Subaru Impreza WRX STI Carbon, met automaat

Auteur: , 18 Reacties

Op de autoshow van Tokyo presenteert Subaru niet alleen de Hybrid Tourer Concept, maar ook een nieuwe variant van de Impreza WRX STI. En die krijgt een automaat!

Maar laten we met de naam beginnen. De naam Carbon slaat (zoals je zou verwachten) op het carbonfiber dak dat deze WRX STI heeft. Uiteraard is dat volgens Subaru gedaan om het zwaartepunt van de auto te verlagen. En in het interieur vinden we een heleboel suede, onder andere op de stoelen en het dashboard.

Maar het meest opvallende is toch wel dat deze WRX STI is voorzien van een 5-trapsautomaat. In Europa kennen we deze variant niet, maar in Japan is er sinds begin dit jaar een zogenaamde A-Line uitvoering beschikbaar die een automaat heeft. De 2.5 boxer levert nog wel steeds 300 pk, maar het koppel is gedaald van 407 Nm naar 350 Nm.

Reken er overigens niet op dat dit model naar Europa gaat komen.18 reacties

Goh en toen vond ik hem wel mooi :P

Net interieur ook trouwens :O
een automaat in zon auto? snap ik ff niks van.
denk ook niet dat als hij wel naar europa gaat komen er veel verkocht zullen worden. Automaten zijn hier niet zo populair, en al helemaal niet op zo’n performance-wagen.
Welke dwaas koopt er nou een WRX STI met automaat?
Prof. Dr. Vliegwiel
Een dwaas die iedere dag in de file staat!?
Misschien net zo,n dwaas die smg koopt op een m3 ?
Volgens mij zitten er op foto 2 “flippers” achter het stuur ?
Maak dan een fatsoenlijke automaat die het koppel aan kan. Een automaat die zoek gereden wordt door de handgeschakelde versie is een beetje jammer.
Dik hoor! Onderschatte auto met potentie.
er zijn inderdaad flippers achter het stuur, maar gezien de teruggang van het koppel lijkt het mij dat het zo een oldschool automaat is die al de punch uit de motor trekt:(
foei!
fijn dat er een automaat is, maar knoop die aub niet aan die dikke motor, de diesel is toch ook prima? dat zijn je klanten denk ik
@paul
Want ja zo’n (supersnelle) 7-traps SMG dual-clutch zoals in de M3 is perfect vergelijkbaar zo’n slome ouderwetse 5-traps automaat…?! Maw weet je waar je over spreekt?
@ gert,

Onderschat? Waarin dan? De huidige impreze stuurt al minder scherp, wegligging is minder terwijl hij ook nog eens duurder is dan de Evo is als ik me niet vergis. Dan heeft deze versie ook nog eens minder koppel.
Op foto 3 drie kune je links halverwege nog net een van de flippers van the FPG (Flappy Peddle Gearbox)vinden. Lijkt me dus de perfecte optie is dat naar behoren (lees: zoals in een Ferrari ofzo) werkt…
Een conventionele automaat in zo’n auto is wel ondermaats. De snelheid van een dubbele koppeling zou de auto nog tot zijn recht laten komen, maar ik vrees dat deze automaat wel degelijk flink afbreuk doet aan het rijplezier.
Eventjes normale achterlampjes erop en gaaaaan!
O nee, het is een automaat.
Flippers? Nou, oké dan.
S(wift)ubar power
@GuideBmw

Als ik mij niet vergis is de instap sti ongeveer 4000 euro goedkoper dan de instap Evo. Maar de evo is mooier.

Laat subaru de impreza wat design kenmerken van de Hybrid Tourer Concept geven :D
Een automaat in een soort van rallywagen? FAIL!
@Cantago: wat denk je dat ze in de wrc gebruiken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).