Goed bezig? De elektrische Volkswagen Up!

Auteur: , 12 Reacties

Bijna alle auto's die we in Frankfurt hebben gezien waren voor het openen van de beursdeuren bekend, maar de Volkswagen e-Up was een uitzondering. Dat is wat mij betreft reden om er toch nog even wat extra aandacht aan te geven. Dit emissievrije studiemodel laat zien hoe een elektrisch aangedreven stadsauto er volgens Volkswagen in 2013 uitziet.

De compacte conceptcar E-Up! is slechts 3,19 meter lang, maar de kleine Volkswagen maakt zeer effectief gebruik van de ruimte. Volgens VW is er ruimte voor drie volwassenen en een kind. Voor de aandrijving gebruikt Volkswagen een elektrische motor met lithium-ion-accu’s, welke garant staan voor een actieradius van 130 kilometer. De elektrische Up heeft een laag gewicht (1085 kilo) en een topsnelheid van 135 km/uur. Bijzonder detail: de bestuurder kan met een draaiknop op de middenconsole de auto in de voor/achteruit zetten.

‘Eén van de belangrijkste kernpunten van de komende jaren is de serieproductie van elektrische auto’s’, zo zei Prof. Dr. Martin Winterkorn, bestuursvoorzitter van Volkswagen AG, bij de presentatie op de IAA. In ons vorige artikel schreven we dat in 2011 de eerste varianten van de Up! op de markt komen. Die krijgen echter kleine benzine- en dieselmotoren onder de motorkap. Een volledig elektrische versie zal volgens de Duitsers nog toch 2013 op zich laten wachten. Is dat niet een beetje laat? Moeten we echt tot 2013 wachten op een elektrische Volkswagen? Terwijl de Nissan Leaf volgend jaar al in de showroom staat…
12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: nutteloze bijdrage-
Hij ziet er wel hip uit.
Volkswagen is duidelijk hard bezig met een inhaalslag op elektro-gebied.
Dat mag ook wel, want een achtste plaats is natuurlijk onacceptabel :P .
zit de motor nu boven achteras of niet???
(dat was bij de eerdere concepten wel het geval denk ik)
De UP is een klein autotje wat al lange tijd in het nieuws komt..!! Ik ben benieuwd wanneer het model nu ook echt eens in productie wordt genomen..!!

Klein maar fijn zeg maar.. ( Tis toch een VW :D )
@ Matss:
Nee.. De motor is naar voren verplaatst..!!
Stop er idd een klein ICE’tje in en dit is business. Maak er een EV van en het is vooral subsidie.
Hip? Als je alle concept car spulletjes weglaat is het weer een enorm saai vierkant ding. Dat is nu al duidelijk te zien. De Up was ook al zo gedateerd..
Zit ff te denken, de Up! werd voor het eerst in 2007(!) getoond en pas in 2011 komt ie op de markt. Als je over langzame ontwikkeling praat…

Fucking vijf jaar hebben ze nodig om dat ding op de markt te brengen!
Markt, markt, waar is die dan? Voor zeg 40.000 Euro per stuk? Window dressing dit, moet blijkbaar om politiek correct te zijn…
De eerste Up was een model met de motor achterin; het uiteindelijke productie model krijgt de motor voorin dus alles nieuw berekenen en ontwikkelen en aangezien een nieuw model meer tijd nodig heeft dan een evolutiemodel spreek je al over minstens 4 jaar. Mag je nu toch wel weten Robbie?
“Een volledig elektrische versie zal volgens de Duitsers nog toch 2013 op zich laten wachten.” Nog tot 2013?
Veel mooier dan een aygo/c1/107!!!
Hebbe! Lijkt me gaaf om elektrisch te rijden en dan ook nog eens in dit mooie autootje. En met die actieradius van 130 kilometer kan ik 3 weken woon/werkverkeer elektrocuteren….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).