Video: de BMW M5 ring-taxi

Auteur: , 39 Reacties

Net zo spannend als aan boord van een reguliere taxi, maar daar houden de overeenkomsten ook wel op.

Zo maar de ring-taxi aanhouden gaat je bijvoorbeeld al niet lukken, voor dit jaar zijn er geen plekken meer beschikbaar. Nog een verschil: waar de meeste taxi’s het met een hele brave en praktische dieseltjes doen, wordt de ring-taxi door een 507 pk sterke V10 aangedreven. Kicks gegarandeerd, want de chauffeurs van de ring-taxi kennen de Groene Hel op hun duimpje.

BMW M5 ring-taxi39 reacties

Yes, rondje met Sabine Schmitz… :mrgreen:
Je zal’m als occasie treffen…
‘Van een oud vrouwtje geweest, nog geen 50.00 km meneertje’ en gaar als boter.
“Net zo spannend als aan boord van een reguliere taxi”, ik heb nog nooit in een taxi gezeten met 507 PK.
Lijkt me nog steeds leuk om een keer een rondje mee te doen!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Leuk filmpje! Geen Sabine?
Niet echt makkelijk werken met de laptop zo op de achterbank.
En dit is al helemaal niet tof als je net een avond flink gezopen heb.
kost dat dan zo’n ritje?
200 euro
Vroeg ik me ook af, Floris, lijkt me leuk om de papa eens cadeau te doen en tegelijkertijd kan ik me zelf op de achterbank neervlijven…
@Kaalimero.nl:

Hij bedoelt (neem ik aan) dat taxi chauffeurs over het algemeen op zo’n dwaze manier rijden dat dat het spektakel van 507pk evenaart.
Ron het kanon
prikje voor mij haha
ben plotseling wel benieuwd naar de onderhoudskosten van die autootjes :P

Ze hebben verder nog heel lang met E39’s doorgereden… wat zou de voorkeur van de chauffeurs hebben?
@ alwood,
Elke 200 rondes worden motor en onderstel volledig gerviseerd; lees 50% van de auto wordt vervangen, plaatst het prijskaartje in een ander licht….
@slk 32amg:
Lekkere serviceinterval. Iedere 4000 km… ;)
Het is eigenlijk spotgoedkoop, 200 euro. Per minuut vrij veel, maar als je ziet wat er aan kosten aan zit, daar wordt je niet vrolijk van. Als je zelf met een M5 gaat rijden daar, kost een rondje dat denk ik ook. Lees: banden elke 40 rondjes vervangen a 1500 euro per setje, 6-7 liter benzine elk rondje, aanschaf/afschrijving van je auto, vervangen van koppeling, motorblok, remmen, etc etc.

M.a.w: ik denk eigenlijk dat BMW er geld op toe legt. Of misschien net quite speelt, doordat ze natuurlijk ‘tegen inkoop’ onderdelen kunnen aanschaffen.
Ach, beetje Golf 1 is sneller…….
ik wou dat worden papie, mag het?

echt een gave baan. je wordt betaald om in een bmw m5 over de nordschleife te scheuren. zelfs al was het gratis dan zou ik het doen.

een nieuwe goede voornemen gevonden:
wordt taxichaffeur
De prijs is voor de meeste mensen hoog, maar voor de liefhebbers is de Ring zo legendarisch dat ze het er graag voor over hebben. En daarbij zijn die kosten ook 100% te verklaren natuurlijk.
@Citrofiel:

Dat valt toch wel mee 65 pp.
Je mag voor 195 euro 2 extra personen meenemen.
Ik ben zelf 2 jaar geleden geweest nog voor 180 euro.
Ik kan het iedereen aanraden! :-)
Ik heb een keer een ritje mogen meemaken met Sabine in het oude type M5. Verbazingwekkend en tegelijk soms beangstigende controle over de auto heeft die meid. En ze is nog aardig ook, je kan echt met haar lachen.
Ik zou het wel leuk vinden als ze het assortiment uitbreiden. Bijvoorbeeld een Porsche Panamera Turbo erbij ofzo. Maar nou is zo’n M5 ook wel spectaculair natuurlijk.
Er is maar een merk dat recht heeft taxi’s te maken en dat is Mercedes. Maar daar zou ik niet trots op zijn.

Dit is een coole sportsedan die ringbezoekers een hele mooie rit kan bezorgen.
Sabine is een beetje raar en natuurlijk duits, maar rijden kan ze wel.
Bimmer M5 V10?

Te duur voor die Touriste Fährte… NAH! LOL

Beter pakken ze dé Cadillac CTS-V!
Harder Faster Stronger.

http://www.autoblog.nl/archive/2009/10/04/video-snelste-van-de-twee-m5-of-cts-v
Na 200 rondes de motor gereviseerd? Hoe lang is dat circuit? Een 22 kilometer? Da’s na 4400 km???

Ik heb al van gasten gelezen die na een circuitdag met hun opgevoerd volvootje 440 turbo naar huis rijden. Die moteurkes zijn niet kapot te krijgen… Ik zwijg wel over de rest…
Mijn garagist heeft met zijn nissan sunny GT-R, nu op 330pk, al ontelbare rondjes op circuit gedaan, zonder motorrevisie…

Is dat zeker dat die na een 4000 km een revisie krijgen? Want dat geloof dat niet echt?
Is een clubje van nl gasten die vaak op de ring rijden, volgens hen is de 911 de enige race proof auto, impreza’s, evo’s, m3 tjes, slijten allemaal vreselijk snel van dat gerag.
Porsche 911 alleen banden en remblokken, verder kan hij het gewoon hebben.
@realhustler: elfjes rijden alleen maar in de weg ;)
http://www.youtube.com/watch?v=qWhf2i7f4JI
Ik heb het gedaan, en kan alleen maar zeggen, doen! een geweldige ervaring! zeker het geld waard… jammer dat het maar een minuut of 9 duurt ;-)
Oud filmpje maar nog steeds grappig, btw ik geloof dat wel van Porsche, in mijn volvootje zit een Renault blok dat indertijd verder ontwikkeld is geweest door Porsche, vandaar dat ze ni makkelijk kapot gaan…
Geen Sabine in dit filmpje, nee. Wel Augusto Farfus en Andy Priaulx, BMW’s WTCC piloten. Dat had nog niemand gemerkt blijkbaar. ;)
revisie is een heel breed woord.
moeilijk in te schatten wat ze allemaal doen aan het blok.
als je bekijkt dat hun naam op het spel staat en dat er misschien wel potentiële klanten meerijden, of gewoon een normaal iemand met een camera bij zich om het later op youtube te zetten, dan neem ik aan dat de auto’s vertroeteld worden om in perfecte staat rond te rijden zodat er nooit iets onder het rijden kapot kan gaan.
veiligheid komt op de eerste plaats. een klapband of wat dan ook is het laatste wat je wilt.
Wat blijft het toch een plaatje, zo’n M5 Ringtaxi.
Graag zou ik eens de E39 versie ervan zien!
En wat ik ook graag ooit zou willen doen, is een paar rondjes mee.
Alleen dan voel je weer die echte passie, echte M Power.
Heb zelf in september 2007 meegereden in de Ringtaxi, wat een geweldige ervaring was dat!
De “taxichauffeur” vertelde dat de M5 compleet standaard is, op de remblokken na. Zowel die als de banden worden elke 2 à 3 dagen vevangen.

Niet normaal ook hoe 507 pk een flinke sedan met 4 personen (waaronder een Noorse man van >120 kilo die maar net in de passagiersstoel paste) heuvelop kan sleuren! Zal eens kijken of mn filmpje van toen nog op Photobucket o.i.d. staat, anders upload ik ‘m wel op Autojunk.
de Ringtaxi krijgt elke dag nieuwe remmen en banden. Complete revisie na 4000km lijkt me zwaar overdreven, eerder een paar liter nieuwe olie en gaan met die banaan. Het is een standaard M5, dus geen speciale snufjes.
Een rondje met de M5 Ringtaxi gaat echt wel sneller dan 9 minuten, ik doe er met mijn vrijwel standaard IbizaTDI amper 9,20 over. 8)
Ik was Zondag nog op de ring, komt dat ding met Sabine Schmitz driftend uit de bocht, we moesten echt snel maken dat we naar de rechterbaan gingen! Erg stoer om van dichtbij te zien.

Zie mezelf ook nog wel een keer die M5 reserveren voor een rondje meerijden!
@vpower; 65 euro pp is op zich niet veel als je een dag plezier hebt. Maar dit is slechts een paar minuten… Ach, iedereen moet maar zelf uitmaken of hij het er voor over heeft. :)
Ik kon meegaan met iemand, maar ik moest werken :( Vooral jammer omdat ik een maand later ontslagen werd. Die gasten reden namelijk wel met Sabine Schmitz mee. Schijnt echt de volledige 195 euro waard geweest te zijn.
is er nog groepskorting? :P
Er stonden inderdaad nog twee filmpjes op m’n Photobucket:bie em weee!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).