Voor 7 personen: Ford Grand C-Max

Auteur: , 24 Reacties

Vorige week vrijdag presenteerde Ford de 5-persoons C-Max en deze vrijdag is het tijd voor zijn (iets) grotere broertje. Namelijk de 7-persoons Grand C-Max. Aangenaam kennis te maken.

En hoe je ze uit elkaar kan houden? Simpel! De ‘kleine’ 5-persoons heeft normale achterdeuren en de 7-persoons Grand C-Max heeft 2 schuifdeuren. Appeltje, eitje toch? Door het aanbieden van twee varianten kiest Ford dezelfde route als Citroen en Renault volgen. Die hebben ook allebei twee versies van respectievelijk de C4 Picasso en Scenic.

Onder de motorkap zullen we naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Ecoboost 4-cilinder motoren van Ford vinden. In de tweede helft van 2010 zal de Grand C-Max samen met zijn kleinere broertje op de markt komen. Een uitgebreid persbericht ontbreekt nog op dit moment, maar in Frankfurt zal Ford ons ongetwijfeld alles vertellen.24 reacties

Ik denk wel dat dit een verkoopstopper kan worden.
wat mij betreft mogen alle auto’s met schuif deuren komen. dat is toch veel handiger?
En de S-max en de Galaxy dan? Worden dat niet een beetje veel mpvs voor Ford?
Ik snap dat op de foto de schuifdeur open staat want de achterkant vind ik bij deze versie niet echt geslaagd, vandaar dat er ook geen foto van is denk ik…
deze ford is toch wel een stuk mooier dan zijn konkurrentie
Jammer dat de velgen van de “kleine” niet onder deze zitten. Zouden hem er nóg flitsender eruit laten zien. Hij is zeker goed gelukt.
Waarom weer 2,5 zit achteraan? Als je zoals mij 3 kinderstoelen nodig hebt kan je hier dus niets mee. En dat voor een familiewagen. De genoemde concurrenten hebben dat toch al een paar jaar door.
@Jos Fiesta: Kijk eens goed… Het is een 7-persoons auto. Voorin zitten 2 mensen, op rij 2 zitten er 3 en achterin moeten dus nog 2 mensen zitten (en niet 2,5 zoals jij zegt).
Dat stuur is echt heel raar, weet iemand al wat ongeveer de verkoopprijs in NL zal worden?
eindelijk concurrentie voor de mazda 5 alleen hebben ze de 3de zijruit een beetje verpest tegen het lelijk aan zelfs
@Josfiesta: al eens aan een S-max / Galaxy gedacht? ;-)

@robbie: die middelste ‘zitting’ is geen volwaardige zitplaats hoor. Daar zou gewoon een derde zetel moeten zitten en geen platgeslagen deel van een bank.
De schuifdeuren achter in combinatie met 7 zetels zijn volgens mij al een keer toegepast op die andere auto uit de Ford stal: de Mazda 5.
Deze ‘nieuwe’ auto heeft er wel wat weg van.
het is eerder een ford grand ka
Mooi is anders. Dit model lijkt niet helemaal te kloppen… Van binnen oogt het wel oke, maar ik vrees voor de hoofdruimte op de achterste zitrij.
@ micheloo0
> Ik denk wel dat dit een verkoopstopper kan worden.

En verkoop-topper of een verkoop-stopper? ;)
Mooie auto, toch heb ik een beetje het gevoel of het niet “eigen” is… ik weet niet… ik mis de Ford sfeer bij deze auto.

Zoals meer mensen roepen: dat rare stuur, de vorm van het dash, ik voel meer Hyundai dan Ford. En da’s jammer. Ik kan het niet uitleggen, een Ford gaf me altijd een Ford gevoel. Dat mis ik bij dit interieur.
@Freewarefreak:
mischien heeft het er mee te maken dat dit op hyundai of kia lijkt omdat die juist net een week ofzo voor de launch van de ford C-max, hun ford kopie’s hebben gepromoot en daardoor denkt iedereen dat ford jat maar dit is gewoon ford design!
kia en hyundai jatten!
Men neme een hamer, slaat de Focus aan gort en wat krijg je…………..
WTF? De gewone nieuwe C-Max vind ik een plaatje, maar dit?
Nouja er zal wel een markt voor zijn… Mijn mening over dit soort auto’s is ongeacht hoe ze er uitzien dat je gewoon niet je kinderen in de kreukelzone’s moet zetten…
Wat een mislukking zeg. Alsof ze na de schuifdeuren er achter kwamen dat de auto toch korter was dan ze dachten. Lijkt wel een photoshop.. Totaal uit verhouding

Interieur is wel heel erg Hyundai trouwens
Mooi interieur maar kan wel wat meer kleur gebruiken. De 7-zits is natuurlijk verplicht lelijk vanwege EU regels om overbevolking te voorkomen.
Gaat na de Espace nu ook de Galaxy verdwijnen? Geef toe: de Espace komt niet meer terug: doofpotaffaire
Ik vind de langgerekte lijnen van de Grand Scénic en de Grand C4 Picasso juist zo leuk…
als 5 deurs uitvoering niet slecht. zal hem eens in het echt bekijken en vergelijken met mijn huidige focus c-max.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).