Vrijdag congres met auto-ontwerpers in Delft

Auteur: , 31 Reacties

Wat wil het geval: de Delftse studie Industrieel Ontwerpen blijkt een broedplaats voor automotive design talent. Een aantal van de oud-studenten spelen internationaal een opvallend grote rol als auto-ontwerpers. We noemen een Adrian van Hooydonk (BMW), Fedde Talsma (Volvo), Lowie Vermeersch (Pininfarina) en Laurens van den Acker (Renault). Aanstaande vrijdag 25 september keren deze allemaal terug naar Delft voor het Symposium Advanced Automotive Design.

Behalve het genoemde viertal komen de volgende sprekers ook nog: Wouter Kets (Audi), Sarkis Benliyan (Mercedes), Ramon Ginah (Alfa Romeo), Doeke de Walle (Pininfarina), Bart van Lotringen (DAF) en Bart Janssen Groesbeek (Ducati). Kortom: een erg interessante rij met namen, die best wel eens wat interessants te melden zouden kunnen hebben.

Het programma is in ieder geval lekker volgepakt, dus vervelen hoef je je niet snel:

12:00-13:00 uur Registratie
13:00-13:10 uur Opening door Dirk Jan van den Berg (TU Delft)
13:10-13:30 uur Introductie door Stephen Bayley
13:30-13:50 uur Keynote: Fedde Talsma (Volvo)
13:50-13:55 uur Bart van Lotringen (DAF)
13:55-14:00 uur Ramon Ginah (Alfa Romeo)
14:00-14:20 uur Keynote: Adrian van Hooydonk (BMW)
14:20-14:25 uur Doeke de Walle (Pininfarina)
14:25-14:30 uur Bart Janssen Groesbeek (Ducati)
14:30-14:50 uur Keynote: Lowie Vermeersch (Pininfarina)
14:50-14:55 uur Sarkis Benliyan (Mercedes-Benz)
14:55-15:00 uur Wouter Kets (Audi)
15:00-15:30 uur Pauze
15:30-16:30 uur Discussie keynotes o.l.v. Joris Luyendijk
16:30-17:00 uur Panel discussie / interactie met publiek
17:00-17:20 uur Vragen alle sprekers
17:20-17:30 uur Conclusies & afsluiting

Wellicht dat wij ook nog even gaan buurten, als ons nogal goed gevulde agenda dat toelaat. Het symposium vindt plaats op aanstaande vrijdag 25 september van 13:00 – 17.30 uur in het auditorium van de aula van de TU Delft, Mekelweg 5. Als je er ook naar toe wilt, klik dan even hierrrrr naartoe om je in te schrijven.31 reacties

Nou zeg, veel van die mensen mogen slechts vijf minuten spreken. Wat kunnen ze melden in die tijd? Niet heel veel structureels denk ik. Leuke anekdotes over hun studententijd kan je ook wel vergeten. Het is even voorstellen en net een puntje kunnen uitlichten en wegwezen. :?
Laurens van den Acker mag niks zeggen?

PS Er mist een woord in de eerste zin?
@robbie: dat laat ik me niet zeggen ;-)

Alfa Guilia, misschien neem ik wel een van mijn design hoogtepunten mee, maar fietsen kan ook…
@Laurens: niemand heeft me herkend ;-)

OT: geweldig! Heel leerzaam, vooral die Bayley. Of het goed nieuws was wat de man vertelde, daarover was niet iedereen het eens…
yeah daar ga ik heen
Ook al wil ik heel graag ernaar toe vanwege het feit dat ik NIET daar zit, en WEL auto-ontwerper wil gaan worden, en omdat MB er zal praten…

… ook al is dat zo, ik denk dat het niets wordt. 5 minuten praten maar? Zoals hoe je volgens onze school een presentatie correct moet beginnen ben je mogelijk net 4 slides verder na 5 minuten, en dan ben je nog niet eens begonnen aan de kern van het verhaal. Huidige stage onderbreken voor de retourreis Nijmegen-Delft, om vervolgens maar 5 minuten te mogen luisteren, vind ik al helemaal niet de moeite waard.

Echt belachelijk vind ik het. Kunnen ze niet gewoon meerdere presentaties tegelijk laten lopen? En als je er naar toe wil, moet je maar kiezen welke je wil bezoeke en welke niet.

Echt belachelijk.
@HDM:
Ze beginnen om 1 uur en zijn klaar om half 6.
Dan zijn lange 5 minuten ..
Tenzij je maar voor 1 spreker gaat, maar lijkt me sterk.
@HDM

Het is geheel vrijwillig… Je hoeft niet te komen…
Ben benieuwd, heb vandaag gehoord bij IO dat je snel moet zijn, zit al bijna helemaal vol! Ik ben erbij.
@Wilbert: ik kom ook niet.

Tenzij iemand mij minstens 10.000 euro geeft, ga ik niet 4 uur reistijd in rekening nemen voor 5 minuutjes luisteren.
Ik ben er bij! Heb me er al 2 weken voor opgegeven.
IO rocks! ;)
ik zou er wel bij willen zijn maar aangezien ik nog steeds op een of andere middelbare school zit en ik nog twee jaar moet wachte (hoop ik) voor dat ik io kan gaan doen, zit ik dan op school. ook belangrijk maar heel saai. Vooral als je al jaren weet wat je wil doen.
@HDM: Ik weet niet waar je frustratie precies vandaan komt, maar het draagt niet bij aan de discussie. Ik begrijp uit je tekst dat je trots gekrenkt is omdat je wel auto-ontwerper wil worden maar nog helemaal niets voorstelt op dat gebied. Misschien moet je, om ooit wél wat voor te stellen, eens beginnen met het bezoeken van een dergelijk symposium i.p.v. er heel hard tegen aan te schoppen… Wellicht steek je er nog het ontbrekend gevoel voor nuancering op!

O.T.; Een goed initiatief voor eenieder die iets verder kijkt dan alleen “mooi”, “dikke velgen”, “vette bak” of “wat een lelijk ding”. Ben benieuwd…
@Damoklets: Precies, met deze mentaliteit kom je nergens HDM…

Ik kan er helaas niet bij zijn (heb college), maar kom wel even langs Concours des Sentiments. Lijkt me ook leuk!

Side-note: de stoeltjes en beenruimte in het auditorium zijn vrij klein. Als je >1.90m bent weet ik niet of je het de hele dag kunt uithouden. Ik in ieder geval niet :P
@GND: Ik ga ook naar school, maar het is wel handig om dit mee te pikken voor later. Besides, het is toch wel een soort van school…

ga me ook maar inschrijven!
Ik heb me nu al de afgelopen twee weken twee keer ingeschreven, maar nog steeds geen reactie gehad. Ik hoop dat ik nog wel naar binnen mag.
Mijn eigen ontwerp op autoblog.nl! Ik voel me vereerd! :D
Ik ben er als het goed is bij… :D
Ik wil erheen :O Oké f*ck dat, ik ga erheen.
Ach goed lezen is zo moeilijk. Ik zie genoeg sprekers die 20/30 minuten krijgen. Dus niet zo zeiken stelletje HOllanders
Ik zat met Doeke de Walle in het eerste jaar, die sprong er toen al heel erg uit met tekenen en andere opdrachten. Hoorde pas veel later dat hij het zover geschopt had. Een ander uit dat jaar heeft meen ik een tijdje bij Porsche gezeten.
ik vind dat je toch wel de naam van de ilustrator moet vermelden bij de schetsen! dat is namelijk iemand die heel graag ontwerper wil worden en een opleiding gaat doen in Turijn aan de IED.
@marjan: als je op het plaatje klikt dan zie je alle info
http://www.autojunk.nl/2009/08/3-amateur-schetsen
Tom van Bergen
Het wordt nu ook live uitgezonden:

http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Viewer/?peid=13c82191e3e1490180d5bc2ac2f13513
@Tom van Bergen: Thanks! Leuk om even mee te kijken!
Ik kom net terug van TU, was echt vet. Nog met Adriaan kunnen praten over de toekomst van BMW te vet was dat (voor een BMWfan).
Het was een topevenement!

Leuke, ontspannen sfeer maar ondertussen erg leerzaam.
Het was zeker een leuk evenement, ook erg cool dat het via internet werd uitgezonden want ik heb vrij veel kunnen volgen. Wel jammer dat een aantal mensen zo slecht Engels konden praten, vooral die dikke gast aan de rechterkant (ben naam even kwijt).
@autoblogger: ben zijn naam ook even kwijt. Hij viel op het laatst in voor Laurens van den Acker.

De man heeft destijds samen met Hayek gewerkt aan het Smart concept, en dit uiteindelijk bij MB in productie gebracht.
@laurens & autoblogger

Je bedoelt Pothoven, en hij viel in voor Ramon Ginah (Alfa Romeo). Er is nooit spraken van geweest dat Laurens van den Acker zou komen.

Zeker wel een boeiend symposium met gezellige borrel achteraf. Jammer van al die groupies bij de designers, had niet echt de kans fatsoenlijk met 1 van die gasten te praten ;)
@JelleT: dank voor de naam, en sorry…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).