Video: Ferrari 458 Italia op het circuit!

Auteur: , 85 Reacties

Op de een of andere manier is de goedkoopste Ferrari ook altijd de leukste. Zo'n 599 is aardig hoor, en een 612 is ook vast hartstikke fijn, maar wanneer je deze video kijkt vergeet je dat ze bestaan. Wát een geluid, en wát een looks heeft deze machine...

Ferrari besloot deze sterke punten van de 458 Italia voor zichzelf te laten spreken, en dat delen wij graag even met jullie. Maar niet zeuren als je de rest van de dag geen normaal woord meer kunt uitbrengen, of vannacht badend in het zweet wakkerwordt van het gehuil van een V8 die 9.000 toeren draait.

Video Ferrari 458 Italia



85 reacties

HAHAH op deze foto lijkt het echt net back to the future

kanonnen wat is dit ding toch lelijk echt zonden. maar wel een super lkkr geluid. En het is ook wel vet gefilmd. maar dat wrak mogen/moeten ze echt weg halen.
wanneer worden de 1e in nederland afgeleverd??? ik kan niet wachten om haar op straat tegen te komen! :D
zo geweldig
beetje jammer dat het zo slecht er uit ziet en die inhaal acties echt heel saai en computerig zijn, het geluid is heerlijk.
Ik word er niet erg warm van eerlijk gezegd, zo op het circuit vallen de lijnen van de auto een beetje weg en zijn het gewoon twee kleine rode en gele sportautotjes die over Mugello rijden.

Het is trouwens toch net de goedkoopste Ferrari? Ik neem aan dat deze boven de California komt te staan.

-edit: je hebt gelijk, dat gedrocht was ik even vergeten-
DoetHetErToe?
Inderdaad, eindelijk nog ‘ns een echt mooie Ferrari. About f’in time… Klinkt ook heel lekker, maar het gehuil van de F355 blijft het lekkerste.
geweldig! meer :D de beste ferrari in tijden, kan niet wachten ‘em een keer live te horen brullen :twisted:
Bah, wat een spuuglelijk design. Vanbinnen lijkt het net abstracte kunst!
The Honda Spirit
@DBX: Ik vind het eigenlijk best geslaagd.
Hoe vaker ik hem zie, hoe lelijker ik hem vind.
Doe mij toch maar de F430 Scuderia dan.
@Specht:
helemaal mee eens.
maar wel een vet geluidje maar ik had niet anders verwacht van Ferrari.
The Honda Spirit
lekker filmpje…
Hij ”huilt” niet zo als een Lamborghini. Qua uiterlijk is hij echt niet mooi te noemen.
zoooooooooooooooooooo mooi;
zoooooooooooooooooooo een vet geluid!
milieu vervuilers !
ff serieus wat doet die van ronde tijden op mugello ?
ik dacht eindelijk dat ferrari weer eens (na vele jaren van hondslelijke auto’s) mooie auto’s gingen maken zoals de F430..

en toen ging het HELEMAAL mis.. eerst de california.. en nu de 458?

GATVERDAMME!!!

nee.. dit is niet het melden waard.. gewoon een vies lelijke auto.. sorry..

gr. japp
Electrifying :-)
Anoniem geluid, maar dat kunnen ze nog goedmaken door het echt pokkeluid te maken.
Looks blijven lelijk. Ruben, wat bezielt je?! ;)
@ iedereen die dit lelijk vind:
heb je die al eens int echt gezien ?
echt veel mooier dan een f430 of gallardo
@JDM__Wotevajjjj:
Het blijft subjectief hé. En in het echt vind ik de Gallardo en F430 niet eens zo mooi.
Oh en rijden zal hij wel, maar eerder als gecompromiseerde idiootvriendelijke Ferrari dan als een pure, lichte, harde racer. Ik zie liever Ferrari’s die ontworpen zijn met sportiviteit, rauwheid en schoonheid in gedachten. En natuurlijk moeten ze ook spotgoedkoop zijn. :lol:
Jan Groothuijse
Nee, had veel liever gewoon een echt rondje op het circuit gezien, niet zo’n flauwe fake race die niets laat zien van de eigenschappen van de auto, met bewerkte beelden waarop je de auto uberhaupt nauwelijks kan zien…Maarja, ik ben dan ook geen marketing/PR expert.
GANESH RAMGOELAM
De Califonrnia is vele malen mooier.
Dit is pas een gedrocht.
Feit is dat dit gewoon een lelijke auto is, het is niet eens meer eens mening. Van voren lijkt ie op en verkeerd getunede Koreaan en van achteren op dat ene figuur uit de film Ice Age waarvan ik de naam kwijt ben maar je begrijpt wel wie ik bedoel. Op de cool-wall zou ik hem niet hoog waarderen.
Tjonge jonge jonge wat is ie toch LELIJK!
ook jammer het geluid onder het filmpje absoluut niet klopt…
Leuk geluidje, maar staat in schril contrast bij het uitlaatgehuil van een F40 of Enzo. De achterkant kan mij niet bekoren, de voorkant daarintegen wél!
Fascinerend geluid, je wilt het steeds opnieuw horen!
wat een geluid man
persoonlijk had ik die leds weggelaten
Ik vind het filmpje niet mooi en de auto’s al helemaal niet. De voorkant ziet er al niet uit maar met de achterkant is het helemaal droevig gesteld. En dat terwijl Ferrari’s over het algemeen echt prachtige wagens zijn.
Nu snap ik ook waarom de toekomstige F70 geen v12 meer krijgt. Als je met een V8 9000 toeren kunt maken dan heb je geen v12 nodig. Die twee turbo’s zorgen voor eenzelfde aantal pk en al met al heb je hetzelfde vermogen, toerental én is de motor lichter en kleiner.
Amet al wel leuk, maar voor de echte passie en sound dan toch maar de 3,5L V8 van een Ferrari 348.
Na een hele lange tijd brengt Ferrari een ferrari zoals ie moet zijn. Een Ferrari dat anders is dan al het andere. Een Ferrari dat weer een standaard stelt, niet alleen qua performance (en laten we eerlijk zijn dat hebben ze ook al een tijd niet meer gedaan) maar ook qua looks. Ferrari heeft tijden lang auto’s gemaakt waar makkelijk één van de Japanse merken opgeplakt kon worden. Dit heeft het gewoon weer. Een bepaalde flair. Een je ne sais quoi. Een auto die weer begerenswaardig is. Een auto waar je niet alleen maar nat van wordt omdat er een paardje op de motorkap staat. Dat is de Ferrari die we weer kennen.

Is dit perfectie? Nee. Maar noem mij naast de DB9 nog een auto die qua looks perfect is. Doe geen moeite, die is er niet. Maar goed, de minpuntjes die je aan deze auto kan vinden vallen in het niet bij het totaal plaatje.
@Rick dos: ” Maar noem mij naast de DB9 nog een auto die qua looks perfect is. Doe geen moeite, die is er niet”

Peugeot 406 coupe? ;)

Nee geintje hoor.Je hebt ergens wel gelijk.
@SimonMc:

Nou vooruit, naast de DB9 en 406 coupe. ;)
@Rick dos:
Vervang alles in je tekst door ‘Lamborghini’ en het klopt. ;)
Ferrari maakt de klassieke Italiaanse supercar, ik ga me niet aan een definitie riskeren maar dit is het voor mij niet. Voor Ferrari ook niet, toen ze in de markt van relatieve luxemodellen begonnen, argwaanden ze ook een beetje. Maar niet alle echte autofans hebben echt geld, dat zie je ook aan de verkoopcijfers van Renault’s sportmodellen.
@vla:

Lamborghini is naar mijn mening al een tijdje de weg kwijt. Was een tijd geleden nog wel gecharmeerd van de Murci, maar de invloeden van Audi zijn te duidelijk aanwezig.

Dat doet FIAT met Ferrari vele malen beter.
@Rick dos:
Was Lamborghini ooit iets meer dan een playboy merk? ;) Ze beginnen ook wat zachte-teddybeer-Lambo’s te maken, maar ik zou ze nooit onderschatten. Ferrari gaat al veel langer de verkooptoer op.
Invloeden van Audi; naast de AWD op sommige modellen en de knopjes in het interieur (en het ietwat zwaarlijvige karakter) is er haast niets op te merken vind ik.
@vla: Nee, met Bugatti is het veel erger. Die laatste concept is gewoon een hele dikke Volkswagen. Het heeft niets meer van de gewelfde auto’s die Bugatti ooit heeft gemaakt te maken. Het interieur is dan wel weer minder Volkswagen maar dat ligt vooral aan de prijsklasse..
@KippieKnaus:
Oude Bugatti’s maken kan gewoon niet meer, niet alleen omdat de manier van fabriceren ietwat achterhaald is, maar ook omdat iemand wel zal klagen. Daar maak ik me ook geen zorgen in, Bugatti is gewoon altijd de koning van de automobiel geweest en dat is het nu opnieuw. Ongekroonde koning van de automobiel is weer iets anders… ;)

@Rick dos:
Ah, opleuken van de Audi’s, niets meer niets minder. ;)
Ik vind het niet erg dat er her en der iets gedeeld wordt, als je in een Lambo rijdt, merk je niet dat er ergens op de aardbol een Audi rondrijdt met hetzelfde blok. Het zijn gewoon verschillende auto’s.

@w0o0dy:
Niet uit de context halen mate!
Ik vind de 458 geen echte Ferrari (god wat haat ik die zin, vlug dit erbij lappen), niet dat ik het geen geslaagde supersportwagen vind, vind het gewoon geen Ferrari die mij in een Ferrari-manier aanspreekt. Then again, er zijn weinig Ferrari’s die mij zo aanspreken. :? Het is uiteindelijk, zoals vaak, subjectief.

Zoals je zegt: er is niets mis met die modellen (inclusief de 458), maar noem jij het echt een Ferrari? Michiel van den Brink zei een tijdje geleden eens “Aston Martin is het hedendaagse Ferrari”, en ik ben het voor een goed deel met hem eens. Echte Ferrari’s gaan om rijplezier etc. boven praktische bruikbaarheid etc.

Oh en die “Voor Ferrari ook niet,…”: toen ze de allereerste luxe Ferrari maakten, de 365 GT2+2 (was althans de eerste volgens mijn bron), hadden ze er geen echt goed gevoel over. ‘Gelukkig’ sloeg hij erg goed aan.
@vla: Een echte Ferrari is een auto die genoeg geld opbrengt om het F1 team te financieren… verder is zo ongeveer alles geoorloofd. Dat was de Filosofie van Enzo Ferrari. Dat de heren ook vreselijk mooie en vooral ook erg snelle sportwagens bouwden was een middel en geen doel op zich. In mijn ogen moet een Ferrari iets onbereikbaars hebben en houden, ze moet spannende lijnen combineren met spannende wegligging en meer dan genoeg drama en spectakel. Snelheid hoort daar bij maar is geen doel op zich (voor de meeste straatmodellen, de stradale en de scuderia zijn een ander verhaal)…

Volgens mij weet Ferrari (ondanks styling die mij niet altijd onmiddelijk doet smelten) bijna altijd weer auto’s neer te zetten die ook na 20 jaar nog fraai en begeerlijk zijn…. de uitzonderingen? Mondial, 400, 308 dino maar goed….
Ook een 550 maranello raakt me nog steeds wel ook al vond ik dat echt helemaal ruk toen die uitkwam… De 458… tja we zullen zien. Sommige details zijn niet super (vind ik nu) maar als geheel is het zeker een nekkentwister en over 20 jaar nog, trust me.
@w0o0dy:
De filosofie van Enzo wist ik niet, dat moet ik je toegeven. Maar zoals je zegt, zomaar iets maken met de Ferraribadge lukte pas in de latere jaren, er moest dus wel een goed product geleverd worden.

Iets onbereikbaars: dat zal dan enkel zijn bij de mensen die effectief een Ferrari willen, bij mij niet altijd het geval.
Snelheid heb ik ook handig proberen te omzeilen, aangezien ik ook vind dat het om beleving gaat liever dan cijfertjes. Die beleving moet dan (voor mij) rechtstreeks van de auto komen, alsof hij maar met dat doel gemaakt is. Niet via een knopje op het stuur, dat maakt het karakter van een auto nogal triviaal als je het mij vraagt…

Verder ben ik het eens over wat Ferrari maakt. Dus dat ik de auto’s niet Ferrari-achtig vind, lijdt blijkbaar gewoon aan mijzelf (surprise! :P ). Ik vind ze namelijk niet noodzakelijk mooi (anticlimax toen ik voor de eerste keer een 599 en een F430 zag – de 612 (en California :oops: ) vond ik eerlijk gezegd weer wat knapper), waar de oudere Ferrari’s (waaaay back in the day, jaren ’50-’60!) mij echt lang doen staren naar iets zo simpel als een plaatje van ze! Er is geen hoek waaronder een 250 GT Lusso voor mij lelijk is.

Om af te sluiten: mijn favoriete hedendaagse Ferrari’s: de racers. De ultralichte, ultrasterke racers die ook onbeschoft tonen hoe sensationeel ze rijden. En het geluid, het geluid! :D
Je kan niet altijd in een track rat rijden, maar voor die andere momenten heb je ook andere auto’s. Een Ferrari die dagelijks bruikbaar is, verliest zijn ‘sense of occasion’.
@vla: maareh…. wat bedoel je nou met Teddy-beer-lambo’s?
@w0o0dy:
Knuffel-Lambo’s, zachte kussen Lambo’s, stieren met twee kurken op de hoorns…
@vla:

Nope. But that wasn’t my point. ;)

De invloeden gaan wel wat verder. De V10 in de S8, de op de Lambo geïnspireerde voorbumper van de RS4, de R8 etc. etc.. De eigen identiteit van Lambo is er gewoon niet meer.

@PT:

Niet zo overdrijven met je “nooit”.

Ferrari’s zijn nooit spannend geweest en daar heb ik het ook niet over. Ik heb het over een bepaalde flair, een je ne sais quoi. Ik bedoel, zet een 308 of Testarossa of wat dan maar ook tegenover een Lambo uit dezelfde periode en je ziet wat ik daarmee bedoel. Daarentegen viel een Ferrari op. De lijnen van zo’n auto spraken voor zichzelf. Kijk naar een 612 of 599 als je het over saai en oppervlakkig wilt hebben. Over de 430 maar niet te spreken. Wat is daar spannend aan? De op de Enzo geïnspireerde achterlichten?
Rick dos: “Ferrari heeft tijden lang auto’s gemaakt waar makkelijk één van de Japanse merken opgeplakt kon worden.”

Ik heb nog nooit zulke onzin gelezen. Het is juist deze F458 die er qua design saai en oppervlakkig uitziet, zou zo verder kunnen gaan voor een nieuwe NSX of iets dergelijks(ware het niet voor de motor). Doe mij inderdaad maar een F430 en anders heb ik nog liever een 911.
Ik ben niet merkfanboy genoeg om deze mooi te vinden..
Doe mij maar een F355 GTS.
Deze 458 kan mij nog niet echt bekoren…
@ Rick dos: Van welke planeet kom jij? Venus? In ieder geval van een andere planeet als ik. De Scaglietti is zowel een zeer fraai als elegant design, en veel meer auto als die DB9. De F599 vindt ik inderdaad ook een stuk minder. Maar goed smaken verschillen, ieder z’n meug.
@PT:

Als je nou eerst leert lezen en begrijpen dan kunnen we ergens in dit heelal op een bepaald punt komen.
@Rick dos & Vla: pardon? “teddy-beer lambo’s”? “Ferrari maakt de klassieke Italiaanse supercar,……maar dit is het voor mij niet. Voor Ferrari ook niet”
“Een auto waar je niet alleen maar nat van wordt omdat er een paardje op de motorkap staat. Dat is de Ferrari die we weer kennen.”

Dudes… F355, F360, F430, 456, 575….? misschien niet allemaal de allermooiste auto’s ooit maar stuk voor stuk fraai, snel en echte nekkentwisters zowel voor omstanders als voor de bestuurders….

Ook Ferrari schiet niet altijd raak, maar wat is er mis met die modellen?

@vla: hoezo zou dit niet een echte supersportwagen zijn? Hoezo gecompromiseerd?
“Ferrari’s zijn nooit spannend geweest.”

Ook weer zo’n vreemde uitspraak, ben je wel helemaal goed? Ferrari’s niet spannend, hoe kom je d’r bij??
Een auto naast de DB9 die perfect is? Simpel, hoef ik inderdaad geen moeite voor te doen. De Gallardo…

OT: Overigens is dit een onwijs wrede Ferrari. Eentje die niet aangepakt hoeft te worden door Hamann of wat voor leipe tuner dan ook om er ‘vet’ uit te zien.
@ Tieme: “Overigens is dit een onwijs wrede Ferrari. Eentje die niet aangepakt hoeft te worden door Hamann of wat voor leipe tuner dan ook om er ‘vet’ uit te zien.”

Deze comment geeft nou precies aan hoe het op ongelooflijke wijze in de soep is gelopen op de design afdeling van Ferrari.

@PT: Je had het over flair, en hoe je Ferrari’s in de jaren zeventig en tachtig meer kon waarderen, ik vraag me dan alleen af met welke Lambo jij deze auto’s vergelijkt, Countach? :S

We hoeven niet per se samen te komen op een bepaald punt, gelukkig zijn er nog een paar Autofabrikanten die met genoeg diversiteit auto’s bouwen, niet dat het er wat toe doet want verlopig kan ik ze toch niet betalen.
lol, ik dacht dat het een gecamoufleerd prototype was met die rare neus, maar dat hoort dus zo..

tja, het is ongetwijfeld een geweldige auto om te rijden en hij klinkt fantastisch, maar zo lelijk heb ik nog weinig Ferrari’s gezien..

voor mij mogen ze gewoon klassiek mooi zijn en hoeven ze er niet uit te zien alsof Schwarzenegger er elk moment uit kan stappen, of iemand met vergelijkbaar IQ.

de 250GTO, de 250PF, de Maranello, de eerste Testarossa.. die waren stijlvol. Dit.. nee.
toch wel mooi hoor
jmr van die uitlaten allen.
Ben zelf van mening dat ferrari niet meer die “chique” flair heeft. En dat is iets wat Aston Martin wel heeft. De meeste oudere ferrari’s waren sportief en anderzijds ook weer chique. En dat hebben de hedendaagse ferrari’s niet meer tegelijkertijd. Een 612 oogt niet sportief genoeg, en de F430 niet weer niet chique genoeg.

De combinatie is er niet meer.
Die koplampen blijven gewoon verschrikkelijk lelijk! En de achterkant ook… En om nou te zeggen dat ik wakker lig vannacht van het geluid? Nee… niet echt.
Ik vind de 458 geen verbetering tov de 430 Scuderia. Er zitten allemaal van die lieve vrouwelijke vormpjes aan zoals bijv. de ronde voorkant of de lage taillelijn. Als die wat hoger had gelopen met een licht horizontaal vlak vanaf het raam, was de look een stuk stoerder en traditioneler geweest. Het ziet er nu wat gekunsteld en soft uit. Interieur is wel mooi, zeker als je ‘m in two tone hebt. Gisteren even met de configurator gespeeld. Niet slekte.
Wat een dom geouwehoer over lelijk zus lelijk zo.
Een woord; Heerlijk
wát een looks?
wat een lelijke looks bedoel je!
afschuwelijk dat ding en vertekening van het beeld heeft daar niks mee te maken want ik heb m ook in het echt gezien :D
california is 1000 maal mooier!
niet dat ik er ooit een zou kunnen betalen toch :(
Lennard Hartman
Klinkt lekker. Iets scheller dan een Scud.

Geef mij toch maar LP560-2 :)
Hmmmmm, ik ben echt niet super enthousiast over dit model (en toch een fan van ferrari). Qua hardcore helemaal goed, maar het ontwerp is iets te PS3 wat mij betreft. Maar ik heb deze nog niet in het echt mogen bewonderen, wellicht verrast die dan toch. Al vrees ik van niet. Dan maar een tweedehandsie Scuderia…..;-)
….. Ik vind m echt lelijk.
wat zit iedereen weer te kletsen hier zeg. Alsof jullie haar gaan aanschaffen.
Wat een jaloers gezwets. Typisch Nederlands. We weten nu wel dat de meesten hier ‘premium’ rijden….blijf dat ook doen zou ik zeggen.
Ik snap de reacties hier niet. Dit is een masterpiece. De windtunnel heeft het design bepaald en als je de foto’s “in the flesch” bekijkt is dit een topauto.
Iedereen heeft er zo zijn mening over maar ik vind bvb. de Lambo’s verschrikkelijk lelijk en pompeus. Opvallen is hier het credo. Bij Ferrari moet het geheel gracieus zijn maar de key is altijd het rijgedrag; de prestaties. Dat is het Ferrari-dna.
Deze auto zet een standaard neer waar menig producent een vette kluif zal aan hebben. De 430 reed fantastisch en de 458 is kennelijk nog beter. Zoveel pk’s puren uit 1l; dat heeft nog niemand gedaan.
Hoge bomen vangen veel wind, heet het en is hier terug van toepassing. Voor zij die het benijden : niemand maar dan ook niemand doet beter als Ferrari; niemand heeft zo’n geschiedenis en niemand zal ze dat nadoen.
Ferrari lijkt inderdaad de weg kwijt te zijn.

Dit is hoe een Italiaanse sportauto eruit hoort te zien:

http://image.automobilemag.com/f/news/2008-alfa-romeo-8c-competizione-already-on-ebay/12325529+w400+cr1+re0+ar1/2008-alfa-romeo-8c-competizione.jpg
Kimi en Felipe
Ik ben op zaterdag op de IAA geweest ( beetje druk bij Ferrari) dus ik ben blij dat ik ‘m twee weken geleden in Maranello heb zien rijden en betere foto’s heb kunnen maken dan op de IAA. Er reed op Fiorano ook een prototype rond van de opvolger van de 612. Deze komt dus waarschijnlijk volgend jaar op de markt! Verder draaide ook een 599XX heel wat rondjes. Wat een machtig mooi geluid!
GezondVerstand
Ferrari is een van de weinige supercar bouwers waarbij elke auto echt nieuw is van uiterlijk en elk model is ook anders. Niet alleen maar faceliften van een model uit de jaren 50. Of variaties op éém model.
En die Alfa is maar mislukte retro look-a-like
@ GezondVerstand

Gezond verstand heb je niet. Ook geen smaak ;)
ik vind de california véél mooier. Deze auto vind ik echt niet mooi. Misschien moet ik eraan wennen…
GezondVerstand
@Ilquadrifoglio
Je bent zeker een Alfa freak. Al brengt je merk een mop stront op wielen uit dan vind je het nog een mooie auto.
Je kunt je alias beter veranderen in “plankvoorjekop”
@GezondVerstand:

“Je bent zeker een Alfa freak.”

Nee.
Wat een lelijk hok
geweldig geluid maar niet veel anders dan een scuderia. maar toch, geweldig om dat te zien. en zeker de boodschap die er in zit; even een scherpe tijd op een circuit om vervolgens gewoon naar huis te rijden.
@PT

Als je het over “spannend” hebt wel ja. Anders moet je me even uitleggen wat spannend is aan Ferrari’s uit die tijd.

@vla

Als je alles individueel bekijkt is het niet noemenswaardig als je het echter allemaal bij elkaar optelt kun je er gewoon niet omheen.

@wOoOdy

De laatste Ferrari die mij echt nog wat deed is de 355. De 465, 575 etc. hebben gewoon niet het je ne sais quoi voor mij.
Jullie kunnen zeggen wat jullie willen en Japanse auto’s afkraken. Maar de voorkant van deze Ferrari is gewoon japans design, zoals tegenwoordig steeds meer europese auto’s de japanners af beginnen te kijken.
9000 rpm is 1000 toeren te weinig.
met de 458 is het ‘hoge konten virus’ gelukkig over.
de 599 lijkt wel te dicht naast een seat gestaan te hebben.
zou geen slecht figuur slaan op een USA Prostock dragrace.
bij mij houdt het op bij de 360 Modena.
Dat apparaat op de foto bovenaan het artikel is echt krankzinning lelijk!
Japanners maken saaie auto´s…

Aha, een RX-8 ziet er zeer saai uit.

“Ferrari heeft tijden lang auto’s gemaakt waar makkelijk één van de Japanse merken opgeplakt kon worden.”

Als ik de reacties van kinderen zie kan het schijnbaar ook andersom.

Stupid kids…
@ RenesisHP

Hahaaaaaaaaaaaaaa
Kom op hey dit ding ziet er echt niet uit man, Ferrari is nie lekker bezig met nieuwe modellen. De F40, F355, 360 Modena en de F430 zijn gewoon super maar dit is nog lelijker dan de Enzo en ik dacht dat dat niet kon.

En de neus van dit hok is zeker iets japans achtig
@michel 350z:
toch nx mis met japanese auto’s ?
en ik vind auto’s zoals de 599gtb en deze 458 veel mooier als al die andere vierkante ferrari dozen, zeker in dat groen
Photobucket
@vicenzo
ik geloof oprecht niet dat dit met (nederlandse) jaloezie te maken heeft. ferrari heeft voor een ieder van ons met emotie te maken. rationeel zou je nimmer deze auto aanschaffen. dezelfde emotie zegt mij dat ik dit niet de mooiste ferrari vind, net als bijvoorbeeld een dino, 348 en een mondial. de echte eigenaren zitten niet te neuzelen op deze sites, die maken zich daar toch niet druk om. juist de wannahave gehalte maakt het zo leuk, en ik “wannahave” dan toch liever een 430 scuderia… sorry;-)
sorry @viNcenzo
Prachtige sound, geweldig dat Ferrari ‘m 9000 rondjes laat draaien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).