Maybach 62S Landaulet goedkoper dankzij Wouter Bos

Auteur: , 41 Reacties

Per 1 januari komen er (uiteraard) weer nieuwe belastingregels die er voor moeten zorgen dat onzuinige en vervuilende auto's fors duurder moeten worden, maar op de een of andere manier ontsnapt Maybach de dans. Zo wordt een 62S Landaulet maar liefst 90.000 euro goedkoper!

En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling geweest zijn van de nieuwe regels die gepresenteerd zijn op Prinsjesdag. Overigens worden ook de overige modellen van Maybach tussen de 20.000 en 28.000 euro goedkoper. Maar een koopje is zo’n 62S Landaulet nog steeds niet. Dit jaar is de prijs inclusief belastingen 1.500.940 euro en vanaf 1 januari 2010 is de prijs 1.410.368 euro. Enige voorwaarde daarvoor is wel dat de importeur natuurlijk niet stiekem de prijs omhoog gooit.

In Nederland is trouwens wel iemand geweest die 1,5 miljoen neergeteld heeft voor een Landaulet. Of deze prijsdaling ook geldt voor andere dure en onzuinige auto’s is nog niet bekend. Wie is er handig met BPM bedragen uitrekenen? (via: autotelegraaf.nl)41 reacties

Op de site http://www.nieuweautoprijzen.nl staan alle prijzen van 2010, gebaseerd op de importeursprijzen van 2009…
@JesperF: Bedankt voor de link! Zeker handig!

@circlestorm69, niet vergeten hoor. Ik weet simpelweg ook niet alles ;)

PS Een Veyron wordt zelfs een ton goedkoper!
Zou ik de Landaulet mogen nomineren tot de meest nutteloze en poenerige auto die er is?
Zag hem laatst nog rijden, die Landaulet.

Zuinige dure auto’s zullen goedkoper worden!
Even een korte uitleg van het waarom:

De BPM wordt omgebouwd van een luxebelasting naar een CO2-belasting. In veel gevallen is dit ongeveer hetzelfde, maar omdat een Maybach zo extreem duur is, is die hoge prijs nog hoger dan de hoge CO2-uitstoot van de Maybach.

Ook een Veyron wordt volgend jaar 98.000 goedkoper, en zal in 2013 in totaal bijna 250.000 goedkoper zijn. Echter, de Maserati Quattroporte wordt 40.000 tot 90.000 duurder… door de relatief lage prijs en hoge CO2-uitstoot.

Veel auto’s worden duurder omdat ze een wat hogere uitstoot hebben dan gemiddeld en nu lage BPM hebben; denk bijv. aan een simpele Volvo V50: de T5 wordt 1000en euro’s duurder, de D5 ook duizenden euro’s.

Echter, de Audi S4 wordt dankzij z’n V6-met-turbo juist weer een paar duizend euro goedkoper.

Tja…
Ohja, nog een voordeel (ik klik te snel op ‘plaats reactie’ telkens, sorry): opties in je auto worden veel goedkoper in 2013!

BPM is immers volledig gebaseerd op CO2-uitstoot! Dus die radio-cd-met-navigatie in een Audi wordt van 4.000 euro ineens nog maar iets van 2.200 euro in 2013! :)

Op zich wel positief, maar jammer dat er geen uitzonderingen zijn voor auto’s waarin je bijna niet rijdt zoals Ferrari’s: wel tienduizenden euro’s duurder, maar je rijdt er bijna niet mee…
€ 90.000,- eraf? Dan moet ik toch opnieuw kijken of ‘ie op mijn shortlist komt!
Bedankt voor de uitleg Sorcerer, want die was Robbie vergeten!
En een vaag verhaal is het wel met die nieuwe regels.
En een Audi R8 V10 wordt volgend jaar ruim 6000 goedkoper, om daarna weer langzaam te stijgen in 2011, 200 minder te worden in 2012 en weer 2700 duurder te worden in 2013. Lekker duidelijk allemaal!
@JesperF: Super bedankt voor de link je weet niet hoelang ik hier al naar op zoek ben!
De Landaulet is een briljant stuk uitbundige nonsens van een auto. Volkomen terecht, die prijsverlaging.
Worden we in dit land nou gigantisch genaaid door die hufters in Den Haag of niet?

Vorig jaar een hoop blabla over de gefaseerde afschaffing van de BPM en dus een zogenaamd voordeel voor de consument. Nu bouwen ze de boel doodleuk om naar een CO2 heffing en blijven we dus idioot veel meer betalen voor onze auto’s dan nodig…

Nee, zo stimuleer je de autobranche en economie wel (NOT).
Zakkenvullers zijn het, maar ondertussen wel miljarden wegsmijten aan die nutteloze missie in Afganistan, want wel het braafste jongetje van de klas willen zijn…
Jahaaa Wouter dat is toch net even wat meer dan de rijtest Maybach 57S :)
@RubenBaeten

Helemaal offtopic, maar ik vroeg me af. Die Caddy op jou avatar? Die staat dicht bij de busstation in Amersfoort, is die van jou?:)
@NiNja: Die was van mij. Dus als het goed is staat ie er ook niet meer. ;-)
Volgens mij gaat een aantal medebloggers hier in 2013 ziep diep in de schulden steken! Veyrons, Audi’s R8 en S4…. tjongejonge, het kan niet op! Of verwachten zij erfenisjes of andere financiële voordelen (bank beroven, staatsloterij winnen, smeergeld aannemen, etc.)? ;-)

Geeft niets hoor jongens, dromen zijn er om ergens naartoe te kunnen werken.
@(Volgens mij gaat een aantal medebloggers hier in 2013 diep, diep in de schulden)

De meesten van hen moeten eerst nog een rijbewijs halen.
Whahaha, en de Lada Nivra gaat van €13.595 in 2009 naar een schokkende €46.250 in 2013…! Voor een Lada!
mag ik hier uit concluderen dan de ALLER rich peeps met maybach’s, veyrons e.d. er voordeel bij hebben en dat er voor jan modaaal geen sportief modelletje in zit i.v.m de CO2 terror?
Mooi die gaat op mn verlanglijstje voor sinterklaas volgend jaar
CO2 is gezond voor bomen en planten.
@ Laue:
Ja, dat mag.
Omdat de miljardairs in ons landje 0,0001% goedkoper uit zijn, moet jij genoegen nemen met een Caliber i.p.v. een Challenger…
Het mooie voor de schatkist is dat een CO2 heffing gelijk de oplossing is voor geïmporteerde auto’s. Goed over nagedacht dus (en wij slikken het allemaal toch wel weer).
Porsche 911 GT2 (uitstoot: 298 g/km) wordt een dikke €10.000 goedkoper. Dat zit zo: de BPM die een kleine €20.00 lager uitkomt, wordt vervangen door een toeslag voor de co2-uitstoot van zo’n €9.000.

http://www.quotenet.nl/quoto/jan-kees-de-jager-maakt-benzineslurpers-goedkoper.php
clubbtraxx: de BPM-afbouw gaat uiteindelijk gewoon door. Tenminste, op een site van Economische Zaken staat uitgelegd dat bij de invoering van de kilometerheffing de rest van de BPM ook wordt afgeschaft.

Wel wordt dan de kilometerprijs van een onzuinige auto hoger. Dat naast de hoge brandstofprijs uiteraard. Dus als je met je Veyron 1:5 rijdt dan moet je bijv. straks 50 cent per kilometer betalen, terwijl je met je Prius maar 10 cent per kilometer hoeft te betalen, naast het feit dat de benzine nog eens veel duurder is…

De exacte invulling van de km-prijs is trouwens nog niet bekend. Beter nog, er is helemaal niets bekend. Maar je kunt er vanuit gaan dat het wel zo’n soort regeling wordt.

Aan de ene kant wel eerlijk:
1) sterkste schouders zwaarste lasten
2) je Ferrari is wel relatief duur per km, maar absoluut gezien goedkoop omdat je er toch niet zo veel mee rijdt

Aan de andere kant niet eerlijk omdat het een excessief zware belasting is als je auto wat meer verbruikt. Dit nog even los van het ontbreken van sluitend bewijs voor een oorzakelijk verband tussen CO2 en opwarming van de aarde… (nogmaals: zonne-activiteit lijkt een grotere invloed te hebben, blijkt uit allerlei onderzoek; anders is het wel erg toevallig dat de aarde telkens opwarmt als de zon erg actief is… CO2 kan vervolgens verdampen uit ijs als de aarde warmer wordt en daar heb je dan je CO2-opwarming correlatie; alleen is CO2 dan het gevolg en neit de oorzaak)

Maargoed, de prijzen die je nu op die site leest, zijn gebaseerd op de gegevens van nu. Goede kans dat veel modellen in de tussentijd nog zuiniger worden en dus niet zo veel duurder als nu op de site staat.
Bizar hoor, die nieuweautoprijzen.nl. Bijvoorbeeld een 5 deurs Ford Mondeo TDCI Ghia automaat gaat meer dan 5000 (vijfduizend) euro duurder worden, terwijl de handgeschakelde versie slechts driehonderd euro duurder wordt, dat betekent dat je straks 10.000 euro moet bijbetalen voor een automaat!
Svenska_Aeroplan_AB
‘Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker…’
Ik moet altijd zo lachen om mensen die politici zakkenvullers noemen na vermeende belastingverhoging. Alsof ze dat geld zelf mogen houden.

OT: Sommige auto’s zullen compleet onverkoopbaar blijken. Maar bijvoorbeeld een BMW 330i wordt goedkoper.
Op wie zijn naam staat die landaulet eigenlijk?
De Abarth 500 wordt niet duurder, de Golf GTI twee mille goedkoper… Prima toch?

Het spijt me, maar ik zie het punt niet. Nogal wat betaalbare sportieve auto’s komen er goed vanaf, alleen een paar peperdure exoten niet. Nou, jammer hoor.
Maybach Landaulet is wat overdreven, de heer Zegwaard die een paar huizen verderop in me straat woont is de gelukkige hollander die hem heeft. Maar hij is wel fucking stoer om te zien.
Ssst, autoblog, schreeuw het nou niet te hard van de daken. Straks verhoogt Bos de boete per gram even om weer minstens evenveel binnen te krijgen…
Zozo, 90.000 euro op anderhalf miljoen, dat scheelt nogal eens wat!
Remko: ook op deze nieuwe regels wordt afgeschreven op BPM neem ik aan. Hoe ouder hoe minder, neem ik aan. Toch?

Overigens verliest de overheid direct een rechtszaak hierover omdat dit oneerlijke concurrentie veroorzaakt t.o.v. buitenlandse aanbieders van 2ehands auto’s; vooral de net wat minder zuinige zijn totaal niet meer te verkopen in Nederland.
Bizarre rgeling eigenlijk. Op deze manier kost een auto als de dodge viper geen 152.900euro eer maar 290.390!! Dat is een verschi van 137.490!! Nagenoeg het dubbele!
Nu zal Bos wel hopen dat iedereen een Viper gaat kopen.
Ferrari California wordt ruim 12.000 Euro goedkoper. Reden genoeg om hem niet meer dit jaar te laten afleveren.
90.000 euro minder? Dat is echt gruwelijk! Maarja… 1.4 miljoen blijft gewoon veel geld… Te veel geld voor een auto:$
de meest foute en nutteloze h…sloep op de markt…
Wat een gdrocht, wie koopt deze oude S-klasse nou nog?
Ga als je geld tenminste nog niet is verdampt gewoon voor een Rolls of Bentley, getuit in elk geval nog van een beetje gevoel voor stijl…
http://www.nieuweautoprijzen.nl/

kijk dan even naar een veyron die wordt gewoon 100.000,- goedkoper. en in 2013 is ie nog 1.540.000
Even dit over de Maybach 62 Landaulet, hij was beter ontworpen zoals de Mercedes-Benz Ocean Drive, die er volgend jaar volgens Mercedes zou gaan aankomen.
Zelf vindt ik de Landaulet niet echt geslaagd als cabriolet, om nog maar te zwijgen over de scheidingswant tussen de bestuurder, de want is nog niet eens mat op de foto’s ervan te zien, tenzij dat optitioneel is, hopelijk standaard in alle geval.
Ik wil’m alvast in de Ocean Drive uitvoering.

mvg Big Boss Gerard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).