Eerste glimp van nieuwe Nissan Micra

Auteur: , 23 Reacties

Dit zijn de eerste schetsen van Nissan's nieuwe Future Global Compact Car die begin 2010 gelanceerd zal worden. Wij kennen dit model uiteraard als Micra. Een waardige opvolger voor het huidige kikkeroogmodel?

Volgens Nissan is de nieuwe Micra een ware “Eco-car”, reken dus maar op een heleboel kleine, groene motoren. In maart 2010 zal de nieuwe Micra als eerste gelanceerd worden in Thailand en in totaal zal de nieuwe Micra verkocht gaan worden in maar liefst 150 landen!

De Europese Micra zal niet langer gebouwd worden in Engeland, maar in de nieuwe Renault-Nissan fabriek in Chennai, India. Wellicht dat Nissan op de Autoshow van Tokyo als een voorproefje laat zien van de nieuwe Micra. Of er wederom een Micra C+C komt is nog niet bekend.

Nissan Micra 2010 schetsen23 reacties

Een beetje een standaardontwerp zeg. Niet dat ik zo’n fan ben van de huidige Micra, maar die had tenminste nog wat onderscheidends. Dit is net een gouden Aygo…
de schets toont idd veel trends (grote grill,oplopende koplampen) het huidige model vind ik maar een wijvenbak terwijl het model DAARVOOR weer een leuk grappig karretje was.
@ citrofiel idd.

Leuke auto, maar hij lijkt wel veel op een ford ka/ toyota aygo..
Wat een verschrikkelijke Datsun zeg.
Mini-Aston?
Ziet er zelfs in schets vorm al saai uit. Kan niet wachten tot we haar in het echt zien :S
Hij heeft trouwens ook wat weg van de nieuwe corsa :D (achterkant)
@John : daar heeft Aston Martin Toyota al voor in de arm genomen:

http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/29/aston-martin-komt-met-10-liter-hatchback
Renault made in India, dat lijkt me het meest opvallend in dit bericht…
@Jochempie, daar doelde ik inderdaad op.
Mooie Ford Ka
Zoals de facelift van de Fiat Grande Punto er eigenlijk uit had moeten zien!
Hmm, de Micra had een eigen gezicht zoals vele kleine auto’s. Dit lijkt te veranderen en jammer trouwens dat ze niet meer in Engeland gemaakt worden.

De huidige Micra(K12, met de kikkerogen) is sowieso niet mijn favoriet, als is de C+C wel aardig. De voorganger(K11) en daarvoor(K10) zijn voor mij toch wel de echte Micra’s.
Idd tevel met de mode mee gegaan. Leuke auto maar wat nietszeggend
@laurens: renault zit daar al een tijdje hoor, samen met Mahindra.

Leuk dingetje.
Ziet er iniedergeval al beter uit als de opvolgers van de Suzuki Alto en Citroen C2! Vind hem wel iets weg hebben van de Nieuwe Ford KA…
ik vind hem een stuk mooier
dan de vorige micra. maar ik vind hem nog steeds een beetje vrouwlijk.dus geef ik hem een 7/10
stuk beter dan dat het was
Guitig!!!!!! Zou niet misstaan naast onze Qashqai!!!!
Verbetering t.o.v. het huidige model, maar vergeleken met concurrenten nog steeds erg lelijk.
Ziet er goed uit, ben benieuwd naar een concept hiervan.
PS: Nissan Motor Thailand investeert ruim honderd miljoen euro in de productie van de nieuwe Nissan. Ook de motoren worden in eigen huis gemaakt. Met de introductie van het model speelt Nissan in op de Eco-Car-categorie die de Thaise overheid heeft geïntroduceerd om de ontwikkeling, productie en verkoop van zuinige auto’s aan te moedigen. De Nissan is de eerste auto die zich als Eco-Car kwalificeert. Nissan Motor Thailand wil de koppositie in dit segment pakken en zal meer zuinige modellen uitbrengen.

Om aan de Eco-Car-norm te voldoen moet de nieuwe Nissan minder dan vijf liter brandstof per honderd kilometer verbruiken en minder dan 120 gram CO2 per kilometer uitstoten. Daarnaast voldoet de auto aan de Euro IV-emissienormen en aan de actuele Europese veiligheidsstandaard (UNECE 94 en 95). Fabrikanten krijgen belastingvoordelen bij de ontwikkeling en productie van deze auto’s en bij de import van grondstoffen.
Super gaaf nieuw model en waardige concurrent voor de Ford Ka. Heb zelf een micra sport van 2001 die ik mooier vind dat het type erna. Maar dit model is weer super vet. Staatsloterij winnen ? ha ha.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).