De Hyundai i40 is af en komt naar je toe in 2010

Auteur: , 27 Reacties

Het is weliswaar geen Genesis, maar de nieuwe Sonata/i40 mag er best wezen. Ruiken wij hier een nieuwe lease-topper, of heeft de merknaam nog steeds te veel bijsmaak?

Het kan haast niet zo zijn dat de merknaam nog meetelt in de keus voor een auto. Kijkend naar het straatbeeld wil heel Nederland een Tucson of Santa Fé, dus waarom zou een *jammie* vierdeurscoupesedan geen succes worden? De Sonata was ronduit lelijk, maar de nieuwe design-afdeling in Korea levert prima werk af. Combineer dat met leuke diesels en een zacht prijsje, en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Hyundai verwacht ook niets meer, niets minder. Van de nieuwe Sonata/i40 moeten vanaf 2011 zo’n 450.000 stuks per jaar verkocht worden.

De auto heet overigens alleen in Europa “i40”. Blijkbaar worden Europeanen een beetje als nummer-letter fetisjisten gezien.

Wat betreft motorisering is er nog weinig concreets te melden. De auto is onlangs in Korea gepresenteerd met een 165pk MPi tweeliter viercilinder. Datzelfde blok wordt ook aangeboden op LPG en levert dan 144pk. Er staat een 2.4 met directe benzine-injectie gepland en er komen zonder meer diesels naar Europa, maar daarover later meer. De nieuwe Sonata/i40 is 4m82 lang, 1m84 breed, 1m47 hoog en weegt rond de 1400kg. (bron: carscoop.blogspot.com)27 reacties

De lijnen zien er fantastisch uit, alleen de grill en achterlichten zijn nog even wennen.
Ziet er goed uit, zo met zijn coupélijn.

De naam Genesis wordt getipt als mogelijke nieuwe merknaam voor een luxe-divisie, en deze zou daar toch ook niet in misstaan.
nieuwe grille erin en hij is af!

maar, even zonder gekheid, deze ziet er prima uit!
stuitend lelijk, voorkant toaal uit balans
Krijgt er de rest ook bij?

Ik dacht echter eerst aan MB voor ik las dat het een hyundai was. Het uiterlijk valt dus zeker mee.
Het ziet er leuk uit, maar het heeft gewoon geen eigen identiteit. Het is een (geslaagde) mengelmoes van ontwerpstijlen.
Jatwerk oke… Maar Volvo’s poppetje uit het interieur rechtstreeks kopiëren naar dit interieur: smakeloos. Verder: wat een bagger foto’s. Nergens zie je de auto goed in perspectief.
mooie auto, maar moet nu echt iedere nieuwe wagen en START/STOP Knop komaan,das toch voor sportievere modellen, of zit ik volledig verkeerd
Ze doen het goed, in Korea. Dat geldt voor Hyundai en ook voor Kia — natuurlijk samen in één concern. Zouden de designers voor beide merken tekenen?
Hij ziet er toch wel serieus goed uit.
En kijk wat er met de Insignia is gebeurd.
Ik zou het niet erg vinden om deze auto veel te zien.
@tom307

Niks mis met mijn start/stop knop icm keyless entry.
Sleutels en een contactslot zijn zoooo 1999 ;-)
Jammer van die 13 inch wielen en die Hankook-rotzooi-banden… Die horizontale lijn onder de motorkap tot onder de buitenspiegels is net een groet kier…, maar als je beter kijkt een chromen strip .( of vult die juist die grote naad op ??)
Wat krijg je als je een BMW 5, Opel Insignia en een Peugeot 407 mixt? De nieuwe Hyundai Sonata.
Helemaal niets mis mee. Mocht je een auto in Azië willen…

Ah nee, was een grapje hoor jongens.
Interieur komt rechtstreeks van de Infinitis.
zal in west europa wel weer weinig voet aan grond krijgen ..
op de Azieatische markt zal die het heel goed doen ..
daar zit ook veel meer expansie ..
Beetje Lexus/Ssang Yong-achtig lijkt het wel. Wil er wel eens een circuittest van zien :D
Laat maar komen !!!! Een super gave bak !!!

Kunnen de Europeanen weer in een hoekje gaan huilen als het gaat om prijs / uitrusting / motorisering verhoudingen.
Nu met Cluster Ionizer!

(wat dat ook moge zijn)
@Mee: De airco produceert geladen lucht ionen waardoor je je lekkerder voelt. Even gegoogled:

In de natuur heeft een klein deel van de luchtmoleculen een elektrische lading. Deze geladen moleculen worden lucht-ionen genoemd en hebben of een positieve lading of een negatieve lading. Als de positieve ionen overheersen of als het totaal aantal ionen tot een laag peil zakt, dan kunnen ongemak en afgenomen efficiëntie in de activiteit waargenomen worden. Aan de andere kant kunnen mensen een toegenomen mentale alertheid, doelmatigheid en een verbeterd psychologisch welbevinden ervaren, indien de negatieve ionenconcentratie boven een bepaald niveau ligt (ongeveer 1000 ionen per cm3 lucht). Alleen ionen met een bepaalde diameter blijken een biologisch effect te hebben.
Volgens mij staat daar in het Chinees dat ‘De bestuurder de verantwoordelijkheid draagt tijdens het gebruik van de navigatie en de verkeersregels dient te respecteren’ :/
@Nico

Daar staat dus in het KOREANS ipv chinees, dat europeanen deze auto niet moeten gaan kopen ivm geripte design
Wauw! Ik vind hem echt mooi gewoon. En niet te saai, zoals de Aziaten vaak doen, richtend op de Amerikaanse markt.
Een mooie auto met ongetwijfeld goeie specs en een schappelijke prijs. We weten intussen ook dat Hyundai het goed doet in storings (on-) gevoeligheid en klanttevredenheid. Maar een succesvolle leaseauto? Ben bang van niet.

Leaserijders zijn soms de onnozelste weggebruikers op deze aardkloot. Wanneer er bij mij op kantoor een collega een nieuwe spiegelreflex camera wil aanschaffen, dan zie ik anderhalve maand niets anders op het beeldscherm staan als camera sites. Hoor ik niets alders als de kwaliteit van bodies, objectieven, megapixels, lichtsterkte van lenzen, distortion, witbalans, grijswaarden etc etc. Alles wordt tot achter de komma vergeleken en na afloop van die anderhalve maand zou betreffende collega kunnen promoveren.

Moet er vervolgens een nieuwe leaseauto uitgezocht worden, dan zeggen ze: “doe mij maar een Leon, die is wel mooi en hij is het zelfde als de Golf”.
2 Minuten internetten leert dat de Golf in zijn klasse buiten de top-10 valt qua klanttevredenheid en storingsgevoeligheid waarbij een van de weinige autos welke hij nog achter zich weet te houden de Leon is…

Kortom, in deze klasse zal men wel gewoon kiezen voor de Passat, de Insignia of de Mondeo “omdat die wel mooi zijn en, ja Duits hé, dus dat zal wel goed zijn?”…
had ik niet verwacht, vind het een super mooie bak.
Ik ben niet zo van het asiatische gebeuren maar ik ben om hoor… laat maar komen voor niet al te veel natuurlijk.
I.d.d. Ramhoek helemaal mee eens.

Mare een erg mooie nette auto!
lijkt op mercedes van voor gezien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).