
Zoals Pordon al zei:

Never change a winning team!
@Benz..: Volgens mij begrijpen wij elkaar heel goed:P
@ Pordon

Ik vind het niet zo verassend dat jij wel vindt dat mercedes mooiere auto’s maakt. Echter als het nu van een objectief iemand zou komen dan zou ik het veel serieuzer nemen. Zolang jij in je profiel verwijst naar http://www.sternauto.nl, dan weet ik dat ik te maken heb met een mercedesman.

Smaak blijft een mening en valt niet over te discussieren. Echter zal die van jou wel iets gekleurder zijn dan van een objectieve autoliefhebber.
@Chris: Klopt helemaal, Ik kan ook zeker objectief kijken hoor maar uiteindelijk zal mijn voorkeur altijd bij Mercedes liggen. Bovendien zeg ik meestal erbij dat iets naar mijn mening zus en zo is. Wel wil ik zeggen dat een groot deel van mijn mening gevormd is door eigen waarnemingen.
zag er vanmiddag nog een kijken
Ik zou erin trappen, alleen al omdat de V10 waarschijnlijk eruit gaat bij de refresh.
Helaas heb ik het geld niet eens bijna…
Wat een supercar zeg.
Kwijl kwijl. Slechts 100 is ook niet veel.
@Pordon: Weet daar maar zeker van.. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).