Audi R8 Spyder – Lekker foto’s kijken [en video!]

Auteur: , 28 Reacties

Er waren al een paar foto's van de open R8 uitgelekt, maar nu hebben we een complete gallery met meer dan 40 foto's voor jullie!

Achterin de R8 Spyder vinden we (voorlopig?) alleen de 5.2 V10. En waarom ook niet? Als je gaat cruisen over de boulevard wil je natuurlijk wel gerustgesteld worden door het idee dat je heel snel zou kunnen rijden (als er tenminste geen file staat).

Op de autotentoonstelling van Frankfurt debuteert de nieuwe Audi R8 Spyder 5.2 FSI quattro. Deze sportwagen beschikt over een zeer licht, elektrisch bedienbaar stoffen dak. Ook diverse carrosseriedelen van carbonfiber dragen bij aan het relatief lage totaalgewicht. De V10-motor met een vermogen van 386 kW/525 pk zorgt dan ook voor indrukwekkende prestaties, zoals een topsnelheid van 313 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 4,1 seconden. De marktintroductie van Audi’s nieuwe topmodel staat voor 2010 gepland.

De Audi R8 Spyder is een echte R8, maar hij heeft desondanks een zeer eigen gezicht. Zo beschikt hij niet over de ‘sideblades’ die de coupé kenmerken, maar wel over een motorkap met uitgesproken welvingen waarin luchtroosters zijn opgenomen. Deze ‘motorkap’ is evenals de markante zijpanelen van de auto gemaakt van uitermate licht en sterk koolstofvezel.

De softtop van de R8 Spyder wordt elektro-hydraulisch bediend. Openen en sluiten neemt slechts 19 seconden in beslag en beide handelingen kunnen tot een snelheid van 50 km/h worden uitgevoerd. Het dak is bestand tegen zeer hoge snelheden en uitgevoerd met een glazen ruit met verwarming. Het geluidsniveau in de Audi R8 Spyder is zelfs bij hogere snelheden nauwelijks hoger dan in de Audi R8 Coupé. De Audi R8 Spyder wordt standaard geleverd met een eenvoudig aan te brengen windschot. In de scheidingswand tussen motor- en passagierscompartiment is een rolbeugel opgenomen en in de stoelen zijn sidebags opgenomen. Het integrale hoofdsteunsysteem is zodanig ontworpen dat het de kans op ernstig letsel (zoals een whiplash) bij een aanrijding van achteren zo veel mogelijk beperkt.

Morgen hopen we jullie te verblijden met wat live foto’s vanaf de beursvloer. Klik HIERRR voor een video van de onthulling!28 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Bruin is de nieuwe … (ik houd het niet meer bij) :-)
Gesloten versie vind ik leuker
IK vind deze auto er open wat goedkoper uitzien. Toch liever een dakje erop.
Zo lekkere Audi :D
Dichte R8 en niet meer in het kakbruin eh jongens, op welke 70+ categorie richten ze nu weer hun pijlen bij audi?
Jammer dat ze niet voor een doorzichtige motorkap hebben gekozen zo’n motorblok moeten ze juist laten zien dat is toch wel een herkenning van de R8 maar dat zal wel zo zijn gedaan ivm opklapbare dak jammerrr maar zeker een hebbe dingetje
Dat wordt nog lastig kiezen. Wordt het een Gallardo spyder of deze? Ik zou echt niet weten. Hopelijk komt er een vergelijkende test op TG. Niet dat ik het geld heb, maar toch.
Mooi, erg mooi al vind ik de dichte er sportiever uitzien.
Maar er is nog plaats op mijn oprit, dus mogen ze hem afzetten :lol:
Is het niet een 5.2 V10 ipv een 5.0?
Prachtige auto. Alleen die kleur mogen ze achterwege laten..
@Jappelflap: idd, Audi R8 5.2 FSI
Filmpje van de presentatie: http://www.autojunk.nl/2009/09/audi-r8-spider-presentatie
@autoblogger:
Nachtje doorsteken @ IAA? Best of luck mate! ;)
En hopelijk heeft Wouter geen gyros gegeten! :mrgreen:
@vla: You’re welcome. :D
@autoblogger: thanks! ;)
LOL! Ik neem nog 1 biertje dan…
en het meest onderscheidende hebben ze achterwege gelaten ;) Mooie auto, maar ik vind het een beetje een tegenvaller vergeleken met de coupé
Alweer gewoon een Audi. Een heel snelle, dat wel maar verder gewoon weer een Audi. Als je ’t hebt over eenheidsworst..
Nee, sorry ik vind ‘m echt niet mooi. Hoe lang ik er ook naar kijk.
hebben, hebben, hebben!! :D
schitterende wagen, zeker in deze kleur..
@midasracer ja zeker een moeilijke keus maar ik denk dat ik toch de audi neem als er tenminste een andere kleur op komt
alles is gaaf op 1 ding na… de voorkant… die, vindt ik, gedateerd!
Prachtig, hij ziet er nog steeds heel erg goed uit.
@Original_Arnoud,

Moeten we hier serieus op ingaan? Vrijwel alle merken hebben meer dan 1 model en bovendien onderscheid een R8 zich enorm van de andere Audi modellen. Of dacht jij soms dat deze R8 spyder er volledig anders uit kwam te zien tov de véél mooiere (dat dan weer wel) R8 coupé. Een beetje een vreemde gedachte dan…….
Toch wel erg stoer bakkie hoor!
is wel lekker maar lijkt zo ingekrompen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).