Test gratis je rijstijl bij een BOVAG-rijschool

Auteur: , 15 Reacties

Er kwam hier weleens een online testje voorbij waarin je kunt testen of je een wegmisbruiker bent. Natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar bij het invullen van de vragen controleert niemand of je niet een beetje aan het jokken bent. Dat hoeft niet bewust te zijn, want misschien heb je wel een veel te positief/negatief beeld van jezelf. Meten is weten, dus vanaf volgende week kun je bij meer dan zeventig BOVAG-rijscholen gratis je rijstijl laten testen.

Je rijstijl wordt dan getest in een simulator tijdens een ritje van ongeveer tien minuten, waarna de rit met de bestuurder wordt geëvalueerd. Waar nodig krijgt de automobilist tips om veiliger te rijden. Ook wordt er gekeken naar het rijgedrag ten aanzien van het brandstofverbruik. (bron: bovagkrant)

Als dertiger krijg ik ineens nostalgische gedachten naar mijn tienerjaren waarin ik vele uren en nog veel meer guldens heb verspeeld aan Sega OutRun in menig computerhal. Toen was er in ieder geval niets mis met mijn rijstijl. Misschien binnenkort even langs bij een BOVAG-rijschool om wat herinneringen op te halen.

SEGA OutRun15 reacties

heb geen simulator nodig om te horen dat k niet zuinig rij en dat mn rechtervoet te zwaar is :P
waarschijnlijk krijg ik te horen dat ik zuiniger, veiliger, minder agressief, langzamer, niet dwars of op 1 wiel moet rijden :P
Goed initiatief van Bovag.
zuinig rijden is een fabeltje, auto’s gaan allemaal stuk door die onzin van schakelen bij lage toeren en nooit de motor gebruiken waar die voor ontworpen is.

Wel grappig om een keer de rijstijl te laten testen, maar ik krijg al jeuk bij het idee aan ‘politiek correcte’ instructeurs :| ik kan gewoon niet geloven dat er werkelijk rijvaardigheid onder de loep genomen wordt.
Ik vind het een goed plan. Iedereen vindt zichzelf een goede chauffeur.. ik natuurlijk ook.. maar ik denk dat het goed is als iemand van buitenaf hier naar kijkt. Ik weet zeker dat pittig rijden en zuinig rijden niet vaak samengaan, maar soms wel en dat heeft met anticiperen en vooruit kijken te maken. Vooral in de file kan ik mij aan kortzichtige mensen ergeren die alleen op de bumper van de man/vrouw voor zich letten en niet 100 meter verderop, hier kun je veel brandstof besparen en zorg je ervoor dat iedereen door kan rijden!
Krijg je dan ook overstekende baby eendjes? ;-)
Heb net de test gedaan en kwam er niet slecht vanaf. Maar dat wist ik al. ;)
Die online test dan van jullie link.
haha ik weet nu ook wel dat ik veel te veel gas geef en niet alle irritante veiligheidsregeltjes tot op de mierenneukeritis in acht neem

wie gaat hier naar toe? mannen met vrouwen die makkelijk wagenziek worden?
Ja en als je dan kut rijd mag je zeker gelijk de papieren inleveren.
Ik vertrouw geen nederlandse instantie’s, ze naaien waar je bij staat!
Heel die bovag is een grote grap.Dan nog liever de ANWB.
En in een simulator, eerst moet je 3 dagen wennen hoe dat ding reageerd en dan kunnen ze in 10 minuten zien hoe jij rijd.
Iedereen gaat dus falen en dan kan de Bovag weer roepen dat 90% van NL slecht rijd en dat zij wel maatregelen gaat treffen wat ze weer een hoop centen opleverd.
Ik heb ze door! ;)
Als ze constateren dat je als een tokkie rijdt dan schieten ze een chip in je donder zonder dat je het door hebt. Deze maakt vervolgens contact met GPS waardoor je de rest van je leven nooit meer te hard kan rijden..

Ik ga er niet heen!
Ik moet zeggen een leuke actie, maar er zit volgens mij wel een commerciële gedachte achter. Het zal mij niet verbazen dat je meteen een aanbod krijgt voor een opfriscursus als je rijstijl niet meer o.k. is.
@Tinus,
ROFLOL!

Qua mijn rijstijl kan ik alleen maar zeggen dat ik mijn best doe. Alleen wel zo jammer dat er zoveel idioten op de weg zijn.

Dan valt mijn motivatie om mijn best te doen soms “even weg”, ja!!!!
:mrgreen:
Bobby Orlando
Spijtig genoeg denken velen in het verkeer dat ze nog steeds in een Sega OutRun zitten.
Leuk initiatief, maar de grootste horken in het verkeer zullen zichzelf hier wel te goed voor voelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).