Video: elektrisch dragracen met KillaCycle

Auteur: , 20 Reacties

Na het wereldrecord van vorig jaar heeft de welbekende KillaCycle opnieuw een poging gewaagd. En ja, het is gelukt om de quarter-mile nog een paar milliseconden sneller af te leggen. Killa Cycle deed het in 7,86 seconden!

In die paar seconden wist de elektrische dragmotor een snelheid van 169 mph te halen, dat is 272 km/u! Met het nieuwe record is KillaCycle nog steeds het snelste elektrische voertuig ooit, als we de The National Electric Drag Racing Association (NEDRA) mogen geloven. Hieronder een tweetal filmpjes van de record-run: (via autobloggreen)20 reacties

Dit keer geen bijna dood ongelukken?.. Jammer hoor. :P
had wel wat meer spektakel verwacht, net als de vorige rit, jammer hoor ;)
mij lukt het maar niet om warm te lopen van een elektrisch voertuig het is misschien snel maar in een trein ga je ook snel en je voelt het niet dat het snel gaat zonder motorgeluid zou een motor ook voor mij totaal niet aantrekkelijk zijn ook al is hij super snel ik heb toch liever een super luide 550cc tweetakt ;)
@six-trey:

Valt mij toch een beetje tegen van je.

Ik verwacht bij jou toch minimaal 1100cc. ;)
Holy crap, wat een explosieve start :)
@RenesisHP
ik gebruik mijn motor om mee te gaan offroaden in weekends dan heb je aan een 550 tweetakt genoeg geloof mij ;) als ik zou willen cruizen op de baan kocht ik mij inderdaat wel een 16000 harley :twisted:
@RenesisHP, 1100cc is in de meeste gevallen viertakt..
@jappelflap:

Bij een Harley?

@Rick dos.

Ze zijn de gebarentaal vergeten te plaatsen. Dit is een item uit het nieuws voor dove en slechthorende mensjes.

@six-trey.

Yep, zeker genoeg om te offroaden. Meer gaat meestal tegenwerken.
@RenesisHP:

Hè? Wat zeggie? ;)
Hallo! Kan iedereen op dit topic ff z’n snavel houden!

Probeer de motor van deze motor te horen…
haha, in dat filmpje stonden toch 2 motoren? ik zie aan het eind alleen nog die killa cycle in de verte :P
Lennard Hartman
4 cilinders of wandelen :p
maakt een electrische motor toch meer geluid dan ik had gedacht :P
Waarom niet afgezet tegen de snelste petrol bike?
Wat een tractie heeft dat ding.
@Rstyled Dan hoor je niet meer wat voor bruut geluid er uit dit ding komt!
@Rstyled, dan moet je Sicdovery kijken… neam machines… en ja ik kan wel spellen.
Hehe, die andere gast op zijn moto in filmpje 1 is volgens mij zo verbouwereerd dat ie niet meer reed voor een goede tijd!
ondanks dat het niet bijdraagt aan het broeikaseffect (en dus warmer weer in NL…) vind k et toch stiekem wel een verrekte brute motor
brommerblog.nl?
Het lijkt wel of ik een straaljager hoor? Als een elektrische auto 125deciBel aan straaljagergeluid produceert dan wil ik hem wel! Alleen iets in mij zegt dat de IMief of ander stom spul dat niet doet. Maar hoe snel het ook gaat, het boeit me gewoon totaal NIET, waar is het snelheids gevoel? Die brute kracht van motoren? Nee, voor mij is het al lang duidelijk, elektrische auto’s hebben geen toekomst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).