100% Elektro: BRABUS Ultimate High Voltage

Auteur: , 24 Reacties

Dit is niet zomaar een getunede smart, dit is een elektrische smart die getuned is door BRABUS. Wat wil je als hippe geitewollensok nog meer?

En omdat BRABUS natuurlijk nog geen expert is op het gebied van elektromotoren hebben ze op dat gebied samengewerkt met Tesla. Een merk waar ze al wat ervaring mee hebben. En hoe snel is zo’n elektrische smart BRABUS dan? De elektromotor levert 82 pk en 280 Nm (uiteraard vanaf 0 toeren) en daarmee sprint de kleine smart in 3,7 seconden naar de 60 km/u. Het sprintje naar de 100 duurt 9,8 seconden.

En het geluid dan? Om dat op te lossen heeft BRABUS was speakers gemonteerd waarmee je smart het geluid kan nabootsen van een Amerikaanse V8 of van raceauto’s. Leuk toch?

Wanneer je deze BRABUS kan kopen is nog niet bekend, want officieel is het nog een concept car. Maar aangezien Mercedes ook druk bezig is met elektrische smart’s kan het nooit lang duren.24 reacties

De electrische evolutie is niet meer te stoppen! We zullen nog veel grote ogen trekken. Ik vind het super!!!
Nou, geweldig. Een smart is sowieso al niks om in te rijden en dan de hele tijd die tuning van brabus. Wat een tijd/geld verspilling.
Eindelijk eens een electrische auto die waarschijnlijk ook voor het grote publiek bereikbaar zal worden…

Dingen zoals de audi e-tron zijn gewoon gedoemd te mislukken
-edit: plaats maar een linkje naar dat NRC artikel!-
Oeps, alleen de eerste regel had ik bold gewild, als zijnde titel. Mag dat aangepast? Linken naar artikel werkt niet denk ik.
@Laurens: Probeer het toch maar met een linkje ;)
@robbie: de enige die het hoefde te lezen was jij… linken zal niet lukken, want alleen voor abonnees.

Maar waar het op neer kwam is:

– EV’s blijven de komende 20 jaar kansloos en zijn nu vooral een uithangbord voor de industrie.

– Toyota wil meer hybride als zijnde een milieu statement.

– Hybride verkoopt volgens Toyota hetzij gesubsidieerd (NL en Japan), hetzij als statement (US), en particulier vooral aan bejaarden.

Zuinige ICE’s, daarmee moeten we het nog decennia doen. Niets mis mee. En fietsen, uiteraard.
Van de dieselmotor heeft Toyota natuurlijk nooit gehoord. In het kader van “een milieu statement maken”. Mogen energiezuinige Audi LED lampjes in Nederland ook wel beboet worden…
Nu nog overal oplaadpunten…
En het design wordt er ook niet beter op…
Elektrisch is mooi, maar dan wel met hetzelfde design.
“Om dat op te lossen heeft BRABUS was speakers gemonteerd waarmee je smart het geluid kan nabootsen van een Amerikaanse V8 of van raceauto’s.”
…Wat ongelooflijk sip… Dan lijkt het net of je neefje van 10 aankomt met zijn elektrische skelter en z’n iPod met speakers erop… waar gaat het heen met Brabus.
Heb je een smart spuit je dat lelijke beige-achtige spul erop wat ook op duitse taxi’s zit….

Een Brabus hoort een auto van minimaal formaat C-klasse te zijn. Een Smart is géén auto, maar een skelter, dus die horen niet op de weg thuis.
Óf dit is oud nieuws, óf Brabus had al eens eerder een electrische smart gemaakt, die stond in de VS op een show!

Hij’s trouwens sneller naar de 100 dan een Ultimate 112, die notabene meer vermogen heeft dan deze ;) vind het kleurtje alleen wel erg flets, bleh, terwijl het interieur wél leuk is, met die wit lederen bekleding!
@CrazyHenkie: BRABUS was er al langer mee bezig, maar nu zijn de specs bekend ;)
@CrazyHenkie: De Ultimate 112 is sneller hoor ;)

Ultimate 112:
0-60 km/u: 3,9 seconden
0-100 km/u: 9,5 seconden

Hij is wel sneller dan een standaard BRABUS ForTwo (98 pk), want die doet 9,9 seconden over de sprint naar 100 km/u.
@anniearno: En dat bepaal jij? In mijn ogen is dit een heel leuk (en stoer) altermatief voor bijv een iQ of iets soortgelijks..

@Henk_he: wat bedoel je nou te zeggen?! Naast deze elektro-Smart blijft Brabus voor elk type Benz speciale uitvoeringen maken met in de meeste gevallen ware pk-kanonnen welke gewoon goed hun mannetje staan tegenover de concurrentie..
Heerlijke kleur, Duitse Taxi Beige.
ZOnder dolle, echt een gave kleur en wagen! :D
Dit soort dingen kun je toch al jaren kopen bij de Bart Smit?
pfff ik hoop dat de verkoopcijfer van al die electrische rommel zwaar tegenvallen zodat de productie stopt anders rijden we binnenkort alllemaal in een electrisch barrel met grotze speakers in de koffer :(
@ Robbie

Oh, ik dacht dat de Ultimate er ook 9,9 over deed ;) maar goed, in dat geval valt het mee, maar van 0-60 is die HV wel vlotter, met dat koppel! Maar als ze er idd langer mee bezig zijn, dan zal het inmiddels ook wel een redelijk ontwikkeld karretje zijn, nietwaar?
De auto ziet er goed uit! (heb ik dat alvast gezegd),

maar de kleur; ik vind die beige kleur op zich goed, maar het past totaal niet bij dat witte, en dat witte is op zijn beurt ook prachtig, maar past ook niet bij het beige. En het interieur lijkt daarom al helemaal nergens meer op met die kleuren!

plz maak 2 smarts; 1tje wit, 1tje beige(a)
Volgens mij is een golfkarretje goedkoper.
Sexy interieurtje!
Wel een lelijke crémekleur trouwens…
Leuk hoor ;) Alleen die soundgenerator hoeft van mij niet zo, beetje knullig.
Ja, weg met dat V8 geluid, is toch achterhaalde US romatiek. Geef mij maar de ‘ Back To The Future’ BZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzziiiiip sound van die roestige De Lorean.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).