Top Gear weet niet wanneer ze moeten stoppen

Auteur: , 60 Reacties

Het grote nadeel van succesvolle tv-programma's is dat ze op een gegeven moment minder leuk worden omdat het hoogtepunt dan al gepasseerd is. Vaak wordt voor die tijd de stekker al uit een kijkcijferkannon getrokken. De populairste autoshow ter wereld weet echter niet of dit ook bij hun gaat gebeuren.

De Top Gear-crew vindt het maken van het programma nog steeds veel te leuk om te stoppen. En aangezien autofabrikanten genoeg auto’s blijven maken heeft de show altijd voldoende content om een seizoen te vullen. Bij de hekkensluiter van afgelopen seizoen zette Jeremy Clarkson autoliefhebbers wereldwijd op het verkeerde been. Tranen met tuiten was het voor veel fans omdat JC de volgende zin uitsprak: “I have this horrible, dreadful feeling that what I’m driving here is an ending.”

Echter, de show stopte niet en het opnemen van nieuwe afleveringen is alweer in volle gang. Toch denkt Richard Hammond dat er bij een eventueel eind niets spectaculairs gaat gebeuren. Het zal geen grote finale worden maar gewoon een normale aflevering. Het lijkt Jeremy Clarkson dan ook fantastisch om als laatste de volgende zin uit te spreken voordat het doek definitief valt: That’s the end of the show, the series and that’s the end of Top Gear. Goodnight.’ (via timesonline.co.uk)60 reacties

Ik vind het nog WEL top gear nog steeds beter als GEEN top gear. Snelle keuze dus :D

En ik verwacht idd een zeer simpel einde. Niemand verwachts iets en BOEM tis gedaan voor altijd :p
Mika Hakkinen
Ik heb thuis alle afleveringen op de pc staan.. Maar door de jaren is het is wel heel commercieël geworden (toegankelijker voor het grote publiek). Eerst deden ze nog echt de golf vs astra testen enz.. nu is een SL black al gewone kost.. ik vind topgear nog steeds erg leuk maar het is niet meer zo verrassend als de eerst keer dat ze voor 100 pond een auto moesten kopen.. of de eerste race AM DB9 vs trein.. maar goed 1 keer is de rek er uit ook bij top gear. We zullen zien hoelang ze nog door gaan.. hopelijk kunnen het wel vernieuwd houden.. Laatste seizoen was wel goed vooral de oude trein vs xk 120 vs motor..
Heb me rotgelachen om die mensen die dachten dat die opmerking het einde van Top Gear betekende. Het was toch wel zo onwijs duidelijk dat hij het over auto’s met dikke motoren had.

Anyway, laat ze maar lekker 10 jaar nog doorgaan. Ik geniet nog steeds van die puberale grappen. Gisteren de “herhaling” op Veronica.. James zn stereo vastlijmen op een hardcore CD. Tranen in de ogen van het lachen!
Het mag van mij wel een keer stoppen. Het uitmelken van een concept houd een keertje op. Het zou fijn zijn als er een autoprogramma komt wat meer over de gewone auto gaat. Ik vind het wel tof dat ze met caravans smijten en weet ik wat allemaal. Maar dat heb je na een tijd ook wel gezien. Neemt niet weg dat het een dijk van een programma is.

Misschien word het eens tijd voor iets anders. Totaal anders!
Prof. Dr. Vliegwiel
@Cees:

RTL autowereld is een programma over ‘gewone’ auto’s. Dan zie je een autocoureur met kramp in zijn kaken naast een daewoo staan en vertellen dat deze stoere wagen naast een pittige motor ook over bijzondere rijeigenschappen beschikt…(uhhhh)…in dit segment. Terwijl hij dit zegt straalt hij uit: “Deze auto zuigt en ik sta nu zooooohard te liegen.” Jouw idee is dus niet het beste idee van Nederland!
@Cees, heb je endemol al eens gebeld dan? Ik bedoel.. wat let je? Als ze maar van TG afblijven :)
@ Cees

Luister. Je hebt van die mensen die kritiek leveren op iets.
Je hebt ook van die mensen die kritiek hebben op iets wat ze eigenlijk niet aangaat.

Je HOEFT niet te kijken…
Wij vinden het wel leuk, en als je wat anders wilt kijk je maar naar ABHD punt
@JamesBond007: Volgens mij is dat ook niet het punt wat cees wilt maken want hij sluit af door te zeggen dat het een dijk van een programma is.

Ben het wel gedeeltelijk met cees eens, het wordt een beetje voorspelbaar maar ik vind het nog steeds een geniaal programma en hij het wordt dan ook elke week opgenomen wanneer ik het niet kan zien.
Kan me eerlijk geen reet schelen of de show doorgaat of niet. De nieuwste afleveringen zijn toch bagger.
En als Top Gear uit de ether gaat, kan je zeker zijn van enkele specials. Die komen er gegarandeerd want iedereen zou ernaar kijken, en da’s ook waar de BBC aan denkt.
@vla: heb je gister op bbc2 gekeken dan? ik vond het wel een leuke aflevering james die zich helemaal kapot zweet en volgens hun hadden die van 5TH gear hun gebouw in brand gestoken was wel leuk vond ik laar maar doorgaan :d
Het leukste autoprogramma met stip. Het kan mij wel een reet schelen.

Na het lezen van deze zin “That’s the end of the show, the series and that’s the end of Top Gear. Goodnight.” voelde ik al een rilling van verdriet door me heen schieten, ik zweer het je…
Ik kan me geen leven zonder Top Gear voorstellen. :cry:

En wanneer gaan ze potjandorie eens een keer al die afleveringen op DVD uitbrengen! :x
Tranen met tuiten was het voor veel fans omdat JC de volgende zin uitsprak: “I have this horrible, dreadful feeling that what I’m driving here is an ending.”

En vooral tranen met tuiten voor de Engels leraar van al die tranen met tuiten huilende fans. Want dat statement ging heel direct over de Aston Martin V12 Vantage. En het is tragisch dat die fans dat niet begrepen. Vooral omdat het einde van het waanzinnige auto’s tijdperk veel erger is dan het einde van een TV show.
Ik ben het nog lang niet zat hoor, laat ze nog maar eventjes doorgaan…
@Rogue:
Lang leve Finalgear ;)
@RA999: Ja, ik ben me bewust van die website. :) Maar ik zou zo graag alles in mooie hoesjes, met nog wat bloopers en andere outtakes willen hebben. Zou een gigantische bom duiten voor de BBC opleveren.
Tim (de Hummergek)
@Rogue: Of deze site: http://thebox.bz/main.php
Wel even aanmelden, maar downloaden gaat veel sneller.
@Tim (de Hummergek): Dank je, ook handig voor andere series die ik volg. ;)
@Mika Hakkinen: wauw fantastisch, ik ook.

Maar ik vind het nog steeds leuk, ook al heb ik alle afleveringen al 5 keer gezien.
Ik zou het zelf beter vinden als ze stoppen, dan dat ze doorgaan en de show heeeeel anders gaat worden. Op diezelfde manier had ik NFS graag zien stoppen maar die bleven dat tjuwning uitmelken. Liever een goed programma zien stoppen, dan een goed programma slecht zien worden.

Maar dat vind ik.
top gear mag echt niet stoppen! het is simpelweg het beste programma op tv en zelfs na alles (!) van TG te hebben gezien geniet ik nog steeds van elke aflevering en naar mijn idee wordt het echt niet slechter! de auto zijn te ziek en de humor te kinderachtig en Brits, en dus grappig.. Presentatoren zijn allemaal goed; Jc geen touw aan vast te knopen en spreekt zichzelf achter elkaar tegen, hammond is amerika gek, wat een goede eigenschap is en may zo ouderwets al 10 anderen maar o zo grappig, vooral bij het testen van z’n eerste supercar, pagani zonda.. xd

nee boys ga zo door!!
Top Gear must stay! Maakt auto gerelateerde tv nog enigzins interessant en humoristisch :D
Een verandering van concept zou wel leuk zijn. Minder in scene zetten en meer gewone automobielen. Een streep humor mag wel blijven natuurlijk.
TG is het allerbeste autoprogramma in de wereld. Maar er zal een eind aan komen. Echter ik ben er zeker van dat men in het geheim weer een nieuw concept ontwikkelt, wat nog waanzinniger wordt dan het huidige programma.
Toen vele jaren geleden TG een half uurtje met autotesten was op de donderdagavond, zat ik al aan de buis gekluisterd. Op een bepaald moment stapte JC op en stierf het programma langzaam af. De grote leegte die volgde, werd jaren later opgevuld door de huidige show en wat een show is het geworden. Als dit programma stopt, wordt het wachten op nog iets mooiers. Want bij de BBC kunnen ze echt mooie programma’s maken. Niet van die bagger op de Nederlandstalige tv zenders.
Ik vind Top Gear juist beter en beter worden. De races kunnen me nog steeds boeien en de humor is gewoon tijdloos. Wat me het laatste seizoen vooral opviel is het goede camerawerk. Top Gear vind ik daar altijd sterk in geweest maar het begint steeds meer op een film te lijken heb ik het idee. ben benieuwd of ze volgend seizoen in HD gaan uitzenden. Als het aan mij ligt komt er gewoon nooit een eind aan Top Gear.
Wat Jeremy bedoelde is simpel, we gaan veel te veel naar die groene troep ipv vette auto’s met brute kracht en veel lawaai! En dat is inderdaad jammer…

Maar wat mij betreft mag Top Gear nog jaren lang zo door blijven gaan! Als je moeten stoppen, dan is dat omdat ze nieuwe auto’s alleen nog kunnen slopen omdat ze te saai voor woorden zijn… Aan de andere kant, dan krijgen we natuurlijk weer klassiekers!

Hopelijk houdt het nooit op…
Auto’s en Engelse TG humor blijven een sterke ijzercombinatie. Wat te denken van James May’s duidelijke opmerking naar kopers/kijkers van de op de een-na-nieuwste Ferrari: “You big daft cock!” (Jij ontzettend grote luldebehanger, vrij vertaald)…

Alleen maar omdat Ferrari quasi tegelijkertijd met hun allernieuwste creatie, de veel beter uitziende 458 Italia, op de proppen kwam. Probeer dat soort uitspraken maak eens in een Nederlands autoprogramma te doen. Dat werkt dus gewoon niet. Ooit zal er wel een einde aan Top Gear komen, maar hopelijk kunnen ze met hun tijd meegaan. Auto’s, in welke vorm dan ook, blijven nog wel even bestaan.
tip aan TopGear,
Als ze nu eens een wedstrijd houden tussen een elektrische wagen, groene diesel en een zware benzineslikker. Afstand minimum 1500 kilometer en geen auto’s op trein of vliegtuig plaatsen. Wie wint?
@Cantago: Dat is relatief want er zijn nog nooit zoveel pk brakende monsters geweest als dat er dat vandaag zijn. ;)
Topgear mag van mij nog jaaaaren doorgaan.
Als ze die irritante Jeremy maar snel vervangen. Die is al lang voorbij zijn houdbaarheidsdatum.
Oprecht is het programma niet meer. Dat zie je, dat voel je en dat jeukt.
De grappen zijn gespeeld en de emoties nep, jammer.

Bij de roadmovie door de VS merkte je meteen dat wanneer je echt iets meemaakt ipv wat het script je verteld, er betere TV wordt gemaakt.

Dus tenzij ze ophouden met die voorgekauwde grappen, ophouden met “presenteren” en weer gewoon hun eigen woorden gebruiken, denk ik dat TG zijn hoogtepunt 3 jaar geleden heeft gekend.
De laatste 2-3 seizoenen kun je iets te duidelijk zien dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze nu weer moeten verzinnen. Het wordt allemaal een beetje vergezocht, uitgekauwd.

Maar goed, als ze gaan stoppen dan zie je de eerstkomende 25 jaar herhalingen – eerst bij Veronica, dan bij SBS6, dan bij RTL5, en daarna bij een nieuwe zender met teveel zendtijd. Dan kunnen ze maar beter nieuwe blijven maken, zie je af en toe nog ’s wat nieuws…
Top Gear, dat programma waar die drie gasten lekker ongeremd en niet politiek correct over auto’s lullen.
Top Gear, het best verkopende programma van de BBC
Top Gear, waar JC 6 miljoen per jaar verdient.
Top Gear gaat nog wel ff door
Rianne van Zuilighem
Het gaat de laatste tijd alleen maar over nutteloze supercars die voor de gewone burger nooit haalbaar of praktisch zijn. Ik snap niet waarom ik zou moeten weten of een Ferrari of een Jaguar-nog-wat sneller van London in Stockholm is. Het programma is ver over zijn top en compleet nutteloos geworden, en soms leuk op z’n tijd.
Ik snap niet dat mensen commentaar kunnen hebben en roepen dat ze moeten stoppen , ik vermaak me nog prima en die puberale onzin is gewoon heerlijke zondag avond vermaak.

Als je het uitgemolken vind of niet meer origineel, kijk dan niet niemand verplicht je!
het is een geweldige show

maarrrr ik denk dat het eing echt heel groots en opgebazen wordt
laten ze in ieder geval The Stig ontmaskeren, dan is er weer een misterie uit de wereld..
Geweldig hoevaak ik voor de tv heb gezeten met de tranen in m’n ogen van het lachen prachtig deze serie, blijven doorgaan en vooral niet The Stig ontmaskeren.
Altijd dat gezeur over dat ze nooit betaalbare auto`s laten zien! kom op! daar kijk je toch voor!
ik vind die rit die jeremy doet met die audi A8 tdi nog altijd een van de betere. 1600 km op een tank. En spannend!
TG moét blijven !!! Anders duik ik op vrijdag- én zondag avond wéér de kroeg in. En daar word niemand vrolijk van (vraag maar aan m’n vrouw :P )
Ik zie toch echt liever Fifth gear, daar worden auto’s echt getest en krijgen we geen subjectieve en/of nationalistch e opmerkingen over Engelse, Japanse, Duitse en Amerikaanse merken over ons heen. En dan nog iets, telkens weer een infantiele challenge of race, het is gewoon te lang uitgemolken vindt ik.
@DenE
Het is voor jou óf achter de buis geplakkerd zitten, herhalingen kijken óf de kroeg in?

Ik zal niets zeggen, al VRAAGT dit om opmerkingen natuurlijk…

On topic:
Volgens mij is het de (wereldwijde) aandacht die het programma zo opblaast, dan moet de lat steeds hoger.
Volksstammen in rep en roer omdat JC in een jaguar-topic een opmerking maakt en het programma misschien stopt.

Ik bedoel, KOM OP ZEG!
Zonder TG gaat het leven ook door hoor!
PantheraLeo205
Prachtprogramma! Testen van hatchbackjes is toch ook zooo suf, ze zijn toch allemaal hetzelfde. Dan lees je maar een Nederlands autoblad ofzo…
Top Gear is gewoon te goed om te stoppen. Naja.. Het is tenminste beter dan Fifth Gear(Stelletje namaak mogooltjes), Totaal geen humor, alleen maar saai rijden in een auto die door de gemiddelde mens niet betaald kan worden.
Ophouden ??

Zijn jullie nou helemaal van de pot afgerukt ?

Het is een zeer leuke show die ik, terwijl ik bijna eind 20er ben, niet van de buis kwijt wil.

Zijn jullie nou autogek ?

Jullie sporen niet :P
hm, komt het laatste seizoen er aan? ik hoop het niet, lekker doorgaan. Dat is juist het leuke van dit programma, het kan gewoon door blijven gaan omdat er inderdaad elk jaar weer genoeg nieuwe auto’s worden gemaakt :)
-edit: nutteloze bijdrage-
“Top Gear weet niet wanneer ze moeten stoppen” Die zin is echt heel erg raar :)
waarom stoppen? je trekt toch ook niet de stekker uit het 8uur journaal omdat het al zolang op de buis is?!
@Rianne van Zuilighem: ze laten ‘top gear’ zien, daar vallen de meeste auto’s voor de gewone burger nou eenmaal niet onder.. dat had je ook zelf kunnen opmaken uit de titel toch?
moet blijven
moet blijven, no doubt about that !!!!! alsof het slecht is dat ze blijven bestaan ? asjeblieft, ze zijn gewoon de beste
Top Gear moet altijd blijven.
no matter what
Geweldige serie dit. Er is simpelweg geen beter autoprogramma om te kijken. Pure entertainment. Fifth gear is leuk maar geen alternatief voor me. Leuk voor ‘erbij’.
Hmmm… Van de ene kant moet TopGear blijven. Al is het niet weer zo goed als vroegâh, en ik vrees dat de rek er een beetje uit is. Liever op het hoogte punt stoppen zeggen ze altijd. Denk dat dat zo’n 3-4 seizoenen terug was. Het is nog wel leuk, maar het gehele ‘Top-Gear’ concept begint langzaam aan af te brokellen.
hier hebben we genoeg tv programma’s met gewone auto’s, autotv enzo en fleettv, en er komen dan elke week zo 1x echt vette bakken in, een keertje een test met een bentley, ferrari, rolls enzo
maar dan niet zo ruwhandig als op topgear eerder gewoon zo in een rustige buurt rijden, echt de auto tonen zoals hij daadwerkelijk is.
maar topgear is gewoong rappig :d
die tests bv veyron vs vliegtuig (vanuit rome)
of die keer dat ze door de franse bergen reden met die aston vantage, gt3 rs & lamborghini superleggera
Einde van het vorige seizoen was sowieso een aanfluiting, wat rij-shots van een Aston-Martin die net zo goed uit een commercial hadden kunnen komen. The end. Pfff…
Witte Sprinter
Misschien moet de formule wat worden opgepoetst, dan kan TG nog wel ff mee. Ze mogen van mij de ‘Star in a reasonably priced car’ wel schrappen. Het leek me wel leuk als ze regelmatig een oldtimer (super)sportwagen op hun circuit testen. En daarna Stiggemans er een rondje mee laten doen. Ben wel nieuwsgierig hoe snel bv. zo’n jaren ’30 Bentley is.
Ik wil niet dat ze stoppen want ik heb dan geen zin om 5th Gear te kijken dan.
TG is idd uniek in zijn soort met ouderweds engels geweld en vette machines!! , er zit altijd wel iets leuks tussen, zelfs voor de vrouwtjes.,..
Ach, Top Gear blijft gewoon Top Gear.. gewoon hetzelfde concept aanhouden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).