Rijtest & video: Aimee en de Nissan Qashqai

Auteur: , 86 Reacties

De naam oogt vreemd, maar dat is blijkbaar geen beperking voor de autokopers van Nederland om Qashqai's aan te schaffen. We hadden er wel een expert bij nodig en dus mocht Aimee ook weer eens van zich laten horen.

[Eerst kijken dan lezen? Bekijk de video!]

Video: Aimee en de Nissan Qashqai

In zekere zin heeft Nissan voor de Qashqai een eigen segment gecreëerd. Volgens de fabrikant zelf is het een crossover die de goede eigenschappen van een SUV en een hatchback moet combineren. Blijkbaar is dat iets wat klanten erg weten te waarderen, want een tijd lang was de Qashqai niet aan te slepen. Qua uiterlijk snappen we het wel: de Qashqai ziet er stoer genoeg uit, zonder meteen weer een protserige G-klasse te willen evenaren. Wel zijn er genoeg stylingelementen van de Nissan Murano overgenomen zoals bijvoorbeeld de stijgende raamlijn.

Nissan Qashqai

De van Renault afkomstige commonrail-diesel weet goed raad met de Qashqai, mede met dank aan het maximum koppel van 320 Nm bij 2000 tpm. De versnellingen lijken bovendien wat aan de kortere kant zodat de Qashqai er lekker doorheen flitst. De sprint van 0 tot 100 duurt 10,9 seconden en de topsnelheid is 190 km/u. Grappig genoeg is het een echt knorrend dieseltje, lawaaiig is het blok niet, maar het is wel heel duidelijk te horen dat het er een zelfontbrander in het vooronder ligt.

Nissan Qashqai

Nu waren we niet bepaald met de instapper op pad, dat hielp het uiterlijk nog weer een stapje verder. De Qashqai Connect Edition rolt ten eerste al op fors 18” lichmetaal dat overigens niet met hele platte banden is uitgevoerd. Ook aardig zijn de zilverkleurige accenten zoals portiergrepen en dakrails, maar de echte klapper is het grote glazen panoramische dak. Zeker in combinatie met een lichte auto geeft het enorm veel extra uitstraling.

Nissan Qashqai

In het interieur is het dak helemaal weldadig, door het grote oppervlakte komt er enorm veel licht naar binnen en kun je desgewenst naar de wolken, vogels of sterren kijken. Het dak kan niet open, maar dat mis je eigenlijk alleen maar bij lagere snelheden en genieten van het vele licht in het interieur kan altijd. Dat interieur is verder netjes en voelt degelijk afgewerkt aan. De aluminium (kleurige) accenten op dashboard, middenconsole en stuur geven een sportief tintje.

Nissan Qashqai

Eén knop springt er daarbij uit: met een draaiknop op middenconsole kan de vierwielaandrijving worden ingeschakeld en eventueel ook nog differentieels worden vastgezet. Die knop vind je overigens niet in iedere Qashqai. Standaard heeft de Nissan-crossover voorwielaandrijving en alleen in combinatie met een 2.0 liter motor is vierwielaandrijving te bestellen. De instapdiesel (een 1.5 dci) en de instap benzine (1.6) kunnen niet met integrale aandrijving worden uitgerust. Kies je voor de 140 pk sterke 2.0 liter benzine of zoals in onze testauto voor de 150 pk sterke 2.0 dci dan kan dat wel.

Nissan Qashqai

Behalve het uiterlijk en positionering heeft de Qashqai nog een grote troef: de veiligheid. Bij de crashmeesters van EuroNCAP haalde de Qashqai een hele hoge score van 37 punten. Mocht je nadrukkelijk op zoek zijn naar meer ruimte, dan kan Nissan je daar ook bij helpen. De Qashqai +2 heeft een extra zitrij, ik heb daar niets te zoeken, maar een paar kinderen moet je er wel kwijt kunnen.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van de variant die je kiest. Een voorwielaangedreven Qashqai 1.6 is er vanaf 22.300 euro, de 1.5 dci vanaf 26.400 euro en de eerste vierwielaandrijver is de 29.550 euro kostende 2.0 liter benzine. De door ons geteste Qashqai 2.0 dci All-Mode Connect Edition kost een kloeke 36.100 euro, maar voor dat geld krijg je wel vierwielaandrijving, het panorama dak, mooi lichtmetaal en nog vele andere goodies. Vermeldenswaardig is ook nog het compleet nieuwe en fijne touchscreen navigatiesysteem wat dan ook tot de standaarduitrusting behoort.86 reacties

Jeuj Aimee, snel kijken.
Van mij mogen er wel meer supercars worden getest hoor;)
Aan haar gezicht op de laatste foto ga ik ervan uit dat ze deze wagen niet leuk vond. Begrijpelijk als je vriend met Kerstmis je komt halen met een M5!!
Deze nieuwe urban cruiser heeft gewoon een halve seconde meer nodig naar de 100 dan mijn 20 jaar oude serie

vooruitgang yeah

Aimee, yeah! ;)
3-serie bedoelde ik dus :P
”Het grote nadeel van succesvolle tv-programma’s is dat ze op een gegeven moment minder leuk worden omdat het hoogtepunt dan al gepasseerd is.”
internet programma’s
Is dit nou de die 7 persoons versie of niet?
@yns:
Wat zeur je nou? Dit is toch gewoon leuk!

Alleen het échte blonde aspect bij Aimee was dit keer een beetje geacteerd. Maar maakt niet uit! :D Gaaf dat ze er weer een keer in voorkomt.
Eens met Aimée: die wielen staan ‘m goed. :)
een eigen segment, en een dodge caliber dan? was er nog eerder ook :P
(ja, ik hou al op met mn auto de hemel in te prijzen) :P
leuke auto zon kaaskaai
@Laue:
De Toyota Urban Cruiser zou je ook in dat segment kunnen plaatsen.
ik heb zowel met de 1.5 of 2.0dci gereden voor mijn vakantiewerk en die 1.5 is wat krapjes. maar het is een superleuke auto. zit goed rijdt goed.
Kia soul ondertussen ook wel.
Volgens mij heeft Aimee andere niet-auto gerelateerde talenten waardoor ze toch autoclipjes mag maken!

Nuja, Nissan koeskoes is best wel een leuke auto maar volgende keer graag een testje zoals met de Hilix in top gear!!!! ;)
nounou wat een gave auto…
Heb deze auto vorig jaar zomervakantie als huurauto gehad om mee op vakantie te gaan. Was auto van het schadeherstelbedrijf waar mijn auto stond.

Nou vond het echt een tegenvaller, 1 zuchtje wind en zit op de andere rijbaan bij wijze van spreke. Koersstabiliteit was echt slecht. Vond ook dat je echt geen fijne zitpositie kon vinden in die auto, kon nergens je arm op leggen of iets dergelijks. Nee had er meer van verwacht. Auto ziet er leuk uit, maar als je er in rijdt valt hij tegen vind ik.

Maar was weer leuk om Aimee te zien :D
“Waarom staat hij in godsnaam in een veld?”

“Naja, omdat het kon.”

hehehehe… altijd gewoon doen… omdat het kan!
Aimee, volgens mij is de herfst al begonnen. De meteorologische herfst dan natuurlijk. :D
Verder een ander clipje dan we gewend zijn maar wel geslaagd.
Geil heur :)
-edit: leer alsjeblieft eens fatsoenlijk schrijven-
@ Ferdinand en Laue:

Een Urban Cruiser is gebaseerd op de Yaris, en valt dus één of een half segmentje lager uit, wel weer gelijk met de Kia Soul en nu ook de C3 Picasso. De QashQai vind ik nog altijd meer in het segment van de RAV4 vallen ;)
Heb je je hoofd nog gestoten aan de kofferbakdeksel?
als die open staat is die nl. niet zo hoog.

Dat en de ellenlange levertijd heeft me ervan weerhouden om zo’n tonka te gaan leasen.
En de BMW X1 gaat hier mee concurreren? of zitten ze allebei in een ander segment? (niet op de prijs lettend)
Urban gecruisd, dan met Wouter (of Ruben..).

Was mijn alter ego die hier sprak, beetje schizo vandaag.
Ik had eerlijk gezegt wel een andere Rijtest verwacht, maar dit is ook leuk ( voor een keer):P
Waarom is Aimee er altijd bij als er wat gecompenseerd moet worden?
Worden die qashqai’s nog gemaakt dan, die bestaan al sinds altijd ofzo.
YES! Deze rijtest wil zeggen dat er gauw een kanjer van een supercar aankomt om deze commercial te dekken! :D
LOL @Rolf! :mrgreen:
diegene die loopt te zeuren voor een betaalbare auto moet de showroom es gaan opzoeken en vragen of ie in zo’n klote hok mag gaan rijden… en anders is er voor diegene de autoweek…milieuflikkers kijken maar op groenlinks
Leuk filmpje hoor.
Ik vroeg me af wat voor muziekje dat is tegen het eind aan?
Zou het graag willen weten!
Hmm… AB: edit dit aub niet; 30 seconden in de video ben ik afgehaakt. Dat doe ik eens nooit. Hangt mss af van persoonlijke smaak kan je denken, maar als jullie zomaar op een ‘lezersvraag’ ingaan die duidelijk jullie doelgroep voorstelt (<= ik ben sarcastisch daaro), mag ik zomaar mijn mening rondspuwen en eisen dat die gehandhaafd wordt zeker? :roll:
Sorry voor dit deeltje zware (voor mijn normen) kritiek, maar je kan geen omelet maken zonder eieren te breken! ;)
Denk echter dat ik deze test nooit van mijn leven zal kijken…
@vla: en terecht! wat een suf barrel die nissan nogiets, en in het wit kan die echt niet! nu niet, nooit niet. Wit kan op een auto waar de lijnen benadrukt kunnen worden, niet op een uit de kluiten gewassen zeepdoosje met wielen. en wouter? hoe kan je nu zo lovend zijn over zo’n goedkoop hok als je net uit een audi r8 v10 stapt, waar je bij kans meer commentaar op hebt?
@jurrian:
Da’s persoonlijke mening, het gaat voor mij niet om de auto maar om de rijtest, die is niet mijn smaak.
@vla:
Ja ok, maar het is natuurlijk wel leuk dat Wouter elke week een 500 pk sterke wagen rijdt, maar als je een auto wil gaan kopen heb je dr vrij weinig aan.
Tenzij je echt heel erg veel geld wil gaan uitgeven aan een auto.
@AriM6:
Dan zit je (jij niet ;) ) gewoon op de verkeerde site. Hier kijken we toch naar auto’s om van te dromen? Waar we bij het licht van een brandende Ferrari met één hand typen bij een Pagani-topic?
Je gaat ook niet naar een pornosite om anatomie of versiertips te leren?
@vla:
Ja natuurlijk zitten we hier voor de Ferrari’s , Lambo’s en al die andere supercars.
Maar niet iedereen zit daarvoor op Autoblog.
En ja, misschien zitten die mensen dan op toch op de verkeerde site.
Maar blijkbaar wil Autoblog wel een keer nuttige testen doen voor de consument.
@AriM6:
En dat vind ik erg jammer. Een beetje uitverkopen vind ik dat dan. Nouja, er is voldoende goede content. Dit is wel een smet op hun blazoen, zoals er al vaker zijn langsgekomen.
@vla: pardon? Afgelopen jaren/maanden reden we in de Polo, de Ibiza, de smart, die volvo truck, de opel agila, de renault koleos, de ford kuga, de seat exeo, etc. Alsof we alleen maar supercars testen? Was het maar zo;)
@autoblogger:
:? Da’s net waar ik iets op tegen heb (sommige rijtesten, nl die die duidelijk commercieel zijn. Andere rijtesten kan je ook op andere manieren interpreteren, wat ik dan ook doe.).
Ik bedoel, dacht Wouter echt dat hij geloofwaardig overkwam met de lezersvraag? :roll: Ik bitch een beetje, maar als het maar is om de ware aard van de rijtest aan te tonen, vind ik het terecht.
Ik kan niet eisen dat jullie toegeven waarom deze rijtest gemaakt werd en dat bewijst ook weer dat één persoon in een lezersvraag niet kan eisen dat jullie een Nissan rijden.
Tegen een commerciële rijtest op z’n tijd heb ik niets, maar dan hoef je het toch niet aan te kleden alsof jullie het echt wilden rijden?
Nogmaals sorry, jullie zijn mijn favoriete blog en autosite, maar jullie weten (of weten niet) dat ik altijd kritisch ben op rijtesten! Heb dan ook vaak gezegd hoe goed ze waren. :) Maar deze is dat eens niet (imo).
@vla: ik weet niet wat jij geloofwaardig vind en ik ga je niet proberen te overtuigen, maar we krijgen erg veel mailtjes met vragen of we willen schrijven over, of rijden met, een bepaalde auto (vooral na dit filmpje!). Niet iedereen kan een Lambo rijden, Wouter rijdt zelfs diesel;)
Beschonken bestuurder
Eindelijk een betaalbare auto! Ik zou wel meer van dit willen zien! De volgende keer het gefacelifte model van de Renault Clio misschien?
@Beschonken bestuurder: of die 206 facelift! Weet de jeugd op deze site ook dat auto’s vroeger al reden.
Audi A6 1995 297.671
En waar is het verslag van Aimee??
Audi A6 1995 297.671
Off topic: behalve de leuke filmpjes over nieuwe auto’s ben ik erg geïnteresseerd in informatie over wat ik voor mijn budget kan kopen. Stel ik wil hooguit 15.000 euro besteden en ik heb een gezin met 2 grotere kids, welke (2e hands?) auto is dan de beste keuze? Vast bedankt.
@Audi A6 1995 297.671:
Nissan Note ?
Die schijnt best ruim te zijn.
Alleen ik weet niet of hij nieuw minder dan 15.000 kost.

OT:
Leuke wagen alleen ik ben niet zo’n fan van plastic bumpers en dat hadden ze van mij bij deze auto ook wel weg kunnen laten.
En ja als je dit ding koopt dat is het geen overbodige luxe om leren bekleding te nemen, want het stoffen sneeuwvolkjes ding ziet er niet echt mooi uit.
@ Audi a6
Golf 5 station misschien. Zit je er net overheen maar in deze tijd kan je wel een beetje afdingen.
Eindelijk eens een test met een voor de normale man betaalbare auto. Jeuj! ff kijken nu
over een expert gesproken ik vind er niksan.
Nja, geweldige auto hoor. (Al kunnen die wielen echt niet meer tegenwoordig!). Reportage was, tsja…
… Autoblog reportage hebben me nooit echt kunnen bekoren. (Wel mooi camerawerk daarin tegen)
Potver die laatste foto van Aimee! YAM! :)
Geen TDI -1, rijtest slaat nergens op, nivo-loos
Leuk acteer werk, niet goed, maar wel leuk :S. Dit was geen rijtest Autoblog! Dit was een scene. Prima dat er een Qashqai wordt getest, des te beter, maar dan wel ff een echte test…
Sorry maar die muts doet alleen maar afbreuk aan zo’n filmpje. Ze is niet grappig of anderzins onderhoudend.

Het is dat ze het -edit- is van een redactie-lid anders was ze al lang weg geweest. Ze voegt werkelijk niets toe aan autoblog. Ze is te dom dat ze uit haar ogen kijkt.
@Dirk: Hey Dirk, oppassen hè! Aimee hóórt bij Autoblog. Daar hebben we met z’n allen een dag naar gezocht!

En in mijn ogen is ze aantrekkelijk genoeg om geen (of zeer weinig) verstand van auto’s te hebben…!

Maar het was inderdaad geen echte rijtest. Een aardig filmpje, maar meer ook niet.
@Dirk: -edit-
Zo te zien zit jij nog nie zo heel lang op AB.
@Dirk: jaloers dat jij niet zo een vriendin heb ?

verder on-topic

het was een leuk filmpje maar van mij mogen jullie heus wel meer sportauto’s testen! :D
jahaa wouter, en jullie testen al zoveel supercars. Het is hier ferrari lambo pagani wat de klok slaat. Tenzij je die hele meuk audi’s supercars vindt natuurlijk.

@ rijtest.

Overacting is ook een beroep, en als Aimee van dat soort vormeloze dingen aan blijft doen hoeft het van mij ook niet meer.
En dn heb ik nog niets gezegd over het feit dat ik een rasechte qashqai hater ben. Ja, ik discrimineer ze zelfs. Ik zal nooit van mijn leven een Qashqai voor laten gaan of uit laten voegen oid.
@ Eric [ reply ]
7 September 2009 om 16:03
Aan haar gezicht op de laatste foto ga ik ervan uit dat ze deze wagen niet leuk vond. Begrijpelijk als je vriend met Kerstmis je komt halen met een M5!!


Kijk, zal ik je eens haarfijn uitleggen. Het komt puur door de vierwielaandrijving. Meer niet. Vierwielcilinderaandrijving hoort het toch te zijn, Aimee? ;)
Leuk wagentje, en hij staat Aimee prima! Leuke review ook:P Maakt mijn avondje wel weer goed;)
Dit is idd. meer nuttig, dan al die supercars.. Probleem is, dat er veel mensen hier zitten, die het alleen over droomauto’s hebben, terwijl ze in een suffe opel van 30.000 euro rijden, waar ze ook wel iets leukers van kunnen kopen, als ze wat creatiever zouden zijn.
Punt is, die filmpjes moeten iets vermakelijks hebben om het uit te kunnen kijken. bij de snelle sportbakken is dat geen probleem, die verzorgen het vermaak wel, snelheid, geluid looks. Dat trekt een diesel golfje niet, laat staan deze lelijke nissan, dus als je dan zo graag middeklasse informatie wil verstrekken, zet dan meerdere auto’s tegenover elkaar, dan heb je er iets aan. Voor lovende verhaaltjes over 13 in een dozijn auto’s kunnen we bij de dealer terecht.
Wat heeft Aimee dikke heupen!
zo te zien een leuke betrouwbare auto. En voor de prijs hoef je hem zeker niet te laten.
Ik werd er wel weer vrolijk van om Aimee te zien:) Maar kende de auto al en vindt het saaie, redelijk sturende maar vooral vrouwelijke familie-auto…
Ik begrijp Vla wel een beetje. Op deze website wordt in geen enkele review de auto echt afgemaakt, zoals dat vaak wel toepasselijk en vermakelijk kan zijn.
jammer jongens, waardeloos…

wouter kijk zelf is het filmpje terug?

vind het zo waanzinnig slecht, snap niet dat jullie dit online kunnen zetten.
Tedje de Haag
Net ff de verkeerde versie genomen. Typ maar eens Qashqai Miami in op Google. Precies goed opgeleukte special van Auto Binnenmaas.
En nu een keer een Porsche testen ;)
@RickB: alweer? http://www.abhd.nl/video/tag/porsche/
@autoblogger:
Ok, een Ferrari dan ?
Ooh nee dat is niet echt jouw merk.
ehm..
Lamborghini lijkt me wel stoer, jullie hebben volgens mij nooit een lambo getest.
of wel ?
@AriM6 (en vla): kijk komende zaterdagavond ook even op Autoblog…
@autoblogger:
ik kijk elke avond op Autoblog ;)
Maar is goed, ik zal even extra goed opletten.
@autoblogger:
wat denk je van een 370Z rijtest ? geen supercar, betaalbaar maar toch zeer snel en dagelijks bruikbaar. of eens een vergelijkende test zou ook leuk zijn.
eigenlijk vind ik de testen nu ook goed maar er is altijd ruimte voor verbetering hé ?
@JDM__Wotevajjjj: vergelijking komt er ook aan, maar wederom geen supercars ;)
@autoblogger:
toch niet toyota IQ vs. smart ?
@autoblogger:
Is het feit dat niet iedereen een Lambo kan onderhouden, niet de reden voor deze rijtests? Opdat we allemaal kunnen meegenieten van het 2.0 dieselgekletter the heavy rumble of a stormy night trough the trompetting of mighty elephants to the roar of a raging lion! :mrgreen:
Geloofwaardig is voor mij waarheid, gewoon zeggen waarom jullie het doen, is voor mij goed genoeg. Kan natuurlijk weer zijn dat de meerderheid een ander fabeltje verkiest, dan geldt democratie zoals je zegt.
Tuurlijk krijg je vooral na dit filmpje veel mails, je (Wouter) doet het lijken alsof iedere bezoeker AB naar zijn hand kan zetten! Wat echt wel een leugentje is hoor…
Om mijn mening te concluderen: niet alleen komen mensen als ik naar AB voor auto’s om van te dromen, maar ook (maar daarvoor moet je echt waanzinnig veel op mij lijken ;) ) voor een blanco mening, geen commerciële BS. Daar staat AB toch voor?

En wat zaterdag betreft: ik begin alvast te F5’en! :P
(ik hoop ook op een Italiaanse schone, dat is wat enkele lezers al een tijdje vragen (ik, Citrofiel, nog wat anderen… Dus eigenlijk gans AB! ) )

@KnippieKnaus:
Thanks! :)
@ mezelf
Waar is die [s] en [/s] heen bij ‘2.0 dieselgekletter’?
Hé,

Ik lees hier iets over een 370Z én iets over een vergelijkingstest. Een vriend van me heeft een 350 en die staat er denk ik best voor open om ‘m een keer uit te lenen. Kunnen jullie mooi een 350 tegen een 370 wegzetten…

Laat maar weten als het interessant is.
baert wolfgang
Promo voor de kaskai en volgende keer een Nissan GTR !
leuk filmpje!
mogen van mij wel meer van dit soort autos getest worden :)

Die qashqai is nog best een leuke auto
Leuke test weer dit!

Vind het ook een leuke bak die Qashqai!
@JR: vind ik dus ook! Meer Qashqai en andere “betaalbare” autotesten graag!
Nissan rijder
Toevallig op deze site terecht gekomen ,omdat ik informatie zoek m.b.t. de nieuwe Qashqai, model 2010. Ik ben van plan een Qahqai connect edition aan te schaffen, mooie auto en qua prijs kwaliteit verhouding op eenzame hoogte.
en voor Jurrian:

Jurrian,

Je negatieve commentaar maakt mij zeer nieuwsgierig in wat voor auto jij dan wel rondrijdt.

Nissanrijder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).