Chery gaat met de Riich G5 naar de Nurburgring?

Auteur: , 52 Reacties

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt ons favoriete Chinese merk Riich een primeur. Op 12 oktober wil men als eerste fabrikant met een Chinese productieauto een rondje Nurburgring gaan doen.

Het model wat gebruikt zal worden is de nieuwe Riich G5. Ik heb geen idee waarom, waarschijnlijk vanwege marketing ofzo, want de G5 blinkt niet uit qua performance. Geschatte verkoopprijs is 130.000 yuan (13.000 Euro) voor een 2.0-liter en 180.000 yuan (18.000 Euro) voor de 2.0-liter turbo, die laatste heeft een vermogen van 170 pk en 235Nm koppel. Het zijn flinke prijzen voor de Chinese markt, maar als de auto een rondje Ring kan doen, zonder uit elkaar te vallen, dan krijgen potentiële kopers misschien wat meer vertrouwen. (via leblogauto)52 reacties

Ziet er op het plaatje prima uit toch? Al die vooroordelen….
@Stephan,

het mooi uit zien op een plaatje.. Daar zal het ook wel bij blijven.
Inderdaad, niks mis mee voor zover ik het kan zien.
marketing op de Nurburgring !!
nou ja zeg .. hoe durven ze .. op “onze” ring notabene ..

maw .. hoop dat ze elk record aan gort rijden ..
Niets op aan te merken… 170 pk voor 18 000€ kan ik zeer goed met leven !
Misschien klein min puntje de velgen zien er wel erg goedkoop uit.
@lincoln,

ik hoop vooral dat de auto het moet ontgelden. Dat schraal ding zal door een (bijvoorbeeld) Golf 1.4 TSi (is ook 170pk) gewoon even keihard zoek gereden worden.
1 bocht zonder uit elkaar te vallen doen is al een prestatie !
@lincoln een record zullen ze na het telkens uit elkaar vallen van die wages wel halen en dat is 20minuten achter elkaar kunnen rijden zonder dat er iets kapot gaat.
*duimt duimt duimt*
@BMWPerformance ..
@AMG Powerrr ..

ik wilde eigenlijk iets terug schrijven ..
maar jullie nick-names blijken voldoende ..
Bobby Orlando
@BMWPerformance: slechte ervaringen met jouw Riich G5 ? Of ben je gewoon niet tevreden van jouw derdehands Chinees scootertje?
@ amgpower
en wat als ie evenveel zou wegen als een Golf? denk daar maar eens aan ;)
Ik vind het wel een kek karretje eigenlijk
Snap het niet….
Wat moet een budget auto met een ronde tijd? Kost allemaal geld, maakt de auto duurder… Doe liever een crashtest ofzo
gekkerdjevanme
Volgens mij hebben jullie allemaal geeneens een echte Chineneze auto gezien. Ik durf te wedden dat de meesten over een paar jaar allemaal Chineze auto’s rijden, of nog leuker dat jullie kinderen ALLEMAAL Chineze auto’s gaan rijden. Ik heb geen moeite mee of het Chinees is of Indonees als het maar zijn geld waard is voor wat je krijgt.
Ik word niet rich(er) van sorry.
@lincoln,

:twisted:

@BMWPerformance,

ghehe, jij denkt gelukkig hetzelfde als mij 8)
wie zegt dat de wegligging ook niet gekopieerd is ..
Het is weer eens een algehele response van “Eigen autos eerst” … hmm .. waar hebben we dat eerder gehoord ?
Als je hun andere modellen bekijkt, snap je wel waarom ze deze hebben uitgekozen.
Ik vind de auto best wel wat hebben eigenlijk.
Hahaa,”rondje Ring kan doen, zonder uit elkaar te vallen”
Leuke alternatief voor de Audi-Chrysler fans. :D
van mij mogen ze het doen.
dat de chinezen het doen op de ring? ik zie niet wat er mis mee is. de yanks, jappaners en alle andere merken van buiten duitsland doen het ook.
BTW,

BUDGET-auto?!? Dat zou ik niet zeggen. Ze hebben wel lef om met een auto zonder historie op het gebied van kwaliteit en dergelijke aan te bieden voor 18000 euro?!?

Probeer het eens voor 9000 en 15000 euro.
Bobby Orlando
@FrankypankyV8: voor jou is een auto van 5000 euro zelfs geen budgetauto meer.
@amg power

Het is nog steeds: Je denkt hetzelfde als IK. en niet als MIJ.

Maar, ja man, echt gelukkig! en nu?? gaan jullie elke keer, een niet duits merk afzeiken??
stomme vraag.. als je alleen maar blind kan staren op 1 merk.
Moet jij en bmw m power echt elke keer een niet duits merk de grond in te boren?? Get a life. Wat wil je nou elke keer mee bewijzen jongen? Aan je niveau te zien zou ik ook begrijpen dat je iets wilt compenseren. Met je 10jaar oude MB of 5jaar oude met 3ton op de teller. Als je maar duits rijdt he! goed zo mn jongen!

Dat ik hierop in gaat…zucht…

Voor de rest. Als ze 4a5 sterren ncap hebben dan mogen ze van mijn gewoon naar de EU komen.
Zeiden we dat ook niet destijds over de japanse en koreaanse merken?? er zijn zat mensen die wel verder kunnen kijken dan hun neus lang is.
@gtr,

het is Moeten en niet “Moet”. Zo kan ik ook wel doorgaan. Nee, ik vind gewoon dat China hier niet aan dit moeten beginnen. Ze zullen echt geen indrukwekkende tijd neerzetten hoor. Dan heb je gewoon iets met iets meer pk’s nodig. Zou jij als autofabrikant een model met 170pk eventjes een dikke tijd neerzetten. Dat doet toch niemand zeker. (alleen wanneer er Mini ofzo opstaat) En nee ik staar me echt niet blind op 1 merk hoor. Ik kan heel veel merken (uit verschillende landen) waarderen om wat ze produceren. Maar het algehele feit dat Chinezen modellen klakkeloos kopieeren en gewoon op de markt durven zetten alsof er niets aan de hand is, irriteert me mateloos. Dat zou een Europese fabrikant eens moeten doen! En deze naam heb ik gekozen omdat ik iets met een AMG heb. Jij hebt toch ook gekozen voor een naam als gtr. Zou dat dan ook betekenen dat een GTR je alles is? Ik denk het niet, dus zo is dat bij mij ook gewoon.
-edit: nutteloze bijdrage-
dat wordt één rondje nurburgring in 3 dagen :)
niks mis mee met die auto, velen die er commentaar op hebben fietsen nog.
Is er niemand die kan bedenken dat Chery wil weten of de auto zich goed gedraagt onder extreme omstandigheden?
Die test is gewoon zeer nuttig voor vele autofabrikanten.

De Nordschleife is niet zomaar een circuit. Het laat de sterkste en zwakste punten van een auto meteen zien. Dan weet je meteen wat er niet goed aan is en dus voor verbetering vatbaar is.
Het ultieme testcircuit dus. Ook voor een straatauto met maar( :| ) 170Pk.

Die prijzen zijn echt niet verkeerd te noemen voor het formaat auto.
Dat zul je waarschijnlijk wel terug zien in de kwaliteit van de gebruikte materialen. Als de algehele kwaliteit enigzins in orde is gun ik ze veel succes.
Dat kopieren duurt overigens ook niet eeuwig. Die designer komt er echt ooit wel. Echter wel met een eigen stijl.

En laten we eerlijk wezen. De meeste mensen rijden in behoorlijk basic auto’s met bijbehorend plastic interieur.
Zo gek veel verschil zal dat niet zijn.

Eigenlijk is het een beetje zoals de Japanners vroeger begonnen.
Die hebben ondertussen toch wel een paar begeerlijke auto’s gebouwd. Inclusief iconen zoals de NSX, Skyline en MX-5(ja, dat is een icoon). Daarbij zijn ze meesters in mechanische kwaliteit en weten ze heel goed hoe je sportieve motoren moet bouwen.
Mazda heeft daar nog eens de wankelmotor verder doorontwikkeld en daarmee zelfs een keer de 24uur van Le Mans gewonnen. En daarna een ban gekregen. ;)

Ook die schijnbaar eenvoudige technologie is namelijk een technisch hoogstandje van formaat. De huidige wankelmotoren hebben nog steeds een paar van de bekende nadelen zoals hoog brandstofverbruik, olieverbruik(hoewel 1 liter per 2000km relatief is) en snelle slijtage(ook logisch met zulke toerentallen.
De apex seals zijn echter het zwakste deel. Dit hebben ze echter wel een stuk verbeterd(logisch). Belangrijkste is dat ze met dit project door blijven gaan in deze gunstige tijden voor treehuggers waar alles zuiniger moet.

Honda maakt al jaren extreem hoogtoerige motoren die met goed onderhoud gewoon 3 ton lopen. Dat is zeker niet slecht.

China heeft dit allemaal nog niet.
Tussen al die miljarden Chinezen zullen best wel wat briljante mensen zitten die een “eigen” visie hebben die bij de Chinese cultuur past. Ook op het gebied van techniek is er genoeg potentie. Het benutten van die potentie is uiteraard een ander verhaal.

Maakt allemaal nog niet gek veel uit. Ze leren het gaande weg allemaal wel. Zoals het eigenlijk met elke beginnende ondernemer het geval is. Ook al denken ze soms alles al te weten. ;)

Ik kijk het voorlopig aan. Ik gun het ze wel. De autoindustrie mag wel weer wat extra afwisseling en concurrentie gebruiken. Prettig voor het straatbeeld en uiteindelijk voor de portomonnee.
Had verwacht dat ze de Nurburgring onderhand wel hadden gekopieerd, het zijn tenslotte ‘de chinezen’..
ziet er een beetje chrysler achtig uit in mijn ogen.. en een rondje ring met zon ding? teveel geld wss om dan zoiets te doen het is geen eens een ‘sport’ auto
Bobby Orlando
@EnzoR: je moet dringend naar de oogarts. Trouwens, wat was jouw beste tijd op de ring?
@ Peej:

Op de laadklep van een bergwagen doet ie denk ik maar 20 minuten over een rondje… Riich powered by DAF;)
Kijk dat mensen met elkaar techniek DELEN kan ik accepteren door met elkaar te afspreken. Maar wat ze doen is letterlijk kopieren en dat is fout. Je mag nog niet eens een DVD branden laats staan een auto kopieren. Ze mogen met eigen creaties komen(en stevige auto’s). Trouwens die Chery is niet fout alleen nu nog even zien hoeveel km’s je kunt maken. En op zijn minst 4 sterren..
hoop dat de remmen in die 15″ wieltjes niet opfikken na het remmen na Schwedenkreuz, net voor Aremberg :D
anders: fail
Lol, net of die auto een heel rondje kan doen! Ik gok dat hij niet binnen de tijd van een Ford Transit uit Top Gear kan blijven;)
Ja, qua styling hebben de Chinezen in dit geval binnen een paar jaar het niveau van de Yanks gehaald. Niets mis mee bij deze wagen. Ik neem aan dat het ze niet om een ronderecord gaat maar om het verfijnen van de wielophanging. Ik wens ze veel succes en ben benieuwd wanneer ze hier te koop zijn.
De meeste mensen kopen een auto op imago. Dat is dan (voorlopig) de redding van de Europese auto industrie…
@Laurens: yep, maar hoe verklaar je het succes van Skoda?
http://www.autoblog.nl/archive/2009/10/04/skoda-superb-is-een-hit

Imago of prijs? ;)
@autoblogger: imago, dat de prijs ok is :-)
“maar als de auto een rondje Ring kan doen, zonder uit elkaar te vallen, dan krijgen potentiële kopers misschien wat meer vertrouwen.”

Ja, en met de nadruk op “misschien”..

@Autoblogger: Vormgeving doet er ook weldegelijk toe. Ik zelf vind het een mooi vormgegeven sedan met veel ruimte. Dat het een Tsjech betreft, maakt voor sommigen geen moer uit.
@Benz,

nee dat klopt, techniek en afwerking staat toch wel zo’n beetje op het niveau van een Volkswagen.
Bobby Orlando
@AMG Powerrr: spijtig genoeg wel.
Qua looks toch niet verkeerd deze chinees en met een maatje groter lichtmetaal toch echt een nette bak!

Ben benieuwd wat hij op “de Ring” gaat doet!
@RenisisHP … -staande ovatie-
Eindelijk een Chinees bij de ‘Ring. Eén nummertje 30 graag. Met sambal en kroepoek graag.
@AMG Powerrr: techniek en afwerking is idd Volkswagen.. Als ik moest kiezen tussen een SuperB en een Passat, kocht ik toch echt een SuperB.

Nu ja, gelukkig hoef ik niet te kiezen.. :)

@Bobby Orlando: Spijtig?
@Benz,

ik zou alleen toch voor een Passat kiezen, gewoonweg omdat die wat mooier is! Alleen qua interieur (uitstraling en ruimte) is een Superb mooier!
@AMG Powerrr: Ach, smaken verschillen.. Onderhuids is het al bijna hetzelfde pak een laken.
Dit ziet veel beter uit
http://m2.biz.itc.cn/pic/auto/f/81/71/Img327181_f.JPG

http://m3.biz.itc.cn/pic/auto/f/74/71/Img327174_f.JPG

170PK veel te goed voor mij ik heb nu alleen maar 110PK

LOL
heeft iemand het logo van deze auto wel gezien. Dat is gewoon Bentley :O Verrekte Chinezen :S

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).