Live en knalrood: de Audi S5 Sportback

Auteur: , 37 Reacties

Is een A5 niet praktisch genoeg en een A4 te burgelijk? En wil je ook een beetje fatsoenlijk vermogen in je premium vervoersmiddel? Audi biedt uitkomst met de S5 Hatchback Sportback.

Nog even wat beknopte info: de S5 Sportback heeft niet de V8 in het vooronder, maar een 3.0 TFSI V6 met supercharger. Daarmee heb je de beschikking over 333 pk en een koppel van 430 nm. Schakelen kan met een handbak of de zeventraps DSG-bak. Wie ‘m wil kan de S5 Sportback vanaf het voorjaar 2010 afhalen bij de Audi dealer.
37 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Samengevat: Nutteloos en lelijk.

Ja, kom maar kom maar kom maar!
zozo
das een lekkere kleur op die mooie audi
ik ga me aanmelden voor een S5 sportback. of zal ik wachten tot de V8 erin komt te liggen
ik ben een groot dierenliefhebber, helemaal van mechanishce paarden
Schitterende wagen, doe maar in het antraciet met zwart lederen bekleding en een MTM chippie :mrgreen:
ik neem aan dat als er geen RS4 ook wel geen RS5 komt???
Lekker hoor.
Inderdaad een erg hoog melkboer-gehalte maar zodra er een S of RS in voorkomt maakt dat niet meer zoveel uit.
jammer dat er een v6 in zit was heerlijk geweest om daar v8 geluid uit te halen
omg its a lion
i mean
its a bear holding a shark using hyperbeam
Ik snap nooit zo goed waarom iemand meer zou betalen voor deze A4 hatchback (want dat is het) dan voor een A4 sedan of station met dezelfde motor…
@F355GTB:

misschien omdat deze véél mooier is? Het oog wil ook wat en onderscheiden willen we allemaal.
@massarati:

onderscheiden? iedereen koopt hem toch in zwart, wit of grijs…
ik heb de normale sportback al twee keer (een fel rode en een witte) in real life gezien in duitsland.. . en wat is ie mooi zeg! niet normaal vooral die rooie…

deze rooie s5 is nog prachtiger !
Hoe onderscheid deze auto zich? Het is een A4 hatchback met een A5 voor- en achterkant en een rare lijn op de flank. Zelfs rode lak maakt dit geen mooie auto. Doe mij maar gewoon een rode Audi S4 avant.
Ik vind hem in veel opzichten zoveel mooier als de coupé..
Saaie, niet onderscheidende eenheidsworst die door de Engelse pers is afgeslacht.

Zal het wel goed gaan doen dus.
Ik vindt hem goed… Het is een Duitser dus moet je niet met de verwachtingen komen dat ze op zijn Italiaans een auto gaan maken want dat zijn nu eenmaal Duitsers en die doen zoiets niet. Het is ook geen nieuw model want het heeft ‘A5’ (hier s5) in zich, dus ‘what’s in a name’ allot.
Het is een 5-deurs coupe, die wrs zeer goed zal rijden en die prachtig interieur heeft zoals elke audi dat heeft. Dus hij is perfect voor zij die er het geld voor hebben en geen drama willen. Ze kopen immers een wagen die gewoon moet doen voor wat die gekocht is.
zekers een prachtige auto maar aan de andere kant niet spannend genoeg.
Ik vind hem best knap hoor, en zet er een BMW 5GT naast en hij zelfs bloedmooi (die 5GT is dan ook aaaaaaaaartslelijk)
Geweldige wagen!!
Als je een spannende auto wilt dan neem je maar een alfa romeo die elk moment onder je reet vandaan kan roesten. Dit is een duitser en die maakt degelijke auto’s waar je fatsoenlijk voor de dag mee kan komen maar die ook weer niet teveel opvallen.
I love it! Zo vertrouwd ook, in positieve zin.
de CLS blijft de mooiste… sorry CC, XF en alle andere kopieen…
Hier kan BMW met zijn 5 serie GT nog een puntje aan zuigen’;) Best een mooie auto en ik denk ook dat hier best animo voor is.
@MATSS,

De RS5 komt er wel gewoon hoor, daar hoef jij je geen zorgen over te gaan maken ;-)

@Menno,

Een totaal vernieuwd model was het wel, maar kopieen zeg je? Dat vind ik toch aardig ver gaan. Dan zou elke sedan en hatchback na de eerste versie ook een kopie zijn van het origineel…

@De rest die liever de V8 dan de V6 zien,

De V6 is sneller en zuiniger dan de V8 met minder pk’s en het geluid is blij lange na niet zo waardeloos als jullie denken hoor. Zelf vind ik het zelfs nog mooier dan die amerikaanse V8 brom
vanmorgen zag ik ze staan op wat trailers toen ze richting Pon Leusden gingen!! Ze zien er zeker weten goed uit, misschien zijn ze wel iets overbodig! Maar dat mag de pret niet drukken!
Ik moet toch wel toegeven dat hij supervet is :D en jah van die v8 hij was toch al vrij stil in het interieur dus hoef je niet echt te klagen over de sound.
Hoezo overbodig? Deze is mooier dan de A4 sedan en praktischer dan de A5 coupé.

En dat gezeur over die V6. Zeur er maar es over als je het kunt betalen… ik zou allang blij zijn dat die V6T sneller en lichter is, meer koppel onderin heeft, en dat hij veel zuiniger is (scheelt ~2L/100km: VEEL dus). Het enige minpunt is dus het geluid. Alsof een V6 zo slecht klinkt…
Ben op IAA geweest … Die BMW GT5 is zeker zo mooi als deze! Ze stonden uiteraard niet naast elkaar maar ik denk dat wanneer ze je samen zet de GT5 veeeel imposanter is! Ik rij momenteel in een Porsche Targa 4s, nu er een lieve dochter is bijgekomen begin ik deze soort van wagens te appreciëren! Ik denk aan de GT5…
@Mo

Ha ha jij bent te leuk. Hou jij je maar bij die suffe audi’s en in de waan dat je iets goeds gekocht hebt. Neem ik wel de alfa. Zit beter in elkaar, rijdt veel lekkerder en je hebt een van de mooiste auto’s die gemaakt worden van een merk met een echte historie.
@Hans
Je hebt gelijk dat ze bijna de mooiste wagens maken maar Mo heeft een punt dat deze wagens niet te betrouwen zijn… Er zijn zeer veel problemen mee. Qua design heb je 200% gelijk.
Ik vind m mooier dan ik zou willen.. Damn ze hebben het weer geflikt bij Audi!
Mogen we nou wel eindelijk zeggen dat alle audi’s op elkaar lijken…
Wel vreemd, in de RS6/S6 lepelen ze een dikke V10 en in de S5 een V6…
Echt Supermooi :D
Audi is het toppunt van saaie auto’s die allemaal op elkaar lijken.
Een veel te dure Skoda met 4 nullen in de grill.
@Robin,

Wat is daar zo vreemd aan dan? De V6 is sneller dan de V8 en in een auto die onder de A6 is gepositioneerd plaats je nou eénmaal niet zo snel een V10……
@Dennis: En zelf rijdt je in een… Skoda uiteraard!

@CarWasher: Dan kan je lang wachen, suc6! :D

@NIC001: Ja en Patty Brard is ook lekker! Kom op man die 5 serie GT (is geen eens een GT) is nog veel lelijker dan deze A5 SB.

Nu weer ff serieus: Hoewel ik het een volkomen overbodige auto vind issie toch wel goed gelukt, mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).