Honda Skydeck Concept: check die deuren!

Auteur: , 32 Reacties

Je had het misschien nog niet door, maar er is vandaag veel Japans autonieuws. Zo kan ik jullie nu verblijden met deze zeer futuristisch ogende 6-persoons Skydeck van Honda.

Veel meer dan een paar foto’s en het feit dat het een hybride 6-zitter is heeft Honda nog niet vrijgegeven. Maar wel tof is de combinatie van schuifdeuren met scissor deuren. Mij zal je niet snel zien rijden in een MPV, maar als er zulke deuren in zitten stap ik meteen achter het stuur natuurlijk.

Hoewel Honda het nog niet heeft bevestigd zou de techniek van deze Skydeck, net zoals bij de CR-Z, wel eens gebaseerd kunnen zijn op de Insight. Je moet dan ook helemaal niet gek opkijken als Honda over een jaar of 2 met een productieversie van deze Skydeck komt. Maar waarschijnlijk zullen die toffe scissor deuren dan verdwenen zijn.

PS Kan iemand mij uitleggen wat voor fetish Japanners hebben met aparte deuren?32 reacties

Ik denk dat die Jappen het goed doorhebben. Die aparte deuren geven die auto gewoon veel meerwaarde, het staat natuurlijk gewoon wel indrukwekkend als je je deuren naar boven openfloept. Dat is uiteindelijk toch ook de kracht van de SLS! Die vleugeldeuren van een Lambo zijn toch ook gewoon regelrechte porno. Die Jappies hebben nu bedacht dit maar op hun conceptcars te plakken, ik denk dat als het een beetje aanslaat nog best in productie genomen zou kunnen worden ( bij die subaru iig, dit is over thze top.
Beetje Verward
Mooi ding
Het uiteindelijke productiemodel komt ook beschikbaar in een parkeergarage vriendelijke uitvoering.
wat veel concepts vandaag ;) is het vandaag concept dag ofzo
@Bosnia_love: Tokyo Motor Show staat altijd vol met concept cars :P Veelal modellen die uiteindelijk alleen voor de Japanse markt zijn bedoeld
Die concepts hebben altijd van die gave zwevende stoelen. Als ze die nou ook eens zouden meenemen in het productiemodel…
Dat is nu eens HEEL precies het PERFECTE interieur een DROOM interieur
mochten ze met dit futuristische interieur in productie gaan zonder dat er gewijzigd word sta ik als eerste te poppelen om zo ene in huis te halen.
mochten fabrikanten nu eens met deze crisis een futuristische design toepassen overal en een heel futuristische interieur zoals bij deze Honda, dan zou er meer verkoop zijn, want een mens is de klassieke stijl van werken, klassieke stijl van model en interieur beu gezien, gooi het over een andere en extreme futuristische boeg en de verkoop schiet rapper de lucht in dan je kan dromen in leven.

zo advies voor de fabrikant, streef naar een futuristische interieur en ook indien mogelijk futuristische modellen!
Een gewaagd model, een gewaagd interieur, het is mogelijk de deur tot uw succes!


beste publiek, graag uw mening over een futuristische interieur of futuristische modellen.
[email protected]
Apurt .. Apurt!! Maar zeker geen slecht design! Benieuwd of er daadwerkelijk ook zulk soort deuren in productie komen!!
Het belooft wat als Honda deze designrichting opgaat. Prachtig!
de sjonnie styling begint ook al tot de hybrids door te dringen ;)
Al 20 jaar lang hebben concepts stoelen van 2cv gewicht bevestigd aan de middentunnel, camera’s ipv spiegels en een vierkant stuur (hé, deze niet!).

Leuk om te laten zien dat dit zo leuk/goed/aerodynamisch/mooi/gewichtsbesparend is maar neem het in productie of kom eens met een nieuw idee op je concepts. Het wordt op de lange duur toch vervelend elke keer weer hetzelfde ‘nieuwe’ idee.
@Lustigson Je was me voor zie ik!
Geweldig interieur! Die gaat dus nooit het productiestadium halen.

En ehm, wat zijn sciccor deuren? Bedoel je scissor als in schaar? Maar het zijn toch vleugeldeuren? En die horen toch alleen op een Lamborghini?
-edit: check!-
@Robbie
heeft wrs te maken met de typisch Japanse architectuur waarin kamerschermen en schuifdeuren een rol spelen. Google maar eens op fusuma of shoji.
Kan ie ook varen? :)
Idd, zweefstoelen zijn zo 1998 .. ondanks ze nooit toegepast zijn blijven ze alleen maar terugkomen in concepts. Net als de deuren, zoals hierboven al gezegd, uitstappen in een parkeergarage wordt een uitdaging, de schuifdeur wordt ook een probleem, er zal maar net een paaltje staan als je ‘m opengooit.

De uiteindelijke versie zal er tussen een zijn met middenstijl, normale deuren en een standaard interieur. Wat heb je dan? Gewoon weer een saaie Honda
@prop: ja heel saai zo’n Odyssey.. kan de gemiddelde Europese fabrikant nog wat van leren
Niet te dicht bij de stoep parkeren met die schuifdeur zou ik zeggen. Voor de rest ziet zo’n combinatie er best leuk uit
Ik vind de vorm wat van een citroen c4 hebben ;)
Echt zalig futuristisch! Zeker niet lelijk.
Dikke wagen bodem voor eventueel accu’s EV gebruik, dat gaan we vaker zien. Misschien zelfs wat gestandaardiseerd, zodat accu’s gewisseld kunnen worden bij een station, net als we nu tanken? Allemaal mooi, maar aub niet gesubsidieerd. Genoeg mensen die gewoon willen betalen voor een “beter milieu”, innovators noemen ze zich :-)
Ga er met zn zessen inzitten en je krijgt die achterste deur niet meer open zonder hem over de grond te schrapen
Eindelijk een opvolger voor de Stream? Of hé, er is al een opvolger van de Stream, die is hier alleen niet meer te koop. Voor de Shuttle dan. Oh nee, die is er ook al. Ook al niet hier. Maarre, wat voegt deze auto dan toe? Techniek, oke. Dus er komt een hybride MPV naast de al bestaande MPV’s van Honda (in andere landen dan). Handig. :?
@Citrofiel: Je bent de Odyssey vergeten..? Die is inmiddels al een tijdje geleden gefacelift dus kan wel een opvolger van komen.. en de Stream is ook al gefacelift dus dan zijn ze logischerwijs ook al bezig met een opvolger..
@MattCurlew: De Odyssey heette hier Shuttle, dus die ben ik zeker niet vergeten. Inderdaad schijnt de opvolger van de Amerikaanse (er is ook een Japanse) Odyssey in 2011 te komen, dus wellicht wordt het deze. De Stream zou het natuurlijk eventueel ook kunnen worden. Het is maar op welke termijn je het bekijkt. Ik ben vooral benieuwd of die opvolgers weer in Europa te koop zullen zijn, aangezien de MPV’s van Honda allemaal een stille dood sterven hier…
Ziet er erg ruimtelijk en groot uit, maar best lelijk van buiten.
De deuren zijn natuurlijk übercool, al zal dit noooooit zo in productie gaan.
In Japan is de Odyssey wel net nieuw al vind ik die veel lelijker dan zijn überstoere voorganger. Maar in betere nieuwsberichten staat dat er details en technieken van deze concept worden gebruikt, niet dat dit geheel een voorbode is voor een nieuwe MPV
Uiteraard wordt hij niet 1 op 1 overgenomen. Het is een concept, het presenteert een mengelmoesje van nieuwe technieken en nieuwe designstijlen, waarvan we sommigen zullen terugzien. Terugzien, that is, als er weer een Honda-MPV hier verkocht zal worden…
@Citrofiel: pff je bent vermoeiend. Je zit te klagen dat er een nieuwe MPV komt naast de andere bestaande MPV’s. Geef ik aan dat er paar modellen aan vervanging toe zijn en leg ik uit dat deze concept sowieso niet voor een specifiek model zal zijn (1 op 1 is logisch maar concepts kunnen ook in grote lijnen de opvolger laten zien maar dat is nu juist NIEt het geval) en dan snap je het nog niet. Laat maar lekker zitten..
@MattCurlew; Voor mijn idee snap ik het prima, maar goed, als het te vermoeiend wordt houd ik mijn mond wel. Kan je gaan slapen als ik je te erg vermoeid heb. Zal ik ook maar eens gaan doen trouwens. ;)
Leuke deuren, maar deze zie ik nog niet terug op een productieauto, zinloos dus;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).