Hoe zit het met de Nederlandse Hansen Sportcar?

Auteur: , 33 Reacties

Ruim 2 jaar geleden schreven we over een nieuwe Nederlandse sportauto: de Hansen GT. Toen waren er alleen nog wat schetsen maar inmiddels is er een 1:1 showcar. Minister Van der Hoeven opende in juni van dit jaar de High Tech Automotive Campus in Helmond, alwaar zij tevens de Hansen GT mocht onthullen.

De Hansen GT showcar is oa gebouwd als “image maker” voor bedrijven die kennis willen opdoen in de automotive industrie (b2b). De auto zal worden aangedreven door een 5-liter V10 die minimaal 500 pk en 500 Nm zal leveren, maar het is nog onbekend wanneer we een werkend prototype zullen zien. Hansen Sportscars is op dit moment op zoek naar partners om de volgende stap te kunnen zetten. De eerdere prognose van productie van 5 units in 2008/2009 was iets te enthousiast. De huidige economische situatie helpt daar ook niet bij, maar men is overtuigd dat de auto er gaat komen. Meer info op hansensportscars.com.

PS Er was eerder sprake van een GT straatauto en een GT-R hardcore raceversie, de race-activiteiten zijn echter afgestoten en Hansen richt zich nu puur op de straatauto.

Hansen GT33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ziet er goed uit!
ben benieuwd
Een twee jaar geleden ben ik idd eens door hun gecontacteerd voor de eerste voorstelling. De wagen (in ontwikkeling) ziet er goed uit. Zoiets ontwerp je ook niet op 1-2-3. Enige kanttekening die ik maak is of de supercar/ het sportwagensegment al niet oververzadigd is met merken en modellen.
die v10 komt denk bij bmw vandaan wat zou kunnen betekenen dat er in de neue m5 ook een v10 komt
@Henk:
Of dat het die uit de huidige M5 is…
@Henk: Die redenatie slaat natuurlijk nergens op! Alsof ze bij Hansen weten wat voor motor de nieuwe M5 gaat krijgen…
Pffff… Ik word hier zóóóó moe van. Allemaal weer van die ‘supercars’ die op elkaar lijken en die toch nooit wat gaan worden. Iemand met veel geld die zich wil onderscheiden gaat wel naar een coachbuilder. Waarom gooien ze het concept van de auto niet gewoon eens helemaal om? Doe eens gek! The time for change is now.
@Henk
De nieuwe M5 van 2 jaar geleden of….
@ Henk

Wat een logica… Waarom zou BMW per sé een nieuw blok aan andere merken moeten verkopen? Ook is het wel grappig dat je meteen naar BMW referreert, per slot van rekening heeft VAG ook wel zo’n V10 liggen…
op de eerste foto is het net een R8 !
en 2 jaar geleden was wel de verkoop-prijs al bepaalt !!

naja .. ik zie het dan maar als een moedige poging om iets te willen ondernemen ..
Inderdaad meer van hetzelfde…

1.Maak eens een wagen die aan de toegelaten snelheid een verkeersdrempel kan nemen (50km), dagelijks zonder hernia of blikschade, jaar in jaar uit.
2.Maak eens een wagen met verantwoorde externe en interne aerodynamica.
3.Maak eens een wagen die iedereen dubbelt op een rotonde.
4.Maak eens een goed uitziende wagen die de legale uitdagingen zoals een nummerplaat en lichten aankan.
5.Maak eens een echte supercar.

Sommige hebben wel iets, een Citroën met active vering kan A&C, een 90-94 Passat had het lef geen sierluchthapper te hebben, de Prodrive P2 spint iedereen buiten op de rotonde. Maar geen geld in de wereld kan een degelijke mooie en praktische wagen kopen want die bestaat niet.

Uitdagingen genoeg voor ingenieurs en ontwerpers die het lef hebben om niet naar de pijpen van de marketing boys te dansen.
@Linkador: Punt 4 is een goede :D
@Linkador: juist, met 50 over een drempel moet kunnen, of niet? NEE DUS. Het is immers de BEDOELING dat men VAART MINDERT bij een DREMPEL!! Slim hoor. Eerst maar een keer je rijbewijs halen?
@Linkador: wat bedoel je me interne aerodynamica?
Als ik dit model zo zie; denk ik aan een V10 van VAG. Ik vind het een slecht kopie van een R8. Ben nu wat aan het photo-shoppen met deze foto, en loop tgn het volgende probleem aan. Waar zitten de lichten op een mooie plaats?

Ook valt me op dat de auto heeel klein is; of de velgen heel groot..
zie er inderdaat goed uit
Wit is in maar om nou ook de ruiten wit te maken……
Wanneer komt die VandenBrink GTO nou..? :|
ie is trouwens ook déjà vu…
en echt mooi eerlijkis ie ook niet
Yep, lijkt op een rebodied R8. Weinig eigen smoel, voor zover dat met dit plastic hulsje te beoordelen valt.
lijkt op saleen s7
Ik stoorde me aan het gebrek aan lichten en andere details dus ik heb even simpeltjes er wat opgeshopt. Het ziet er niet goed erg goed uit verder, maar het geeft wel een stuk meer vorm aan de auto. De achterkant ben ik te lui voor.
http://img17.imageshack.us/img17/2448/hansgt.jpg
“Ruim 2 jaar geleden schreven we over een nieuwe Nederlandse sportauto: de Hansen GT.”

“Hansen Sportscars is op dit moment op zoek naar partners om de volgende stap te kunnen zetten.”

Dus tegen de tijd dat ie klaar is is het design al verouderd en kan ie weggegooid worden…

Altijd weer zo’n spruitjes geur eromheen om dit dan toch bij zo’n opening te onthullen. Het is niks, het wordt niks en dan hiermee toch net doen alsof we meetellen…
Een maatje van me heeft tijdens zijn afstuderen voor de Hansen gt nog het een en ander getekend. De auto is best leuk opgebouwd qua techniek enzo

Kennen jullie hier ook een vriend van hem, Ronald Heijnsdijk? Die is ook bezig een eigen auto te ontwerpen alleen dan op basis van een Porsche 944, volgende maand hebben ze een rijdend exemplaar.
http://www.heynsdyke.com/HD-2500-SF2.pdf
@Bart: we hebben contact gehad maar uiteindelijk is daar weinig uitgekomen, inmiddels is de auto wel bekend: http://www.autoblog.nl/archive/2010/01/13/heijnsdijk-sportscars-nieuw-nederlands-automerk
Ziet er op zich wel fraai uit moet ik zeggen, maar ik ben alleen bang dat het net als Spyker een on Nederlandse auto wordt, daarmee wil ik zeggen dat men over een Nederlandse auto spreekt maar het in feite niet is. B.V die V10 moet als je het mij vraagt zelf ontwikkeld en vervaardigd worden.
Verloren moeite…
@L-Fred: Als je bijvoorbeeld een scheet laat dat hij efficiënt wordt afgevoerd van je anus.
L-Fred: en dat als je een boer laat, deze niet tegelijktijdig door de mond en de neus afgevoerd wordt.
Als ze het nog langer uitstellen of langzamer ontwikkelen dan hebben ze echt een probleem, want dan is het design van de auto zo erg verouderd dat niemand hem nog wil hebben. Zo’n idee heb ik nu al eigenlijk…
ik vind het een leuk 0ntwerp
maar aan de anderen kant ook een beetje knullig
ze zouden messchien toch de GT-R hardcore raceversie
op de markt moet laten komen.
dan verkopen ze het zekers
Commentaar leveren op iemands werk is altijd makkelijk.
Ga er zelf maar eens aan staan, dan kom je erachter wat er allemaal wel niet bij komt kijken.

Na contact te hebben gezocht met de ontwerper van deze body, zijn wij deze auto gaan uitwerken en bouwen.
Het doel voor ons is om van dit model een GTR uitvoering te maken om op circuit te kunnen knallen.

Na vele uren engineeren en bouwen zijn we bijna zover om de baan op te gaan.
Voor meer info http://www.technocars.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).