Pakt DeLorean de Pontiac Solstice/Opel GT op?

Auteur: , 18 Reacties

Enkele maanden geleden sloot de fabriek van de door ons bijzonder gewaardeerde Opel GT haar deuren. Vrij logisch, want de merken Pontiac en Saturn, waaronder de auto in de VS gevoerd werd, zijn allebei dood. Maar de tweezitter is wellicht een nieuw leven beschoren: de DeLorean Motor Company leeft namelijk nog, en ze zoeken een leuk autootje om te bouwen.

Momenteel houdt DeLorean zich vooral bezig met de bekende Back To The Future-auto’s van weleer, die ze onderhouden, reviseren en zelfs nog af en toe produceren. Zonder een uitgebreider aanbod is het echter maar moeilijk overleven in deze tijd. DeLorean heeft deze tekeningen de wereld in gestuurd, die een mogelijk nieuw model op basis van de Pontiac Solstice Roadster en Coupe laten zien. John DeLorean zelf werkte ooit nog voor Pontiac, dus ook historisch gezien zou het leuk zijn.

DMC ziet het wel zitten om de fabriek in Wilmington, Delaware, nieuw leven in te blazen en enkele honderden werknemers opnieuw aan het werk te zetten. De Solstice genoot enige tijd behoorlijke populariteit in de VS, maar opgewarmde modellen slaan nooit echt goed aan, dus of het een slimme beslissing is valt te bezien. Bovendien maakte GM op elke geproduceerde Solstice/GT verlies. Ach, in ieder geval hebben we wat leuke plaatjes om naar te kijken. (via jalopnik)

DeLorean Solstice?18 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Oei wat een slecht idee om het merk Delorean te fokken met andere modellen. Als ze zonodig auto’s willen bouwen, verzin dan een nieuwe naam.
Ja, waarom niet? Ik vind de ontwerpen best fraai, en DMC zou hiermee eventueel een klein gat in de markt mee kunnen op vullen.
Doen!
Hehehehe, DeLorean…
En dan als Executive-Pakket een spiegel op de middenarmsteun om je ‘lijntje’makkelijker weg te kunnen snuiven? Maar goed het zou mooi zijn als de auto hierdoor gered kan worden. Is inderdaad een mooie verschijning. Als ze dan in ieder geval de motorisering hetzelfde houden en niet de één of andere afstandse (te kleine) PSA motor in het geval hangen zoals ze bij de vorige DMC deden. dan word het niks.
hmm … lijkt in totaal niet op een DeLorean! Neej, ze moeten maar met een nieuw ontwerp komen!
Stuk goedkoper dan een nieuwe Porsche te ontwikkelen die onder de Boxter komt, deze kan ém dan met open armen ontvangen, ik zeg doen !
Hoera, weer een plan met een dood merk of type!
U kunt nog inzetten: Will this pig fly?
alstie maar niet van plastic is. ze moeten de body natuurlijk wel van stainless steel maken
ZwerverRoodbaard
Oke dus dan krijgen we de derde variant van de Solstice :S

Moeten we daar nu blij mee zijn? Laat DeLorean maar weer wat doen in hun oude stijl, alles aluminium en geen Opel kloon.
@ ZwerverRoodbaar

De vijfde zul je bedoel. Je hebt de Pontiac, Opel, Vauxhall, Deawoo en Saturn versies van deze auto.
@mrtn:

Haha, hebben ze serieus een Deawoo versie?:O

En het is iig wel een mooie auto, en zeker als ze ‘m op dieet zetten vind ik het goed.. Gewoon dezelfde 2.0 turbo of op z’n minst een equivalent erin, of misschien zelfs iets pittigers, en het is af..
Oh, tellen is lastig op de vroege ochtend. De zesde variant bedoel ik.
@mrtn: De Saturn, Opel, Vauxhall en Deawoo-versie zijn eerder één en dezelfde, op logo en grille na. Dus ik zou toch ook zeggen derde versie.

@EJS: kijk hier eens http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/24/daewoo-g2x-aka-opel-gt

Slecht idee, komt nooit van de grond.
ALs ze er iets speciaals van kunnen maken, doen! Het esterieur is in ieder geval wel erg mooi zo, heeft net dat beetje meer dan al het orginele werk van GM!
Het is wel een leuk apparaat, maar dat is meer omdat het origineel al zo leuk is. Met DeLorean heeft dit verder weinig te maken, qua styling al helemaal niet..
Of gebruik alleen het onderstel en de techniek met een compleet andere koets
Dit ziet er iig best gaaf uit hoor! Maarja, DeLorean staat al snel goed;)
het is een mooi en knap concept voor mij iets te nieuw,heb zelf een Senator uit ’86 .hou niet van new age only old school
zeker niet de opel gt ik denk de pontiac solstice

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).