Huur nu een afzichtelijke Mitsuoka in Japan

Auteur: , 37 Reacties

Mocht Autoblogger nog eens de oversteek maken naar het land van de rijzende zon, dan kan hij zijn lol op. De doorgedraaide autoboetseerder Mitsuoka heeft namelijk een aantal van haar creaties aan verhuurbedrijven weten te slijten, en dat is goed nieuws voor iedereen die graag op wil vallen tussen de vierkante Nissans.

Geld toe krijgen zit er helaas niet in; je moet toch enigszins diep in je portemonnee tasten om een dagje in een Mitsuoka rond te toeren. De Morgan Himiko mag je voor ¥20.000 (€153) van 10:00 tot 19:00 meenemen. Mocht je dat te kort dag vinden voor zo’n droomauto, dan kun je ‘m ook drie dagen huren voor slechts ¥36.000 (€276).

Echt leuk wordt het met de Orochi, Mitsuoka’s tweezits sportwagen die lelijker is dan een ontplofte hond. ¥25.000 (€192) voor negen uur of ¥45.000 (€345) als je per se twee nachten iedereen in de wachtrij voor de club wilt laten schrikken.

Maar er is meer. Mitsuoka heeft gezien hoe groot de markt voor afzichtelijke auto’s in China aan het worden is en wil daar natuurlijk een graantje van meepikken. Ze willen de Orochi dan ook in 2010 op de Beijing Autoshow tentoonstellen en hopen er datzelfde jaar nog 35 stuks van te verkopen, voor een prijs die zo’n 50% hoger zal liggen dan de ¥9.345.000 (€71.670) die het ding in Japan moet opbrengen. Moet lukken! (bron: antara news, via autoblog.com)37 reacties

alsof je naar een afkickkliniek gaat om een huur te huren…

Nee sorry, NOG STEEDS geen interesse
die zwarte kar is geinspireerd op een vis en er ligt een v6 van hyundai in. Mitsuoka is de op 6 na grootste auto bouwer in japan aldus Topgear….
@Laue:

sorry ben nog niet wakker, het is een toyotablok. maar hij blijft echt lelijk.
@Laue: Ik zou hier niet meer reageren, maar ik had nog belooft om voor je op de IAA te kijken naar het dashboard. Het dashboard zag er veel beter uit en de materialen voelde ook een stuk beter aan dan bij de oude versie. Maar het blijft ( net als bij vele) toch wat te kunststofachtig. ;)
@Autogek:

LoL, Thanks !
GRuwelijk, wel bijzonder.
Ik vind een Multipla, dan wel een Aztek toch wel erg mooie auto’s hoor! ;)
Jammer dat Autoblog de laatste tijd zo negatief is… Alles wat een beetje ongewoon is wordt gewoon hard afgezeken.
Ik volg Autoblog.nl al en paar jaar (passief) en eerst waren het alleen de ‘reaguurders’ die het afzeiken deden. Jammer dat de bloggers dit hebben overgenomen…

OT: Die Orochi vind ik niet eens zo lelijk. Door de koplampen heeft het iets van een Mercedes.
Ik zou zo’n Orochi dus gewoon kopen als ik geld over zou hebben. Gewoon, om mensen te shockeren.
Bijzonder ding is ’t in ieder geval.
een Merc SL die te lang in de zon heeft gestaan en gesmolten is?
Die Himiko is wel leuk!
Nou, ik vind die Orochi toch echt niet heel erg lelijk hoor. Doet me wel denken aan de Morgan: http://www.pistonheads.com/SALES/list.asp?s=422 Maar die vindt men hier dan ook vast heel erg lelijk?
Toch wel leuke auto’s. Die morgan look a like (Himiko) is best mooi en de wetenschap dat er Japanse techniek in zit vind toch een stuk geruststellender dan wanneer het een echt Morgan zou zijn….Ook die Orochi mag je best voor mijn deur neerzetten, eens een keer wat anders en ziet er best agressief uit.
Oh wacht, ik bedoelde dus die Morgan look-alike ipv de Orochi :(
Hehehe, hoe bedenken ze die smiley-grill . .

Het is net of die auto gebaseerd is op een steroide-spierbundel . . als je begrijpt wat ik bedoel.
jee-oekeloeres
Is dit de Steve Irwin edition?
Wat een afzichtelijk apparaat! BAH!
Gatveredamme. Hebben ze wel smaak daar in robotdwergland?
@bender

Dat komt omdat het koplampen van een mercedes zijn :)
Bobby Orlando
Wat een zuur gezeik van Ruben, de vergrijzing slaat steeds op jongere leeftijd toe. De reden waarom Ruben zo zuur is, zal zijn omdat zijn bankrekening niet toestaat om een retourtje Japan te kopen. Er is nog hoop, een enkeltje Japan is voldoende, zeikerds zoals Ruben kunnen we best missen.
LOL @Bobby Orlando! Je deed me even geloven dat je dit echt mooie auto’s vindt.
Bobby Orlando
@RubenBaeten: ik vind dat dan ook mooie auto’s, mag ik nu ook een column schrijven omdat ik geen smaak heb?
Fugly maar uniek. Dus best een keer leuk om te doen. ;)
Een prachtige auto, niet zo zeuren. Ze moeten er alleen een iets zwaardere motor in zetten zodat het model ook uitkomt.

Nee blijven jullie maar in een grijze golf rijden .. Dat is pas VET!…. of nog beter een polo blue motion …. Nee als je een leuke auto wilt rijden die ook nog wel betaalbaar is …
Nu nog hopen dat kroymans hier iets in ziet :).
@Laue (tweede reactie)
Gebaseerd op een vis?? Nu je het zegt ja
http://home.kabelfoon.nl/~lavhagen/461h.jpg
Mensen, is dit een mooie auto :shock:! niet dus :lol:
Je kan hem mooi vinden, maar design-technisch is hij dus gewoon LELIJK! Veels te veel lijnen, inkepingen in motorkap, enz ….
He? Dus je kan hem mooi vinden maar hij is het niet omdat er iemand ooit een boek heeft geschreven hoe design moet zijn? Tering … Dat is pas erg
Stiekem vind ik die himiko eigenlijk best mooi…is het blasfemie als ik zeg dat ik hem zelfs nog iets beter vind bekken dan de morgan?
Die Himiko vind ik nog wel grappig. Laat me daar maar een dagje in rijden. Hoewel, waarom zou ik erin willen rijden als ernaar kijken ook al leuk is? Hij rijdt toch als een MX-5.
die himiko is nog best mooi.
als ik in de jury zat voor een schoonheids wedstrijd zat en de twee finalisten waren de nieuwe ferari 458 en dit weet ik wie met de tiara naar huis zou gaan
de japanse :D

@ streafer ik ben het met je eens. ik durf zelfs te zeggen dat dit een toekomstige klassieker word.
Ik vind ze beide vet. Die Morgan achtige is wel lekker sleek en die ander ziet er heerlijk jaren 80 futuristisch uit.

Niks mis mee.
kost dat ding maar 70.000 euro ??
jezus … maar ik vind het een ontzettend geweldige gave auto.

In het duitse Bad Bentheim rijdt er ook een rond, een geel-beige, zo’n type kleur die veranderd als je er iets anders tegenaan kijkt,

Mooie auto .. echt !
@jax: Dan krijg je een verschrikkelijk krot met een 3,3 liter V6je á 233 pk.
Een Corvette C6 kost 99.990 euri’s en daar krijg je toch een heel stuk meer voor.
Ik zou me in zo’n Orochi nog wel vertonen, nou niet echt mooi, maar wel apart :D En ik vind 90% van de auto’s die ik dagelijks rond zie rijden wél echt lelijk… en saai, onorigineel en inspiratieloos :P
He gadverdamme.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).