In the flesh: Aston Martin Rapide

Auteur: , 45 Reacties

De persfoto's van Aston Martin zijn natuurlijk best wel mooi, maar hoe ziet de Rapide er uit als ons eigen fotoslaaf wat plaatjes schiet?

Ik vind hem (haar?) nog steeds prachtig! Wat mij betreft kan de Panamera verboden worden en moet iedereen in een Rapide gaan rijden! Hoe denken jullie daarover?
45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Super dik, perro alleen de velgen zijn iets te gewoon naar mijn smaak
Niet zo geslaagd deze, vind ik.
Doe mij maar de quattroporte of de Panamera.
oeefff…

Jah 1 graag!!!!

nu alleen nog een sponser vinden, :):)

Wat een prachtige wagen!!
Wel een beetje een Ferrari California voorkant met die koplampen.. Maar hij is sowieso vele malen mooier dan de Panamera!
@fffbbb:

ga jij eens even rap naar de opticién, ik zie écht totaal géén Ferrari california in de voorkant van de rapide, en ik weet niet of je de california koplampen al een van dichtbij bekeken hebt, maar die lijken al helemaal niet op de koplampen van aston..

even een meetinkje laten doen aan de kijkers knul
Ja Robbie, ik ben het met je eens!
De Panamera is een mislukt gedrocht (ja, dat kan ook! ;) ).
De Rapide is weer eens een echte Aston, alleen dan iets ruimer. Je vind er de Beauty, Soul and Power nog steeds in terug.
Aan gezien de Estoque nog niet komt, en de Audi te saai is, is deze geweldig!
goed idee!
Nogal een kleine koffer…
Ik vind het een mooie auto, maar die neus…die mag wel een keer vernieuwd worden, bij bijna elk model is dat hetzelfde.
Wel toffe auto
@ Zoef Jr.:
Koffer? Die kofferbak is helemaal leeg dus waar jij die koffer ziet weet ik niet maar in de kofferruimte/kofferbak passen er genoeg voor een dergelijke auto.

Tja en dit is natuurlijk vele malen stijlvoller dan de Panamera. Of deze ook mooier is kun je niet zeggen, dat is immers voor ieder persoonlijk.
Ziet er uiteindelijk toch goed uit, maar wat is het nut dat die deuren zo schuin open gaan?

En toch moet ik dit zeggen, het overtreft de Quottroporte niet, dus doe mij maar een lekkere Maserati.
Ik zou kiezen voor een Panamera, of een Quattroporte. Niet voor een Rapide. Die zijn toch nét wat aantrekkelijker dan deze Aston. ;)
Niet dat ik tegen deze auto ben, ik vind hem prachtig!

Zo’n prachtige auto als de Panamera verbieden? Nóóit! :)
Deze foto’s zijn inderdaad een pak mooier, nu nog wachten op de Lambo Sedan en dan ga ik het moeilijk hebben om te kiezen. Maar nu is het zeker de Rapide.
Rapide FTW!
woow, hier kan ik mijn fiets in kwijt !!
Geen foto’s van de achterkant?
ftw? wat is dat voor computernerdpraat?
Stukken mooier dan de Panamara, maar de voorkant is nog een beetje wennen. Het is goed gelukt bij AM! :D
foto 9 van de rapide afbeeldingen is de mooiste,
allemaal heren in pak en das,
staat daar de een of andere van autoblog vermoed ik met een mooi discreet bloejse tussen

LOL

prachtig !!!
Om deze vorm (Aston DB9) te behouden EN plaats voor 4 personen EN een redelijke koffer denk ik dat dit wel een gigantische auto moet zijn. Ik vrees dat de elegantie een beetje verloren is gegaan…
daar kan porsche(en bmw al helemaal met z’n wanstaltige X6 en 5 serie hatchback…) nog wat van leren…
Eindelijk een Aston om mee naar de IKEA te gaan…
Echt mooi vind ik de Panamera nog steeds niet, maar naarmate er meer foto’s van in het echie verschijnen ga ik hem steeds mooier vinden, terwijl dat bij de Rapide precies andersom is. Als het om een tweedeurs uitvoering gaat heb ik liever een AM dan een Porsche, maar het gaat hier om een vierdeurs en die schaf je mede danwel vooral aan vanwege de benodigde praktische ruimte. Praktisch gebruiksgemak is ver te zoeken bij deze Rapide, de bagageruimte is met 300 liter de kleinste in zijn klasse en simpelweg beschamend voor een auto van 5 meter lengte, de Panamera biedt zo’n 50% meer. Achter instappen is zo te zien ongeveer even moeilijk als het bestijgen van een McLaren F1, en als je dan eenmaal zit mag je na een ritje gelijk door naar de fysio met nekklachten. Geen plek waar je je zakenrelaties met goed fatsoen kunt laten plaatsnemen, en ook niet om met je gezin op vakantie te gaan, tenzij je nog echt kleine kinderen hebt en liefhebber bent van trekhaak en aanhanger. Verder vind ik de auto door de dikke carrosseriedelen frontaal en achter de achterruiten nogal lomp/log overkomen. Datzelfde bezwaar heb ik ook tegen de Panamera, maar Porsche heeft in ieder geval goed nagedacht over de functie, de Rapide is teveel een verlengde DB waarbij de functie volstrekt ondergeschikt is gemaakt aan de vorm.
Als ik mocht kiezen nam ik een Tesla S met lekker zuigende AMG 6.3 V8. Maar ja, die bestaat niet en komt nooit, en ik mag niet kiezen, het moet van Robbie, dus zeg ik geen nee. Welke bank gaan we beroven?
Alle Panamera’s lozen en allemaal over naar de Rapide…
Schitterende auto. Veel mooier dan de Panamera. En tis geen Porsche, stuk bijzonderder dus al meteen.
vond de panamera spuug en spuug lelijk…
en begin hem steeds meer te waarderen,.
met de aston andersom, vond het een prachige bak op de persfotootjes, en in het echt valt ie vies tegen
zeer stijlvol, zou alleen niet achterin willen zitten, maar jah, ik rij toch meestal zelf :) dus doemijdiemaar
Wat een ruimte achterin. Gelukkig maar, je moet toch wel naar de bouwmarkt kunnen, wat heb je anders aan je sedan? Voor de rest ben ik overigens een beetje uitgekeken op die hele Panamera. Overkill…
Krijg nou wat. Ik keek bij het typen naar de reactie van cas, zag Panamera staan, en typte per ongeluk Panamera waar ik uiteraard Rapide bedoelde… :oops:
The Honda Spirit
wat een auto !
Een beauty!
Ik hoop dat Aston Matin bij dit model eindelijk eens de betrouwbaarheid kan garanderen. Bij Porsche is dat, ondanks de veel lagere prijs van een Panamera, gewoon geen punt, de kwaliteit klopt. Moet je bij AM maar afwachten……
Ding ziet er leuk uit, maar daar heb je weinig aan als ‘ie om ’t weekend bij de dealer staat.
Been there, done that, now give me something else…
Super mooi. Mooier dan de Panamera, maar totaal geen beenruimte achter!
Heb de panamera van dichtbij mogen zien, voelen en ruiken een paar weken geleden. En moet zeggen dat je over die auto pas een mening mag vormen als je hem op zijn minst gezien of gereden hebt. De persfotos zijn echt vanuit de verkeerde hoek genomen.

Ow wat was die zwarte panamera turbo geil.
(alleen jammer van de kleine asbak waar misschien 2 peuken in passen)

Overigens ga ik mijn mening over deze auto pas vormen nadat ik hem gezien heb.
deze auto is natuurlijk de AM Rapide.
Meest overrated car van de show!
Erg mooi geworden. Was al fan sinds de allereerste conceptfoto’s. Britisch Racing Green staat hem wel beter dan deze kleur. De mooiste in deze klasse!

@ Damoklets: met koffer bedoelde Zoef Jr de kofferruimte neem ik aan. Deze oogt niet erg groot. Maar misschien dat er nog wat ruimte onder verborgen zit.
Anders is het lastig om met 4 man op vakantie te gaan zonder zo’n bagagebox op het dak te doen, en dat ontsierd de lijn van deze mooie auto. Daarnaast kan die box met 250+ misschien wel airborne raken! :-)
De Aston Martin is trouwens wel een stuk duurder als de Panamera Turbo…
Die laatste uitspraak vind ik een erg goede.
Het schijnt dat de Aston 2x zoveel gaat kosten als de Panamera waardoor vergelijkingen weinig zin maken, toch?
En daardoor wordt de Aston in ieder geval een stuk exclusiever dan de Porsche..
Ik vind hem wel echt heel mooi, alleen die velgen moeten even verbeterd worden;)
Aston > Bugatti > Panamera
Deze aston overtreft elke andere tot nu toe, en dat de neus hetzelfde blijft vind ik helemaal niet erg, het is een prachtige voorkant!
De open koffer stoort mij mateloos!!! Deze auto is prachtig maar ik kan er niet bij dat de koffer van zo’n luxewagen niet afgesloten is van de passagiersruimte.
De vergelijking Panamera-Rapide kan inderdaad niet gemaakt worden maar wel vind ik dat beide merken een FANTASTISCHE vierdeurs-coupé op de markt hebben gebracht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).