Gaat Mercedes een belang nemen in Brawn GP?

Auteur: , 12 Reacties

Lekker F1-roddelen bij de waterkoeler! Mercedes en Brawn, je meent het niet! Maar wacht eens even, Mercedes heeft toch al een belang van 40% in McLaren? Klopt, maar schijnbaar hebben ze overwogen om niet verder in dat team te investeren en het lekker lopende Brawn GP volledig over te nemen. Na McLarens succes in Hongarije zijn ze daarvan teruggekomen, maar het gerucht is nu dat ze alsnog wel eens een aanmerkelijk belang in Brawn zouden kunnen nemen.

Bijzonder natuurlijk, op een moment dat er volop verlies gedraaid wordt en concurrenten zich juist terugtrekken uit de Formule 1. Momenteel houden zowel Mercedes als Brawn de lippen stijf op elkaar, maar McLaren heeft al laten weten dat een eventuele deal tussen de twee geen invloed zou hebben op hun relatie met Mercedes. Die verloopt al 15 jaar voorspoedig, en dat willen beide partijen zo houden.

“We’re supportive of our partner’s plans re engine supply of other teams in Formula 1 and we were delighted earlier this year that a Mercedes-Benz engine supply deal was able to be done with Brawn, thereby saving that team from likely extinction.

“Force India, too, has blossomed as a result of its engine supply/engineering consultancy collaboration with Mercedes-Benz and McLaren – as Giancarlo Fisichella’s impressive second place in the recent Belgian Grand Prix showed all too clearly.

“Both McLaren and Mercedes-Benz remain extremely satisfied with our F1 collaboration, which has netted two drivers’ world championships and one constructors’ world championship as well as dozens of grand prix victories.”

Mercedes lijkt te gaan voor F1 domination en levert nu motoren voor McLaren, Force India en Brawn; ook zijn ze met Red Bull aan het overleggen over een mogelijke samenwerking. Daarbij zou sprake zijn van een deal waarbij niet zozeer veel geld betaald wordt, maar vooral een Mercedes-ster op de voorkant van de Red Bulls zou prijken. Het merk zou het namelijk helemaal niet erg vinden als de veelbelovende Duitse coureur Sebastian Vettel daarmee rondrijdt.

Tot zover het Autoblog F1 roddeluurtje, uiteraard melden we ons zodra er hier ook maar iets van waar blijkt te zijn.

Met dank aan Eric voor de tip!12 reacties

zou wel vet zijn!
Mercedes wil dus een onafhankelijk team in de toekomst.
En McLaren vind het allemaal wel batje. beetje raar
Ik heb net Belangen in het Renault F1 team gekocht.
Daar zat ook een auto bij maar dat ding wil alleen maar de muur in, heel vreemd.
nu is het natuurlijk wachten tot er een echte premium motor in een F1-bolide gelepeld wordt: een Audi-motor
Wel apart, de fabrikanten trokken een tijd geleden nog ten strijde tegen de standaardmotor, maar nu voert Mercedes die heel stiekem alsnog in met drie teams dit jaar en misschien wel vier volgend jaar (of weer drie als FI de centen niet opbrengt)
Lijkt me stroomlijntechnisch een slecht idee, zo’n ster ;-)

Het werkelijk nut van F1 als publiciteit voor een automerk is beperkt. Die motoren worden toch altijd al door Ilmor ontwikkeld?
Peter - Italia
@Laurens: mercedes heeft idd een aantal jaar illmor over genomen.

zou wat zijn, illmor “de cosworth motor van de jaren 2010/2015”
(zoals cosworth domineerde in de jaren 60/70… voor de gene die zich niet zo veel met die geschiedenis bezighouden)
@.simonsays Zeker die nieuwe 1.2?
@.simonsays: We zitten niet op diesels te wachten in de Formule 1.

Mocht de deal met Red Bull niet doorgaan dan schijnt Williams sterke interesse te hebben in Mercedes motoren. Als de Red Bull/Mercedes deal wel door gaat zal Williams waarschijnlijk met Renault motoren gaan rijden.
Lekker lopende Brawn GP?? Volgens mij zijn ze het gat van het begin van het seizoen toch echt verloren!
He bij de weg, die mclaren persvoorlichter, dichte die nu ‘twee wereldkampioenshappen’..

ff tellen, Hakinen 2, Hamilton 1 = euhh 2?

of ben ik de tel kwijt
@3-Serie: Nee, je bent de tel niet kwijt want ik dacht precies hetzelfde als jou.

Kennelijk weten ze bij Mercedes niet hoe goed hun partner nou echt presteert ;).

Ik denk dat dit boven alles gewoon een lange neus richting BMW trekken is. Kijk ons eens extra geld in een sport pompen waar jullie geen cent meer voor over hadden, doen we het lekker toch beter dan jullie nanananana sliep uit sliep uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).