Gelekt! Foto’s van de Skoda Superb Combi

Auteur: , 56 Reacties

Aanstaande maandag wordt deze mega-station aan een select groepje mensen voorgesteld, waaonder uw trouwe bloggers. Maar helaas voor Skoda, het internet is sneller.

Een paar weken geleden werden we allemaal keihard verrast toen Skoda ons deze teaser voorhield. Uiteraard zaten de diehard autoliefhebbers vanaf dat moment in grote spanning. Want hoe gaat ‘ie er nou uitzien, die megalomane lifestyle-combi. Welnu, u kunt nu weer opgelucht ademhalen want de eerste foto’s zijn binnen. Voor de specifieke gegevens over deze station moeten we wachten tot maandagavond, dan zal Skoda ons meer info verschaffen.

Aan de achterkant zien we dat het designteam duidelijk de overhand heeft gehad. Die loopt namelijk behoorlijk schuin af, iets wat steeds vaker voorkomt in dit segment. De totale lengte van de Superb Combi is volgens de laatste geruchten een stukje gegroeid. Verwacht dus nog meer beenruimte en nog meer laadruimte. Wie deze grijze-muis-met-kont in het echt wil aanschouwen kan hem binnenkort bewonderen in Frankfurt.

Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi
Skoda Superb Combi56 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Heeft veel weg van de C combi vooral de achterkant ..
Dat ziet er goed uit! Een mooi geslaagde achterzijde en een overall indruk die wat weg heeft van een Audi A6. En dat is niet slecht! Goed werk van Skoda.
dat ding ziet er uit als een prima reden om vooral geen Audi of VW aan te hoeven schaffen ..
En nu nog 20% bijtelling, kunnen alle werklozen in tjechië aan de bak
zeer geslaagde auto
Hey een Golf variant met Skoda neusje, wat leuk! Oh nee niet echt leuk, gewoon nogal saai zeg maar. Maar goed, wel een dijk van een auto voor het geld natuurlijk.
@w0o0dy: heb je de Superb ooit gezien? Daar passen verdomme twee Golfjes in! Maar je doelt voornamelijk op het design neem ik aan?
@autoblogger: ja natuurlijk heb ik die wel eens gezien (opvallend weinig trouwens dat dan weer wel) maar afgezien van de maatvoering is dit gewoon de Variant hoor…. verpruts de hoogte breedte verhouding van een variant foto naar breedbeeldformaat en je zult het zien.
Woody, deze is nog een maatje groter dan een Golf hoor, zelfs de Octavia is al groter dan een Golf.
@Aiii: Ik weet het, maar je bent toch met me eens dat een Golf variant en deze wel erg veel op elkaar lijken, behalve dat deze vooral in de lengte is uitgerekt?

Ik bedoel….
Overhang achter is wel érg lang, maar verder ziet -ie er prima uit.
Ziet er best wel knap uit.
@mezelf: de eerste Golf moet uiteraard Passat zijn. Wtb edit knop.
Ben zo ontzettend benieuwd naar de prijs…
2.0 diesel, automaa, net setje 17″ lichtmetaal. Zou je dat halen voor +/- 40.000 Euro?
@Zesinlijn: jawel, als je rustig aan kunt doen met de optielijst dan redt je dat wel lijkt me. De sedan met 140pk en automaat begint bij 34900, de Ambition uitvoering 37900 en die laatste heeft al lichtmetaal standaard (misschien geen 17 inch)
@Woody. Mja okee, maar bijna alle combi’s (vooral duitse) hebben veel overeenkomsten.
Echt mooi!
Doe mij deze maar ipv een A6 :D
BTW, Skoda maakt ook dingen voor Bentley, hoorde ik tijdens de Skoda Factory Tour ;)
Helemaal niet gek, en duidelijk mooier dan de sedan versie (die ik de laatste tijd wel erg vaak zie…)
@Klassiekerrally: moet je misschien toch je buurman eens vragen of ie dat hok een keer NIET voor jouw huis wil parkeren ;-)
Nou zoiets dus… tuurlijk is niet alles hetzelfde (met name de neus natuurlijk niet en het achterraam, maar de zijkant heeft wel een heel erg hoog VW gehalte

http://img12.imageshack.us/i/vwgolfvivariant01.jpg
ik weet niet wat er aan de hand is, maar opeens werkt het niet meer? Of nekt de LaTrappe tripel me nu?
Om het met de woorden van Ricardo te zeggen, een mooie grijze muis. Geslaagd ding! Word weer een knaller voor Skoda! Veel auto voor weinig geld.
@Edit: ken u ff een > in de link zetten, volgens mij heb ik die vergeten.
Wat er ook van zij, het blijft een feit dat je bij Skoda terchtkunt voor veel degelijke auto voor weinig geld. Ze hebben eigenlijk geen echte concurrentie (!) door hun auto’s t.o.v. andere merken steeds in een duidelijk lagere prijsklasse onder te brengen dan de zgn. concurrenten… En ok, ’t is wel een saaie break en zo, maar het is eigenlijk een Tjechische A6 voor de helft van de prijs van een Duitse… Ikke ni kopen maar je kan hen die bezwijken het uiteindelijk niet echt kwalijk nemen :roll:
Nou ik zie m wel zitten hoorrrrrr….
alleen dan jammer dat ik nog steeds op de sedan/hatchback zit te wachten. Deze staat nu reeds 9 weken in bestelling….nog 1 weekje wachten.

Ben zeker benieuwd hoe de combi er in het echt overkomt, misschien is het een leuk ritje voor me naar Frankfurt als ik volgende week de superB krijg?
Nou nou, volgens mij kunnen we w0o0dy wel bijna bestempelen als aanstormend Superb Combi-fan!
@Joost1990_2: hehehe, tuurlijk wel, veeeeeel auto voor weinig geld en dan ben ik als tweeling papa natuurlijk gelijk helemaal fan! Spannend is het ding niet natuurlijk, maar goed laten we eerlijk zijn… hoeveel mensen rijden serieus met hun auto? 99% van de tijd hobbel je mee met de meute en dan is een comfortabele grote auto met genoeg luxe voor relatief weinig geld gewoon een prima optie. Anti-badge krijg je er gratis bij… onder het motto: Ik heb schijt aan wat jij vindt van het merkje op mijn auto en als je gaat zeuren over image dan lach ik je recht in je gezicht uit. Ik mag dat wel.
@Woody en dan wacht maar tot je ermee rijdt. Want itt wat veel mensen denken gebruikt Skoda gelijkwaardige (en dus niet minderwaardige) onderdelen aan de duurdere VAG merken. Voor een prikkie een auto met top materialen, dito afwerking en rijkwaliteiten. :)

(moet maar Skoda verkoper worden heh.)
Mooie ploegleiderswagen. Ziet er compact uit
ongeïnspireerd…
Niet wereldschokkend-mooi, maar traditiegetrouw wel een hoop ruimte voor je geld…
@SuperB 2009.

Zeker de moeite waard om naar de skoda fabriek te gaan ;)
Duurt 25 uur om 1 auto te maken en werknemers mogen een nieuwe auto uitzoeken voor een euro, en eten ook voor een euro per maaltijd, dus wat is nou duurder?!
Ontzettend saai en oubollig. Snap al die positieve reacties niet. Zeker niet als je kijkt hoe de concurrentie er uit ziet..
C200 Kompressor
Deze mooie ruime Superb lijkt me goed geschikt voor Taxi bedrijven.
jammer van die Skoda neus. Hadden ze best als weer mogen refreshen. Verder weer lekker Skoda.
Volgens mij heb je hier een vrachtwagenrijbewijs voor nodig.
Het is niet een omgekatte Golf mensen. Maar een omgekatte Passat. Maar, ik kan de vergissing begrijpen. Het is immers een VAG-product.
@MattCurlew.
Welke concurenten?
Voor dit geld rijd je een Golf of een Astra, dit heeft de grote van een A6-A8.
Sommige mensen kunnen niet loslaten dat Skoda nu VW is en denken dat de Fabia word geleverd met de motor achterin.
@RickB: Accord, Mazda6, Insignia, C5, Passat.. nou ja vind zelf de station van de C5 niet zo mooi en de Opel ook niet helemaal maar de Accord is wel een mooie zakelijke én stoere bak en de Mazda6 blijft imo de mooiste in zijn klasse. Aparte neus en dynamische en kloppende belijning. Allemaal minder ruim maar niet krap..
@Rick dos.
Hij staat op het verlengd Golf platform ;)
@RickB:

Hij staat op een B6 platform dat ook door de Passat wordt gebruikt. ;)
cardesigner@USA
Niet erg premium, die achterkant. Maar en profile is het wel goed, voor een Skoda.
De B6 PQ46 platform om precies te zijn…. maar goed, dat is eigenlijk al te veel informatie van iets waar ik eigenlijk geen interesse in heb. :)
Een gemiste kans voor de laadruimte, gezien die heel schuin aflopende daklijn. Dat terwijl design niet de hoofdprioriteit kan zijn… (en waarschijnlijk niet mag zijn volgens moedertje VAG). Nu vraag ik me af hoe deze megabak zich gaat gedragen met dat mega-klein 1.4 TSI-blokje…
De eerste 3 sec schrok ik nogal, maar daarna is ie eigenlijk best mooi. En als ie net zon lage relatieve prijs heeft als alle skoda modellen dan zit t wel goed.
Ik vind de Superb combi mooier dan de sedan. Gaat volgens mij een rechtstreekse concurrent van de VW Passat Variant worden.
Keurige en goedkopere ‘Audi A6’ station.
echt wel leuk voor een Skoda… hoewel ik de sedan mooier vindt. vooral de snuit vindt ik appart en zouw ik zowiezo verkiezen (qua design) tegen een A6…
Wauw deze auto ziet er best goed uit! Zowat nog mooier als de sedan zelfs van achter. Dit word zekerweten een suc6 hier!
Skoda doet haar naam weer eer aan, of dan in ieder geval qua design. Geen poespas, gewoon saai. Ook erg kostenefficiënt: Gewoon de achterkant van de Octavia Combi nemen en die iets verlengen. :|
@Citrofiel:
Nee, Citroën is lekker bezig.. Wat een achterlijke modellen brengt dat merk op de markt. Oke, de C5 is tot daar aan toe, maar qua ruimte houdt t niet over en materiaal doet lekker plastic aan. Mensen die nog steeds laagdunkend over Skoda doen, hebben gewoon een comaperiode van circa 10 jaar achter de rug. Geen enkel merk biedt dié kwaliteit en ruimte plus allerlei handigheidjes en luxe voor een redelijke prijs. Keep dreaming!
@Citrofiel: Saai? Valt wel mee toch, een Avensis dát is pas saai! Deze is gewoon netjes, en als je denk dat ze de achterkant van een Octavia Combi hebben genomen en wat hebben verlengt ben je wel simpel denkend…
Bestel mar, bestel mar, bestel mar ! Doe maar de V6, ff lang Ziptuning of JD Engineering en hup: 320 ps, 0-100 in 5.5 sec. Sta je toch mooi voor lul met je A4 Avant tdi met businesspakketje, die meer kost, kleiner en lelijker is en ook nog, niet onbelangrijk: slomer. Skoda, wer sonst ?
Mooie, maar inderdaad wat saaie wagen. Nu, dat hoor je ook over de gewone Superb. Ik heb er zo één mogen bestellen van mijn werkgever. Voor ik dat heb gedaan, ben ik zowat naar alles en nog wat gaan kijken en heb met tal van auto’s gereden(C5, Mondeo, 308, Insignia). En toegegeven, hoewel de Superb wat saaier oogt, had ik direct het gevoel van ‘dit is het’ toen ik er instapte en mee reed.
En al dat gedoe over het uiterlijk van een wagen. Zo was zowat iedereen het erover eens dat de huidige Astra bij z’n voorstelling zo’n 5 jaar geleden een prachtig model was; ook ik vond dat. De eerste keren kijk je nog om als je er één tegenkomt, daarna zie je ze zo verschrikkelijk veel dat je ze beu gezien bent. Met de Insignia zal het ook zo gaan, net als met tal van andere modellen. De Superb zal je sowieso minder zien, waardoor je dus minder snel zal uitgekeken zijn op deze wagen. En een klassieke, saaiere, wagen is nu éénmaal minder snel gedateerd. Dus ik de auto besteld die ik als particulier ook zou kiezen: zoveel mogelijk wagen voor een bepaald budget.
@Skopy: Nou zeg, wat een aanvallende reactie. Ik ben geen fan van het merk Skoda, maar ik ben niet negatief over het merk. Mocht dat zo lijken in mijn vorige reactie, excuses. Laat ik mijn reactie eens toelichten dan, voor de duidelijkheid.
Naam eer aandoen: Skoda staat nog steeds bekend als oostblokmerk, weinig poespas, en ik had het erover dat dat op designgebied nog steeds geldt. Kan ik vinden, als het over design gaat is het altijd een mening dus je kan me moeilijk ongelijk geven. Verder zeg ik alleen maar dat ik de achterkant op een andere Skoda vind lijken en dat dat kostenefficiënt is. Hoeft niet negatief te zijn. Ik vind het niks, maar dat ik Skoda nu haat ofzo…
Ik ben het er helemaal mee eens dat Skoda tegenwoordig gewoon kwalitatief erg goede auto’s biedt voor een goede prijs. Gewoon een prima aanbieding, niets oostblokkerigs meer aan. Zo duidelijk?
weet er iemand of deze auto al via duitsland of elders te koop is ?

-edit: je telefoonnummer online zetten is niet zo slim! Bel je lokale Skoda dealers eens zou ik zeggen!-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).