Ook Infiniti aan de hybride: M35 Hybrid

Auteur: , 7 Reacties

Het hoge woord is eruit bij de Japanse bouwers van luxevervoer. Infiniti springt aan boord van de gesubsidieerde hybridetrein en komt met de M35 Hybrid.

Onlangs werden we nog getrakteerd op de nieuwste M-modellen van het merk. Namelijk de M37 en de M56. De M35 kan nu ook aan het lijstje worden toegevoegd en is gelijk het eerste half-elektrische productiemodel van Infiniti. Eerder presenteerde ze al een concept-hybride: De Infiniti Essence Concept (gespot).

De nieuwe hybride van Infiniti heeft een 3.5 V6 aan boord waar een elektromotor aan gekoppeld is. Het accupakket wordt verzorgt door een stapeltje lithium-ion batterijen die ervoor zorgen dat het mogelijk is om bij een “bepaald” rijgedrag (lees: tergend langzaam) alleen de elektro-unit te gebruiken. Mocht je iets meer power nodig hebben dan schakelt de V6 in en kan je fatsoenlijk doorrijden.

Wat de prestaties van deze nieuwe set-up zijn heeft Infiniti nog niet bekend gemaakt. West-Europa krijgt de mogelijkheid om naast een benzine-hybride te kiezen voor een diesel V6. In 2012 wordt deze groene jongen geïntroduceerd op de markt en in de aanloop daar naartoe zal meer info worden vrijgegeven.7 reacties

Geef die auto alsjeblieft een sportpakketje zeg, hij zag er zo goed uit! En daarbij verhogen spoilers en lagere ligging de stroomlijn toch? (zie bluemotionmodellen) :P

Maar goed, leuk dat Infiniti nu ook met een hybride komt. Echter, in dit segment leidt het niet tot lagere belastingtarieven en zodoende ook niet tot hoge verkoopcijfers (zie Lexus GS).
Leuk, tegenwoordig is elk merk aan de hybrides.. Het maakt mij niet uit, ik zou het niet kopen, ik hou niet van die zuinige stille auto’s, maar het is natuurlijk altijd fijn voor milieu-activisten. Neemt niet weg dat Infiniti steeds mooiere auto’s maakt!
infinity gaat mooie auto’s bouwen..
Infinity gaat geen mooie auto’s bouwen. Infinity maakt audio apparatuur…

Handige zet zo’n hybride van Infinitiiiiiiiiii…. toch jammer van het uiterlijk. De vorige vond ik echt veel mooier en strakker. Zag toevallig gister nog een geimporteerde in A’dam. Echt een plaatje!!
Wow! 4 reacties…! Zegt veel over het merk en ‘hybrides’
Het is een vuile en besmettelijke ziekte aan het worden
Nice :|!
Ik ben ‘voor’. Infinti was/is best wel populair in andere werelddelen; in Europa gaan we in dit segment meestal Duits… waarom weet ik ook niet.

Toch ik vind de kont van deze Infinti maar raar. Te dikke bumpers ofzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).