Volvo doet terugroepactie op 26.000 auto’s

Auteur: , 39 Reacties

Ook bij bepaalde Volvo's laat de software het soms afweten.

Bij een aantal type Volvo’s, geproduceerd na 2008, kunnen problemen optreden die veroorzaakt worden door falende software. Het euvel kan zich voordoen bij een verschillend aantal modellen. Namelijk de V70, XC70, S80 en de S80L die zijn uitgerust met een T6-motor. Het ergste wat kan gebeuren is dat de motor afslaat na een paar honderd meter. Dit zou te maken hebben met het feit dat de software onder bepaalde omstandigheden niet juist kan functioneren.

De meeste Volvo’s die qua software op een Windows-achtige manier kunnen vastlopen zijn verkocht buiten Europa. Hier in Nederland gaat het om maar 460 stuk die voor een software-update naar de dealer moeten. Het grootste deel van de Faalvo’s rijdt rond in de Verenigde Staten, namelijk 12.000 exemplaren. Mocht je in aanmerking komen voor een gratis bezoekje aan de lokale Volvo boer, dan krijg je binnenkort een brief met uitnodiging op de mat. (bron: Volkskrant)39 reacties

LOL, FAALvo’s, leuke woordspeling.
Ik vind die XC70 zo’n beetje de meest nutteloze auto ooit. Het is gewoon een V70 met AWD, die een beetje hoger op zijn poten staat. En de dagelijkse portie aardolie zit ook weer op de bumpers, als ze crashen zou ik geen traan laten.
@Vinny_93: Dus je vind zo’n lomp hok als een XC90 nuttiger of/en praktischer als deze?Dream on !
@SimonMc, Roderick: Dat zeg ik niet. Hoewel, dat van de Audi Allroad wel.
Ik vind eigenlijk alle Volvo’s behalve de S80 nutteloze auto’s. Excuse me for giving my opinion. Ga dan maar bij JANUS aankloppen.

@VolvoXCSeries: Verrassend veel objectiviteit for a change. Ben ik niet van je gewend Henri!
Toch, wat wil je in Nederland met de extra features van de XC70 tegenover de V70 AWD?
Toegegeven, het meeste zat in Amerika. Als zo’n auto daar nodig is. God bless America dan maar. Van mij hoeft het niet, en ik woon in Nederland. De T6 is overigens wel een exclusiever model. Van de XC70 zie ik eigenlijk bijna nooit een T6. Het artikel bevestigt dat ook, maar 400-en-een-beetje.
Even wat anders: Het viel mij op dat alleen SimonMC de reply-button gebruikte. Dat ding zit er niet voor niets…
” vinny_93:

Met AWD en Hill descent control kan je toch net even wat meer dan met de standaard V70 met AWD. Nutteloos is ook hier een relatief begrip
@ Vinny 93,

En is de A4/A6 Allroad Quattro dan net zo nutteloos? Persoonlijk vind ik dat de hiervoor genoemde auto’s en XC70 juist wel wat hebben. Ze onderscheiden zich juist van de wat normalere A4, A6 en V70.
Alle crossover’s en SUV’s zijn nutteloos..

Behalve echte SUV’s, die je ook daadwerkelijk in het terrein kan gebruiken.. (Met name Land Rover’s) maar zoals een X5 o.i.d heb je niets aan koop dan een 5-serie.

Maar ik ben het wel eens met VoloXCSeries.
@liljeezy: Nutteloos misschien voor jou, maar als ik een grote 4WD premium wil, dan ga ik toch echt wel voor de X5 of X6. Gewoon omdat ik dat mooi vindt.
Beste autoblog,

weten jullie dat jullie plaats reactie knop dat het net lijkt of er een scheur in de S en de R zit ?
Volgens mij hebben alle automerken tegenwoordig te maken met slechte software en falende computers… (in ieder geval de budgetmerken) Ik heb een Opel Astra (2000) gehad waarvan de cpu kapot ging (€1500,- alstublieft) en bij mijn huidige Stilo is het aantal onnodige foutmeldingen inmiddels al aardig opgelopen…
Al die technologie heeft het autorijden niet altijd prettiger gemaakt!
@Arnold: hier ziet de knop er prima uit hoor (Firefox rules! IExplorer is voor lutsers)
En dit zal alleen nog maar meer voorkomen als Geely straks aan de touwtjes trekt?
nou de c 30 kan er ook wat van hoor,mn pa is nu ook al 3 keer stil gevallen.vind het opeens niet zon leuk autotje meer.1 x was ie net gefixt en 4 kilometer gebeurde het weer.volvo is niet eer wat het was hoor.of was het een maandag morgen product?
en ik word gek van die bmw x1 … advertenties ik hoop dat ie bij top gear net zo de grond in geboord word als de x3
waar is de tijd gebleven dat je met een geimproviseerd ijzerdraadje naar de garage reed voor een nieuwe gaskabel?
Foutje moet kunnen, niet perse een fout van volvo, kan bij de beste merken gebeuren ;)
@Fubar.
Het gaat altijd berg afwaarts als Jeremy zegt “But” en dan begint ‘i hoor!
“Echt vergelijkingsmateriaal heb je pas als je de ultieme proefrit met de BMW X1 hebt gedaan.”

Dan onderga je pas Echte Ellende! ;-)
Vervelend, geen woord teveel en precies het kan ieder merk overkomen.
Als je je Volvo bij de fabriek af hebt gehaald, komen er dan nu ook commercials hoe je de weg terug naar Goteborg moet vinden..? Misschien ook wat de Zweedse ANWB is..?
BMW Fail #2 :)
Is daar wel goed over nagedacht?
Volgens mij hebben ook non-T6 Volvo’s er soms last van, het internet staat vol met dergelijke klachten …
Hmm, niet zo best voor Volvo’s naam. Volgens mij had het sportieve model van de oude S40 ook last van software failure. Op hoge snelheid kon de motor plotseling uitvallen. Ondanks software updates kon dit niet worden verholpen. Herkenbaar voor lezers?
Ik hoor net dat de eerste 26.001 X1’s ook teruggeroepen gaan worden. Gewoon ter vergelijking.
@RobTWo:

hehehe, ik moest lachen… ;)

@GOD:

Waar heb jij het over?
@ RobTWo

ja ofnie geweldig!!!

vinger kaal tjoo
LOL @De meeste Volvo’s die qua software op een Windows-achtige manier kunnen vastlopen. Daarom heb ik ook een Apple !
Volvo XC70 is de beste auto die er is, als hij zou crashen zou ik gaan janken, (mn pa heeft er net 1 gekocht)
@Vinny_93: vind je nou alleen de S80 nuttig en de rest niet of?!?!?!? Je schrijft iedere keer wat anders! En je bent al 16?
he ik dacht dat alleen Italiaanse auto’s terugroepacties hadden!! Wat is dit nou?
Tja, bij Volvo is het een terugroep actie bij bijv. Audi valt het ‘binnen de parameters’…..

En over het feit of een XC70 nutteloos is: dan moet je eerst maar eens nadenken waarvoor die auto’s worden gebruikt. Ga maar eens een trailer met paard trekken met een XC70. Dan weet je waarom zo’n auto dus wel handig is. Overigens hoef ik er ook geeneen maar dat is een ander verhaal. Mijn V70 is prima waarvoor ik hem gebruik en dus die ruimte nodig heb. Ieder zijn ding he maar dat schijnt voor sommige mensen nogal lastig te zijn……
Wat een stemmingmakerij hier trouwens op Autoblog zeg….

Heb even een search gedaan op terugroepactie: http://www.autoblog.nl/archive/tag/terugroepactie
@Rene: Ehm, de tweede comment: Volvo XC70 is de beste auto die er is, als hij zou crashen zou ik gaan janken, (mn pa heeft er net 1 gekocht) Was ik niet.
Dat is een of andere grapjas die denkt dat ie van alles en nog wat voor mij moet vertellen wat niet waar is. En alsjeblieft, ga me niet afrekenen op mijn leeftijd. Dat vind ik behoorlijk zwak.
Nou ja, als je op je 16e weet te melden dat alleen de S80 een nuttige auto is dan wordt het tijd om eens na te denken over jouw toekomst. Als je later kinderen hebt en wil gaan kamperen dan is een V70 niet bepaald een nutteloze auto om maar wat te noemen. Ik reken je dus nergens op af vind jouw opmerking alleen niet zo getuigen van een brede visie op het leven. En dat ligt in lijn met je leeftijd. Zoveel mensen, zoveel wensen. Bij Directlease kun je mooie statistieken opvragen welke auto’s het meest worden opgevraagd. Geloof het of niet, maar dat is de nutteloze V70…..

Overigens vreemd dat mensen met dezelfde nick berichten kunnen plaatsen….. Wist niet dat dat kon. Bij wijze van test ga ik ook even posten onder jouw naam! Kijken of dat werkt!

Groet!
Rene
Alle Volvo’s zijn nutteloze, inspiratieloze, emotieloze, vul-zelf-maar-in-loze auto’s. Tenzij je een arts bent of rode broeken draagt.
@Mr. V8: net als jouw bericht….. dus jij rijdt neem ik aan Volvo?
@ Vinny_93; nee, iets beters, jij een scooter neem ik aan?
Haha, ik schreef nog steeds onder Vinny_93. Nee, ik rij in een Volvo en heb geen scooter, geen rode broek en ik ben geen arts. Van de zotte natuurlijk….. en het is ook nog eens niet mijn eerste Volvo. Rijp voor TBS ben ik.

Waarom reageer je eigenlijk in dit topic terwijl je niks met Volvo hebt?
Sorry, laatste bericht was dus van mij…
Aha. Oke, nou ik dacht eens even lezen waarom deze auto’s worden terug geroepen en toen kwam ik deze leuke en tevens nutteloze discussie tegen, dus dacht dan zal ik ook even nutteloos reageren! Volvo’s trekken mij niet zo, maar dat was geloof ik al duidelijk… ;)
Jep, dat was helemaal duidelijk….;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).