Artega GT video’s

Auteur: , 34 Reacties

Misschien kent niet iedereen de Artega GT dus ik zal haar even voorstellen... Een gewicht van 1.115 kg (1.495 rijklaar), een vermogen van 300 pk uit een 3.6 liter VR6 middenmotor, een sprint van 0-100 in 4,8 seconden, een topsnelheid van 273 km/u, 211 co2/km (jaja, ook belangrijk!) en mooie ronde vormen!

Artega is een nieuw duits sportwagenmerk dat is opgericht met steun van Paragon AG. Dit bedrijf is een belangrijke leverancier van allerlei componenten voor in de auto en allerlei sensoren.

Klaus Dieter Frers, die van het kleine Paragon een bedrijf maakte met beursnotering, 100 miljoen omzet en 600 man personeel schijnt de man achter dit merk te zijn. Aan de andere kant is de financiële basis van het merk op z’n zachts gezegd nogal schimmig… niemand heeft openlijk toegegeven dan men kapitaal in de onderneming heeft gestoken, maar inmiddels is er wel een fabriek gebouwd met een mooi ontvangstcentrum, een shop en een leuk café- restaurantje… Verder is er natuurlijk ook nogal wat geld in de ontwikkeling van de auto gaan zitten… en getuige de eerste echte beelden van het eindproduct heeft Artega het huiswerk goed gemaakt.

Niet alleen ziet de auto er strak en sportief uit (met dank aan Fisker die ook de meeste recente Aston Martins tekende), de eerste recensies zijn positief, de merchandise is klaar om de portemonnee van de klanten compleet te legen en het interieur van de auto is redelijk origineel en ziet er mooi uit. Met dank aan Paragon… want zij zijn verantwoordelijk voor de klokkenwinkel, allerlei elektronica voor de auto en de middenconsole van de Artega GT.

Enfin… zullen we eens kijken hoe het eind product eruit ziet?

En een paar beelden van de thuisbasis van Artega.

Een korte reportage van de WDR over het merk

Artega’s eigen video van een vanillegeel exemplaar (yeah I know…)

Auto Motor und Sport met twee aardige video’s

Deel 2

Zo en als je nu weet dat de auto in Duitsland minder dan 80.000 euro gaat kosten en een 300 pk VR6 blok van VW onder de kap heeft liggen… zijn we nu enthousiast? Er zijn nog exemplaren te koop maar de hele productie voor de komende 18 maanden is verkocht aan klanten of aan dealers… dus crisis of niet, Artega gaat sterk van start.34 reacties

Prachtige auto. Minder dan 80,000 is zeker interessant voor de Duitsers :)
sterke start indeed. Fijn spul trouwens.
veel geld voor een opgeleukte golf.. (zie interieur/motor)
Jezus al die sport cars gaan meer op elkaar lijken. Ik zie er een Alfa Romeo 8c, Ferrari 458 Italia en Tesla in. Precies alles gestolen. jammer.
beetje een combi tussen een ferrari en een alfa 8c… nice(ish).,..
alle specs en toeleveranciers kunnen me gestolen worden ..
da,s armoedige yuppie-praat ..

de schoonheid van dit plaatwerk heeft bij de introductie al een enorme impact op me gehad ..
en wordt alleen maar sterker ..
ben verliefd ..
een audi tt-rs concurent denk ik? maar waarom zal de tt-rs dan niet interessant zijn voor de duiters want die is ook minder dan 80.000 en heb 40 pk meer (denk ik)..
rare mengelmoes
Hoe kan 300pk zo hard gaan?
leuk binnenkomertje.
licht het aan mij of ziet de auto er uit om te knuffelen?
@ Vanquish.

Zelfs met 10 pk kun je zo hard gaan… als je auto maar licht genoeg is…
@ jon
volgens mij was deze auto er toch heel wat eerder hoor, nou ik weet het wel zeker ;)
Ik heb de Artega gezien op Spa-Italia (op het circuit van Francorchamps) en wat me meteen opviel, aangezien hij tussen de Ferrari’s stond (ondanks dat al de logo’s onderplakt waren omdat de auto eigelijk niet op de happening mocht staan als duits automerk tussen de Italianen) was dat deze auto een ZEER slechte afwerking had. Al de randen aan de ramen waren sportwagen onwaardig! Het is een mooie wagen van ver maar als je dichtbij staat merk je dat de kwaliteit niet te vergelijken is met Italianen, zelfs niet met de goedkopere porsches… Spijtig
@lucas
en de voorkant lijkt ook wel een beetje op een porche…
Voorkant Porsche 911, achterkant Audi R8 met Aston Martin tintje. Niet zo epic dus.
“Een gewicht van 1.115 kg (1.495 rijklaar)”… 380kg om rijklaar te maken?
Ziet er verder leuk uit, maar 80.000 euro voor 300pk is niet weinig.
@Zimon, voorkant Porsche heb je wel gelijk, maar ik weet niet hoe je aan een R8 achterkant komt, er is echt niks dat ie met een R8 ahterkant gemeen heeft.
Lijkt me meer op een Ferrari Dino uit 1972. Gaan ze nu eindelijk de eerste auto’s leveren????
Dus volgens sommigen is het een mengelmoes. Eeen beetje zoals iedereen gekleed gaat dus, een broek van het merk x, een hemd, van merk y, schoenen van het merk b, enz…
Als het beste van anderen tot één geheel gevormd kan worden, dan kan ik dat alleen maar toejuichen.
Iedereen haalt zijn mosterd ergens, het komt erop aan je bronnen zo goed mogelijk te verbergen.
die reacties…..80000 euro voor 300 pk is niet weinig!

staren sommige zich nu echt enkel blind op pk’s!!!

sorry hoor maar in 4,8 seconden van 0-100 en een top van 273 km/h is gewoon beestachtig snel.

en dan durf je nog te roepen dat 80000 euro veel geld is. sorry maar zie maar een porsche of ferrari erbij te pakken die dit ook doet voor deze prijs.
@johan:
“maar zie maar een porsche of ferrari erbij te pakken die dit ook doet voor deze prijs.”
Nou, leg er € 5000 bij (dat is niks als je voor zo’n auto in de markt bent) en je hebt een Cayman S met vergelijkbare prestaties (0-100 km/h: 4,9 sec. Top: 275 km/h). Dus zo heel voordelig is de Artege GT niet vergeleken met de concurrentie.

@WOoOdy:
Ik vind eigenlijk jou een beetje negatief. Porsche is weer eens niks volgens jou, want dat kost weer wat meer. En Audi, BMW en Mercedes zijn volgens jou goed in muesli lease hokken bouwen. Triest, niet iedereen rijdt Mazda. En je zegt overigens dat een Artega “ruim minder” kost, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen vind ik de € 5000 meevallen. Ik zou wel weten wat ik zou kiezen. Wilt niet zeggen dat ik niet open sta voor iets nieuws. Want de Artega valt me niet tegen. Ik denk zelf dat de grootste concurrentie toch van de Lotus Evora zal komen.
@Ferdinand1: Ik vind de auto sowieso een beetje een raapzootje van verschillende supercars. De koplampen van een Carrera GT(Klinkt-als?), de carrosserie lijkt inderdaad wel op die van de Evora. Daarom ben ik het ook met je eens dat de grootste concurrent de sterkste Lotus wordt.

Raapzootjes kunnen mooi zijn mits men het goed doet.
@Ferdinand1: je hebt een waas voor je ogen en daardoor zie je dingen die er niet zijn! Nergens staat ook maar iets negatiefs over de Cayman S in die teksten.

Probleem bij de Porsches is zoals altijd dat voor de basisprijs je geen zaken krijgt als leren bekleding, metalliclak, navigatiesysteem, xenon-koplampen, instelbaar sportonderstel, gesmede lichtgewichtvelgen enzovoort…. Tellen we een paar van die zaken bij elkaar dan praten we al snel over 20mille aan opties…..

Maar goed… ik zou op voorhand niet durven zeggen dat ik de Artega zou kopen, want de Cayman S staat bekend als één van de best sturende sportwagens überhaupt…. beter dan bijna alles…. dus ik zou met beiden gaan rijden.

Jammer dat figuren zoals jij gelijk in de aanval of verdediging gaan… waarom zou ik geen mening kunnen hebben die niet 100% positief of 100% negatief is? Waarom is het zo moeilijk je voor te stellen dat er mensen zijn die dit soort dingen redelijk genuanceerd kunnen bekijken ook al zijn ze autogek (and then some)?

Waarschijnlijk ben je van het type die alles wat iemand schrijft negatief uitlegt als iemand eenmaal forse kritiek op “jouw merk” durft te hebben…. tja, your loss, met dat soort lui valt geen normale discussie te voeren..
When “Artega’s eigen video” meens that this video is distributed by Artega, it is wrong. It is published by the private fan-page http://www.Artega-GT.de !!
vergelijkingsmongool
Als professioneel vergelijkingsmongool vind ik de voorkant lijken op een Porsche. Voor de rest gaan er niet zo snel bellen rinkelen. Wat een zeikerds hier over het design, ontwerp maar eens een auto die op geen enkele andere lijkt.
Valt me op dat bijna iedereen gisterenavond negatief was… allemaal depressief omdat de zomer voorbij is of zo? Kom op guys dit is een lekker ding dat snel, exclusief en praktisch is (300 liter bagageruimte?) en ruim minder kost dan de Cayman s waarmee je de Artega GT het best kunt vergelijken. Dit soort auto’s moeten reden zijn voor een feeststemming ipv dat zure gemekker over overeenkomsten met andere ontwerpen.
Of kunnen de bezoekers hier echt alleen nog maar warm lopen voor 500+pk in een coupé van bijna 2000kg of muesli lease hokken van Audi,BMW en Mercedes?
Leuke auto maar wel heeeel oud nieuws zeg.
De laatste Astons zijn trouwens van Marek Reichman.
Vindt het een leuke concurrent van de 370Z, allebij +/- 300 BHP, 6 cilinder. toch vind ik het een beetje een tja iets van niet orgineel, en niet echt een mooie mengelmoes. jammer, maar in de toekomst zouden er nog mooiere auto’s ontworpen worden door artega hoop ik!
@Ferdinand1: en die opmerking over de muesli leasehokken heb je ook al verkeerd uitgeled.
@w0o0dy:
Ik ken je natuurlijk ook uit andere comments waarin je aangeeft iets tegen het hedendaagse Porsche te hebben… Dus vind ik het erg typisch dat jij over een Porsche begint met de uitspraak dat die veel duurder is (want de Artega kost ruim minder). Ik vermoedde dus al dat je zat te denken aan de opties die 20 mille moeten kosten (sorry voor mijn gedachtegang mocht het je niet bevallen…), vandaar dat ik op dat aspect inging. Maar eigenlijk lokte je bij mij een reactie uit door dit gezever: “Of kunnen de bezoekers hier echt alleen nog maar warm lopen voor 500+pk in een coupé van bijna 2000kg of muesli lease hokken van Audi,BMW en Mercedes?” En dat van die muesli lease hokken heb ik zeker niet verkeerd geïnterpreteerd. Als je zo’n toon aanslaat vind ik jou hier de negativo.
Maar ik vind het wel grappig dat je mij een type vind waar niet mee valt te discussiëren. Zo hoeft er bij jou bijvoorbeeld maar een Nissan GT-R item te zijn en je zet je ergste fanboy modus aan. OF het zijn oogkleppen die je op doet. Dus ik denk dat er met DAT soort lui geen normale discussie te voeren valt.
@Ferdinand1: beter lezen dan zul je zien dat er wat anders staat… Waarschijnlijk ben je van het type die alles wat iemand schrijft negatief uitlegt als iemand eenmaal forse kritiek op “jouw merk” durft te hebben…. tja, your loss, met dat soort lui valt geen normale discussie te voeren.. als…. dan…

En muesli leasehokken zijn auto’s die uitgeknepen en bijgeschaafd zijn om aan milieueisen te voldoen zoals een 1,2 A3, een 3cilinder 1serie, een a klasse bluemotion en meer van dat soort spannende snelwegvulling. Snap je me nu wel?

On the record de boxster en de Cayman zijn in mijn ogen de enige Porsches die echt de moeite waard zijn… nou ja de GT3 ook wel alleen jammer dat Porsche niet met een echt nieuwe 911 komt met middenmotor en een nieuw ontwerp, maar goed die zóu ik niet gelijk verpatsen om iets leukers te kopen als ik er één kreeg of won.
@w0o0dy:
Ik kan goed lezen hoor. Nou kun je de woorden “waarschijnlijk” en “met dat soort lui” wel gaan benadrukken, maar je plaatst me toch écht bij “dat soort lui”. Of laat ik het zo zeggen: je vindt het waarschijnlijk dat ik daarbij hoor. Maargoed, het boeit me niet zo hoe jij over me denkt.
En dat van de muesli leasehokken snapte ik natuurlijk wel. Maar daar ging ik op in omdat jij het over negativiteit had, zoals ik al zei. “Muesli leashokken” is gewoon niet positief. That’s it.
Nog even over je favo Porsches. Ik ben zelf ook helemaal weg van de Cayman, maar uiteraard ook van de 911. Zou het niet zo zijn dat het concept van de 911 gewoon kei goed is… Dat is de reden dat je er zoveel ziet. En ja, de motor zit wel heel ver achterin, maar dat ís de 911. Voor een middenmotor moet je idd bij de Boxster en Cayman (en Carrera GT) zijn. Dus ik denk niet dat jouw ideale 911 ooit zal komen.
Alle gezaag over een mengeling van dit en van dat ten spijt, is dit een mooie, tijdloze auto, case closed…
ja wel een geslaagd succes !

alleen doen me de koplampen een beetje denken aan die van een carrera gt, maar dat maakt tegenwoordig ook niet zo veel meer uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).