Alfa Romeo Giulia komt pas/al* in 2012

Auteur: , 30 Reacties

We weten al een tijdje dat Alfa Romeo van plan is om de opvolger van de 159 de legendarische naam Giulia mee te geven, maar wanneer kunnen we er eindelijk in rijden? Volgens Alfa Romeo baas Sergio Cravero moeten we moeten we minimaal tot 2012 wachten.

Eerder gingen we nog uit van een introductie in 2011, maar blijkbaar moet de 159 nog een jaartje langer mee (niet dat dat erg is). Het uitstellen van de introductie heeft ongetwijfeld iets te maken met de verkering tussen Chrysler en Fiat. De Giulia zal naar alle waarschijnlijkheid gebouwd worden op een verlengde versie van het C-Evo platform, waar ook onder andere de opvolger van de Chrysler Sebring op gebaseerd zal zijn.

Is het erg dat de Giulia pas in 2012 komt? Mij lijkt het niet, want op die manier heeft de 159 een levensduur van 7 jaar. En dat is niet extreem lang. De 156 was bijvoorbeeld 8 jaar op de markt. En laten we het maar niet hebben over de levensduur van de 147. (via: eurocarblog.com)

* = Doorhalen wat niet van toepassing is30 reacties

= pas. Jammer, ben super benieuwd!
Waar blijft die 159 GTA, de 169, de 169 GTA … iemand ?
heeft geen nut de wereld vergaat toch in 2012 ;)
@GOD: ;) Die wil ik zien!
Gio , Alfa heeft net verkering met chrysler. Babytjes duren 9 maand en autos nog iets langer eer die groot zijn.
@ Gio
GTA heeft op dit moment geen prioriteit. Het is belangrijker voor Alfa om weer een behoorlijk modern modellengamma te krijgen, dan deze te dure sportversies te maken. Ik denk ook niet dat een 159 GTA ook goed zou verkopen, en om dan maar te zwijgen over de motorkeuze. De huidige 3,2 is nooit populair geweest, en een v8 van bijvoorbeeld Maserati is m.i. te duur.

@ Autoblog
Ik meende gelezen te hebben dat de Giulia op een RWD D-evo platform komt te staan, welke Dodge ook gaat gebruiken voor een nieuwe Avenger. de Chrysler Sebring komt los daarvan met een FWD middenklasser op basis van C-evo.
Een Gta hoeft geen v8 te hebben en zal deze zeker niet krijgen . Als , dan zal het de 1750 Turbo zijn , net als nu in de Brera.
“Mij lijkt het niet, want op die manier heeft de 159 een levensduur van 7 jaar”

Mij lijkt het wel, want dit model is nog steeds heel actueel (wat niet zo is bij de bij jullie zo geliefde Duitsers), en zou dus misschien nog wel 5 jaar op de markt blijven zonder dat het model verouderd lijkt.
@Tijmen: Volgens mij zeg ik toch echt dat het NIET erg is dat de Giulia pas in 2012 komt ;) Beter lezen volgende keer :D
@Gio: Een GTA van de 159 komt er niet. Anders zou ie er allang geweest zijn.

Ik heb al een keer een “impressie” gemaakt:
http://i22.photobucket.com/albums/b336/RBSkyline/159GTAupdate3_clean.jpg
@Vanquish: Ze kunnen de GTA altijd nog brengen als ‘uitloopmodel’ aan het einde van het leven van de 159. Audi bracht zijn RS-modellen ook altijd uit op het moment dat een model bijna met pensioen ging.
@robbie: ik had eigenlijk vorige week (of de week daarvoor) bedacht dat het volgend jaar natuurlijk ook wel eens een brilliant verjaardagscadeau zou zijn als ze van de Mito, Milano, 159 en Brera een GTA versie zouden introduceren…. het hele jaar ieder kwartaal in de schijnwerpers…. can’t beat that for marketing and PR lijkt me.
@Vanquish: Ja,ziet er erg goed uit hoor;even doordturen naar Milano-of naar Torino?Als het maar grealiseerd word.
Saluti e buon viaggio
Belangrijk is vooral dat Alfa die nieuwe Giulia niet alleen een mooie naam meegeeft, maar ook de eigenschappen die daarbij horen. Dus lichter in gewicht, een pittige motor, uitdagende rijeigenschappen etc. Lees de prima verhalen over dit mooie merk in de jongste Autovisie. Alfa moet weer terug naar die vroegere merkwaarden!
Mag hopen dat de levensduur van een 159 toch wat langer is dan 7jaar.
De 8C is prachtig en de MiTo in zekere zin ook, dus ik ben benieuwd wat voor designhoogtepunt die Giulia zal worden.
Volgens Alfa Romeo baas Sergio Cravero moeten we moeten we minimaal tot 2012 wachten.

Aangezien ze het over “minimaal” hebben kun je onderstaande info verwijderen

* = Doorhalen wat niet van toepassing is

en ook de kop van deze topic aanpassen. Immers impliceert “pas/al” een voldongen feit terwijl minmaal ook kan betekenen 2013, 2014, 2015…

We wachten immers ook al zo’n 10 jaar op een opvolger van de 166…nee, echt volgend jaar is ie er….ja hoor, uhum.
@Rick dos: en vergeet de opvolger van 147 niet ;) Die zou ook al 10x officieel gepresenteerd moeten zijn ondertussen.
Gouden tijden breken aan voor de designers.
Alfa Romeo heeft dringend nieuwe modellen nodig,
Fiat heeft dringend wat leuks nodig,
Lancia heeft echt heel dringend een nieuw model nodig,
Abarth is extreem magertjes met maar 2 opgevoerde Fiats,
En ook Crysler moet helemaal in het nieuw gestoken worden.
Hoe gaat Fiat dit allemaal betalen?
Ik hoop niet dat ze op de kwaliteit van de designs en onderdelen gaan bezuinigen.
Geen 1975-1985 barrels meer dank u.
zondagsrijder
Dit wordt dus weer net zo’n moddervette vinex/lease/zakelijkedienstverlening-grauwbak als de 500, mini, en zodirect de DS. Ik verwacht er niets van. Er is maar een Julia en die ziet er uit als een Julia en klinkt als een Julia. De rest mag linea recta naar Vathorst en kan daar blijven.
Zoals Rick en Robbie al schrijven, er zijn alleen maar geruchten over nieuwe Alfa’s. De realitiet is dat er zeeer weinig nieuwe modellen komen. Die Giulia gaat nog wel 10 jaar duren hoor (als ie er komt).

Je zal maar Alfa-fanboy zijn, dan moet je echt een lange adem hebben.
@autoblogger: Je zal maar Alfa-fanboy zijn, dan moet je echt een lange adem hebben.

Juist niet… als echte Alfist kan ik nog steeds genieten van al bestaande ontwerpen… 7 jaar 159 alweer?.. nog steeds als ik er een zie, kijk ik haar na… Alfa design is nog steeds in staat (als nagenoeg enige) om een ontwerp neer te zetten dat niet en nooit gaat vervelen, ook 7 jaar na dato niet.. ik geniet nog steeds van een 156, 147 (eerste serie met name), giulia’s, 155s en 75’s.
@ autoblogger: waar blijft de Milano eigenlijk??

Die zal toch wel een beetje komen nu? En dat wordt zeker een belangrijke auto gezien de klasse waarin hij zit!
@Svenska_Aeroplan_AB: Die komt @ Geneve.
autoblogger , diegene die het hardst schreeuwen om een nieuwe Alfa zullen er geen kopen . Dat is de reden dat alles iets langer duurt.
reggiane , weinig kijk op de automotive merk ik……
Ik kan persoonlijk nog wel even wachten. Alleen of de klant dat ook kan… Alfa’s zijn vaak in het begin van het modelleven populair, maar dat vergaat snel.
De Milano wordt in maart op de beurs van Geneve onthuld en dan heeft Alfa weer twee redelijk recente auto’s in het programma. De 159 kan op zich best goed mee, maar voor de 169 is het ook wel de hoogste tijd, net als voor de GT.

Gelukkig heeft men de financiën de afgelopen jaren op orde gebracht en heeft Fiat behoorlijk goede zaken gedaan ondanks de crisis. Als het goed is is er meer geld dan gedurende de jaren 90 en begin deze eeuw om aardige modellen op de markt te zetten… ben benieuwd. Wat moois erbij op de wegen kan zeker geen kwaad. Teveel saaie bakken van de duitsers en teveel dubieuze middenklassers van de fransen en teveel inspiratieloze middenklassers van de japanners…. tijd voor wat lekkers uit Italië
joepiedepoepie
@Vathorst: op zich helemaal mee eens maar julia met een J kan echt niet, woon jij p vathorst of zo?
Erg Mitsubischi Lancer laatste model achterkantje..of zelfs van de Seat Cordoba (sedan) van een paar jaar terug.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).