Plaatjes kijken van de Rolls Royce Ghost

Auteur: , 65 Reacties

Eindelijk is de productieversie klaar. We wisten al dat deze maar marginaal ging afwijken van het concept, maar nu staat het vast. Zo staat de nieuwe 'baby'-rolls in Frankfurt!

De nieuwe Rolls is volgestopt met alles wat de BMW 7-serie eigenlijk al heeft. Active Cruise control, Active Brake Intervention, etcetera. De cruisecontrol kan de auto zelfs helemaal tot stilstand afremmen. Op die manier hoef je nooit meer het gaspedaal te bedienen en worden achtervolgingen een eitje.

Cijfers? De Ghost weegt 2435kg, wordt voortbewogen door een 563bhp V12 twinturbo en verbruikt 13,6 l/100km. Om de tankstops tot een minimum te beperken zit er een 82,5 liter tank in. Zo hou je een redelijke reikwijdte over (600km). Zoals het een goede Duitser betaamt is de topsnelheid op 250km/u begrensd. De acceleratie naar 100km/u duurt 5 seconden. Er wordt echter één onderdeel niet genoemd. Tussen de persfoto’s zit een teller die “Active Hybrid” leest, en hier wordt niks over genoemd in het persbericht. Hoe kan dat nou?

hybride rolls?65 reacties

Heeft iets weg van een doodnormale rover :o
Kost alleen een tienvoud ervan ofso
Hij is wel mooi, maar als ik zou mogen kiezen tussen deze wagen en de Phantom koos ik toch de phantom.
deze is ook wel chique-de-friemel. Ik zou misschien toch voor deze gaan, aangezien een Phantom meer iets is voor mensen met een bijnaam als “Snoop Dogg” of “50 Cent”.
dat plaatje van hybrde rolls trekt wel enorm hard om dat van een bmw
Voorkant had wel wat stoerder gemogen.
Verder is het aan detail wel erg mooi hoor!
Ik volg Br3chtje: het eerste wat in me opkwam was een dure Rover. Dit kan toch niet de bedoeling zijn, wel? Afwerking is natuurlijk weer top zoals we van RR mogen verwachten, maar de achterkant had beter gekunnen en gemoeten imo.
Wat betreft de teller waarin ‘Active Hybrid’ staat aangegeven: dat is een plaatje van een BMW klokkenwinkel, de Ghost heeft drie tellers en witte wijzerplaten. Of is het een LCD scherm? Neemt niet weg dat de Ghost ook dat systeem van de 7-serie cadeau heeft gekregen.
een begrensde rolls :( en dan al helemaal op 250 :( zo voel je jezelf natuurlijk nooit exclusiever dan iemand met een 7 serie
Niks is goed aan die auto ( idrive systeem verkeerd toegepast, te klein, te lelijk, te duur, de ‘ik sta voor lul, ,omdat ik geen phantom kan betalen etc… ). Het is gewoon een IKA ( irritante kut auto ). En die paraplu is allang uit de mode en zo stijlloos. Wanneer komt RR nou met iets vernieuwends ?
Als je hiermee voor lul staat omdat je geen Phantom kan betalen. Hoe sta jij er dan voor die dan weer deze auto niet kan betalen?
toch leuk, als tweede auto? ;-)
ik vind de auto van binnen beetje BMW, en dat vind ik dood en dood zonde..

dat had ik niet verwacht van de engelsen met hun geweldige merk.
nja, het is niet zo dat ik hem niet mooi vind
hij ziet er super sjeik uit
Ze zijn wel erg trots op die Skoda paraplu.

ON: Erg mooi hoor! Hier hou ik wel van. Onzin dat je kunt stellen dat men hierin rijdt omdat ze geen Phantom kunnen betalen. Deze is gewoon veel mooier.
Hebben ze goed gedaan daar in München!
erg mooie auto, en ik zie helemaal niet zoveel BMW trekjes ? En als dat wel het geval is dan nog…. zou alleen maar goed zijn :D
@ BartB

idd bmw is kwaliteits vol maar mensen die ene RR kopen willen wat meer verschillen van bmw he :d.

en 120 @3.500 toere, beetje zielig nie?
Wat een wagen!!
Van buiten ziet hij er gelukkig wat ingetogener uit dan zijn grote broer, maar iedere keer als ik een interieur zie van een moderne Rolls vind ik het nogal klinisch: Wel goed afgewerkt maar niet gezellig.
Prachtige auto, zou ik mee kunnen leven. Waar ik dan wel moeite mee heb is dat veel te grote en veel te plastic halfronde paneel met de schakelaars voor het licht en assistent systemen. Het is erg slecht ingepast op die plek. Waarom moest dat zo groot en halfrond?
reken maar van yes dat deze auto een brok klasse is. Echter zijn dit wagens die je moet ervaren ipv zien. Zodra je deze auto op de weg ziet snap je pas waarm hij 3x meer kost dan een 7.

Dit is met de phantom ook zo
Ze hebben bij rolls-royce per ongeluk de tellers van de bmw activehybrids meegegeven:

http://www.mototype.com/pics/7448/full/bmw_activehybrid_x6_10_cluster2.jpg
Less is more, en zo is het.
Een begrensde Rolls… tja…
de phantom is toch ook gelimiteerd tot 240km
een maybach is toch ook. het is niet de bedoeling om tege 270 – 280 met een rolls te gaan scheuren he, kan je beter een AMGtje kopen:)
http://www.autoblog.nl/gallery/Rolls_Royce/Ghost/slides/rolls_royce_ghost_1280_13.jpg

Die leuter is een paraplu of zo? Waar slaat dat nu weer op? Waar is dat ergens op de auto? In de deur? Hoe gaat die dan dicht met die leuter die daar uitsteekt?

Oh wacht, dat grijsmetalen knopje daarboven zal je Rolls-paraplu laten ejecten en je duwt hem er gewoon weer in. Zou cool zijn als een Rolls zo’n functie had voor bierflesjes :D Geheime opbergvakjes in de deur, dan op een knopje drukken en PLOP daar komt je bierflesje uit de deur! Mss es een bierflesje op maat laten maken daarvoor… Die lui hebben het geld wel… de verfijning, dat is iets anders…
@Apache: ok, thnx voor je reactie. Mag ik vragen waar je zelf in rijdt en ten tweede of je je rijbewijs al hebt?
Afkraken van iets wat je toch niet kunt rijden… Pfff.
@Apache: Een geheim vakje in de deur voor bierflesjes? :shock: Pas maar op dat ome Spee je comment niet leest. Anders zal hij alles in het werk stellen om je adres te achterhalen en je roze papiertje in te vorderen. ;)
Kleine benzinetank, die reikwijdte lijkt mij erg optimistisch……
in de praktijk zal ‘ie hooguit 1 op 6 lopen oid…..= meer dan 2500 kg leeggewicht (gemeten, dus niet de opgave van de fabrikant, let maar op wat Autobild straks weergeeft), plus flink wat luchtweerstand, en 4WD…..en V12…..
@ Rick Dos. Hetzelfde als jou. :)
@majinstar:

Kijk, dat is nou een “wel willen maar niet kunnen” antwoord. ;)
Liever een ster in de voorruit dan in de achterruit, want de voorruit moet je altijd doorheen kijken en dan zit ie veel meer in het oog...
@Majinstar
Dus jij bedoelt dat je Rick Dos bent. Wel een beetje kansloos om zo op jezelf te reageren vind je niet?
ziet er écht goed uit, zelfs beter dan een Phantom… maar ja tis zoals ze het hierboven hebben beschreven: een Wanna Be Rolls
@ Rick dos: Zoals ik zei. Hetzelfde als jou.

@ Liever een ster: Het is pas kansloos als je persoonlijk gaat reageren op iemand zijn mening. Waarna kansloze figuren zich ermee gaan bemoeien. :D
@majinstar:

Uhm……Jaaaaaa? En mijn antwoord was toch duidelijk?
en laat de Rover 75 nou net 1 van de vloeienste auto,s ooit zijn ..
en profil klopt ie helemaal ..
van uit elke hoek fotogeniek ..
zijn er weinig die dat em na doen ..

dat Rover nooit echt een succes is geweest (lag louter aan de Britse bedrijfslijders) staat buiten kijf ..

dus dat er nog iets gedaan wordt met deze vormen is uitsluitend toe te juichen ..
Prachtig! Tsja. Ik zou hem zo kunnen kopen. Maar toch maar even niet.
Het interieur ziet er ook wat goedkoop uit, deed me denken aan een Chrysler.
Mooie auto maar zichtbare uitlaten op m’n Roller!?
En dan ook nog van die Halfords nep-repper-bling-bling dingen?
Bewegende beelden…

http://www.youtube.com/watch?v=Vri2q-g3vvg&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eworldcarfans%2Ecom%2F109090621524%2Frolls%2Droyce%2Dghost%2Dofficially%2Drevealed&feature=player_embedded#t=29

Duurt wel meer dan 10 minuten….maar goed, dan heb je ook niks….
@Rick dos: het laden duurt 10 minuten bedoel je.
@ ivanadriver, wat ben jij een achterlijke hals zeg, die onnozele nutteloze opmerking moet je achterwegen laten als je totaal geen verstand van auto`s hebt
Ik krijg alleen maar witte vlakken…kan aan mijn browser liggen…
in het wit komt ie en beetje saai over ..
vooral als ie in de sneeuw rijdt ..
Liever een ster in de voorruit dan in de achterruit, want de voorruit moet je altijd doorheen kijken en dan zit ie veel meer in het oog...
@ Majinstar
Ik zou een weerwoord willen geven op die opmerking van jou, ware het niet dat ik er geen ruk van snap wat je bedoelt. :S
@Rick Dos: ik krijg ook witte vlakken, kan ook hier aan m’n browser liggen…
Hmmmm….vreemd hoor. Nou ja, mocht je interesse hebben…

http://www.worldcarfans.com/109090621524/rolls-royce-ghost-officially-revealed

….het is ook een kortere versie.
“De nieuwe Rolls is volgestopt met alles wat de BMW 7-serie eigenlijk al heeft.”

Ja, behalve klasse en een mooi uiterlijk.
@ Rick dos: 350.000 € is te overbruggen. In ruil daarvoor moet ik mijn huis verkopen om alleen mijn bewijs t.o.v. van jouw redenering te bekrachtigen. Uiteindelijk komen we op het volgende: Kan ik het – Ja, Wil ik het – Nee ( zie daarvoor mijn 1ste reactie ).

@ liever een ster: Lees de reacties van mij en Rick dos aandachtig en pas die toe / vergelijk dit met jouw reacties. Misschien begrijp je het dan wel ?
@majinstar:

Dus m.a.w. kan je het nog steeds niet. Tenzij je €350.000 aan overwaarde hebt of je hebt nog een paar ton op je bank staan en dat geloven we allebei niet, toch?

En dan nog, kan je het niet, want dan heb je MISSCHIEN zo’n auto gekocht maar er komt meer bij kijken dan alleen het aanschaffen van zo’n auto.
@ majinstar:

Ga iemand anders vervelen en lekker een rondje op je brommer rijden of zo…
lol

is dat een paraplu in de deur ?

lauwe shit swa:|XD
Hetziet er allemaal tot in de puntjes uitgewerkt uit, maar ik vind het wel jammer dat je duidelijk BMW invloeden in het totaalplaatje van het dashboard ziet.
@ MD

Wat heb ik afgekraakt? En moei je met je eigen leven, bijvoorbeeld een ander zijn commentaar goed lezen, voor je commentaar op commentaar geeft.
@ Rick Dos: Om jouw gemoedstoestand op te krikken. Nee ik kan het niet.
@ Alle afkrakers (die hebben gewoon geen smaak):

Rolls Royce Ghost: Beauty through simplicity!

Haha, ik zou zó marketing-homo kunnen worden ;-)
Kijk die Majinstar met zijn ‘ik sta voor lul, omdat ik geen Ghost kan betalen!’ ;)

Ontopic: De achterkant, de gehele lijn en interieur zijn practig. De voorkant is leuk maar doet (misschien bewust?) onder voor de machtige Phantom.
In 1 woord: lovvvvvvvvvvvely!
@ Wouterman: hm, marketing-hetero hier…simplicity en Rolls Royce in 1 zin?? Doe maar niet he!
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik zou ook zeggen doe maar niet, maar de marketinghomo’s van BMW denken daar blijkbaar anders over: http://www.rolls-roycemotorcars.com/

“The Power of Simplicity, introducing Rolls-Royce Ghost”

En verder: http://www.rolls-roycemotorcars.com/#/ghost/

Het benne vreemde tijden!
@ C6_R: vreemd… ik zou het op exclusiviteit gooien. En heritage. Dat is toch wat deze onderscheidt van zn concurrenten als de S-klasse etc. Maarja, zij vinden hem dus simpeler…
Tsja, volgens mij moeten Rolls en Bentley staan voor het beste van het beste en oneindige luxe… Snap dan ook de term simplicity niet en ook het mooie maar wel heel minimalistische interieur niet echt.
3 gordels achterin?? Het is toch zeker geen taxi 8-) Wie moet daar in het midden plaatsnemen? Ik vind het niet geschikt voor een RR. Of is het wetgeving?
@VTEC-Tedje:
Ik vraag me vooral af waar je die middengordel in moet steken als er 2 mensen naast je zitten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).