Elektrische Renault Fluence Concept in Frankfurt

Auteur: , 12 Reacties

Met deze Fluence Z.E. Concept licht Renault een tipje van de sluier op van de toekomstige elektrische Renault Fluence.

Deze Fluence Concept is wederom een elektrische conceptcar met nul uitstoot. De Concept heeft een bereik van slechts 160 kilometer en kan op drie manieren worden opgeladen: ‘standaard’ in vier tot acht uur, ‘snel’ in twintig minuten en ‘supersnel’ in drie minuten met behulp van het exclusieve ‘Quickdrop’ systeem. Inderdaad.. het zeer vernieuwende Quickdrop systeem… waarbij een lege accu gewoon vervangen wordt door een volle.

Ach, laten we het op een positieve manier bekijken, deze Fluence is de minst lelijke van de vier elektrische concepten. Filmpje!12 reacties

-edit: klein foutje, maar bedankt-
Alle auto’s die zogenaamd ‘0 uitstoot’ hebben: het vergt nog altijd 20 tot 30 ton grondstoffen {metaal, plastic, en water, veel water om te koelen tijdens het productie-proces) in de produktie per auto geproduceerd. En hoe wordt de electriciteit opgewekt? Met een kabeltje dwars over de straat gespannen om 1,21 Jigo-Watt op te wekken of met steenkoolcentrales? Zolang alle energie-centrales niet draaien op wind-, stromings-, getij-, zonne- of kernenergie, is een electrische auto net zo veel vervuilend als een met verbrandingstechnologie aangedreven automobiel. Maar dat is al zeer tot heel vaak vermeld hier op deze webstek :-)
@Vincegail:

Dat is gewoonweg niet waar, het is bijna altijd het geval en nu ook zo met energie, je kan het 4x beter centraal en grootschalig opwekken dan 100.000+ keer op kleine schaal ieder voor zich op de A4.

Moderne kolen centrales hebben filters en meet systemen waar auto’s alleen van kunnen dromen en per KW een veel lagere uitstoot dan de beste auto’s dat hebben.
Concepten maken kunnen de Fransen als de beste.
De auto productierijp maken kunnen ze weer niet.
Dit is wel één van de beter uitziende Renaults.
De Z.E. Concept ziet er dan ook stukken leuker uit dan die verbrandende Fluence.
-edit: nutteloze bijdrage-
No way, een mooie Renault? Ditis wel een v/d mooiste Renaults.
hmm 20 minuten klinkt ok – maar ik vermoed dat die 20 minuten dan enkel bij je thuis lukken, dus dan ben je nog geen stap verder.
Ja… echt heel lelijk is hij niet, maar hij is wel weer elektrisch, bah!
De uiteindelijke Fluence Electric zal gewoon een Fluence zijn zonder opsmuk. Hoogstens wat stroomlijnverbeteraars.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).