Rijtest & video: BMW 530d Gran Turismo

Auteur: , 106 Reacties

Volgens BMW heeft de 5-serie GT de veelzijdigheid van een SAV, dynamiek van een coupé en de elegantie van een sedan. Is dat hetzelfde als een plak chocolade omwikkeld met haring en besmeerd met pindakaas & sambal? Of is er wel enige logica te vinden in deze toevoeging aan de BMW-reeks? Time to find out.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier!]

Video BMW 530d GT

Natuurlijk zijn er vreemde combinaties te verzinnen die wel lekker zijn. Zo at ik ooit in de buurt van Bergamo een gerecht met gerookte zalm en een hint van vanille. Het was heerlijk, ik kan er nog van genieten als ik er aan terugdenk. In de automobielwereld was het BMW zelf die met de X6 een crossover van een SUV (of SAV) en een coupé voorstelde. De X6 wordt door velen verguisd, maar net zo veel mensen (waaronder ik) vinden hem schitterend. Met de 5-serie Gran Turismo (of 5-serie GT voor intimi) wil BMW hetzelfde truukje weer eens over doen, moedig of overmoedig. Dat is de vraag.

BMW 530d Gran Turismo

Er is in ieder geval één levensgroot verschil met de X6. De X6 is namelijk onpraktischer dan de X5, waar de auto op gebaseerd is. Het is niet forms follows function, maar precies andersom. Voor de 5-serie GT heeft BMW de praktische bruikbaarheid een stuk hoger op de eisenlijst gezet. Praktische bruikbaarheid is er vooral in de vorm van heel veel ruimte, met een klein nadeeltje dat de auto zelf ook veel ruimte inneemt. Ik haalde de geteste 530d GT namelijk op in hartje Amsterdam, waar ik met dank aan mijn gebrekkige planning nog even het centrum in moest voor een cadeau. Overal waren fietsers, trams, voetgangers, junkies en andere obstakels. Met een breedte van 190 cm en een lengte van net geen 5 meter valt de 5-serie GT absoluut in de categorie slagschip. Daarmee is de 5-serie Gran Turismo slechts 7 centimeter korter dan een 7-serie die dan wel weer 8 cm lager is.

BMW 530d Gran Turismo

De overeenkomsten met de 7-serie gaan nog verder: de wielbasis is namelijk precies even lang. De 5-serie Gran Turismo had in die zin net zo goed 7-serie Compact kunnen heten, maar dat bekt uiteraard wat minder. Gezien de positionering tussen 5-serie en 7-serie had de naam 6-serie voor de hand gelegen, maar die was natuurlijk ook al bezet…

Een absoluut pluspunt van het gebruik van de wielbasis van de 7-serie is de enorme binnenruimte die beschikbaar is. Op de achterbank kan ik probleemloos “achter mijzelf” zitten en ook in de breedte is er heerlijk veel ruimte. Optioneel kan je de achterbank vervangen door twee individuele, elektrisch verstelbare zetels, inderdaad net als bij een 7-serie.

BMW 530d Gran Turismo

BMW 530d Gran Turismo

Toch zijn er grote verschillen met het vlaggenschip van BMW en die vinden we dan aan de achterkant. Hoewel BMW het woord niet in de mond neemt is de 5-serie GT een rasechte hatchback met een grote vijfde deur. Die deur heeft wel een hoge mate van intelligentie, want hij kan elektrisch open en dicht met een knopje op de klep zelf, of via het knopje op de afstandsbediening. Ho wacht en er is nog meer, net als de Skoda Superb kan de klep ook in twee delen open. Er is een soort sedanklep die er voor zorgt dat de achterpassagiers niet wegwaaien of je opent de gehele klep als er iets volumineuzers in de achterbak gedumpt moet worden. Retehandig natuurlijk. Minder handig is de achterbank. Die is in drie delen opklapbaar, wat natuurlijk wel heel praktisch is, maar dat moet elektrisch (als je de elektrisch verstelbare achterzetels hebt). Dat duurt ongeveer 10x zo lang als de ouderwetse handmatig neer te stuiteren achterbank waar Ikea-bezoekers zo blij van worden.

BMW 530d Gran Turismo

Enfin, het is juist de achterzijde waar ik op afknap. Natuurlijk is smaak persoonlijk en subjectief, maar toch. De achterkant van de 5-serie GT is heel stevig en dik. De elegantie van de coupé zie ik er niet in, hoewel driekwart van voren in de daklijn wel weer uitkomt. Dat de 5-serie GT een dikke reet heeft uit zich ook nog op een andere manier. Zo is de 5-serie GT ruim 100 kg zwaarder dan de (notabene langere) 7-serie, waardoor het totaalgewicht bijna de 2 ton aantikt. Bij normaal rijden vallen de extra kilogrammen niet direct op, maar na het nemen van een aantal drempels bleek de achteras van de 5-serie GT daar toch echt moeite mee te hebben. Het leek bijna of de veren de bumpstops raakte, zo’n klap kreeg de achterkant op het moment dat ik een drempel afreed. Ook op normalere oneffenheden heeft de achterzijde moeite en het maakt daarbij niet uit of de optionele actieve demping op normaal, sport of comfort stond. Erg jammer, want het doet afbreuk aan een verder zeer comfortabele auto.

BMW 530d Gran Turismo

De positionering boven de 5-serie betekent ook dat de Gran Turismo met wat dikkere motoren verkrijgbaar wordt. In eerste instantie worden twee benzinemotoren leverbaar: de 535i GT heeft de 306 pk sterke twinturbo zesinlijn, terwijl de 550i de 408 pk sterke 4 liter grote V8 met twee turbo’s mee krijgt. Beide blokken kennen we al, de V8 uit de 750i of en de zescilinder uit de X6, Z4 en 335i. Dus kozen we geheel tegen onze principes voor de diesel. Dat is namelijk ook nog eens een vernieuwd blok die zo schoon is dat je er bijna geen zelfmoord meer zou kunnen plegen in je garage en dat is wel een lekker veilig idee. De diesel krijgt de typeaanduiding 530d mee en voor één keertje is dat bij BMW nu eindelijk weer eens een goede indicatie van de cilinderinhoud. De 3.0 liter grote zescilinder diesel draait in de basis al een tijdje mee, maar heeft er in de jaren elke weer meer pk’s en nm’s gekregen. De tellers zijn nu gestopt bij 245 pk en 570 nm, verschrikkelijk mooie waardes en het mag dan ook niet verrassen dat de 530d lekker uit de startblokken komt. In 6,9 seconden staat er 100 op de teller en bij 240 km/u is de koek pas op. Toch kun je de zes-in-lijn “off-duty” aantreffen, maar dat heeft alles met de versnellingsbak te maken. Net als de siebener krijgt de 5-serie GT een achttraps automaat mee en die snapt niet altijd welke versnelling de chauffeur wil.

BMW 530d Gran Turismo

Als de 530d wel bij de les is, dan valt op dat het reuze-koppel op nat wegdek snel te veel wordt voor de achterwielen. Nu stond de testauto wel op vrij fors 20” lichtmetaal met 275 banden, niet altijd de beste combinatie voor in het nat. In het rijgedrag vind je de 7-serie genen weer duidelijk terug. Het is een forse auto die voor zijn gewicht en grootte heel behoorlijk stuurt, maar de 5-serie GT lijkt bij stevig bochtenwerk niet te krimpen. In die zin is het een echte GT die beter tot zijn recht komt op lange reizen naar mooie Europese bestemmingen. Het laatste stukje bergweg zal absoluut vlot gaan, maar voor het echte knalwerk kies je liever een andere auto.

BMW 530d Gran Turismo

BMW 530d Gran Turismo

BMW zet de 5-serie GT relatief scherp geprijsd in de markt. Een 5-serie Gran Turismo is maar iets duurder dan een vergelijkbaar uitgeruste (automaat, 18” lichtmetaal, betere radio) 5-serie Touring, maar is wel een +/- 30 mille goedkoper dan een 7-serie. De 535i GT is er vanaf 69.950 euro, de 550i GT kost 102.500 euro en de geteste 530d GT mag voor 71.500 euro de showroom uit. Rationeel gezien erg goed geprijsd, maar ik word er niet hebberig van. Hopelijk voor BMW worden anderen dat wel.

NB: de foto’s zijn van de vaardige hand van Louis Blom.106 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik vind em mooi
nu t filmpke bekijjken ^^
Het ging niet helemaal goed volgens mij :P . Maar Autoblog weer aan de Diesel?
Leuk filmpje! De neus vind ik nog wel mooi, maar daar houdt het bij op… Mooi voorbeeld van de twee vriendinnen!
als een van de weinige vind ik de GT niet alleen erg mooi maar ook superfunctioneel. hier is echt over nagedacht. echt een top auto.
Heb jullie foto’s zien maken op de rotonde in Hilversum ;) Erg mooie bak! Grappig om jullie aan het werk te zien in zo’n ouder Mercedes :P
‘Volgens BMW heeft de 5-serie GT de veelzijdigheid van een SAV, dynamiek van een coupé en de elegantie van een sedan’

Volgens mij heeft de GT meer het lijnenspel van een Multipla, de uitstraling van een 1992 Mazda 121 en de charme van een BMW X3 2.0i….

Ik vind het echt helemaal niets…
@Thijssie: Mooie samenvatting. 7-serie compact ook trouwens. Ik snap echt niet wat nou het verschil met een X6 zou moeten zijn, en dat is naast een X5, 5- en 7-serie al een overbodeige auto.
Mooie velgen, vind hem steeds mooier worden haha
Als bmw-liefhebber moet ik eerlijk toegeven dat ik hem ook (nog) niet zo mooi vind. Maar van de X6 was ik in het begin ook geen liefhebber…
@Westleah:
Mee eens, dat heb ik dus ook.
Ik vind het een hele praktische wagen, maar het ziet er niet echt super uit.
En de X6, dat vond ik op het eerste gezicht ook geen mooie auto , totdat ik hem in het echt zag.
Dus ik ben benieuwd hoe dit ding er in het echt uit ziet.
Laurent le Fou
Mwah.. wil niet te vroeg oordelen (eerst in het echie zien), maar ik wordt er niet echt warm van.
Vind het ook een beetje een overbodig model. Ze hebben de X6 (leuk), waarom moet er nu net zoiets komen, alleen een beetje anders.
Das net zoals met de Mercedes A en B series, dat heb ik ook nooit zo begrepen.
zo’n grote kont en dan pietlullige uitlaatje eronder…
-edit: is inmiddels gefixed-
Super mooie auto k zou hem best willen hebben
Bobby Orlando
De voorkant is heel erg mooi maar de achterkant ben ik niet zo kapot van.
De X6 vond ik niet mooi en nu nog steeds niet en deze zou er ook wel niet mooier op worden
Mooi samengevat met de twee vriendinnen van de middelbare school haha.
Ik ben toch ook geen fan van deze auto maar dat kan misschien veranderen als ik hem in het echt spot..
Wat ik wel altijd jammer vind is dat ze soms op die redelijk grote auto’s van die kleine uitlaatpijpjes zetten, dat klopt toch niet helemaal.
Wat een vreselijk lelijk gedrocht blijft het toch. Wat een hok. Wat een blik. Wat een misvormd figuur. Bah.
wat een lelijke auto. ik ben echt een bmw fan maar dit lijkt net een ssangyong
@Racekees: dit is dus na de X6 de tweede SsangYong van BMW.

Ik vond hem op de IAA ook niet geweldig.
Misschien wennen en eerst een paar keer in het wild zien ofzo.
Wouter…is de instap ook iets hoger dan bij een normale 5-serie? Op de IAA niet er in gezeten, want het was daar veel te druk.
@AutoBlog:
Hebben jullie zelf de foto’s gemaakt of zijn die van BMW zelf?
Erg mooie foto’s
Ik hoopte dat hij mee zou vallen, maar op de IAA sprongen de tranen in mijn ogen toen ik hem zag. Sorry, maar ik vind het drie keer niks.

Waar is trouwens dat shot van die mountainbike achterin, Wouter? ;)
Die koplampen zijn trouwens wel heel mooi. Niet meer die gelige gloed in de ringen maar mooi (LED?) blauw. Ziet er goed uit, hoop dat dat een mooie optie wordt als ik nog eens een BMW ga aanschaffen ;)

Zal alleen niet deze worden, dan toch maar doorsparen voor een 7.
Geen ABHD?
@ Zed: Laat me raden… jij rijdt zeker in een Opel Astra GSI uit 1994 met zo’n afgezaagde lantaarnpaal eronder?

O.T. Heb deze GT afgelopen rondom Munchen zien rondrijden en het is qua formaat een indrukwekkende verschijning. Ik ga ervan uit dat ik deze ook wel ga waarderen net als de X6.
Ik wil de auto zien in een donkerdere kleur!
Miss dat hij er mooier op wordt…
Vergelijking met de middelbareschool vriendindinnen vind ik zalig !

Goede rijtest, leuke afwisseling!
Als ik deze 5-serie GT straks op de weg zie rijden ga ik 2 dingen denken:
1: Haha die vent heb geen geld genoeg (meer) voor een 7-serie en
2: Die heeft een gigantische wansmaak wil niet weten hoe die woont en hoe z’n vrouw/vriendin eruit ziet!!
Mooie foto’s zeg!
Fantastische auto…… die 5 GT. Getuigd van durf bij BMW om een keer iets anders te doen! Geslaagd evenals de X6.

Ook leuk dat mijn al time favourit de VelSatis weer eens genoemd wordt. overigens een onderschatte wagen wanneer hij rijdt
@Jochem: ABHD komt iets later vandaag.
Idd, waar is abhd naartoe?

Mooi filmpje hoor, maar ‘hd’ is altijd beter :)
Ze hadden ‘m 6-serie GT kunnen noemen?!

maargoed, dikke bak!

Nog iets. Wie gaat ’t winnen, die tram of de 5gt? (foto1)
Dit ziet er toch niet uit, zeg! Werkelijk ongelooflijk dat een merk als BMW zo’n belachelijk lelijk ding op de markt brengt. Ongelooflijk is het eigenlijk ook weer niet, want ze zijn al een tijdje de weg kwijt bij BMW…
@ Jochem:

Oké jij heb geen smaak dus! :P Die 5 GT voegt helemaal niks toe aan het BMW autogamma. Óf je koopt een 5/7-serie óf je koopt een X5/X6 en niet dit, tja… onding!
Wat een scharminkel heeft BMW hiermee toch afgeleverd. Ze lijken wel het noorden kwijt te zijn. Ik lach met mensen die dit mooi vinden enkel omwille van het logo dat erop staat.
@remco: hoezo niets toevoegen? als je het zo gaat bekijken kunnen we net zo goed allemaal in dacia logan’s gaan rijden…
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vind ‘m met de dag lelijker worden.
@ wouter, sorry jongen, maar ik vindt deze een stuk mooier dan de 5-reeks berline!!! deze is een stuk moderner dan berline en vanbinnen is het een droom in vergelijking met de berline
Geen ABHD filmpjes meer? :(
(eindelijk weer een) toprecensie, topvergelijkingen en door hoe je over de drempels bent geklapt ben ik op deze wagen afgeknapt!
Ik mis hem ook inderdaad op ABHD
Wat een vunzig stukje automobiel :( Als ze zoiets maar 1x gaan vergelijken met een CLS of een A5 Sportback verklaar ik diegene tot de grootste idioot van de geschiedenis. Dat BMW zoiets op de markt durft te brengen met de gedachte dat het toch wel verkocht word. Ik hoop voor mezelf dat ik er weinig van deze misbaksels rond gaan zien rijden.
@Phils,

wil je nou echt zo iets lelijks haarscherp zien :S
Vond het van het begin af aan al een lelijke bak en het wordt met de dag erger. ’t Zal vooral aan het embleem liggen dat mensen hem ‘mooi’ vinden. Hebben merken als Audi en Mercedes-Benz tegenwoordig ook last van, alleen zijn die iets mooier dan de huidge BMW’s.
Detail. De 35i benzinemotor is wel degelijk een nieuwe motor, namelijk de N55. Heeft slechts 1 turbo. Vermogen en koppel blijven gelijk, alleen is het koppel sneller beschikbaar.

Deze motor is tot nu toe enkel beschikbaar in de 5GT
tja, qua ruimte een schot in de roos tov de x6, qua looks vind ik de x6 mooier.

ik zie het meer als een x6-gezinsbak-aftreksel of zoiets :P aloewel het ook x7 genoemd zou kunnen worden :S

lange wielbasis zal lekker leuk zijn bij het parkeren op die (superkleine) parkeerplaatsen in the city!
Erg mooie auto, ben benieuwd hoe die rijdt. BMW toont wel lef en probeert ten minste eens wat anders. We moeten blij zijn dat het niet weer 1 uit een dozijn auto’s is zoals zoveel fabrikanten. Niets anders dan lof voor deze chique bak!
-edit: is inmiddels gefixed-
leuk dat jullie (volgens mij) voor sommige stukjes film de dijk bij capelle aan den ijssel gebruikten ik herken sommmige dingen!

veder vind ik hem nu ik de auto zo zie heel mooi, mooier dan zo’n te grote X6 en wat leuker dan de te over gefacelifte 7 serie!
Het is zeg maar de nordic walker onder de auto’s ! :)
@wouter:
Oh ja, je had natuurlijk nog wat goed maken met M. Schimmel ;)
net een verlaagde facelift van de x6.
Wat een prachtige foto’s bij dit artikel! Die kunnen zo de 5-serie GT folder in!
Oh en over de auto, ik heb hem op de IAA gezien en vond hem nog wel meevallen, zeker het interieur vind ik top. Maar om nou te zeggen; wouw wat een mooie bak….. nee.
En ook op film blijft het een gedrocht. Wel weer een mooie rijtest, veel beter dan die van de Maybach!
ja, ik weet het zeker.

Wouter is homo.
Heb ‘m ook in het eggie gezien. Kon er niet warm van worden. Maar goed, lelijk is wat anders.

Heb ook de X1 gezien. Dat ding ziet er wel leuk uit.
De bmw 7 serie. Mooie auto! Nieuwe bmw 5 serie zover ik het nu kan beoordelen, wordt het weer een beaty.

Maar deze GT. Ik weet het niet. Lelijk wil ik het niet noemen, maar het klopt gewoon niet! Rare lompe achterkant.
Ik kan me niet voorstellen dat dit een verkoop toppertje word.
Het me op een of andere manier ook een beetje aan de citroen c6 denken. Een beetje excentriek buitenbeentje.
En over die extra ruimte. Een verlengde bmw 5 serie en heel die GT is overbodig!
Ben heel benieuwd.
Achterlichten zijn net een tikkeltje te groot wat afbreuk doet waar iedereen het over heeft, verder oogt ie prima.
Blijft een mooi blok, zo’n zes-in-lijn diesel.
Maar blijft ook zonde dat BMW nu ook is gaan inspelen op de wansmaak van de massa door oerlelijke auto’s te maken, zoals de X3, X5, X6… en nu ook de 5 GT.
Doet je weer terugverlangen naar de jaren 90, toen BMW nog uitsluitend mooie auto’s maakte.
@F355GTB: “de wansmaak van de massa”
Je bedoelt de 1 en 3 serie, die zijn voor de massa. de 1 is inderdaad niet moeders mooiste. En de 3 is toch wel erg conservatief. BMW heeft geprobeerd met de vorige 7 serie eens wat anders te bieden, maar de aartsconservatieve blauwe blazer en grijs streepjes pak BMW clientele kon de sprong naar de moderne tijd niet maken. Omdat BMW weet dat al die VVD 1e kamerleden en de rest van het old boys network vrij snel het bejaardencentrum in zal verdwijnen hebben ze er nu wat modellen naast gezet die wel modern gelijnd zijn, niet altijd mooi maar wel een teken dat ze bereid zijn de toekomst in te stappen. Als die grijze mannen hun BMW voor een rollator verruild hebben dan kan BMW de 3,5 en 7 serie schrappen en uitsluitend echte premium auto’s gaan maken, auto’s met wat extra’s zoals bijzonder design. Een auto goed afwerken kan tegenwoordig iedereen, daar redt je het in de toekomst niet mee.
“naar de jaren 90, toen BMW nog uitsluitend mooie auto’s”
Zijn we de Z3 coupe en 3 serie compact vergeten?
Lef kan je BMW niet ontzeggen. Ze proberen, bijna, ja bijna nog meer dan Audi, elk niche gaatje te vinden én te vullen.

Helaas ben ik het op basis van de foto’s toch eens met Thijssie. Ik hoop maar dat de auto in het minder tegenvalt.
@mashell:
Ja, o.k., hier heb je wel een punt: “Zijn we de Z3 coupe en 3 serie compact vergeten?”
Dat was mijn smaak ook niet.
En ik snap ook wel dat de 5 GT niet voor de massa is… Alleen zie je wel dat de massa een auto wil die opvalt… die groot is! Rij-kwaliteiten hebben ineens minder prioriteit, net als een mooi lijnenspel…
En persoonlijk vind ik het jammer dat een merk als BMW daar op inspeelt… Ik zie het een beetje als je ziel verkopen. Net zoals ik onlangs las dat Alfa Romeo ook met een SUV zou gaan komen…
Maar misschien ben ik wel een beetje te conservatief. Ik zie het liefst alleen een 3-, 5-, 7- en eventueel een 8-serie.
Leuke video. Niet mijn auto. Doe mij maar BMW’s echte GT: de 6-serie.

En dan dat knikkerbak geluid op het eind. Diesels, bah…
Ook op deze foto’s vind ik hem best mooi. Net als op autogetest.nl waar mijn 2lingbroer er een stuk over heeft geschreven. Goed, het blijft wat maf uit bepaalde hoeken maar toch wel een chique en sportieve (relatief gezien) auto om te zien! En erg luxe, ruim en handig… alleen die neus.. brr
Ik vind `m echt heel tof, gewaagd ontwerp en de kwaliteit van een 6 / 7 serie. me likes!
Leuke video weer :D ! En wat die auto betreft wat een lelijk ding !
UPDATE: het filmpje is nu ook op ABHD beschikbaar…
http://www.abhd.nl/video/bmw-530d-gt/
@wouter: Je was geïnspireerd, met je printjes? Leuk voor een keertje. Maar damn, wat een mooie foto’s zijn het deze keer! :shock: Compositie, achtergrond, kwaliteit, allemaal prima!
In het begin dacht ik echt wtf is dat voor lelijk hok… maar nu ziet het er wel wat beter uit, ook al heeft de 5 GT nog steeds een grafkop (iets overheen doen net als bij een lelijk wijf?)
Achterkant is wel erg nice!!

Maarrehh komt dit trouwens niet heel erg in de buurt bij een x6 ?
Weer een goede video. Geeft goed weer wat jullie bezwaren en complimenten tov deze BMW zijn.

Maar ik zou ook een 5 serie Touring doen, of een 6 serie coupe (dan maar zelf sturen :/). Ik zie er gewoon beter uit in die wagens.

Vreemde is wel dat BMW waarschijnlijk wel binnen een paar jaar gaat slagen om een hatchback (X6, 5GT) premium te maken waar Renault sinds de jaren 60 (16,20,30, 25, Safrane, Vel Satis, Avantime) aan het aanmodderen is in de upperclass.
Aan die foto`s te zien zijn jullie aardig het land doorgegaan :)
Tsja, ik vind ‘m wel heel mooi… En het vergelijk met de 5 serie klopt niet helemaal, binnen een paar maanden staat er een nieuw model in de showroom, dus nu een 5 serie kopen is ook niet al te slim!
Je moet ook de doelgroep niet uit ’t oog verliezen. De gemiddelde ik-rij-een-oude-BMW-met-nep-xenon kereltjes die met hun petje achterstevoren en teringharde muziek rondrijden en zichzelf ook nog eens stoer vinden (LOL) zijn dus niet de doelgroep. Maar als vader van twee, eigen bedrijf en behoefte aan een top auto met de nodige ruimte is een 7 serie te ouwelijk en een 5 te ‘gewoontjes’ en over de datum.
Dan hoef je niet met gierende banden op te trekken, gewoon lekker sportieve auto, top kwaliteit en super rijeigenschappen (neem dan wel adaptive drive, heb je geen last meer van dat bokken van de achteras)

Albert
Heel fraai. Vooral bedoelt om de 7-serie rijders aan te spreken. En dat lijkt me wel gelukt, kan die categorie de uber SUV’s laten staan en vervangen door iets wat visueel minder ostentatief overkomt.
Komt het filmpje ook nog als podcast op itunes?
Zal opzich wel leuk zijn.
@Potkast: yep, die staat inmiddels op iTunes!
@autoblogger: mijn dank is groot (potkast)
StoplichtSprintertje
seniorenauto *ahum*
The 5-series ugly fat sister.
De achterkant heeft nog wel iets, maar voor de rest is ie gewoon lelijk, hou er echt ni van
Gemengde gevoelens erover , alhoewel hij net een kleine X6 is
Bah, en het is geen GT! Hij had idd 7-serie Compact moeten heten, want dat is het ook. Wat een droevig product van BMW, ik kijk echt uit naar de nieuwe 5-serie, hoop dat die auto een mooie strakke sedan wordt zoals vroeger (beter dan de huidige dus).
In tegenstelling tot Wouter begin ik, net als bij de nieuwe XJ en Mulsanne, steeds meer aan het uiterlijk te wennen en ik vind het mede door de aflopende daklijn eigenlijk best een mooie auto van achteren.
Van voren is het eigenlijk gewoon een BMW zoals alle BMW’s zijn, dus dat valt niet op maar stoort ook niet.

De 5 GT is dus best een goede keus voor iemand die houdt van luxe en aanzien maar mislukte slagschepen als 7-series en S-Klasses willen vermijden.

Lekkere dieselsound trouwens aan het einde :P .
ben er niet vies van, maar 30 k aan opties?
lijkt aardig op de x serie trouwens…
Wouter: Hoe kom je aan die MiTo horloge (als ik ’t goed zie:$)?

Leuk filmpje overigens, auto even wennen!
Geweldig en ben het eens met Albert!
De enige blunder die BMW op de markt gezet heeft is de X3, De X6 verkoopt goed, en in de VS( de markt waar hij voor bedoeld is) gaat de verkoop vast en zeker prima. Deze vind ik in ieder geval erg mooi, appart ook wel, de koplampen lopen naar de grille toe. hoe dan ook, een forse auto :)
Lijkt wel alsof BMW een nieuw segment probeert aan te boren, maar dat kan alleen maar Mercedes.

Alhoewel, valt de Mercedes R-klasse niet in het zelfde segment als deze?

Viel me tijdens de test wel op hoe licht het in de auto is, en dat is een pluspunt.

Leuke rijtest, alleen vond ik de auto niet zo leuk.
Heey deze bmw heb ik vorige week zaterdag door de marnixstraat zien rijden
Leuk filmpje.

Misschien een ideetje voor de volgende “vlamfilm”…
Naar mijn weten staat de Panamera alweer een paar weken in de showroom en proefritten/demo autos moeten inmiddels ook wel beschikbaar zijn.

Veel plezier en succes met het realizeren van de rit, ik ga hem halverwege deze week zelf alvast maken zonder camera.
@g: goed idee… Liefst een turbo
Wat een uitmelkerij, net als de X6, voor mij de 2de keer dat BMW de mist ingaat. Vind het een beetje zoals de R-klasse (zoals hierboven vermeld wordt) Maw een overbodige en lelijke auto die nooit volledig gesmaakt zal worden behalve door de diehard BMW fanboys, waar ik blijkbaar toch geen deel van uitmaak.
Aan de andere kant zou ik geen nee zeggen om dat als bedrijfswagen te krijgen, mits wat uitgerust en dergelijke velgen enz
@w115 x3 mislukt model ?
Auto is al jarenlang meest betrouwbare auto verder zijn er echt veel van verkocht!!
Verder oordelen veel mensen van plaatjes en das zo fout.
Auto is reeds op voorhaand al vele malen verkocht de GT.
De X1 wordt ook een verkooptopper.
En het is jammer dat Wouter een beetje tegen BMW is.
@Bohica: Maar de X3 is wel lelijk.
Als je ziet wat de concurrentie biedt (Q5, GLK, XC60) kun je de X3 toch wel mislukt noemen, en de verkoopcijfers lagen toch niet zo verschrikkelijk hoog?
@BananaFlip: de x3 scoort het hoogst als het om verkoopcijfers gaat;) raar maar waar:)
Deze auto gaat zeker niet zo veel verkopen, dit is gewoon een puur mislukte auto. Mensen die ’t mooi vinden omdat er een BMW logo op staat vind ik een beetje……. Niet alleen de achterkant maar ook de voorkant en de zijkanten zijn gewoon lelijk, bahh echt mislukt…
Wouter, je praat alsof je een hoop stront in je bek hebt. Overigens een goede test, mooi detail met die norsic-sjokkers in beeld. Groeten.
Mmmmm BMW GT uitvoering is een premium VW plus. Inderdaad.
Maar verkopen, dat gaat het hok wel.. Prima timing, goede positie in de markt en een goed product voor een vergrijzende vermogende generatie. Alleen hoe je het went of keert de auto blijft lelijk.
op 3.45 lijkt het alsof die rechter nordic walking dame eikel roept.
Ben op de preview in De Fabrique® geweest, daar stond ‘ie in het héél donkerblauw met 20″… super!

Het is ff wennen, maar dat gaat snel. Uurtje er omheen lopen, in zitten, nog een keer omheen, geloof me, hij krimpt waar je bij staat. En van binnen, formidabel! Ook heel mooi hout, waar je de nerf van voelt, dus niet met een mm blanke lak er overheen. Ik denk dat het een succes wordt. Dat denk ik niet alleen, ben er van overtuigd. Mark my words….
Ik ben hem 2 weken geleden gaan bekijken in Bornem (België). Daar stond hij in het saphirzwart met 20″… gewoonweg supermooi! stoere wagen. Naar mijn idee is hij helemaal niet lelijk achteraan, maar dat vind ik. Binnenin ken ik weinig auto’s die zo zijn afgewerkt! Voor mij krijgt ie een 10 op 10!
Eigenlijk als je het allemaal op een rijtje zet zijn er buiten het design weinig punten om over te discussiëren…
Toch is ie mooi deze 5GT heb hem gezien in Frankfurt! Beter dan een CLS of een A5 Sportback! :-) Freude am Fahren!
Wat een hondslelijke ouwelullen bak! De foto’s deden me al het ergste vrezen, maar in de video valt de auto toch nog ruimschoots tegen. Mix van een 1 serie en een 7 serie maar te lang in de zon gestaan en daardoor overal wat ingezakt en uitgezakt.. de achterkant is x6, dus ook al gruwelijk… net een kreeft. De ramen aan de zijkant zijn te lang of en te groot, leuk om naar buiten te kijken maar wij kijken naar binnen…. dit wordt DE klapper bij 65+ Wassenaar en dat soort volk. Stram van leden en wat mooi en hip is dat is men al een tijdje kwijt, alleen heeft men het zelf niet door.

Sorry dat ik ff BMW-bashen moest doen, maar hierbij is de X6 zelf nog redelijk gelukt.
Wouter vind m niet zo mooi, nou ik vind dat een eufemisme. Wat een misbaksel is dit zeg, echt een gedrocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).