Panamera opgepast: Rendering van de Audi R7

Auteur: , 64 Reacties

Wat als Audi nou eens een panamera-achtige 4-deurs gaat bouwen. Zou die dan in de buurt komen van deze zeer strakke rendering?

Dit staaltje designwerk is afkomstig van Gabriel Rhabi. Deze fransoos vond het wel een goed idee om een heuse Panamera killer in elkaar te tekenen. De kans is natuurlijk vrij klein dat een concept als deze werkelijk de productiefase haalt, maar aan de andere kant zou het waarschijnlijk niemand veel verbazen als Audi hiervoor groen licht geeft.

Gabriel heeft de R7 bewust niet te extreem vormgegeven om de 4-deurs zo veel mogelijk op een productiemodel te laten lijken.

Hij zegt over zijn creatie het volgende:

I have designed this car as combination of low roof british classic body, a powerfull rear like the 911 one, and a muscle car neo retro approach founded in the latest american productions. The main idea is the inversed curv starting from front wings and fading to the rear wings arch.

I aimed this car to be at same time old fashion and actual. The car is driven by a powerfull front track, with the old car independent font wings like the one of the current S-Class. The single frame had a higher curvature in the bottom part at the oposite of the real Audi one : this curvature give a more sporty look to the front. Rear lights are clearly inspirated from the Porshe 911 one.64 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Audi ala Peugeotstyle?
karate kameel
vind hem wel kunne hoor maar ik vind dan dat het een egte r7 moet woorden dit is meer een a5/s5 ……….;)
Ik ben een écht BMW man, maar dit is toch wel heeeel erg mooi hoor!!!
AUDI liefhebber
Een zeer geslaagde auto. alleen jmr van de bollige zijkanten
Ja, best gruwelijk! Moet even wennen aan de naar onder lopende lijn op de deuren, maar alsnog dikheid! Koplampen hebben ook goed design!
@Ricardo: hoezo ALS Audi een Panamera-achtige gaat bouwen? Dat is toch al zo goed als zeker? Deze week is naar buiten gekomen dat Porsche het Panamera onderstel MOET afstaan aan VAG producten, dus stuur de folders maar vast naar de drukker. Die Panamera-klasse Audi komt er.

Over het ontwerp. Veel te gewaagd voor een Audi, maar afgezien van de enorme open muil waarschijnlijk leuker dan het productiemodel.
@w0o0dy: Klopt, ga er maar van uit dat Audi ooit met een Panamera-achtige op de markt komt. Mijn vraag is echter of het iets weg zou kunnen hebben van deze ‘R7’. Het woordje ALS doet daar niets aan af.
Gadver, te BMW met die knik onder de deuren.
De achterkant is mij te 2002, een diffuser of bodemplaat die deels tot aan de bumper rijkt ziet er veel moderner uit.

De koplampen lijken wel een mix van Japans en faux-retro Amerikaans.
Vlees noch vis.
ziet er best dik uit :D het enige probleem is de achterkant… als ze die nog veranderen zou hij goed zijn :D
Dit durft Audi nooit, helaas.
Ik vind hem iets te hard op elkaar gedrukt als je hem van de zijkant bekijkt. Deed me denken aan de TT ipv de A5.
Volgens mij gaat Audi al een vierdeurscoupé maken op basis van de A8, de A7, zou deze niet wel héél erg in dat vaarwater lopen?:O
We don’t need this!
Ik weet dat je het hier moet proberen met meer als 1 woord… ;) maar toch: WOOW!
Als je lang naar de achterkant kijkt, lijken de achterlichten van Aston Martin afgekeken te zijn.
“niet te extreem” lol
leuk die skoda superb koplampen, maar het is wel een keer wat anders voor een audi jammer dat ze dan toch weer dat standard grilletje erin zetten
putain, … dit is lekker, de laatste tijd, sommige creaties beginnen er meer en meer op te trekken, kdacht al, in stuttgart reden er belachelijk veel panameras rond, audi had nog geen antwoord :D
Puur en Puur kunst!
wat een afgrijselijk ding is dit zeg!!! Ziet er niet uit, zelfde principe als wat spyker met dat dakar ding hebben gedaan. Gewoon een tt op steroiden, beetje te enthousiast bij audi. Wel eindelijk iets wat niet helemaal op de rest van audi lijkt.
Hij moet groter!
Daaaagg, BMW 5-Serie GT.. ;)
De eerste (coupe-) sedan met een echt mooie achterkant!
audi moet ZO ophouden met nieuwe modellen uitbrengen totdat het daadwerkelijk als ‘nieuw model’ betiteld mag worden, die dingen zien er allemaal hetzelfde uit.
Zolang er kopers zijn, is er leven.
Ik krijg een beetje een 911 gevoel bij die achterkant :(

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Divers/Rendering_Audi_R7/AudiR7105.jpg

Maar zoals eerder vermeld klopt de achterkant wel bij de rest van de auto.
@ErwinLagcher

Echt? Hoe is het mogelijk zeg…

I have designed this car as combination of low roof british classic body, a powerfull rear like the 911 one

Artikeltje ook lezen doet wonderen soms
Die op Seat geinspireerde inversed curve mag van mij weg/anders.
Voor de rest een prachtige auto die wat mij betreft zo in productie mag. Hoop dat Audi dat ook vind en deze gast een baan aanbied!
Nice! Maar een Panamera killer zou het nooit worden. Ze zullen de R7 nooit een top van 303 km/h meegeven. En geen PTM, PASM, PACC, PCCB enz…
@ mezelf
pacc is natuurlijk PDCC.
R7 is niet nodig. Als Audi nou gewoon die A5-sedan-coupe-sportback-dinges (die met 4 deuren :P ) omtoveren naar een S- of een RS-variant dan kunnen die wel concureren met een Panamera/Quattroporte/Estoque/Rapide…
Vette bak!!! :D
ASAP op de markt brengen!!
@1NteNSe: Wat een domme vergelijking, ezel! Het is niet omdat de 5-serie GT een spuuglelijke Merc-R concurrent wil zijn dat je dat onding moet vergelijken met een 4-zits berline! Maar als je de A5 hebt, dan is dit overbodig.
Wow voor dit uit de hand gelopen hobbyprojectje van monsieur Rahbi. Echt een prachtig onterp, doet met denken aan de Nuvolari van weleer. Audi, doe er wat mee.
Ehm nee, doe maar niet Audi..
Nice render – crap design.
Een Audi met een Porsche vergelijken.
Al geven ze die Audi 900 pk het is en blijft maar een Audi. Ik heb 1000 keer liever het Porsche embleem op de motorkap dan die 4 nullen in de grill.
veel te lang. En de R8 en R7 lijken echt niet op elkaar dat vind ik niet goed omdat audi R8 zo mooi is dan mag er wel nog een mooie zijn
niet zeggen dat de audi tt rs op de R8 lijkt, want die is toch lelijk.
Audi TT Sportback? No thanks!
Ziet er wel wreed uit. Mooier dan de R8!
Heel mooi audi! Begint wat op BMW te lijken :D mooie scherpe lijnen erin! Deze zou ik zelfs kopen als BMW fan. Hopelijk met alleen achterwiel aandrijving! Ga zo door audi!
Wauw… wat een auto! Hop meteen de productie in dat ding.. Dit is echt een mooie wagen!
Als je het mij vraagt compleet mislukte lichtpartijen! Dat is een beetje te flamboyant van Audi. Ik heb liever hun strakke koele stijl!
@Audi

Aannemen die stokbrood met brie vreter. De reden is simpel: Stokbrood met brie is altijd beter dan de frankfurters met kopieermachine die je er nu hebt zitten.
De voorkant ziet er zeker goed uit, maar als ik naar de achterkant kijk krijg ik toch me twijfels… dus de achterkant kan beter vind ik :P
wtf?! die jongen heeft misschien wel de mooiste Audi ooit getekend! :D
Wat een kritiek allemaal… ik vind em heerlijk!
Bouwen dat ding! (Nu m’n centen nog maar eens gaan tellen, zal wel niet toereikend zijn ;))
Vergeet dit maar zo snel mogelijk. Financieel niet haalbaar, en dat is voldoende…
Wat is dit voor rare render? De torpedo lijn op de flank loopt naar beneden af. Dat kan helemaal niet, het is een Audi geen Seat! De achterkant ziet er acceptabel uit maar de bumper is een paar maten te groot. En die voorkant is echt helemaal verkeerd. Ik stoor me er al aan dat Audi sinds ze Single frame grille zo agressief is geworden (de de A5 als ergste) maar dit is gewoon 1 blok “laaggeschoolde werkeloze alcohol probleem hooligan” agressiviteit, helemaal niet Audi.
prachtig, kan niks anders zeggen. hele bijzondere, moderne lijnen
Zo, dik respect voor de tekenaar van deze beauty! Ik zou hem zo kopen, echt een super gaaf ontwerp!

Nog eens kijken…


Ja, ik vind hem echt heel vet!
Deze Audi-rendering is nogal bol vormgegeven, dat is Audi niet. Audi staat voor strak design. De voorkant is wel typisch voor het Duitse merk, maar de rest van de auto valt toch in het niet bij de ‘Audi gedachte’. En daarbij moet ik ook zeggen dat de achterlichten mij aan de DB9 moeten denken of de 911. Maar dat terzijde.
Dit ruikt naar een sollicitatie, van de overijverige soort!
voorkant is echt strak, helaas geldt dat niet voor de zijkant en achterkant. Daar klopt iets toch niet helemaal
eindelijk eens een onderschijdende en mooie audi!!! want laten we toegeven. de A4 is een kleine A6 en die is dan weer de kleine A8… van originaltiteit weten ze niet veel bij Audi, daar doet zowel Bmw als Mercedes beter, die ook wel een huisstijl hebben, maar toch niet hun modellen ZO op elkaar doen lijken!!
als je heeel goed kijkt dan zie je aan de zijkant toch nog wat van een panamera (alleen de vorm niet de lampen)
Liever de 2-deurs versie dan, een A7 Sportback is wat overbodig als je ook een mooie A8 kan kopen! :D
achterlichten zijn mooi, misschien iets voor de volgende generatie audi’s??
@willy:

Als je gelezen had had je geweten dat dit de achterlichten van een 911 zijn.. denk niet dat ze die klakkeloos op een audi gaan schroeven!
@Tommy2,

Er komt geen sportback versie van de A7, aangezien dat de A7 standaard al de vormen van een sportback (zoals bij de A5) heeft. En ik kan jullie ook al vertellen dat er geen R versie komt, die aanduiding is alleen weggelegd voor de R8, en vooralsnog komt er ook geen RS versie van, maar waarschijnlijk wel een S versie.

En voor diegenen die zich blindstaren op deze rendering, die moet ik helaas teleurstellen. Zelf verwacht ik een uitvergrote A5….
@Windhoos:

Die RS-versie komt vanzelf als het model maar genoeg succes heeft, want dan kan audi het nog verder uitmelken. En een motor ervoor kunnen ze in principe net als bij de RS6 bij lambo weghalen..
Ik zou nog maar niet te hard van stapel lopen, de RS8 heeft ook nog nooit het levenslicht gezien…….
@Windhoos:

maar op het moment dat ze er een coupé van maken, of iets wat ze zo noemen iig, past er alweer beter een sportieve set-up bij dan bij een limousine die bedoeld is om zo comfortabel mogelijk van a naar b te komen..
Ik vind de A7 meer een 4 deurs limousine met aflopende daklijn dan een echte coupé eigenlijk, maar daarom kan een S7 nog best wel sportief aanvoelen hoor. Zo is de S8 alles behalve comfortabel te noemen, zeker als je dat gaat vergelijken met de A8 W12.

Maar goed, we zullen het wel zien ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).