Video: Eurlings is Autoblog-bezoeker

Auteur: , 43 Reacties

Wie niet, zo zul je denken. We wisten reeds dat Balkenende hier soms rondhangt voor een periodiek portie autonieuws, maar ook Eurlings blijkt een fan van Autoblog.

In zijn spaarzame vrije tijd logt Camiel graag even in bij uw favoriete autonieuws-pusher. En dat we hier vervolgens keiharde kritiek geven over zijn ideeën en zijn persoontje, dat maakt niks uit. Kan ie alleen maar van leren, zo zegt de beste man. En dat horen we natuurlijk graag, iemand met een beetje zelfkennis en verstand van nieuwe media. Hierbij is Eurlings officieel onze nieuwe vriend, voor zover dat nog niet het geval was. Filmpje! (vanaf 2:01)43 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat wil nog niet zeggen dat ik fan ben van Eurlings.
Als je elektrisch rijden stimuleert ben je mijn vriend.
Hybrides mogen opzouten. de kroeg in dan maar?
Haha, leuk verhaal! :D
leuk dat hij wel alle kritiek serieus neemt, heb je tenminste wel het idee dat hij er wat mee doet. Ik weet niet helemaal zeker of electrisch rijden helemaal de oplossing is, maar voor het dagelijks verkeer is het wel goed om zuinig te rijden, dan kunnen de mooie auto’s met V8 en dergelijke in het weekend uitgelaten worden.
Leuk dat die de discussies hier allemaal leest… haha. Goed filmpje verder.
“ga in een electrische auto rijden…”
“…geef plankGAS…”

Zie waar de schoen al wringt Camiel?

Maar ik hou stiekem toch wel een beetje van je hoor! Jij gekke limbo! Veel beter dan die andere gestoorde Limbo…
Laten we allemaal elektrisch rijden! Dan gaat wat, 10% van de globale uitstoot van CO2 verdwijnen? Da’s alles waarvoor auto’s verantwoordelijk zijn you know. Nog niet de helft van de elektriciteitscentrales. Stick that in your pipe and smoke it!
Ik vind het allemaal best die elektrische auto’s maar je moet natuurlijk ook gewoon lange afstanden kunnen rijden zonder lang te hoeven stoppen.

Zolang die dingen nog niet snel opladen (10 min per 500km is te doen) blijft een verbrandingsmotor oid noodzakelijk.

Het concept waarbij de bijna lege accu opgeladen wordt door een verbrandingsmotor/brandstofcel met generator is een mooie oplossing. Bij gewoon woon-werk verkeer zal je op alleen de accu kunnen rijden (die je ’s nachts oplaadt) en bij langere afstanden wordt er gebruik gemaakt van oplaad mogelijkheden in de auto zelf.
tja, ik zou zeggen ga eens in een porsche Carrera GT zitten. en luister alleen heel even naar die V10. dat zegt genoeg.
het klopt gewoon niet, rij je in een auto en je hoort de motor niet. bij wijze van spreken hoor je alleen het rollen van de banden.
elektrisch rijden NEE DANK U.
en ja ik zie al die maatregelen nog gewoon steeds als auto’tje pesten. ( en dat is ook gewoon zo). PUNT
Opvallend is dat de meeste hier vergelijken met auto’s die toch veel te duur zijn voor de meesten… “tja, ik zou zeggen ga eens in een porsche Carrera GT zitten. ”
.
Ja, doe dat maar, ga maar in je GT zitten….
.
Zet het nu eens tegenover een gemiddelde wagen, golfje diesel(geen gtd onzin svp), corsa 1.4tje, etc… Wat mis je dan met een elektrische aandrijving?
.
De vraag is hoeveel van de bezoekers hier sowieso een eigen auto heeft en zich bewust is van de kosten van een leuke auto. Hoezo geven die een mening over iets dat ze nooit hebben ervaren? hoeveel ga je achteruit als je een passat bluemotion inruilt voor een elektrische variant?
.
Ik heb ook nooit elektrisch gereden, een prius ja, maar dat kan ik niet gaan vergelijken met elektrisch rijden> dus ga ik het niet op voorhand afkraken.
.
NB, van mij hoeft het niet elektrisch, zeker niet zolang de energie nog wordt opgewekt in kolen- en gascentrales. Het lijkt momenteel een grote poppenkast omdat de bruikbaarheid beperkt is, maar wie weet wat de toekomst brengt?
MG liefhebber, met de zachte g.
Zo zie je maar weer…….hij is ook maar een gewoon mens!
electrisch rijden is zoooooo populistisch ..
(zie je wel .. geen argumenten nodig om iets in een kwaad daglicht te stellen) ..

maar donder toch alsjeblieft op met dat “stimuleren” ..
zeg dan gewoon “geld laten verdwijnen” ..
er zijn natuurlijk alweer talloze bedrijfjes die louter uit een internet-site bestaan en schreeuwen om het hardst met absurde plannen die de subsidie gelden binnen slepen ..

enthousiaste ambtenaren zijn nooit waakzaam ..
en zeker niet met andermans centjes ..
Goed om te horen! Ik vind het echt de slimste man op aarde. Wie zou zo’n vreselijk sociale limburger niet willen knuffelen? Camiel, jij blijft mijn held voor altijd. Ik zou je willen zoenen als ik homo was en tegen je aan willen schurken als ik een kat was. Camiel, we love you! x
Zet meneer Camiel Eurlings maar eens in een LP-640 oid, dan piept hij wel anders! Het is leuk zo’n lotus, maarop langzame snelheid en in de file is het toch wel heel saai als je niet lekker die motot beheerst op laat komen, lekker koppelt, die volgende versnelling in zet, en je best doet om zo vloeiend mogelijk in de volgende versnelling door te sukkelen! Dat ga ik, en vele met mij, TE ERG missen!
Welke nickname? :D
@[email protected]:
S20000!! :D
de “wie is de meest aanspraakmakende bestuurder als het gaat om de ontwikkeling van eletrisch vervoer award”

en er nog apetrots op zijn als je em wint ??

hoop niet dat Eurlings stemrecht heeft ..
want dan is nederland echt afgegleden naar niveau okkiebokkieland ..
DoetHetErToe?
RobertJ : inderdaad. Het meerendeel hier heeft waarschijnlijk niet eens een rijbewijs. Ik ben ook gek van auto’s (of coz) maar ik heb echt geen bezwaar tegen m’n 2.0tdi inruilen voor een elektrisch geval, zo inspirerend is dat dieseltje niet hoor. De prestaties moeten wel min of meer gelijkwaardig zijn natuurlijk, maar los van dat : doe maar gerust. Liever geen geluid dan zo’n saai dieselgeluidje. Hoor ik m’n muziek wat beter. Van de supercars moeten (en zullen) ze wel afblijven natuurlijk.
En van oude Amerikanen moeten ze ook hun poten afhouden. Lang leve big blocks! :D
@RobertJ
Het vergelijken met een Carrera GT is misschien niet realistisch, maar geeft het verschil wel duidelijk weer. Maar uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het veeeeel leuker is om een 120pk 1.4 Turbo van een GP naar 6.500RPM te janken, dan te zoemen met een hybride. En zelfs als ik een keer vervangend vervoer heb wegens een beurt en een laffer broertje mee krijg (een 1.2 of 1.4 zonder turbo) is het nog steeds mooi om af en toe eens lekker door te kunnen halen.

Het gaat voor een belangrijk deel om beleving e het geluid is daar een essentieel onderdeel bij. Ik heb het idee dat het theoretische koppel voordeel bij elektriek, niet opweegt tegen het gebrek aan geluid.

Als je een auto ziet als iets dat je puur van A naar B moet brengen, maakt elektrisch of een golf diesel inderdaad niets uit. Sterker nog, de metro of trein kan dan soms misschien wel ‘handiger’ zijn. Als je voor je plezier auto rijdt, heb je nog niet zoveel te zoeken in een hybride. Tenminste, ik in ieder geval niet…
@BJ:

Hear! Hear!

Als filerijden hier de normargument wordt dan kun je net zo goed deze site en al die anderen off-line halen want waarom komen we hier dan nog?

We komen hier voor een bepaalde passie die we met de voiture hebben opgebouwd. Die passie bestaat uit verschillende facetten. Facetten waarbij je in de meeste gevallen geen rijbewijs voor hoeft te hebben. Een bepaalde smaak hebben is de meeste gevallen al voldoende. Dus die kul-argument kan ondertussen hier ook het raam uit.

Maar zoals gezegd; de passie is voortgekomen uit verschillende redenen. Een electrische auto dan wel een hybride voldoen op dit moment niet aan de voorwaarden voor mijn passie. Misschien ooit in de toekomst alhoewel ik dat betwijfel…
Als ie echt alles zou lezen zou je denken dat ie eens het idee heeft gekregen naar wetenschappelijk onderbouwde rapporten te kijken. Zo niet, zal ik het nog eens uitspellen;

CO2 = geen broeikasgas. (waterdamp en methaan daarintegen)
CO2 = niet schadelijk (natuurlijk product)
Elektriciteit = vervuilende centrales
Elektriciteit = chemische, potentieel explosieve accu’s
Lithium (als in Li-on) = zeldzaam, beperkt
Biobrandstof = oneindig. 70% van planeet water -> cellulose
@Dev:
noem jij eens een “wetenschappelijk onderbouwd rapport” waaruit blijkt dat CO2 geen broeikasgas is dan.
^ Want die beleving kunnen we elke dag weer van genieten in de file ’s ochtends….
Gedwongen Filantroop
Beste Camiel, medelezer!

Goed om te horen dat het uitgangspunt van het beleid vóór de auto is en niet tegen de auto.

Echter kan er in de praktijk nog wel wat worden verbeterd. Het OV is nu eenmaal voor heel veel mensen geen alternatief.

1) Vrijheid. De auto geeft de mens vrijheid. De mens heeft al tienduizenden jaren gedroomd van snel voorbij de horizon kunnen komen. En nu kan het. Een auto is een fantastische verworvenheid en de overheid zou elke Nederlander een auto moeten gunnen. Maar de praktijk is dat de overheid het ons erg moeilijk maakt.

2) Infrastructuur. Om automobilisten te faciliteren is goede infrastructuur nodig. Ik ben erg blij dat je met dit kabinet een aantal snelwegen eindelijk hebt kunnen realiseren. Te vaak is door regeltjes, bureaucratie, politiek en lobbygroepjes de aanleg van broodnodige infrastructuur tegen gehouden. Maar we zijn er nog lang niet. Er is meer asfalt nodig.

3) Kosten. De overheid is verslaafd aan de auto. Er zijn zoveel oneerlijke belastingen en heffingen. BPM+BTW. Accijnzen. Bijtelling. Wegenbelasting. Belasting op verzekeringen. Het wordt hoog tijd dat deze stapeling van belastingen transparanter, minder bureaucratisch en vooral lager wordt. Begin eens met besparen bij RWS: er zitten zoveel ambtenaren duimen te draaien en koffie te drinken op onze kosten!

4) Veiligheid. Ik vind dat veiligheid boven milieu gaat. Maar door auto’s zo ontzettend duur te maken dwingt de overheid in feite om burgers in goedkopere – dus minder veilige – auto’s te rijden. Waarom geen kortingen bij 4/5 sterren NCAP auto’s? Ook is harder dan 120KM/u op een vrijwel lege snelweg rijden niet onveilig. Flitsen is in veel gevallen symboolpolitiek en een verborgen vorm van belastingen. Ik zie liever dat de agenten patrouilleren en naar de oplettendheid van automobilisten kijken dan dat ze bonnen scoren in de berm. Dat heeft veel meer effect.

5) Milieu. De wetenschap is nog steeds niet zeker over het effect van CO2. De politiek neemt maatregelen zonder dat er keiharde cijfers onder liggen. De milieumaatregelen zijn ook symboolpolitiek en verhogen de belastingdruk. Uiteraard is iedereen gebaat bij schonere auto’s. Maar electrische auto’s verschuiven het probleem naar de energie centrale. In plaats van heffingen op automobilisten kan de overheid beter werken met strengere normen voor de autoindustrie, want daar moet de innovatie vandaan komen.
en wanneer komt de autotest met de elektrische auto?
Ik ben zeker geen fan van het huidige kabinet en dan druk ik het nog licht uit, maar die Eurlings, die is echt wel okay. Zoooo social en (bijna) altijd goedgemutst. Hij heeft vele idialen, hoewel ik zeker weet dat voor de komende 10 a 15 jaar de elektrische auto geen potten zal breken, maar de hybrides (zeker ook diesel hybrids) de scepter zullen zwaaien.
haha lol, ben benieuwd of ze t bereiken om in 10 min een accu op te laden;p
Aanstekelijk enthousiasme… Vrees toch ook wel dat moest mr. Eurlings al in een LP640 of DBS gezeten zou hebben hij toch nog (heimelijk) zo’n benzineverslindend monster zou verkiezen.
@Camiel.

Stap eens in een Veyron en geef dan plankgas. Ik durf te wedden dat je gelijk verkocht bent. ;)
Hehe, 9 van de 10 posters hier heeft nooit in een Elise gereden, laat staan in een LP640.
Ik zag onlangs die elektrische wagen nog in Almere bij Athlon rijden.
Wil ‘m altijd nog eens zelf rijden.
Ik mag Camiel wel! Gewoon mooi hoe enthousiast hij overkomt als het over auto’s gaat. En een beetje gelijk heeft hij wel. Als je kijkt hoelang de auto bestaat, dan is dat niet zo lang. Dus de passie voor auto’s is voor sommigen in de (hoogstens) afgelopen 70 jaar opgebouwd. Dat is niks als je kijkt naar hoelang de mens er al is. We moeten dus niet ZO hopeloos vast blijven houden aan de traditionele auto. Ik zou het dus geen ramp vinden om meer elektrische auto’s te zien, maar wel naast de traditionele auto. Want ik hou ook van motorgeluid, maar sta wel open voor elektrische auto’s.
@Ferdinand1 .. hear hear ..
want idd .. dat zogenaamde verworven recht een auto te moeten bezitten is niet echt genetisch bepaald ..

en dat eeuwige gezeik over “emotie” en aandacht-trekkende-uitlaat-pleurisherrie trekt helemaal nergens op ..
http://www.autoblog.nl/archive/2009/09/12/autoblog-video-rijden-met-novitec-ferrari-599#post-31055

hey kees B, laat deze jongen dan net bij die 10% zitten.
geluid mensen dat is een factor waar je rekening mee moet houden. er zijn niet voor niks model op de markt waar af fabriek geen eens een radio in zit.
de muziek komt onder de motor kap vandaan.
je ziet het al in allerlei filmpjes ( ook hier op autoblog)
ze rijden het liefst 20x door een tunnel. ( en moet je dan kijken naar die kop van wouter.) Zegt genoeg.

en dan Elektrische rijden BOEM weg geluid!!!!!!!!!!!!
nee dank u
als het dagelijkse woon-werkverkeer nou eens zuinig gaat rijden, dan kan in het weekend “iedereen” zijn milieuvervuiler naar buiten halen, om soms even door te trekken… ideetje, wat van een verhoging van maximumsnelheid in het weekend? door de weeks heb je toch alleen maar files, en in het weekend wil je soms eventjes legaal doortrekken…
MG liefhebber én gek op de (elektrische) Lotus Elise. Duidelijk een man met gevoel voor de fraaie en fijne dingen in het leven. Camiel for president! :)
Camiel is alvast stemmen aan het ronselen voor als straks JP wil opvolgens als premier? Ik dicht hem zelfs goede kansen toe.
@ klassiekerrally; Camieleke is inderdaad goed bezig. Vooral gezien van ons perspectief als autoliefhebber staat hij niet zo ver weg van de burger als de andere bestuurders. Enthousiast, dichtbij, daadkrachtig, hij komt er nog wel. MP zit er wel in, denk ik. Ik ga hem in ieder geval overwegen bij de volgende verkiezingen.
autobandventieldopje
Beste minister v.h kabinet…pakt zaken die voor autoliefhebbenden belangrijk zijn teminste goed aan..en draait niet om alle feiten heen..Enige CDA-er waar ik op zou stemmen als ik CDA zou kiezen..maar da gaat niet zo snel gebeuren nie..
“ga in een elektrische elise zitten, geef plankgas en je bent verkocht, hij trekt op als een ferrari”
dat ie op trekt als een ferrari geloof ik best maar dan kan je toch beter een ferrari rijden?
Als je 20.000 km per jaar rijd en je moet straks 7cent per kilometer gaan betalen dat is dan 1400 euro mijn wegen belasting op lpg is op jaar basis 650 euro dan kost dat rekening rijden toch gewoon 750 euro op jaarbasis in mijn geval meer of zie ik dat verkeerd en waarom doet de anwg geen stemming onder zijn leden
-edit: nutteloze bijdrage-
leuk en aardig maar eeuuhh, laten we niet vergeten: een elektrische auto heeft wel is waar geen uitlaat op het voertuig zelf, want die uitlaat is op een andere locatie: namelijk bij de energiecentrale: kortom het enige wat het er gebeurt als je een elektrische auto koopt = tijdverlies (wachttijden van 6 tot 8 uur) en koppijn door rekenwerk van: heb ik ik nog wel genoeg stroom om mijn bestemming te halen???)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).