Maakt Lotus een comeback in de Formule 1?

Auteur: , 17 Reacties

Het Britse merk rijdt al sinds 1994 niet meer mee in de F1. Maar met de komst van Dany Bahar als nieuwe CEO van Lotus zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Dany Bahar is een bekende naam in de wereld van de racerij. Lange tijd maakte hij deel uit van Ferrari (hier praat hij nog over de Ferrari 458) en droeg daar de titel Senior Vice President Commercial and Brand. Daarvoor was hij actief bij Red Bull Racing waar hij o.a. verantwoordelijk was voor de gang van zaken binnen Scuderia Toro Rosso. Nu Bahar heeft plaatsgenomen op de hoogste zetel binnen de Lotus gelederen lijkt het erop dat de Britten een strategie hebben om in 2010 al aan de startlijn van de Formule1 te verschijnen.

Officieel is nog niets bevestigd over een eventuele deelname, maar diverse bronnen zijn al wild aan het speculeren over een terugkomst. Een mogelijkheid om dit op korte termijn te realiseren is dat Lotus het BMW Sauber team overneemt. Hier en daar wordt gefluisterd dat de regering van Maleisië zich gaat opwerpen als grote geldschieter achter het F1 avontuur van Lotus. Een andere optie is een samenwerking met het Formule 3-team Litespeed. Dit kleine raceteam wat onder leiding staat van Mike Gascoigne heeft al diverse keren aangegeven ambities te hebben om mee te doen met de grote jongens in de F1.

Bahar heeft aangegeven dat in oktober meer bekend zal worden over de plannen van Lotus. Wellicht krijgen we er volgend jaar een leuk nieuw team bij in de F1. Mocht Lotus binnenkort bevestigen dat ze mee willen doen in de F1 dan is nog niet zeker dat ze toegelaten worden. Er is plek voor nog één team en er zijn meer kapers op de kust. Afwachten dus, en heel misschien wordt de Formule1 volgend jaar weer spannend. (via Pistonheads)17 reacties

hopelijk niet, ik vind lotus wel een goed merk maar ik zou niet willen dat ze zoals spyker door de f1 in problemen komen..
JDM, Lotus is wel een stuk stabieler dan Spyker. Het lijkt mij wel vet iig.
ik zou als ik lotus was voor de optie met Litespeed gaan, Mike Gascoigne is een goeden een :)
Dit moet dan een soort van Spyker contructie worden? Een domme partij partij met geld koopt een team en een klein automerk mag er zijn naam opplakken.
Ik zie liever het huidige BMW behouden in de Formule 1. Peter Sauber samen met Mario Theissen kunnen het zaakje daar echt wel weer op de rails krijgen.

Klantmotor van Ferrari er in, en hup gaan met die bak.
@ J. BMW met een klantmotor er in? only when hell freezes over….
BarneyStinson
Er is wel een zeer groot verschil tussen lotus en spyker. Spyker bouwt op een jaar misschien 10 auto’s terwijl lotus meer dan 1000 auto’s per jaar produceert. Behalve hun eigen merk bouwen ze nog auto’s voor merken zoals dodge en tesla. Ze ontwerpen ook zowat elk aluminium chassis en ze hebben de steun van Proton dus ik denk dat het heel mooi zo zijn als lotus een terugkeer kan maken in de F1 en uiteindelijk zou kunnen concureren met de 2 andere legendarische merken (Mclaren, ferrari)
Dat bedoelde ik niet NLBUURMAN. BMW stopt gewoon me F1, het team zou ik graag behouden zien in F1. Sauber is al druk bezig een koper te vinden, geruchten gaan dat Theissen er ook betrokken bij wil blijven.

Andere naam, andere motor maar qua personeel grotendeels gelijk.
Blijkbaar is iedereen de historie van Lotus vergeten… aangezien jullie Spyker of BMW hiermee vergelijken.
Een van de belangrijkste F1 teams ooit

Het zou geweldig zijn als Lotus terugkomt in F1. Dat ze Force India maar overnemen
jammer dat bmw uit de f1 stapt,net nu ze 3 jaar bezig zijn de nieuwe fabriek klaar is en iedereen op elkaar is ingewerkt. ze kunnen nu de auto van dit jaar door ontwikkelen en werken aan de auto van volgend jaar.
zonde dat z’n mooi merk uit de f1 verdwijnt ;)
Er zijn momenteel 2 Lotussen die Formule 1 willen gaan doen. Allereerst is er ‘Team Lotus’. Dit is F3-team Litespeed dat met Mike Gascoyne, oud-technisch directeur van onder meer Jordan, Renault en Toyota, de naam van het oude F1-team van eigenaar David Hunt (broer van) leent. Litespeed/Lotus had zich ingeschreven voor 2010, maar werd uitgeloot.

Daarnaast is er, naar nu blijkt, interesse van ‘Lotus Cars’ dan wel ‘Lotus Group’, de autofabrikant die eigendom is van het Maleise Proton. De Maleise overheid wil Petronas, sinds jaar en dag sponsor van Sauber en later BMW Sauber, blijven promoten in F1. Maar wil ook het merk Lotus over het voetlicht brengen. Dat zou met een heel nieuwe team moeten gebeuren, en niet een overname van Sauber, maar wel voor 2010.

Idealiter kruipen de drie partijen natuurlijk bij elkaar: de faciliteiten van Sauber in Hinwil, Zwitserland, de expertise van Mike Gascoyne plus het geleende merk ‘Team Lotus’, aangevuld met de poet van Petronas/Proton. Ik zeg: ‘Petronas Team Lotus’ voor 2010.
I would like that!!!
BMW is een goede optie, ze hebben geweldig personeel, pitstops maken kunnen ze als geen ander (Renault kan daar nog veel van leren)
BMW kost veel te veel, dat heet Sauber al aangegeven, dus het lijkt mij dom om een duur team te kopen dat niet presteert.

Lotus was bijna failliet na hun F1 avontuur, normale mense leren uit hun fouten, ik zou niet willen dat ze nu wel volledig ten onder gaan
Als ze dan maar wel meedoen in de JPS kleuren.
Ik vind het heel jammer dat BMW nu alweer vertrekt, maar aan de andere kant zou het ook geweldig zijn als Lotus weer terug komt! Zouden ze dan ook weer in die traditionele kleuren gaan rijden?
Gisteren tijdens de race hoorde ik wel dat Mario Theissen waarschijnlijk bij het formule 1 team blijft.
Whoehoe!

Lotus terug in Formule 1

De internationale autosportfederatie FIA heeft Lotus vandaag als dertiende team toegang verschaft tot het nieuwe formule 1-seizoen.

Lotus, dat eerder tussen 1958 en 1994 meedeed in de Formule 1, neemt de plek over van BMW Sauber. BMW Sauber, met de coureurs Nick Heidfeld en Robert Kubica, kondigde in augustus aan na dit seizoen uit de Formule 1 te stappen. Teameigenaar Peter Sauber probeert nog investeerders te vinden om het raceteam te behouden. De FIA gaf aan wel een goed aanbod van BMW te hebben ontvangen.

Voor het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010 hebben zich nu dertien renstallen ingeschreven, inclusief de nieuwkomers Manor GP, US F1 en Campos. Voor de plek van BMW Sauber waren ook Prodrive en Epsilon Euskadi kandidaat.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/sport/2009/09/lotus_terug_in_formule_1.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).