Autoblog Video: rijden met Novitec Ferrari 599

Auteur: , 50 Reacties

Heel even mochten we er aan snuffelen: Novitecs 808 pk sterke interpretatie van de Ferrari 599 GTB Fiorano.

Een volledige rijtest met bijbehorende video zat er niet in, vanwege de verzekering moest er altijd iemand van Novitec in de auto aanwezig zijn. Een uitgebreide toer van de omgeving zat er ook al niet in. Voor alle aanwezige tuningsmagazines was dat niet zo problematisch, zolang ze mooie foto’s kunnen maken zijn ze gelukkig. De video is dus korter dan jullie van ons gewend zijn, maar laat dat geen domper op de feestvreugde zijn.

[Klik verder voor de video!]

Novitec 599 video

De tuner Novitec is geen onbekende, zij hebben al diverse bizarre en soms minder bizarre aanpassingen van met name Italiaanse auto’s op hun naam staan. In dit geval vonden de heren van Novitec Rosso dat de standaard Ferrari 599 GTB Fiorano wat meer pit kon gebruiken. De 620 pk sterke V12 kreeg van Novitec daarom niet één, maar maar liefst twee superchargers aangemeten. Het vermogen steeg met 180 pk naar een ronduit indrukwekkende 808 pk bij 7800 tpm. Mits het asfalt droog is, dan knalt de Novitec Rosso Bi-Kompressor V12 in 3,5 seconden naar de 100. Van 0 naar 200 duurt 9,7 seconden en als je het gas er dan nog op houdt staat in 25,5 seconden vanaf stilstaand 300 km/u op de teller. En zelfs als je er dan maar heel even in kan rijden, is de Novitec 599 een zeer indrukwekkend apparaat.50 reacties

Prachtig geluid! :D
wooow, wat een wagen alleen die tupperware vind ik niks
Dat is zeker geen domper op de feestvreugde!! Heerlijk man :D
volgens mij de eerste Ferrari waar autoblog mee rijdt
heavyyyy!!

WAT een geluid, ik begin ervan te houden
Had ik die 27,5 miljoen gewonnen, dan hadden ze een order bij Novitec!!!
Allemaal heel leuk maar we moeten er toch aan om Aimee meer in dit soort auto’s te zetten. Op die Wouter zijn wij mannen (99,9999995478643%) van de bezoekers dit blog toch wel een beetje uitgekeken.
@jb:

Aimee is een leuke meid om naar te kijken. Ik hoor haar liever niet over auto´s praten. Haar autokennis is vrij beperkt en dat merk je helaas een beetje te goed.
Wow..
Ontzettend vet!
Begrijp niet zo goed eigenlijk waarom men hier gebruik maakt van 2 superchargers om dan “maar” tot een vermogenswinst te komen van 180 pk?
@SimonMc:

Misschien was het koppelverloop nog net wat belangrijker.
@SimonMc: Met twee superchargers kan de turbodruk van beide blaasinstrumenten een stukkie omlaag, wat resulteert in een duurzamer geheel.
180 pk is overigens niet weinig voor twee superchargers hoor, om diezelfde waarde uit een enkele turbo te persen heb je wel een heel dik exemplaar nodig en een hele hoge turbodruk, wat dus minder goed is voor de duurzaamheid.
@SimonMc: omdat 808pk misschien wel genoeg is? en misschien om die arme versnellingsbak een beetje te ontzien. natuurlijk had er veel meer ingezeten, maar dan maak je het jezelf wel moeilijk om dat weer te verbeteren. en dit is wat de klanten nu willen.
“je weet nooit wat er nog kan komen….”

mag ik daar uit afleiden dat er binnenkort een rijtest van deze novitec is ??? :p
laat het ons hopen ee ;)
Ik denk er bijna zeker van te zijn dat maandag om 16:00 een test klaar staat met een ferrari :D

Maar het geluid in het filmpje kwam niet echt indrukwekkend over naar mijn gehoor..
ik kan hem nog steeds niet mooi vinden maar MAN WAT EEN GELUID!!
doet u mij die gele maar aub!
SUPER!!

ziet er egt goed uit en lkkr van pk.
en dan die achterlichten van de ferarri, egt mooi, dat donkerer glas,maaktt de lijn veel strakker
lekker hoor!! is dit een tip van de sluier voor de volgende video??? wat niet is kan nog komen, heb je zelf gezegd!
Hmm kennelijk gaat ie vooral goed rechtdoor…. gaap! Saaiste impressie van een 800+pk sportwagen ooit? It’s a contender, wat een zeurpieten bij Novitec.

@SimonMc: misschien is hoge overdruk lastiger te realiseren bij een blok dat al behoorlijk veel vermogen levert en dus al tamelijk goed opgefokt is van zichzelf. Daarnaast kan het natuurlijk dat het eenvoudiger is twee compressors te gebruiken omdat je ook twee inlaatkanalen hebt. Als laatste zit je met de airbox. Als je één compressor gebruikt dan moet die wel in het midden, dus in de v van de motor, maar daarmee moet de airbox van de Ferrari v12 een stuk omhoog en hoe ga je dat doen zonder een lelijke bobbel in je motorkap?

Plaatje zegt meer dan 1000 woorden
Hoe kan je er mee wegkomen zo’n auto niet te verzekeren? Geld was op zeker…
Ik vind het toch een beetje heiligschennis, Ferrari’s tunen. Daarbij mis ik het echte Ferrari-gejank bij deze V12.
Nou ik denk dat dit nog wel een vervolg krijgt aangezien Wouter, als brutale Rotterdammer, vast bij Novitec een special ride samen met Ruben heeft weten te regelen :)

En by the way Wouter, denk dat jij wel wat gewend bent buiten die 808pk sterke huppelponnie’s van die Ferrari 599 GTB van Novitec ;)
Ik heb er gelukkig al 2 in het echt gezien (Londen, waar anders?), en dat ding klinkt echt zó lekker. Zo’n lekkere lage, diepe roffel.

Netjes, jongens!
Tractioncontrol stond dus ook op z’n aller strakst.
Ruim 800pk vloeren op 2 achterwielen ziet er toch HEEL wat anders uit dan je in dit filmpje ziet. Zelfs al rollend hoort er veel meer geweld los te komen.
Jammer, maar wel begrijpelijk.
Haha! Stoere video! :P
De auto is niet meteen mijn stijl, maar deze tuningjob is dan weer helemaal top! De tuningjob dus he, niet dat de auto ineens wel fijn wordt. Ben vooral fan van de verduisterde achterlichten!
Spijtig dat het geen rijtest had mogen worden, ben benieuwd hoe dit ding een bocht neemt… Volledig uit balans wegens de belachelijke kracht maar toch enigszins beheerst door de superchargers liever dan turbo’s…
Video is lekker gepresenteerd voor hetgeen gepresenteerd werd, Wouter doet dat altijd goed! :)
Oh en niet te vergeten: YES!! Een Italiaan!! :D
@autoblogger:
Het was trouwens het wachten waard, maar (zou ik ‘vla’ heten als ik niet altijd een ‘maar’ had? :P ) ik denk dat de fun toch geheel voor jullie was in tegenstelling tot de rijtesten die je de fun doen voelen van achter je bureau! :P Gewoon omdat Ruben niet mee mocht wss…

2 vraagjes: hoe regelen ze dit dan bij Top Gear en is Wouter de enige van de crew die even een rondje mocht blazen?
@vla: Ik denk dat Top Gear veel bekender is en daarom meer kan gedaan krijgen.
@Polygoon:
Mjah, maar dan heeft ‘verzekering’ toch maar een triviale betekenis: Clarkson is überbekend maar ik zou er geld op wedden dat Wouter hem losrijdt op zijn eigen circuit. De man rijdt als een slager for crying out loud! En hij heeft al auto’s gecrasht (beter gezegd: controle verloren) dus er zou juist meer reden zijn om hem een verzekeringsmannetje op te lappen.
@vla: Ja maar bij top gear zijn de kijkcijfers groter dus verkrijgt men een hogere naambekendheid / reclame. Maar je hebt inderdaad gelijk over het gedeelte van Clarckson en zijn rijstijl.
Jan Brenninkmeijer
Beste Wouter,

Naar aanleiding van dit overweldigende filmpje heb ik besloten om voor mijn vrouw er maar een te bestellen, zodra mijn vrouw en ik een schitterende cruise mee hebben gemaakt zal ik u persoonlijk opbellen voor een testrit. Met vriendelijke groeten.

Jan Brenninkmeijer
Het geluid is echt prachtig, zeker het stukje waar je even doortrekt en ook het stukje waar je niet meer aan het stuur zit.
Wanneer mag ik?
ik vind die x1 in vergelijking maar niks…
@Jan.
Duur 500je ;)
beetje jammer dat er niet echt gas was gegeven! Ik vond het geluid eigenlijk maar matig! Ik heb in real life ondervonden dan een standaard 599 schitterend kan “huilen”
leuk filmpje, alleen blijf ik het sonde vinden van een ferrari die getuned is.
Novitec maakt van de huidige ferrari’s tenminste iets begerenswaardig. Iets wat Ferrari al een tijd niet gelukt is…
Tof man! Wanneer gaan jullie de panamera reviewen trouwens?
@ JB, laat wouter maar lekker zitten. Ik ken geen nederlandse autopresentator die zo fatsoenlijk en vermakelijk kan presenteren. Gewoon doorgaan hiermee, geweldige autotesten elke x! Deze Ferrari is gewoon heel net getuned, prachtige auto alleen 800 pk en dan nog 3,5 naar 100km/h? moet toch sneller kunnen lijkt me als je met 600pk die tijd al haalt…
@Chris: Vergeet niet dat de 599 een auto is die zich vooral richt op comfort en luxe.
Een standaard 599 weegt leeg toch wel zo’n 1700 kilo’s.
Zit die kentekenplaat nou vast met 2 parkers?
Een standaard 599 toch maar..
Drie uur s’nacht rij je 150 km/h in een Novitec Ferrari 599 mat zwart. Op de snelweg
Je kijk in de binnenspiegel en ziet bijv. een volvo (onherkenbare politie voertuig (undercover)) en rode lichtjes met stop politie.


A. Welke wet zecht dat je aan de kant moet voor een onherkenbare politie ambtenaar?

B. De wet zegt wat er te wachten staat als je het gegevens negeert.
C. Dat je aan een zodanige herkenbare ambtenaar gehoor moet geven. (Ps. maar dan moet het een herkenbare voertuig zijn of je staat al aan de kant )

Hoe kant op het moment als je 150 rijd het voertijg herkenbaar zijn als zijnde een politie voertuig als de opzet is onherkenbaar als politie voetuig te zijn.
@peter:
http://itodyaso.files.wordpress.com/2009/06/confused-monkey.jpg
Is dat een willekeurige groep woorden dat je daar neertypte?
zecht = zegt
Er was eens een tijd toen sneeuwietje met haar stonede harsens een orgie in een Novitec Ferrari 599 wilde houden.

Dit ging toen niet geheel vlekkeloos omdat de dwergen voortijdig moesten evacueren toen sneeuwietje haar billetjes verbrande aan de het vurige karakter van de geblazen Ferrarimotor.
Oe wat heeft AB er spijt van dat ze ooit schreven dat ferrari zuigt, ik durf wedden dat ferrari spa ze dat tot het einde der dagen zal kwalijk nemen. ;)
@dekster:

Na het vurige tafereel kwamen sommige van de 12 dwergen toch nog aan hun gerief. Het zuigt toch wel lekker, zo´n Ferrari. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).