Feedback op wederom een autovrije zondag?

Auteur: , 40 Reacties

Jawel, voor de 10e keer was het vandaag een autovrije zondag in zesentwintig Nederlandse gemeenten. De vier grote gemeenten, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, deden allemaal weer mee.

Wat denken jullie, heeft dit nog zin? Moeten we speciaal voor Milieudefensie een dag met “feestelijke activiteiten” accepteren? Moeten moslims gratis vervoer krijgen? Kunnen we niet zoals Londen een babe inhuren die het fietsen gaat “stimuleren”? Ben je bij de protestactie van de VVD geweest?

Net zoals in 2007 en 2008 zijn er vast veel ervaringen met dit bijzondere alternatief. Roept u maar!40 reacties

Even de logica schetsen van de autoloze zondag. (hier in Belgie was het vandaag ook autoloze zondag).

Ik woon op 50 km van Brugge, en normaal kom ik daar nooit. maar aangezien er vanalles te doen was heb ik de auto genomen en ben ik daarheen gereden.

Dat is dus in totaal 100 km die ik méér gereden heb, speciaal voor de autoloze zondag.

Het was heel leuk in Brugge vandaag, maar voor het milieu moeten ze het niet doen (heb trouwens ook 3 km file gehad nabij brugge, en dat op zondag!!! )
Deed Rotterdam ook mee? De Coolsingel was afgesloten, maar verder heb ik vandaag overal gewoon auto’s gezien. Was zelfs aan de drukke kant.
Autoloze zondag my ass! Dit is wat vlaatje heel de middag heeft gedaan! :P
http://img230.imageshack.us/img230/8738/p1000797.jpg
Okee, ongeveer zo stoer als een schaakwedstrijd maar daar gaat het natuurlijk niet om, het was fun en autogerelateerd! :) Lekker CO2’tjes uit de uitlaat poepen!
Stadskern (Brugge) was wel autovrij btw.
@vla:

was dat in de buurt van Brugge???
want dan heb ik serieus wat gemist tdoeme
@MATSS:
Sint-Kruis, in de Bisschopsdreef. ;)
Als je wat meer wil zien, moet je in de loop van de week eens kijken op KR, daar zet ik wel eens de foto’s en een video op. :)
@vla:

jah lap ik heb et weer gemist tdoeme toch
Ben speciaal een eindje gaan rijden, het was mooi weer, dat was eigenlijk de reden. Kwam er toevallig langs, maar alles was afgeschermd. Pech voor ze, ik had mijn wagentje net gewassen…
laat zijn! houw eens een autohappening over het hele land waar elke garage een stand per dorp enzo. daar gaan mensen naartoe komen, want zoals je zegt, 100 km omrijden voor een dagje brugge, dan kan je beter van bij ons vertrekken uit Limburg, dan ben je even lang onderweg!
Autovrije zondag? Durf te zweren dat mijn auto’s voor de deur geparkeerd staan.

Yep.

Autovrij heeft dus gefaald.
@Rick dos: niet vrije maar vrij ;-)

Kan de leeftijd zijn?
Ben vanmorgen ook lekker een stukje gaan rijden, gewoon omdat het kan en ik dat leuk vind. Daarna heb ik mijn autootje een lekkere poetsbeurt gegeven, want overmorgen wordt ie een jaar oud en dus verdient ie een schoon pak dacht ik zo.

On-topic ben ik het met de VVD eens. Een simpele PR stunt waarbij wederom het millieu als excuus wordt gebruikt om onnodig staatsgeld te spenderen. Koop er dan idd bomen voor of fietsen voor werklozen die geen baan kunnen vinden omdat ze niet te ver van huis kunnen werken of een extra opvanghuis voor daklozen voor de aankomende winter. Of…….
yep .. mijn auto had vrij vandaag .. de luie donder ..
ik heb een beter idee, BPM vrije zondag.
Gent was ook volledig verkeersvrij :P
Dan maar mijn Titanium ros van stal gehaald en gaan spelen in de stad :D :D
en dat van die busjes voor moslims is niet helemaal waar ..

on-moslims mochten ook mee ..
moesten alleen wel achter in zitten ..
met ogen op de vloer gericht ..
@ lincoln

iets in me zegt nooit samen met moslims in busjes gaan zitten in de maand september.
Hier in België ook van dat, een hele dag op de radio: Meer dan 5 km file op de grote buitenring rond brussel. Binnen de kleine ring was het “natuurlijk” autovrij.

:0
Oh, was dat vandaag? Niks van gemerkt, wel nog naar een mooie Mustang Meeting wezen kijken bij Braamt (Achterhoek). 8)
Goed gelukt, vandaag reden er op het Assen circuit enkel motoren :7.
HEEN was het prima gelukt met het openbaar vervoer. Het was ietsjes omslachtiger dan normaal, maar wel prima.

TERUG was echter een ander verhaal. Om 6 uur ging de laatste pendelbus en dat was het dan. Gelukkig kwam er een half uur later nog een bus die richting Purmerend ging (moest in Ilpendam alsnog overstappen), maar echt, ik weet weer waarom ik het OV haat..
ja hallo .. we leven in een democratisch land ..
dus de meerderheid was voor .. toch ??
hadden ze geen knappere vrouw kunnen vinden :P
Hier in Rotterdam heb ik slecht 1 autovrije straat gezien! De Coolsingel uiteraard. Verder ben ik vanaf Beurs tot Voorschoterlaan overal geweest en heb ik geen afgelsoten straat meer gezien.
Niks van gemerkt godzijdank, en dat terwijl ik vandaag 3 steden heb aangedaan. Alleen een dichte Waalbrug en dus file richting Nijmegen gehad.

Gelukkig was de Socialistische Heilstaat aan de Waal vandaag toneel van een grote herdenking, en konden de hippies dus niet autootje-pesten. In your face lefties!
Vorige week was het in Leiden. Het meest centrale deel van het centrum afgezet, rest nog prima bereikbaar (al ietwat dubieus, maar goed), maar vervolgens wel in de file gestaan omdat al het verkeer over een weg geleid werd die die verkeersdruk niet aankon. Files veroorzaken is niet mijn idee van een milieuvriendelijk initiatief.

Sowieso heeft de autovrije zondag voor mij afgedaan toen ze een paar jaar terug ook een fietspad hadden afgezet voor een of andere activiteit, waardoor je om moest fietsen. Kom op, je gaat toch geen fietsers belemmeren op een dag waarop je het gebruik van de fiets juist wilt stimuleren?

Pure onzin. Ben vandaag dus ook gewoon lekker met de auto op pad gegaan.
Lol @ GOD om eerste reactie
Vanalles te doen in A’dam dus zoals altijd mijn fiets gepakt en veel door de stad gefietst met mijn zus. Autovrije zondag my ass… binnen de ring reden er wel duidelijk minder auto’s op veel plekken maar nog altijd alles behalve een autovrije zondag. Op plekken waar ze tegengehouden werden mochten de meesten toch nog doorrijden. Op de weg fietsen zat er echt niet in. Alleen bij de grachten was het wel zo goed als autovrij

Afschaffen die handel tenzij ze het góed aanpakken. Alle opritten en afritten bij de Ring afsluiten.. Zodat kinderen overal op straat kunnen spelen ipv één tunneltje waar het wel even afgesloten was..
al met al kunnen we wederom van een daverend succes spreken ..
de (symbool)politiek heeft eenheid en bewustwording gekweekt ..

er zijn zelfs geruchten dat er iemand adem gehaalt heeft in de binnenstad ..
Tilburg had ook autovrij moeten zijn, heb alleen overal maar dan ook echt overal auto’s gezien. Vorig jaar was nog alles binnen de ring afgezet, dat was dit jaar niet het geval.
Ik kon nergens vonden welke steden dicht waren dus heb het risico genomen om de auto te pakken en 20 km te rijden en gelukkig deed Groningen niet aan die onzin mee. Er gaat niks boven Groningen ;-)
in Brussel was het wel heel goed gelukt. er reden nog hier en daar auto’s, maar voetgangers en fietsers waren wel de baas. van mij mag dit meer dan 1 keer per jaar.
Zo groen ben ik echt niet, maar ben op zich wel een voorstander van zo’n autovrije zondag. Het is toch leuk, dat je als voetganger / fietser eens gebruik van de hele straat mag maken.
Ik ben trouwens ook voorstander van het tegenovergetelde. Dat de auto eens van de stoep gebruik mag maken. Om te parkeren bijvoorbeeld :-)
@L-Fred: eigenlijk zoals het jarenlang was, voordat de politie overschakelde op prestatiebonussen :-)
@maferick

groningen deed wel mee hoor :P
Prof. Dr. Vliegwiel
Waar gaat het heen met dit land als we nu ook al auto’s vrije dagen gaan geven.
Zolang dit beschouwt wordt als brood en spelen en politici dit niet gaan gebruiken om een draagvlak voor milieu-maatregelen te veinzen, heb ik hier geen moeite mee. Ik krijg het er warm noch koud van.
Waar halen die mensen het recht vandaan om mensen te ontzeggen om naar hun eigen huis te rijden? Wie denken ze wel dat ze zijn, dat ze met hun moraliserende ideeen anderen kunnen zeggen hoe zij wel of niet hun vrije zondagmiddag besteden. Waarom is het ineens toegestaan om allerlei onzin te organiseren in tunnels, e.d., die makkelijk elders georganiseerd kunnen worden. Waarom moet men de hele tijd anderen lastig vallen met dat gemoraliseer. Kunnen ze niet gewoon thuis aan de kruidenthee gaan en daar kankeren op al die slechte mensen die de auto overduidelijk voor niets gebruiken. Al die bijvoorbeeld mensen die maandag ochtend denken: goh, laat ik eens een rondje gaan rijden, ik heb toch niets te doen. Hoeveel zullen dat er zijn denk je???
@Bram: light’en up. :-) Voor veel mensen is het mogelijk door middel van een beetje plannen de auto een dagje te laten staan, helemaal op een zondag. Je praat dan niet over een ochtend-/avondspits. Degenen die echt een auto moeten gebruiken, hebben een ontheffing gekregen. Trouwens, Nederland kent 441 gemeenten. 26 gemeenten deden (deels) mee.
@L-Fred .. de verspilde energie om een zondag autoloos te maken ligt natuurlijk vele malen hoger dan de boel de boel laten ..
BPM vrije zondag volgens GOD: hulde!

En veel afsluiten zodat mensen EN in hun vrijheid belemmerd worden (dat is heel raar… En al helemaal hier in Nederland!!!!!) EN er meer file’s komen? Das echt geen goed idee, das hopeloos slecht! De overheid is alleen maar bezig om auto’s de grond in te boren, echt te belachelijk voor woorden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).