ING kapt per direct met sponsoring Renault F1

Auteur: , 41 Reacties

Met dank aan de Flavio Briatore en zijn 'crashgate'.

De opzettelijke crash van Nelson Piquet junior is voor de Nederlandse bank reden genoeg om alle banden met het franse F1 team te verbreken. Piquet Junior kreeg bij de GP van Singapore vorig jaar de opdracht opzettelijk de muur in te vliegen zodat teamgenoot Alonso op een frauduleuze manier de overwinning kon pakken. Na deze onthulling van Piquet junior kreeg teambaas Briatore al een permaban in de wereld van de Formule1.

ING maakte in februari al bekend dat ze de sponsoring van Renault F1 niet zouden doorzetten na dit seizoen. Ook de Spaanse verzekeringsmaatschappij Mutua Madrilena haalt zij handen van Renault af. Zij hadden een deal van 3.5 miljoen euro met de Formule1 renstal. Alle escapades rondom playboy Flavio en zijn coureurs waren voor ING al reden genoeg om nu de stekker al uit alle F1 activiteiten te trekken. De geldschieter zegt zeer teleurgesteld te zijn in Renault. Hoe het Franse merk deze financiële strop gaat oplossen is nog niet bekend. Gelukkig waren ze er al op voorbereid met hun nieuwe slogan: Drive the Change. (via Nu.nl)41 reacties

Zijn we meteen van dat lelijk oranje vanaf en gaan de kleurencombinatie er eindelijk weer normaal uitzien. Goei zaak! Eens de storm gaan liggen is komen er wel weer nieuwe sponsors.
Heel slim van ING om dit als reden te gebruiken om te stoppen met de sponsoring. We weten allemaal dat het niet goed gaat met ING en tja geef ze is ongelijk om hier gebruik van te maken
@Robin:
Ze zouden aan ’t eind van dit seizoen sowieso al stoppen met de sponsoring, dus dit lijkt me toch een principekwestie…
Jammer. Ik vond de oranje/geel/wit-combinatie zeer mooi staan. Ik vraag me af of ze dit weekend dan wel met ING-logo’s rijden, of dat men nog even snel een nieuwe paintjob laat aanbrengen.
Komt ING inderdaad wel goed uit, net als de crisis Honda en BMW goed uitkwam…
hen ik ff geluk met mijn nieuwe ing renault jas
slim van ze
want ze het staat slecht met de zaken bij de ing
@ mezelf

heb niet hen
Het was sowieso al bezopen dat de ING zoveel geld uitgaf aan motorsport. Geef gvd betere rentes ofzo, komen de klanten vanzelf
Ze hebben gewoon het eerste de beste excuus gebruikt om onder hun contract uit te komen. Flavio de reden? De “financiele crisis” zal je bedoelen! (of eigenlijk hun eigen foute wanbeleid, maar ja, dat zullen ze wel nooit zeggen!)
gelukkig heeft ING niet zijn eigen crashgate en dubieuze leningen verstrekt.
Dat is flink wat ruimte op de Renault F1 mobiel. Een hoofdsponsor die weggaat is natuurlijk nooit goed, maar zie in deze tijden, midden in het seizoen nog maar eens een grote sponsor te vinden. Nee, ik denk niet dat Renault F1 dit jaar zwarte cijfers gaat laten zien. Dieprood…
Heeft ING weer een smoes ;)
En dat de tweede sponsor die afhaakt vandaar. Eerder vandaag gaf Mutua Madrilena (3,5 miljoen) al aan dat ze per direct stoppen als sponsor van Renault F1.

Op deze manier worden die auto’s wel heel erg leeg :D
met dank aan nelson”’mietje” piquet
LOL @ Drive the change ! :D
hmm, dit zou wel eens het einde kunnen betekenen voor de Renault F1 renstal.
Die Briatore had een spermaban moeten krijgen. Dat is pas een straf voor die oude playboy.
@RenesisHP:
lol :D
@ Robbie: Mutua Madrilena heeft inderdaad aangegeven te stoppen met de sponsoring van Renault. Het verzekeringsbedrijf blijft echter wel privésponsor van Fernando Alonso, dus misschien dat één bolide wél met de Mutua Madrilena stickers blijft rijden.
Zo slecht gaat het nou ook weer niet met ING. De beursfluctuaties hebben de slimme belegger ook flink geld opgeleverd de laatste maanden.

Desalniettemin zal de hand op de knip moeten daar en hebben ze dit inderdaad handig als reden kunnen aangrijpen om nog voor afloop van het contract hier onder uit te komen.
@sir_smokalot: inderdaad! how does 135,7% PROFIT sound?

Dat een sponsor kapt als een team op deze manier je naam besmet dat is niet meer dan logisch. Daarnaast kunnen ze de miljoenen beter besteden EN is het effect van de sponsoring al wel aardig meetbaar. Met de merkbekendheid wereldwijd gaat het niet slecht.
Terecht ! Met zoiets wil je ook niet langer geassocieerd worden.
Klopt maar dit is een reden om er eerder uit te kunnen stappen
ik vraag me ernstig af of renault de kar wel kan en wil trekken in zijn 1tje
dit gaat heel wat renaults kosten komende jaren .. je weet hoe mensen zijn hè..
MGMIDGETMKIII
tuurlijk kapt ing met sponsoren, ze lijken wel gek. Je naam wordt geassocieerd met een frauderend raceteam, dat schept niet echt veel vertrouwen, en dat is nou precies wat een bank nodig heeft in roerige tijden als deze waar we in zitten. Een zet die je had kunnen voorspellen. Naast dit wou ING al stoppen dus dit was een mooie reden om het proces te versnellen
yeah right..
mooie kans om dat sponsergeld in kas te houden…
Als Benetton nou eens weer gaat sponsoren, dat bedrijf houdt er wel van om af en toe te shockeren. ING bank natuurlijk ook wel maar dan vooral door je beleggingen plotseling te laten verdampen.
@ W0o0dy
hier al turbotje van +/-200% :D

ontopic:
misschien is Glowbrands wel een goede sponsor voor ze.. kunnen ze gelijk wat aan die nieuwe slogan doen
is ING al gecrasht?:mrgreen:
Geen gesponsor met staatsteun, zal Wouter Bos wel gezegd hebben. En nu kunnen ze er sneller onderuit, de geluksvogels!

Komt er nu weer tabaksreclame op? :-)
Ik snap het probleem niet, in 2007 toen McLaren ook leuke kranten koppen hadden met heel die spy-gate waren de heren van vodafone aan het rukker op alle foto’s met hun logo er op.
Reclame is Reclame zo hard werkt dat.
Zo! De directie van ING heeft hun vette kerstbonus weer veilig gesteld…
Eindelijk verlost van dat lelijk oranje, tijd voor de echte kleuren van renault, blauw & geel !
jaja ING: pot verwijt de ketel, komt ING wel heel goed uit dit “crash-gat” verhaal, kan nog eerder de stekker eruit trekken.

Naar verluid zal Nokia de nieuwe hoofdsponsor worden, mocht dit daadwerkelijk doorgaan dan zit het wel goed.
Ging renault niet verder met nokia, of microsoft?
En terecht! Wie wil er nu geassocieerd worden met zulke schandalen? Hoe zou GULF als sponser staan op een F1 auto vraag ik mij af? :twisted:
ING logo’s zijn inmiddels overal al verdwenen bij Renault. Nog voordat de eerste vrije training is begonnen, kennelijk hebben ze er haast mee gemaakt :).

ING zou aan het einde van dit seizoen toch stoppen met alle sponsoring in de F1, dus zo raar is het niet dat ze deze zaak als ideaal excuus zien om er 4 races eerder mee te stoppen. Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat ING 25miljoen per jaar in Renault pompte dus 4 races minder is een besparing van toch weer een miljoen of 6 wat net de kerstbonus is.
@J.:

Was 100 miljoen en is dit jaar al gedaald naar 45 miljoen vanwege de crisis.

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article1138628.ece/ING_draait_geldkraan_Formule_1_dicht
exit renault f1 .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).