Rijtest & video: Maybach 57S

Auteur: , 80 Reacties

Als je de massa definitief wilt ontvluchten en dat alles in comfort en met een beetje ruimte, dan zijn er slechts een paar alternatieven. Wij vonden onszelf, met de status van nouveau riche internet ondernemers, bijzonder geschikt om die andere “nieuweling” eens aan de tand te voelen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Klik door voor de video! ]

Video Maybach 57 S

Nieuw is in dit verband een rekbaar begrip en ook de term underdog dekt de lading niet helemaal, maar hopelijk begrijpen jullie wat we bedoelen. Rolls-Royce en Bentley zijn in deze klasse toch het establishment. Niet dat de historie van Maybach niet ver genoeg terug gaat, maar er is een lange periode geweest dat Maybach niet als autobouwer actief was. Ruim 100 jaar geleden op 23 maart 1909 richtte Wilhem Maybach zijn bedrijf “Luft-Fahrzeugg-Motorenbau GMBH”op, later werd de naam gewijzigd in “Maybach-Motorenbau GMBH”. Tussen de beide wereldoorlogen behoorde het merk tot het beste wat de Duitse automobielindustrie te leveren had.

Maybach 57S

Grappig genoeg zit er ook nog een Nederlands tintje aan het ontstaan van de automobielfabrikant. Maybach ontwikkelde namelijk een 70 pk sterke 5,7 liter motor (codenaam W2), die gebruikt zou gaan worden in de Spyker 30/40. Helaas nam Spyker niet de geplande 1000 motoren af, maar slechts 150. Karl Maybach besloot daarop zelf auto’s te gaan produceren om de productiecapaciteit van motoren te kunnen benutten. Tijdens de autoshow van 1921 in Berlijn lanceerde Maybach hun eerste auto: de W3. Tot aan de tweede wereldoorlog produceerde Maybach diverse modellen, waaronder de Type 12 met zevenliter V12. Het productieaantal bleef steken op 1800 stuks. In de oorlog werd 70% van de bedrijfsgebouwen verwoest en de restanten gedeeltelijk ontmanteld door de Franse bezettingsmacht.

Maybach 57S

In 1949 hervatte Maybach-Motorenbau de ontwikkeling en productie weer, maar dan vooral van grote dieselmotoren voor schepen en treinen. Pas in 1997 toonde Maybach weer een auto, het was een studiemodel op de Tokio motor show. De goede response leidde tot de beslissing om Maybach als zelfstandig merk binnen Mercedes-Benz Cars weer nieuw leven in te blazen. In 2002 werden de Maybach 57 en 62 als nieuwe modellen gelanceerd.

Maybach 57S

Met Maybach mikt Mercedes heel nadrukkelijk op het absolute topsegment, de (hopelijk) zeer gelukkige clientèle voor wie een Mercedes of Audi wat gewoontjes is. De prijzen zijn dermate stratosferisch dat de meesten van ons alleen maar kunnen dromen om met dit budget een huis te kopen. De instapper is de Maybach 57 die zonder opties, maar inclusief 153.322 euro BPM en 62.301 euro BTW , een prijskaartje van 543.523 euro heeft. Bijna drie keer zo veel uitgeven lukt overigens ook: de Maybach 62 S Landaulet kost een heel heftige 1,5 miljoen euro, waarbij je voor ruim 570.000 euro de staatskas sponsort.

Maybach 57S

Als je schrikt van de prijzen, dan is het aloude credo van toepassing dat je toch al niet tot de doelgroep hoorde. Maar we gaan nog even door: op de prijslijst van Maybach prijkt namelijk ook de duurste optie die we tot nu toe tegen kwamen. Voor 47.303 euro kan de Maybach 62 (S) worden uitgerust met een “Separatiewand, elektro-transparant met elektrisch bedienbaar glas (incl. optie 216 Intercom). Gelukkig is dat bij Landaulet standaard, maar vergeet niet dat met het dak open en de separatiewand dicht de chauffeur niet, maar de rest van de wereld wel van je gesprekken of overige activiteiten kan meegenieten.

Maybach 57S

Maybach 57S

Daar hadden wij verder geen last van en wel om twee redenen: we hadden een “korte” 57 S mee en dus kropen we zelf achter het stuur. Maar niet voordat we even achterin ons licht hadden opgestoken. Een ongelooflijke hoeveelheid ruimte, die in de 50cm langere Maybach 62 dus nog indrukwekkender is. Natuurlijk is alle luxe die je kunt verzinnen aan boord zoals tafeltjes, spiegeltjes en DVD-schermpjes. Allemaal zaken die je tegenwoordig ook in een beetje burgerlijke MPV ook terugvindt, maar gelukkig doet Maybach nog meer. Ronduit handig zijn de houders voor de champagne-glazen, we zouden ons een leven zonder champagne uiteraard moeilijk kunnen voorstellen. Praktisch zijn ook de meters in het plafond, daarmee kan je tenminste objectief vaststellen of de chauffeur zijn best doet om je nog op tijd op je af te leveren voor je afspraak. Met een Maybach 57 S (of 62 S) moet dat overigens probleemloos lukken.

Maybach 57S

Maybach 57S

De S versies krijgen namelijk een sterkere motor mee dan de toch al niet echt laffe V12 met twee turbo’s van de reguliere varianten. Voor de 57 S en 62 S deed Maybach er nog een schepje bovenop: de 6.0 liter V12 met dubbele ontsteking en twee turbo’s heeft een vermogen van 612 pk en een (begrensd!) koppel van 1000 nm bij maar 2000 tpm. Om het simpel te zeggen maakt de Maybach 57 S gehakt van vrijwel iedere weggebruiker die je tegenkomt. Vooral ook het gemak en de rust waarmee de Maybach snelheid maakt is zeer indrukwekkend. Het is om het even bij welke snelheid of met welk toerental je rijdt, vloer het gaspedaal en de mastondont gaat er vandoor. De officiele sprinttijd naar de 100 is 5 seconden rond en pas bij 275 km/u maakt de begrenzer een einde aan het feest.

Maybach 57S

Toch is de Maybach 57 S niet uitdrukkelijk een sportieve auto. De letter S in de typeaanduiding staat ook niet voor Sport, maar voor Spezial. Dat andere merken grotere velgen en carbon afwerkingen juist wel voor sportievere modellen bewaren, lijkt ze bij Maybach niet te deren. Toch hebben de Duitsers wel een punt: de 57 S is snel, maar betrekt je als berijder zeker niet bij alles wat er gaande is bij onderstel, banden en motor. Dat moet ook niet, want het comfort staat voorop. Zelfs de 57 S kan prima door je eigen chauffeur worden gereden, terwijl je achterin geniet van de rust, ruimte, de goodies en eventueel een glaasje sap. Geen champagne, want op de terugweg kun je dan zelf het stuur ter hand nemen en M3’s, 911′-jes en GTI’tjes het leven erg zuur maken.80 reacties

volgende keer een betaalbare auto graag
-edit:eerst kijken en dan reageren aub-
Klein maar Fijn is hier niet van toepassing…
@Yns, luister naar wat wouter in het begin zegt..

En waarom maar zo’n kort filmpje :( was net aan het genieten stop het..
superfilmpje
@yns wat is het nut van een betaalbare wagen testen voor deze site? Iedereen kan een proefrit vragen met dat soort wagens
heb de indruk dat je bij een rols toch meer en betere luxe koopt hoor…
Geen eens een 62s, tsss.
Mooie rijtest! Ik heb dit eerlijk gezegd nooit een mooie auto gevonden, ik had veel liever een Phantom.
Maar de auto komt in de video wel mooi tot zijn recht.
@ yns:

Sorrie maar Autoblog houd niet van simpel en goedkoop met een kunststof dashboard! :p
Geweldig:D! Ga meteen kijken! Leuk ook voor in jullie portfolio, rijden jullie de volgende keer in een Mulsanne;)
Luxe… maar van 7 jaar geleden!
volgens mij was dat studie model van mercedes en niet van maybach.

maar ach ik zou toch een quatraporte nemen.
Ik ben toch meer een Rolls Royce liefhebber, maar goed, leuke rijtest en mooi in elkaar gezet!
Geen relevante auto’s op Zomoto


-klote..
die metertjes in het dak!

doet me denken aan een beroemde uitspraak van dolly parton: “do you know how much it costs me to look this cheap?”
Wat is er loos met die achterlichten? Die flikekren de hele tijd..

Daarnaast, mooie rijplek! Jullie rijden achter mijn huis langs in De Meern.. :-)
knipperlichtje
Ligt het aan mijn ogen, mijn beeldscherm, het filmpje of knipperen er achterlichten? Wat is dat? Zit wouter met zijn voet te zenuwen op het rempedaal of heel fanatiek te prutsen met die mooie knopjes? Zijn het losse contactjes? Wat?
Hele mooie auto!

Maar waarom knipperen achter 2 lichtjes? zeker van die opzouten hier kom ik aan dingen ofzo…
Leuke test :)
Staat je goed (staat iedereen goed…) deze auto :)
Deze rijtest was zielig, met een Maybach een wedstrijdje doen tegen een CBR?
Internet, tssss…
dat van die achterlichten vroeg ik me ook al af… misschien slechte aarde ;) heb het ook meer gezien in filmpjes van de veyron enzo…
Zeker een mooie auto, alleen vind ik de kleurencombinatie van deze niet zo mooi. Dan liever de geheel zwarte ;)
@Quintijn5,

dat ben ik me ook bij elke van zulk soort auto’s aan het afvragen. Wel een mooie rijtest! Ik zou er best wel 1 willen hoor.
Geweldige auto,
alleen de stoelen zien er niet echt uit alsof ze lekker zitten. Dat vind ik ook bij de phantom zo. De stoelen van een A8 of S-klasse zien er veel comfortabeler uit.
@frank, hoezo doen die metertjes jou denken aan die uitspraak?!

OT: wel mooie combinatie eigenlijk. Die stoelen achterin zullen wel helemaal 100% heerlijk zitten.
Het leidt geen twijfel dat de maybach een superieure auto is, maar er is toch een reden dat ik liever een phantom of mulsanne zou willen: een leek zou deze auto waarschijnlijk niet eens opvallen en afdoen als een gewone mercedes…
Omdat die lichtjes een bepaald aantal hertz hebben (dus heel snel knipperen) en wij dat met het blote oog vloeiend zien. Maar de camera ziet dit anders! Dus wat wij vloeiend zien ziet de camera knipperen wat je weer terug ziet op de video.
Ik zie nog steeds een veredelde Mercedes-Benz.

Nouveau riche rijdt natuurlijk in een Phantom!
Of dé nouveau Porsche Panamera…

Tel uit je winst!
Ik heb er 2 maanden geleden ook in meegereden, (57 S ARMOURED) die stoelen zitten zó lekker hè!
Kijk heerlijk Co2 monster, daar willen we er meer van zien!
Geen elektrische zooi! Perfect. Wat zeiden ze bij de dealert…. blijf in de buurt? haha ze zitten er hooguit een handjevol km’s vandaan.
hier in het dorp staat er ook een, een 57S. Een grijze. Echt een DIKKE kar zeg. Niet normaal. Staat ook wel lekker protserig voor je deur.
@Jos: niet zwart ;-)
Gave test!! Wat een beest hea, hij is zo over de top dat ie lelijk is, kom op; 2 kleuren?? maar dat interieur is wel lekker wegkwijlen.. :D
Wat lelijk, zo’n grijs interieur!
Voor het overige natuurlijk een prachtige auto voor de echte rijkaard die geen enkele reden ziet om te willen opvallen.
@ Appelscha

Frank?
Project America
mooi gebaartje bij 4:04 Wouter ;) heb je nogsteeds die poken fetish die je vroeger had?

OT: Fantastisch ding maar nogsteeds is de S-Klasse gehalte hoog en koop ik liever een RR Ghost
Zalig, die snelheidsmeter achterin.
yns [ reply ]
28 September 2009 om 16:01
volgende keer een betaalbare auto graag

Volgende keer lekker ergens anders gaan zitten zeiken aub.
Leuke test! :D Alleen vind ik een RR mooier :P
Irritante reclame zeg… Ad blocker werkt er niet tegen.
-edit: meer dan 1 woord mag-
Leuke rijtest!
Zie ik het goed dat de test in de Meern e.o. is opgenomen?
Voor dat geld, mag het interieur er wel wat netter uit zien. Bah, lelijke roodomrande matten, verder één en al grauwigheid.
@ynnek04
Dat lijkt misschien wel zo maar dat is allemaal schijn :p geloof ze zitten echt wel beter dan die van een s-klasse dan een a8 durf ik niet te zeggen maar lijkt me vanzelf sprekend.
De knipperende ledjes zijn goed te verklaren. Het zijn namelijk LED achterlichten, en om deze minder fel te laten branden knipperen deze vreselijk snel, waardoor deze maar 50% van de tijd schijnen, en dus ook maar 50% van de sterkte afgeven. Is beter dan het voltage te verlagen.

De videocamera schiet (bijvoorbeeld) 60 beeldjes per seconden, en zo te zien knipt hij af en toe een beeldje waarbij de verlichting net uit staat.

Hetzelfde fenomeen is met autovelgen. Soms ziet het er op de camera heel vreemd uit, alsof de banden achteruit rollen of de auto zweeft. De camera maakt dan net op het juiste moment een beeldje.
Zie die 3 metertjes in het dak dan, handig een temperatuur meter die tot -40 gaat, zit er zo’n goede airco in?
Tsja, ik weet het nog niet hoor. Voor mij is hij misschien wat te onopvallend, hoe fout het ook klinkt. En nee, kom nu niet aan met de FAB Maybach. Maar dit is gewoon sprekend een S-klasse. Als ik een ander merk dan Mercedes koop, wil ik dat ook kunnen zien….
vette shit ouwe. wel helemaal in het zwart graag. dank u.
Met een goede chauffeur zijn die plafond metertjes toch overbodig?

OT: zelfs als ik het zou kunnen betalen…
Het viel mij op dat de vering zeer soft staat. Ok, het is normaal in zo’n comfortauto maar bij een van de laatste shots toen hij boven op de berg hobbelde dacht ik dat kan toch niet leuk zijn in de bochten.
@ iedereen die zich afvraagt waarom de achtelichten knipperen

dat is waarschijnlijk omdat het ledjes zijn en de frucuentie van de ledjes zal dan niet het zelfde zijn als de van de camera

OT.
mooi auto maar ik zie liever een lexus
Zo, dat is een lelijk entertainment systeem achterin…
Schermpje niet mooi in de stoel verwerkt.

Voor de rest natuurlijk wel absolute luxe.
Ik lees graag de rijtesten op deze site. Ik steek er wat van op en ik ben heel nieuwsgierig naar de afwerking en kwaliteit van welke auto dan ook. De buitenkant zien we tenslotte allemaal, dus het gaat om de binnenkant (interieur en motor en vooral hoe rijdt het). Maar ik mis dat bij deze een beetje. 3/4 gaat over de geschiedenis van het merk en de prijs. Ook interessant, maar dat kunnen we ook wikipedia’en.
@Citrofiel: koop dan geen maybach. Maybach is namelijk opnieuw leven in geblazen door Merc en de conceptcar was een Mercedes Maybach. Een link is dus snel gelegd.

@RaKiM: klopt, ik heb dat ook gehad toen ik AMG’s heb gefilmd. Irritant, maar ik denk onvermijdelijk, tenzij iemand een donatie wil doen bestaande uit superieur film materieel.

Met dat laatste ben ik het overigens verre van eens, liever een Maybach dan een lexus.
Zo’n auto verdient natuurlijk wel een goeie chauffeur:

http://img243.imageshack.us/img243/4541/chauffeur.jpg
test in en rond Veldhoven?
Dan zit ge de hele dag te wachten tot 10 voor 4 op eene rijtest en ze posten hem om 4 uur XD nu maar eens rap gaan kijken ookal is het een test over een auto waar niemand hier iets aan heeft.
Pfff een van de zwakste filpjes tot nu toe de rijtest is niet echt slecht maar het is de auto wie heeft er een anvraag ingestuurd voor een maybach want dr heeft hier echt niemand iets aan test des noods een abarth 500,twingo rs of zelfs een panda 100 hp
edit: interpunctie en spelling is niet je sterkste kant
@micheloo0: ik ben gewoon te lui :D volgende keer zal ik ook te lui zijn vr een reactie te geven als de rijtest even slecht zal zijn.
@ een eerdere reactie van mijzelf

ik hoef geen quatroporte (en ook nog steeds geen maybach)
ik wil een prive jet. en voor de kortere afstanden een helikopter
Zozo, aangename kleurstelling! Hij oogt iets kleiner dan hij werkelijk is, want met ruim 5.5 meter moet het een bakbeest zijn om in te parkeren, zelfs voor een geoefende chauffeur.

Ik ben het niet geheel eens met de mensen die het een opgepompte S-klasse vinden; ik ben zelf Mercedes-liefhebber, en als volgende stap na een S-klasse zou dit een logische keuze zijn, ze bedekken een groot deel van de luxe markt op deze manier. En je kunt inderdaad aan bepaalde details zien dat het geen vers ontwerp meer is, maar ik zou ´m er nimmer om laten staan, bovendien is de Phantom slechts iets nieuwer.
Prachtige wagen, maar zou voor ’t zelfde geld toch liever ’n S65 AMG en ’n S500 hebben.
rijkelui autotje :)
@Silverarrow: Ik deel jouw mening volkomen. Het is natuurlijk een uitermate luxe en snelle limo op Rolls Phantom niveau, maar ik denk dat je in een full-option S65 AMG bijna net zoveel luxe vind en je bent een stuk sneller ivm het “lagere” gewicht van de S V221. (verlengde wielbasis)

Het blijft overigens een ware klassebak en een retesnelle ook! :)
Hele indrukwekkende auto, en dus extra jammer dat ’t maar zo’n korte video is geworden. Ik had gehoopt op wat meer aandacht voor de afwerking/materialen/details/onder de motorkap e.d., zo’n ding is zeer exclusief en uitzonderlijk. Volgende keer svp een filmpje van gewoon 8 minuten.
@Benz: ik heb ook liever een S65, zoveel liever dan een maybach. Hij ziet er gewoon moderner uit, en beter in verhoudingen vind ik.
Het is trouwens Maj-bach en geen Mee-bach. Badge engineering van het beroerde soort. Heeft, net als de huidige Spykers, geen zak te maken met zijn wel degelijk bijzondere voorvaderen.
”je personeel te verplichten in een hybride te rijden”
lol :)
Verder een interessante rijtest.
@ sacha Hoeveel is het precies?
Mooie video weer, goed bezig! Jammer van het vieze woord hybride:( En deze auto staat Wouter prima;) haha
Dit is geen auto die echt tot mijn verbeelding spraakt. Hoewel op het begin van het filmpje het geluid wel ergg lekker klonk!
Svenska_Aeroplan_AB
Leuk instappertje van het merk…
:D

Persoonlijk zou ik voor die centjes toch voor een Rolls gaan. Doe maar de Ghost, met een Saab Cabrio en nog een paar leuke klassiekertjes erbij ofzo…

Dream on…
;)
Ik zou zeker wel in een vlaggenschip als dit gereden willen worden! Leuke rijtest, goed gericht op de autoblogdoelgroep die hem toch niet kan betalen:P
Maar mis in de rijtest wel de flair die bij deze auto hoord (stijlvolle muziek, chaufeur, PC hoofdstraat en Wouter in het pak misschien?;) en daarna de chaufeur uit de auto schoppen, zijn stropdas uit en zelf een stukje scheuren)…
Idd, leuke test om de auto even te zien maar voegt eigenlijk niet veel toe aan de beleving van de auto. Logisch dat er alles op en aan zit en dat ie stil is, doe dan daar iets speciaals mee? Positieve kritiek hoor!

Ohja het voegt nog iets toe: dat jullie nu WEL in een Maybach gereden hebben :-)
wanneer gaan jullie nou is een ferrari testen ? california of 612 scaglietti ofzo :P

zou zeker leuk zijn !
ik dacht eigenlijk dat pas bij de 62 de S voor Speziale stond en bij de 57 toch Sport maar dat zal wel Bullshit zijn want veel Sport is er eigenlijk niet aan
waarom niet de 62S veel mooier

wanneer word de vraag beantwoord of de paramera wel een echte porsche is??
rijtest;)
Wat een belachelijk relaxte auto is dit zeg!
En oh mijn god wat is ie stil!
Verschrikkelijk lekker om mee te cruisen, al dan niet achter het stuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).